Subscribe Us


15 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

15 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOLTAÇ, "TARSUS EŞİT VE ADİL

 BİR HİZMETİ HAK EDİYOR’’ DEDİ

Tarsus'u önümüzdeki 5 yıl boyunca aldığı oyların hakkını vererek yöneteceğini vurgulayan Başkan Ali Boltaç, "Tarsus eşit ve adil bir hizmeti hak ediyor. Önümüzdeki süreçte Tarsus'taki değişimin farkına varacaksınız. Siz değerli emeklilerimiz her zaman başınızın tacı olacak. Sorunlarınıza sırtımızı dönmeyeceğiz. Çözüm odaklı çalışacağız. Yaşamaktan mutlu ve huzurlu olacağınız bir Tarsus yaratmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

……….…OOO…………..

TARSUSTA YENİ MECLİSTE

KİM NE GÖREV ALDI?

Tarsus Belediyesi yeni dönemin Meclis Toplantısı’nda belediye meclisi divan katipliğine divan katibi seçimi,  meclis başkan vekilliği seçimi, daimi encümen üyeliği seçimi, birliklere üye seçimi, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üye seçimi ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Tarsus Belediyesi Meclisinde gizli oylama ile yapılan seçimlerde ilk olarak Belediye Meclisi Divan Kâtipliği’ne Hülya Midem ve Selçuk Aykut,  Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliğine Ali Uyan ve Şerif Durmaz, Daimi Encümen Üyeliği’ne Musa Ceylan, Ali Pektaş ve Elif Karaman, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Meclisine Mehmet Sarı ve  Hamdiye Kırıcı, Tarihi Kentler Birliği Meclisi’ne Celal Tezel, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi’ne  Ali Şanlı, Ferudun Ergül ve Ali Pektaş, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine Veyis Avcı, Hakan İlhan ve Şerif Durmaz, seçildi.

Meclis toplantısında ayrıca İhtisas Komisyonu’nda yer alan Plan Bütçe Komisyonuna Ali Şanlı, Elif Karaman, Muzaffer Sadık Güngör, Muharrem Şimşek, Hüseyin Güzey, İmar Komisyonuna ise Hakan İlhan, Orhun Çakır, Faik Altın, Emin Orkun Yılık ve Cemal Balkaya seçildi.

Başkan Ali Boltaç, seçilen üyelere hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulunarak, alınan kararların kente hayırlı olmasını diledi.

………..…OOO…………..

TARSUSLU HALİL ATILGAN’DAN

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN ‘A TAZİYE

Tarsuslu Türkü dostu besteci sanatçı Halil Atılgan ‘’ Şakir Öner Günhan 13 nisan 2024 günü  vefat etti. Allah rahmet eylesin’’ dedi.

Atılgan ‘’TRT de Türk Halk Müziği sanatçısı, yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşti. Halk müziğinin önemli isimlerinden biri olarak hayatını idame ettiren Şakir Öner yaptığı Karakaşlı Yar plağıyla altın plak ödülüne layık görüldü. 1942 yılında başladığı ömür yolculuğuna 13 Nisan 2024 tarihinde son noktayı koydu. Kara toprak onu da bağrına bastı. Türküler var oldukça o da türkülerle var olacak türkülerle yaşayacaktır. Sevgili dostuma bin rahmet diliyor doğrusu üzüntümü tarif edemiyorum’’ diye paylaşım yaptı.

………..…OOO…………..

TARSUSTA KARMA RESİM SERGİSİ

BUGÜN AÇILACAK

Tarsus’ta  (bugün) 15 Nisanda  bir karma resim sergisi açılacak.

Sanat güzelleştirir temalı resim sergisi  Mehmet Bal Sanat Galerisinde saat 17.30 da açılacak. Sergi öncesi konuklara kokteyl ikram edilecek. Ayrıca 15 Nisan Dünya sanat günü kutlanacak.

……….…OOO…………..

KÜÇÜK MİNARE CAMİSİ KÜÇÜCÜK KALDI!..

Tarsus kent merkezinde bulunan ve halk arasında Kuşlu Cami olarak bilinen Melik Tahir Camisi  yada diğer adıyla Küçük Minare Camisinin tadilatı ve aslına rücu etmesi için çalışmalar  devam ediyor. Caminin oturumu  üçte bir oranında  düşürülerek adeta tıraşlandı.

Daha önce iki katlı olan ve geniş bir oturuma sahip olan  Kuşlu cami, bir başka adıyla Küçük Minare Camisi, restore ediliyor.Cami oturumu , ilk yapıldığı yıllardaki orijinal haline çevriliyor. Bu nedenle sonradan yapılan eklentiler yıkıldı. Yani bir nevi caminin ekleri, uzatılan bölümleri tıraşlanarak yıkıldı. Halk yapılan çalışmaları görünce “Küçük Minare Camisi gerçekten Küçük Minare oldu” demekten kendilerini alamıyorlar. Bugünlerde adeta sıfırlanan caminin yeniden duvarları örülüyor, minare yapılıyor.

…….….…OOO…………..

MİLLİ YOL PARTİSİ’NDEN  İSTİFA ETTİLER

Mersin il ve ilçe teşkilatları istifa etti. İl başkanı Hasan Köse ‘’ kurucusu olduğumuz Milli Yol Partisi’den  istifa etmiş bulunmaktayız, kamuoyuna saygıyla arz olunur.’’dedi.

İstifa edenler:

Mersin  MYP İl Başkanı Hasan Köse

Tarsus İlçe Başkanı Zekeriya Nuranoğlu

Çamlıyayla İlçe Başkanı Veli Çirkin

Silifke İlçe Başkanı Abdullah Bolat

Akdeniz İlçe Başkanı Ayfer Desteli

Yenişehir İlçe Başkanı Nejla Taş..

……….…OOO…………..

TARSUS’TA D-400 KARAYOLUNDA KAZA

Hal ışıklarından Adana istikametine seyir halinde olan araç kaza yaptı.

Tarsus’ta D-400 karayolu, Barbaros Mahallesi civarı, Hal ışıklarından Adana istikametine seyir halinde olan A.C.C.’nin sürücülüğünü yaptığı 33 PT 592 plakalı connet tipi araç başka araca çarptı.

Henüz bilinmeyen bir sebeple kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde olan ve içerisinde kimsenin bulunmadığı passat tipi 35 EB 063 plakalı otomobile çarptı. Kaza anında her iki araçta zarar gördü. Sürücü A.C.C. kazada yaralandı. Kaza sonrası olay yerine 112 sağlık, Büyükşehir arama-kurtarma ve emniyet ekipleri sevk edildi.

……….…OOO…………..

TARSUS DOĞA PARKI VE GENÇLİK

KAMPI, BAYRAMDA ZİYARETÇİ

AKININA UĞRADI

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde doğada nefes almak isteyen ailelerin tercih ettiği adreslerden biri de, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı oldu. Yeşilin ve doğanın içinde bir gün geçirmek isteyen aileler kent merkezinden uzaklaşıp dinlenme ve stres atma imkânı bulurken, çocuklar da oyun ve eğlence alanlarında enerjilerini atma fırsatı yakaladı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU DÜN

EDİRNESPORA DA YENİLDİ

TFF 3. Lig 1. Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, dün Edirnesporla karşılaştı.

Maç Kocamaz stadında oynandı ve maçı konuk ekip 5-2 kazandı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar