Subscribe Us


12 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

12 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS DAHİL ÇOCUKLARA BÜYÜKŞEHİRDEN HEDİYE

Her zaman çocukları önceleyen ve onları mutlu etmek, geleceğe hazırlamak için projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da çocukları unutmadı. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir ekipleri, binlerce çocuğun yüzünü içi şeker dolu kumbaralarla güldürdü.

 

Her zaman çocukları önceleyen ve onları mutlu etmek, geleceğe hazırlamak için projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da çocukları unutmadı. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir ekipleri, binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

 

Mahalle mahalle çocukları sevindirmek için dolaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kumbaralara doldurdukları şekerler ile çocukların hem bayramda mutlu olmalarını hem de para biriktirmelerine katkı sağladı.

 

Yazgı: “Bu sevince ortak olmak bizim içinde çok kıymetli”

Mersin’in 13 ilçesinde binlerce çocuğa hediyelerini ulaştırdıklarını söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özel günlerde çocukların bizi beklediğini biliyoruz. Bu bayram da içi şekerle dolu kumbaralarımızı çocuklarımıza dağıtıyoruz. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ diyoruz. Çocukların bayram sevincine ortak oluyoruz. Bu sevince ortak olmak bizim içinde çok kıymetli. Bu vesileyle Mersin halkının Ramazan Bayramı’nı kutlar nice mutlu bayramlar yaşamalarını temenni ederiz” diye konuştu.

 

Çelik: “Vahap Başkanımız bizi sevindirdi, güldürdü, Allah da onu güldürsün”

İçinde şeker olan kumbarayı çok beğendiğini söyleyen Akın Çelik, “İçinde renkli renkli şekerler, güzel bir not var. Kumbara göndermişler. Harçlıklarımı topladım, o paraları bu kumbaraya atacağım. Bayram harçlıklarımda tablet almayı düşünüyorum” dedi. Başkan Seçer’e teşekkür eden Çelik, “Bizi sevindirdi, güldürdü, Allah da onu güldürsün” ifadelerine yer verdi.

 

Hediyeleri çok beğendiğini söyleyen Ezvin Polat, “Kumbara var, içinde şeker de var. Kumbarama çok sahip çıkacağım, çok güzel şeyler katacağım içine. Bayram harçlıklarımı koyacağım içine. Vahap Başkanım size çok teşekkür ederim” dedi.

 

Her kapıyı çalarak hem bayramlaşan hem de bol bol şeker toplayan Hamza Biçici, “Bugün mahalle mahalledolaşarak çok fazla şeker topladık. Harçlık da topladık, o harçlıkları bu kumbaraya koyacağım. Topladığım paraları da yetim yurtlarına bağışlayacağım. Başkanımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Kudret Ela Döner ise, “Çok güzel, teşekkürler Vahap Seçer amcaya. Harçlıklar toplayacağım, o harçlıkları da bu kumbaraya koyacağım” diyerek, herkesin bayramını kutladı.

 

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’İN ANTİKA PAZARI’NDAN

 BU KEZ KADIN EZGİLERİ YÜKSELDİ

Kadın dostu belediyecilik anlayışı ile kadın dayanışmasını kentte büyüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla TADEKAbünyesinde hayata geçirdiği ‘Kadın Ritim Grubu’ ile Antika Pazarı’na gelen ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Tarsus’ta yaşayan ve 16 kadının bir araya gelerek oluşturduğu koro, daha önce ilçelerde gerçekleştirmiş olduğu müzik ziyafetini bu kez merkeze taşıdı ve antika tutkunlarıyla buluşturdu.

Kadın dostu belediyecilik anlayışı ile kadın sesini ve kadın dayanışmasını kentte büyüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) bünyesinde hayata geçirdiği ‘Kadın Ritim Grubu’ ile Antika Pazarı’na gelen ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Tarsus’ta yaşayan ve 16 kadının bir araya gelerek oluşturduğu koro, daha önce Gülnar, Mut gibi ilçelerde vermiş olduğu müzik ziyafetini merkeze taşıyarakantika tutkunlarıyla buluşturdu.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde her Cumartesi, Yenişehir İlçesi’nde kurulan ‘Antika Pazarı’ndan yükselen nostaljik seslerin yerini bu kez, kadın ritimleri sardı. Ziyaretçilerin sık sık alkışlarla eşlik ettiği ve hep bir ağızdan söylediği mini dinleti, herkesten tam not aldı.

 

Sert: “TADEKA Kadın Ritim Grubu’muz, ziyaretçilere güzel anlar yaşattı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı personeli Burcu Sert,Antika Pazarı’nda TADEKA Kadın Ritim Grubu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Çok yoğun bir ilgi vardı. Kadın ritim grubumuz Tarsus'tan geldiler ve Antika Pazarı ziyaretçilerine güzel anlar yaşattılar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Demir: “Hem biz eğleniyoruz hem bizi izleyenleri eğlendiriyoruz”

TADEKA’daKadın Ritim Grubu’ndan Serpil Demir ise, grubun ortaya çıkışını ve gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, “Biz 16 kadın bir araya gelip darbuka çalmak istedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey bize darbuka gönderdi. Şu anda 16 kişi olarak geldik ve Antika Pazarı’nda bir etkinlik yaptık” dedi. Başkan Seçer’in kendilerine ulaşım konusunda da yardımcı olduğunu ve bu sayede kentin farklı noktalarında gösteriler düzenlediklerini aktaran Demir, “Gülnar’a ve Mut’a gittik. Oralarda da çaldık. Mut’ta Taşhan’dada çaldık” diye konuştu. Ritim Grubu’nun çoğunlukla çalışmayan kadınlardan oluştuğunu belirten Demir, “Kadınları evden çıkartıp motive etmek istedik.Çok eğleniyoruz. Her tarzdan parçalar çalıyoruz. O yüzden hem biz eğleniyoruz hem bizi izleyenleri eğlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Otluoğlu: “Bu tür etkinlikler pazara renk katıyor”

Antika Pazarı’ndan sorumlu Ebru OtluoğludaTADEKA Kadın Ritim Grubu’nu Antika Pazarı’nda ağırlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve çok eğlendiklerini söyleyerek, “Antika Pazarı yaklaşık iki senedir faaliyette ve böyle duyulmak, merak edilmek ve insanların gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür etkinlikler de pazara renk katıyor. Kadınlar eski ve yeni müziklerle bizleri coşturuyorlar. Bugün bizim için gerçekten keyifli bir gün oldu” dedi.

 

Aysel: “Kadınların hayatın her alanında olması bizim için çok büyük mutluluk”

Vatandaşlardan Koray Aysel ise kadınların hayatın her alanında yer almasının mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, “Burada da bizi şaşırttılar ve güzel bir başarıya imza attılar. Çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varlar” dedi. Büyükşehir sayesinde son dönemlerde kentin bir hareketlilik kazandığına dikkat çeken Aysel, “Bundan sonra da Büyükşehir’in bu konuda gerekeni fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Bu bizim için çok büyük bir kazanım. Kadınların hayatın her alanında olması bizim için çok büyük mutluluk. Belediye de bu konuda zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

………..…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, ‘BAYRAM SOFRASI’NDA

TARSUS HALKIYLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bayram Sofrası’etkinliğine katıldı.

 

Her zaman Tarsus’ta ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yanında olacağını ifade eden Başkan Seçer, “Beraberce Tarsusumuza en güzel ve en layık hizmetleri yapacağız. Bir ayağımız burada olacak. Tarsuslu bir hemşehrinizin Mersin’in 13 ilçesine yapacağı hizmetlerle bugüne kadar olduğu gibi evelallah Tarsuslular olarak sokakta yürürken alnı açık, başı dik gezeceksiniz” dedi.

 

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Seçer, “Biz hizmet için buradayız. Hiç merak etmeyin; güçlüyüz, kuvvetliyiz, deneyimliyiz, inançlıyız. Her şeyden öte insanları, milletimizi ve vatanımızı seviyoruz. Herkesin rahat olmasını istiyoruz. Mutlu ve huzurlu olun. Sizler için varız” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Tarsus Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Bayram Sofrası’etkinliğine katıldı.

 

Tarsus Kubatpaşa Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin ve Tarsus halkı katıldı.

 

Başkan Seçer: “Birbirimizi sevdiğimizde bütün hastalıklar iyileşir”

Bayram Sofrası’nda sofra duasının okunmasının ardından yemek ikramına geçildi. Ardından Tarsus halkına seslenen Başkan Seçer, birlik ve beraberliğin güzelliğinden söz ederek, insanları mutlu eden en güzel ilacın sevgi olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Birbirimizi sevdiğimizde bütün hastalıklar iyileşir. Birbirimizi seveceğiz ve sayacağız. Ali Boltaç; Tarsus’un yeni ve çiçeği burnunda belediye başkanı. Allah muvaffak etsin. Aradı; ‘Başkanım, bir sofra kuracağız, bayram sofrası. Gelir misin?’dedi. ‘Ali koşa koşa gelirim memleketime, Tarsus’uma, gelmez miyim?’ dedim. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hem Ali Başkan’ı Tarsus’a Belediye Başkanı yaptınız hem de hemşehriniz Vahap Seçer’i Mersin’in ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız” dedi.

 

“Tarsuslular olarak sokakta yürürken alnı açık, başı dik gezeceksiniz”

Her zaman Tarsus’ta ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yanında olacağını ifade eden Başkan Seçer, “Beraberce Tarsusumuza en güzel ve en layık hizmetleri yapacağız. Bir ayağımız burada olacak. Tarsuslu bir hemşehrinizin Mersin’in 13 ilçesine yapacağı hizmetlerle bugüne kadar olduğu gibi evelallah Tarsuslular olarak sokakta yürürken alnı açık, başı dik gezeceksiniz, hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

“Hizmet için buradayız”

Seçim sonuçlarını da değerlendirerek konuşmasını sonlandıran Seçer, “Biz hizmet için buradayız. Seçim oldu, ne güzel oldu değil mi? Taraflı, tarafsız herkes memnun. Oy veren de oy vermeyen de memnun. Herkes rahatladı. Şimdi sorumluluk bizde. Hiç merak etmeyin; güçlüyüz, kuvvetliyiz, deneyimliyiz, inançlıyız. Her şeyden öte insanları, milletimizi ve vatanımızı seviyoruz. Herkesin rahat olmasını istiyoruz. Mutlu ve huzurlu olun. Sizler için varız. Buraya geldiğiniz için ve beraberce Halil İbrahim sofrasını paylaştığınız için herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

……….…OOO…………..

BOLTAÇ ‘’TARSUSTA HUZURLU

BİR SÜREÇ OLACAK’’

Belediye Başkanı Ali  Boltaç: “Bu memlekette 5 yıl boyunca güzel, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir süreç olacak”

Tarsuslu hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmaya başlayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Bayram sofrası bizde bayram geleneğidir. Aile büyüğü bayramda bütün aileyi çağırır, sofrayı kurar, donatır ve bütün aile bireyleri de gelir, eşlik eder. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla; ‘Bu bayramda vatandaşlarımızla beraber büyük bir Bayram Sofrası kuralım’ dedik. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız, ayaklarınıza sağlık. Bundan sonra her sene Bayram Sofralarımız kurulacak, vatandaşlarımızla bir arada olunacak. Hep beraber bu memlekette 5 yıl boyunca güzel, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir süreç olacak”dedi.

 

……….…OOO…………..

DOLU, MEYVE VE NARENCİYE

BAHÇESİNE ZARAR VERDİ

Tarsus ‘ta yağan dolu narenciye bahçelerinde zarar verdi.

İlçeye bağlı Çiçekli Mahallesi'ndeki mahsule yakın kayısı, şeftali, erik ve benzeri meyve ve  narenciye ağaçları yağan dolu nedeniyle zarar gördü.

Üstü açık meyve ve narenciye türü bahçeler sık sık yağan dolu nedeniyle zarar görürken sera tipi bahçelerin doğal olaylardan daha az zarar gördüğü gözleniyor.

……….…OOO…………..

MHP TARSUS BAYRAMLAŞMA

PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus ilçe teşkilatının tertiplediği bayramlaşma programı 11 Nisan 2024 perşembe bayramın ikinci günü saat 11:00'da MHP Tarsus ilçe başkanlığında gerçekleşti.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen bayramlaşma programına Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ömer GÜRSOY, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Hüsnü DOĞAN, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut TAT, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fatih YILDIRIM, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Muhittin Can KÜLAHLI Önceki Dönem Milletvekilleri ve çok sayıda partili vatandaşlar katıldı.

Yıldırım ‘’Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatımız Tarafından Düzenlenen Bayramlaşma Programımızda MHP İl Başkanımız Ömer Gürsoy, MHP MYK Üyemiz Hüsnü Doğan, MHP Tarsus İlçe Başkanımız Fatih Yıldırım, Partlilerimiz, Gönüldaşlarımız ile Bir Araya Geldik.’’ Dedi.

……….…OOO…………..

MHP Lİ  FATİH YILDIRIM

‘’HAK ETMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ’’

MHP Tarsus ilçe başkanı Fatih Yıldırım ‘’Bu seçimde hak etmediğimiz bir sonuç çıktı, içimiz dolu diyerek, şunu çok net ifade ediyorum Milliyetçi Hareket Partisine güvenerek oy veren 68 bin vatandaşımız var. Bunlar Milliyetçi Hareket Partisinin anasının ak sütü kadar helal oyladır’’ dedi.

Yıldırım konuşmasının sonunda : Büyüklerimiz her zaman diyor, Ülkücünün ülkücüden başka dostu yoktur diye, işte bu solonun tıklım tıklım olması Ülkücünün ülkücüden başka dostunun olmadığının ispatı diyerek, Herkesin Bayramını kutluyorum dedi.

……….…OOO…………..

MAHMUT TAT, SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

MHP Tarsus beledeiye başkan adayı  Mahmut Tat, bu yarışta geride kalmadık, gerek görsel olarak, gerek söylem olarak, gerekse projeler olarak inanın bu konuda rakiplerimizi ezerek karşılık gördük diyerek, her şeye hazırlıklıydık ama 52 bin oyun sandığa gitmemesi 8 bin oyunda boş olması toplamda 60 bin oya mahalle bazında baktığımız da, 100'de 100'ü cumhur ittifakının oyu. Çünkü bir önceki seçimdeki oy belli, 2024 seçimindeki oy belli dedi. Tat son olarak partililerin bayramını kutladı. (kaynak Akkoza)

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ BAYRAMDA NE DEDİ?

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç  CHP Tarsus İlçe Başkanlığında Bayramlaşma Programında konuştu. Boltaç ‘’Akçeli işleri düşünenlere son noktayı çok sert koydu.’’

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA EMANETLER

SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Tarsus İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesince, hayırseverler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere emanet edilen fitre ve zekatlar Uluslararası İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi Başkanı Murat Akçay, din görevlileri ve Tdv çalışanları tarafından verildi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA 3 KAZA

Tarsusta bayramın 2. Gününde 3 kaza meydana geldi.

Kleopatra mevkii , Eshabı kehf yolu ve baraj yolunda kazalar oldu.Yaralamalı ve hasarlı kazalarda ölüm olayı olmaması teselli kaynağı oldu.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar