Subscribe Us


10-11 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

10 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BAYRAM NAMAZI SABAH SAAT 06.40 DA KILINACAK

Bugün Ramazan bayramının ilk günü.

Bu sabah bayram namazı saat 06.40 da kılınacak. Tarsus’ta protokol ve müftünün bayram namazını Ulu Camide eda etmesi bekleniyor. Herkesin bayramı kutlu olsun.

………..…OOO…………..

BAYRAMIN 1.GÜNÜ

Tarsus’ta ramazan bayramı birinci gününde Saat 09.00 da protokol üyeleri Kültür Parkta bayramlaşma törenine katılacaklar.

Saat 10.00’da Tarsus Cumhuriyet alanında Polis haftası etkinlikleri başlayacak . burada Atatürk anıtına   çelenk sunumu yapılıp saygı duruşunda bulunulacak istiklal marşı söylenecek. Ardından tebrikler kabul edilecek. Bilahare devlet hastanesi İtfaiye grup amirliği, ilçe Emniyet ve Jandarma komutanlığı uygulama alanları ziyaret edilip bayramlaşma yapılacak.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

ALİ BOLTAÇ, BAYRAMI KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, bayramın toplumda birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı.Mesajında, sevgi ve hoşgörünün paylaşıldığı bu özel günün önemine değinen Başkan Ali Boltaç, ayrıca, bayramın insanların birbirlerine destek olması, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılması ve sevdikleriyle bir araya gelmesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Başkan Boltaç, bu duyguların güçlenmesiyle toplumun daha yaşanabilir ve güzel bir yer haline geleceğine olan inancını vurguladı. Başkan Boltaç, “Bizi ayakta tutan ve adına bayram dediğimiz bu birlikteliği, bu dayanışmayı ve bu kaynaşmayı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Bu vesile ile Tarsuslu hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutlar, yaptıkları ibadet ve tuttukları orucun kabul olmasını, aileleriyle ve yakınlarıyla birlikte mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim. Kapımızın zili çalsın, ağzımızın tadı bozulmasın” ifadelerini kullanarak sevgi ve huzur dolu bir bayram dileğinde bulundu.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

ALİ BOLTAÇ BAŞKANLIĞINDA

İLK MECLİS TOPLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 2024 yılında seçim sonrası ilk meclis toplantısını yaptı.

31 Martta seçilen yine Tarsus Belediye Meclisi ilk toplantısını 9 Nisan günü yaptı.

Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç,  başkanlığında yapılan mecliste ilk toplantıda açılış ve saygı duruşunun ardından istiklal marşı  okundu.

Daha sonra oturumu açan başkan Ali Boltaç, gündem gereği  geçen  son toplantının tutanaklarını okutup onaylattı.

Ardından Komisyon seçimlerine geçildi.

 

Ali Boltaç “Yeni meclisimiz hayırlı uğurlu olsun. Tarsus’a ve gelecek nesillere hayırlı işler yapmak ve iyi eserler bırakmak istiyoruz”dedi.

İlk oturumda geçici olarak Hande Kerimgiller ve Orhun Çakır divan katipliği yaptı. Ardından yeni divan katipleri seçildi. Divan katipliklerine Hülya Midem ve Selçuk Aykurt seçildi. Meclis Başkan vekilliğine ise Ali Uyan ve Şerif Durmaz seçildiler.

DİĞER KOMİSYON SEÇİMLERİ

Tarsus Belediyesinde Daimi Encümen üyeliklerine Musa Ceylan, Ali Pektaş ve Elif Kahraman seçildiler.

-Tarihi Kentler Birliğine doğal üyeolan belediye başkanı Ali Boltaç’ın yanı sıra Celal Tezel ve yedek üye olarak MuratTopçuoğlu seçildi.

-Doğu Akdeniz belediyeler Birliği seçimi:

Belediye başkanı Ali BOltaç doğal üye olarak girerken seçimde ise Ali Şanlı, Feridun Ergül ve Ali Pektaş seçildi.

 

 

 

 

 

………..…OOO…………..

BAYRAM YEMEĞİ YARIN

Tarsus’ta  bayramın ikinci gününde  büyük bir bayram sofrası kurulacak.

Başkanlar hemşehrileriyle bir araya gelecek. Boltaç, Tarsus halkını birlik ve beraberlik sofrasında buluşturmak amacıyla 11 Nisan 2024 Perşembe günü Kubatpaşa Medresesi önünde saat 18.00’da “Bayram Sofrası” kuracak. Kurulan bayram sofrasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılacak. Başkan Boltaç, “Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Halkın büyük sevgi ve desteği ile Tarsus Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç, bayramın ikinci gününde Tarsus halkını bir araya getirmek, sevgi, dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla kuracağı Bayram Sofrası’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte hemşehrileri ile bir araya gelecek.

Başkan Boltaç, bayramın ikinci gününde düzenlenecek yemeğe tüm vatandaşları davet ederek, "Bayram soframızda kıymetli hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını umuyorum. Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Tarsus’ta mübarek Ramazan bayramı  bayramlaşma töreni öncesi bugün Tarsus şehitliği ziyaret edilecek. Saat 10.30’da protokol mensupları Şehitliğe gidecek burada tüm şehitler ve daha önce hayatını kaybetmiş hemşehrilerimiz için kuranı kerim okutulup dua edilecek. Ayrıca daha sonar Tarsus’taki Şehit aileleri protokol tarafından ziyaret edilecek.

………..…OOO…………..

HENÜZ 10 YAŞINDA KODLAMADA

DÜNYA SEKİZİNCİSİ OLDU.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Tarsuslu Ece Şen, 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. TADER Genel Başkanı Semih Özsu, Tarsuslu Ece Şen’i kutladı.

Ülkemizde son yıllarda kodlama ve robotik alanlarında nitelikli eğitime verilen önemin sonuçları alınmaya başlandı. Türk gençlerinin ve çocuklarının kodlama alanındaki uluslararası başarıları artarak devam ediyor. Bu başarıların son örneği TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Tarsuslu Ece Şen’in başarısı oldu. Küçük yaşında büyük bir başarı elde eden Ece, ailesini, okulunu ve Tarsusluları gururlandırırken gelecek için de ciddi ümit verdi.

Kodlamaya babasının yönlendirmesiyle henüz beş yaşında başladığını açıklayan Ece Şen, ilk olarak legodan robotlar yaptığını, sonrasında Scratch ve Python kodlamasını öğrendiğini söyledi. STEM Olimpiyatlarına da babasının ve öğretmeninin teşvik etmesi ile katıldığını belirtti. Ece’nin yeni hedefi ise temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan büyük finalde kodlama alanında altın madalya almak.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özden Yılmaz öğrencisi Ece için; ‘’Üst düzey analitik zekaya ve düşünme beceresine sahip” dedi. Okulunda Bilim ve Teknoloji Haftasında görme engelliler için kameralı özel şapka tasarlayan Ece, mayıs ayındaki Bilim Şenliği için ise Yenilenebilir Enerjili Ev Projesi hazırladığını da açıkladı. Okulunun Bilişim Kulübü;nün de üyesi olan başarılı öğrenci, yazılım dışında voleybol ve kitaplarla ilgilendiğini söyledi.

TADER Başkanı Semih Özsu ise; 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında Kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza atan henüz 10 yaşındaki sevgili evladımız Ece Şen’i, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Gelecekte bu alanda çok daha büyük başarılara imza atacağından eminim. Tarsuslular olarak Ece evladımızla gurur duyduk.

Sevgili Ece Şen’in başarısı, çocuklarımızı ilgi ve becerileri doğrultusunda doğru alana

yönlendirebildiğimiz ve onlara fırsat verdiğimiz takdirde neleri başaracaklarının en güzel

örneklerinden biri olmuştur. Sevgili Ecemizi kutluyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. Yolu açık olsun’’ dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA MEZARLIKTA

DUALAR EDİLDİ

Tarsus Şehir mezarlığında bayram öncesi düzenlenecek bir proğramla  daha önce  hayatlarını kaybetmiş olanlar dualarla anıldı. Mezarlıklar sorumlusu Yusuf  Nevruz, Mersin Büyükşehir Belediyesinin organizesi ile Mezarlık girişinde tüm şehitlerimiz ve hayatını kaybetmiş yurttaşlarımız için mevlüt okutuldu.

……….…OOO…………..

TİY , GELECEK PAZAR GÜNÜ

EDİRNEDE SINAV VERECEK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus

 İdman Yurdu,  gelecek iç sahada

Edirne’yi konuk edecek.

Bugün futbolculara bayram izni verildi.

……….…OOO…………..

 

11 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSTA POLİS BAYRAMI KUTLAMASI

Tarsus Cumhuriyet alanında Polis haftası etkinlikleri yapıldı. Burada Atatürk anıtına   çelenk sunumu yapılıp saygı duruşunda bulunuldu. istiklal marşı söylendi. Emniyet müdürü İhsan Yalçınkaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Ardından tebrikler kabul edildi.. Bilahare devlet hastanesi İtfaiye grup amirliği, ilçe Emniyet ve Jandarma komutanlığı uygulama alanları ziyaret edilip bayramlaşma yapıldı.

TARSUS’TA POLİS BAYRAMI KUTLAMASI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayısı ile kutlama yapıldı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında çelenk sunma merasimi düzenlendi. Saygı duruşu yapılıp istiklal marşı okundu. Emniyet müdürü İhsan Yalçınkaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve İlçe Protokolü de törene katılıp Emniyet mensuplarını kutladı.

 

………..…OOO…………..

TSD’DE SON GÜN İFTARI

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesinde Ramazan Ayı Dolayısıyla Hayırsever Çiftçilerimizden Ekrem Alıcı iftar  yemeği verdi.

İftar Programında Fethi Kahraman ve Reşat Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Ardından Okuduğu Ezanla Başladı.  İftar Programı Kapsamında Hazırlanan İftar Yemeğinin ardından Emeği Geçen Hayırsever  Ekrem Alıcıya Şube Yönetimi ve Üyeler adına Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik teşekkür etti.

………..…OOO…………..

TADER GENEL BAŞKANI SEMİH ÖZSU,

TARSUSLU ECE ŞEN’İ KUTLADI.

Tarsuslu Ece Şen, 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. TADER Başkanı Semih Özsu ise; 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında Kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza atan henüz 10 yaşındaki sevgili evladımız Ece Şen’i kutladı.

Ülkemizde son yıllarda kodlama ve robotik alanlarında nitelikli eğitime verilen önemin sonuçları alınmaya başlandı. Türk gençlerinin ve çocuklarının kodlama alanındaki uluslararası başarıları artarak devam ediyor. Bu başarıların son örneği TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Tarsuslu Ece Şen’in başarısı oldu. Küçük yaşında büyük bir başarı elde eden Ece, ailesini, okulunu ve Tarsusluları gururlandırırken gelecek için de ciddi ümit verdi.                                                                                                                                       Kodlamaya babasının yönlendirmesiyle henüz beş yaşında başladığını açıklayan Ece Şen, ilk olarak legodan robotlar yaptığını, sonrasında Scratch ve Python kodlamasını öğrendiğini söyledi. STEM Olimpiyatlarına da babasının ve öğretmeninin teşvik etmesi ile katıldığını belirtti. Ece’nin yeni hedefi ise temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan büyük finalde kodlama alanında altın madalya almak.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özden Yılmaz öğrencisi Ece için; ‘’Üst düzey analitik zekaya ve düşünme beceresine sahip” dedi. Okulunda Bilim ve Teknoloji Haftası'nda görme engelliler için kameralı özel şapka tasarlayan Ece, mayıs ayındaki Bilim Şenliği için ise Yenilenebilir Enerjili Ev Projesi hazırladığını da açıkladı. Okulunun Bilişim Kulübü'nün de üyesi olan başarılı öğrenci, yazılım dışında voleybol ve kitaplarla ilgilendiğini söyledi.                                                                                                                                                      

TADER Başkanı Semih Özsu ise; 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında Kodlama kategorisinde dünya sekizincisi olarak büyük bir başarıya imza atan henüz 10 yaşındaki sevgili evladımız Ece Şen’i, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Gelecekte bu alanda çok daha büyük başarılara imza atacağından eminim. Tarsuslular olarak Ece evladımızla gurur duyduk.                                                                                                                     Sevgili Ece Şen’inbaşarısı, çocuklarımızı ilgi ve becerileri doğrultusunda doğru alana yönlendirebildiğimiz ve onlara fırsat verdiğimiz takdirde neleri başaracaklarının en güzel örneklerinden biri olmuştur. Sevgili Ecemizi kutluyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. Yolu açık olsun’’ dedi.

………..…OOO…………..

CİNAYETE 2 TUTUKLAMA

Tarsus  Bahçe Mahallesi 539 Sokak'ta meydana gelen cinayetin failleri tutuklandı.

20 yaşındaki 2,5 aylık hamile Besra K., yaklaşık 4,5 ay önce Şanlıurfa'dan sevdiği Hasan Kırmızı (24) ile kaçarak Tarsusa geldi. Burada eşinin ailesiyle yaşamaya başlayan genç kadın resmi olarak evlenerek yuvasını kurdu. 2,5 aylık hamile olan B.K. eltisi ile sağlık ocağından geldiği sırada kendisine pusu kurarak bir anda ortaya çıkan ağabeyi U.B. tarafından sokak ortasında tek kurşunla kafasından vurularak öldürüldü. Kırmızı, olay yerinde hayatını kaybederken, şüpheli ağabey kendisini araçta bekleyen kardeşi Y.B. ile olay yerinden kaçtı. Cinayetle ilgili şüphelilerin yakalanması için polis geniş çaplı çalışma yaptı. Polisin çalışmasında şüphelilerin geldiği araç belirlendi. Şüphelilerin bulunduğu yeri tespit eden polis, operasyon yaptı. Operasyonda iki kardeşte yakalandı. Emniyette ifadesi alınan 2 şüpheli  adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

………..…OOO…………..

BAYRAM YEMEĞİ BU AKŞAM

Tarsus’ta  bayramın ikinci gününde  büyük bir bayram sofrası kurulacak.

Başkanlar hemşehrileriyle bir araya gelecek. Boltaç, Tarsus halkını birlik ve beraberlik sofrasında buluşturmak amacıyla 11 Nisan 2024 Perşembe günü Kubatpaşa Medresesi önünde saat 18.00’da “Bayram Sofrası” kuracak. Kurulan bayram sofrasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılacak. Başkan Boltaç, “Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Halkın büyük sevgi ve desteği ile Tarsus Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç, bayramın ikinci gününde Tarsus halkını bir araya getirmek, sevgi, dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla kuracağı Bayram Sofrası’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte hemşehrileri ile bir araya gelecek.

Başkan Boltaç, bayramın ikinci gününde düzenlenecek yemeğe tüm vatandaşları davet ederek, "Bayram soframızda kıymetli hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını umuyorum. Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

………..…OOO…………..

KAYMAKAMDAN BAYRAM ZİYARETLERİ

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve İlçe Protokolü, Tarsus/Çamtepe Jandarma Uygulama Noktası ve Tarsus/Batı Gişeleri Polis Uygulama Noktasını ziyaret ederek görevli personellerin Ramazan Bayramını kutladılar.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve İlçe Protokolü, Tarsus İtfaiye Grup Amirliğini ziyaret ederek İtfaiye personelinin Ramazan Bayramını kutladı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve İlçe Protokolü, Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastane personeli ve hastanede yatarak tedavi gören hasta/ hasta yakınlarının bayramını kutladı.

……….…OOO…………..

BOLTAÇ’DAN POLİSE KUTLAMA

Tarsus  Belediye başkanı Ali Boltaç Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179’uncu yıl dönümü kutlamasına katıldı.

Boltaç, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.. Boltaç ‘’

Kahraman Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun’’ dedi.

 

……….…OOO…………..

 

TARSUSTA RESMİ BAYRAMLAŞMA

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ Ramazan Bayramı Namazını Tarsus Ulu Cami'nde kıldı.

Kaymakam AKYÜZ; Bayram namazı sonrasında cami içerisinde vatandaşlarla bayramlaştı. Tarsus Kültür Park'ta İlçe Protokolü, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile Bayramlaşma Merasimi düzenlendi.

……….…OOO…………..

 

ARAÇ YANGINI

Büyükşehir İtfaiye ekipleri, yanan aracı söndürdü

Tarsus’ta Yenice bölgesi Günyurdu-Atgirmez mevkiinde özel bir firmaya ait olan ve sürücülüğünü H.Ç.’nin yaptığı 01 AEZ 130 plakalı transit tipi araç, seyir halinde iken henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Durumu fark eden sürücü aracı durdurdu. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir İtfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Araçta maddi hasar oluştu.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar