Subscribe Us


17 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

17 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS'TA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Nisan’da başlayan ve bir hafta kutlanan Turizm haftası Tarsus’ta da değişik etkinliklerle kutlanıyor.

Turizm Haftası nedeniyle  Müze yanındaki  Antik yolda  açılış töreni düzenlendi. Buradaki törene Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, belediye başkan yardımcısı Osman Polat,Jandarma komutanı binbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Müftü Murat Akçay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müze müdürü Doğukan Alper , Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı Rıfat Gürbüz ile öğrenciler, vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı.

………..…OOO…………..

MÜZE MÜDÜRÜ ALPER “TURİZMİN

GELİŞMESİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

turizm haftasının açılışında saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Ardından Müze Müdürü Doğukan Alper bir konuşma yaptı.

Doğukan Alper konuşmasında,herkesin turizm haftasını kutlayarak “Ülkemizde her yıl 15-22- Nisan tarihleri arasında Turizm haftası kutlanmaktadır. Turizm ekonomik kalkınmayı uluslar arası sosyal ve ekonomik ilişkileri düzenleyen,barış ve refaha katkıda bulunan, ırk din, dil ayrımı özetmeksizin insan hak ve hürriyetlerine bağlı kalmayı amaçlayan önemi her geçen yıl daha da belirginleşen hareketli ve nitelikli bir sektördür. 10 bin yıllık geçmişe sahip Tarsus, bugüne kadar birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin günümüze kadar ulaşan kültür bakiyeleri turizm açısından ilçemize ve bölgemize ciddi avantajlar sağlamaktadır. İklim olarak 300 günden fazla sürede güneş alan bölgemizde 320 km.lik sahilimiz var. Doğal plajlarımız tarihi yerlerimiz var. Tarsuslular olarak yerel yönetimlerimiz turizm sektörümüz, odalarımız ve derneklerimizle birlikte el ele vererek Tarsus’un turizm kimliğini oluşturmak zorundayız.” dedi.

………..…OOO…………..

AKYÜZ “TURİZM FAALİYETLERİNİ  TÜM YILA YAYMAK GEREK”

Turizm Haftası nedeniyle  Müze yanındaki  Antik yolda  açılış töreni düzenlendi. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında Turizmin önemine değindi.

Buradaki törene Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, belediye başkan yardımcısı Osman Polat,Jandarma komutanı binbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Müftü Murat Akçay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müze müdürü Doğukan Alper , Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı Rıfat Gürbüz ile öğrenciler, vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında Turizmin önemine değindi. Akyüz şunları söyledi:

“Turizm konusunda toplamsal farkındalığı artırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak için turizm ilkeleri doğrultusunda her yıl 15-22 nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanmaktadır. Bu bağlamda bölgemizin önemli turizm merkezlerinden birisi ed Tarsus’tur. Tarsus, birçok tarihi ve turistik değere sahiptir. Bu nedenle turizm konusunu yılın tamamına yaygınlaştırmak durumundayız. Bacasız Sanayi dediğimiz turizm ile barışa da katkıda bulunulmaktadır. Yerelde tüm vatandaşlarımızda turizm bilincinin oluşturulmasına gayret etmekteyiz. Turizm haftasını kutluyor, bu çalışmalara emek veren herkese teşekkür ediyorum”

………..…OOO…………..

MÜZEDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Turizm Haftası nedeniyle Tarsus’ta Antik yoldaki etkinlikten sonra Müze girişinde  fotoğraf sergisi açıldı..  Açılış kurdelesini Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ile diğer protokol mensupları birlikte kesti.

Sergide Tarsus Fotoğraf Derneği üyelerinin Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerinde çektikleri fotoğraflar sergilendi. Sergiyi gezen kaymakam Akyüz ve beraberindekilere TFD başkanı Rıfat Gürbüz ilgiler verdi.

Aynı gün saat 14.00 de ise St. Paul  Anıt Müze içinde Mersin Devlet Opera ve Balesi müzik dinletisi sundu.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ

BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR

BELEDİYE BAŞKANI VAHAP

 SEÇER’İ AĞIRLADI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ağırladı. Ziyaret sırasında Başkan Boltaç, Tarsus’ta Başkan Seçer ile birlikte uyumla, huzurla ve memnuniyetle güzel işlere imza atacaklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta yüksek bir oy oranıyla Tarsus Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında Tarsus Belediyesi bando takımı eşliğinde törenle karşılanan Başkan Seçer, bu kente olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Başkan Ali Boltaç ile birlikte Tarsus’ta güzel işlere imza atacaklarını her fırsatta dile getiren Başkan Seçer ziyarette kentler arası uyumun ve iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

 

UYUMLA, HUZURLA, MEMNUNİYETLE TARSUS İÇİN ÇALIŞACAĞIZ MESAJI VERİLDİ

Başkan Boltaç, ziyaretin birlikte güzel işlere imza atma ve Tarsus'un potansiyelini daha da yükseltme fırsatı olduğunu belirtti. Özellikle, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile güçlerini birleştirerek, Tarsus'un altyapı, kültür ve sosyal hizmetler gibi alanlarda daha da gelişeceğini ifade etti. Başkan Seçer ise, Tarsus'un potansiyelini ve önemini vurgulayarak, birlikte çalışmanın kentlerin güçlenmesine ve halkın refahının artmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

“TARSUS MAKAM MEVKİ İMKÂN BARINDIRMADAN KENDİMİZİ TESLİM EDECEĞİMİZ VATANIMIZDIR”

Görüşme sonunda Başkan Seçer, "Hem şahsınızın 5 yıllık meclis üyeliği deneyimi var, Mersin Büyükşehir Belediyesi yanınızda, her zaman destek olacağız. Tarsus’a ilişkin tüm projelerde Ali Başkan da yer aldı, hem proje hem uygulama olarak. Mersin’in her bölgesine adaletli hizmet götürdüğümüzden kimsenin şüphesi yok. Tarsus bizim üzerimizde makam mevki imkân barındırmadan kendimizi teslim edeceğimiz vatanımızdır. Tarsus bizden haklı olarak hizmet bekleyecektir, pozitif bakış bekleyecektir düsturumuz adalettir. İş birliğini çok önemsiyorum. Hemen harekete geçmeyi bekliyoruz. Her şey Tarsus’umuz için, Mersinimiz için. Herkese başarılar diliyorum, başarılı beş yıl diliyorum.” dedi.

 

“TEK BİR GAYEMİZ VAR TOPLUMSAL MENFAAT”

Başkan Boltaç ise “Tarsus’un dört bir yanına bu birlikle hizmetin en güzelini ulaştıracağız. Tarsus için hep birlikte çok çalışacağız. Meclis üyelerimiz de burada. Uyumla, huzurla yol memnuniyete çıkar dedik, Tarsus’ta uyumu sağladık. Tek bir gayemiz var toplumsal menfaat, mal da onların mülk de onların, milletin bütçesini millete hizmet ederek ödemek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın bilgisinden deneyiminden, birikiminden faydalanarak uyumla iyi işlere imza atacağımızı düşünüyoruz” diyerek, ortak bir vizyon ve kararlılıkla hareket edeceklerini vurguladı

………..…OOO…………..

TARSUS’TA FİLM AFİŞLERİ

SERGİSİ AÇILDI

Tarsus’ta dün (16 Nisan) Film afişleri sergisi açıldı.

TADEKA binasında saat 17.30 da Film afişleri sergisi açılışı yapıldı.

Aynı yerde araştırması ressam Hikmet Öz ise bir söyleşi sundu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  AŞKA DAİR

NESİRLER TARTIŞMASI

Tarsus’ta TADEKA binasında 18 Nisan günü ilginç bir tartışma yapılacak. Aşka dair nesirler kitabının tartışması için toplantı yapılacak. Etkinlik St. Paul kuyusu yanındaki TADEKA binasında saat 18.30 da başlayacak.

……………ooo………….

TARSUS’TA 11 BİN FİDAN DİKTİLER

Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında doğanın korunması ve yaşamın sürdürülebilirliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturmak hedefiyle Tarsus’ta 11 bin fidan dikti. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe kargo çalışanlarının çocukları da katılarak fidanlara kendi isimlerini verdi.

Törene, Aras Kargo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı. Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, törende yaptığı açıklamada, “Bugün toprağa dikilecek her fidan, umudu ve yaşamı simgeliyor. Doğayla uyum içinde yaşamak, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da güvence altına almak demek. Aras Kargo olarak geçtiğimiz şubat ayında depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Adana Sarıçam Mevkii’nde 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün de 16 bin fidanın ikinci aşaması olan 11 bin fidan için burada bir araya geldik.”

“FİDANLARIMIZI ÇOCUKLARIMIZIN İSİMLERİYLE ANACAĞIZ”

Bu etkinliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken özellikle çocukların farkındalığını artırmak ve çocuklara doğanın korunması konusundaki sorumluluklarını hatırlatmak üzere gerçekleştirdiklerini aktaran Aytekin, “Fidanlarımızı çocuklarımızın isimleriyle anacağız” dedi. Aytekin, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına 200 binden fazla fidan miras bırakarak ülkemize nefes olduk. Geleceğe anlamlı bir armağan bırakmanın mutluluğunu ve umudunu hep birlikte hissediyoruz” diye konuştu. Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili de “Ülkemizdeki orman ekosistemlerinin korunmasını, öneminin yayılıp kökleşmesini ve bu konuda çalışanlarının da bilinçlendirilmesini amaç edinen Aras Kargo, doğaya olan desteğini gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile sürdürmeye devam ediyor. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı

 

……….…OOO…………..

TARSUS'TA MUHTEŞEM KONSER "

Tarsus'ta Muhteşem Konser "Consuelo Velázquez'in 1940'larda yazdığı Bésame Mucho eseri Tarsus St Paul Anıt Müzesinde Bass Serkan Sevinç ve Soprano Serin Saybaşılı seslendirdi ve yorumladı. Piyanoda Rufina Usmanova eşlik etti.

Tango Ruhu Opera Konser Etkinliği, Tarsus Kaymakamlığı Müze Müdürlüğü tarafından, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tarsus St.Paul Anıt Müzesi'nde gerçekleşti.

……….…OOO…………..

AK OCAK TARSUS İLÇE BAŞKANI

SERKAN KORKMAZ'A SALDIRI.

Ak Ocaklar Tarsus İlçe Başkanı Serkan Korkmaz, dün akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana gelen bir saldırıya maruz kaldı.

Olay, saat 19:30 sularında Tarsus Yeşilyurt Mahallesinde pazar kurulan sokakta gerçekleşti. Başkan Korkmaz, eşiyle birlikte yürürken, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından arkadan sert bir cisimle kafasına vuruldu ve yerde baygın bir şekilde kaldı.

Saldırgan, hızla olay yerinden uzaklaşırken, çevredeki vatandaşlar eşinin çığlıkları arasında Başkan Korkmaz'a yardım etmek için müdahalede bulundu.

Acil servis ekipleri çağrılarak olay yerine ulaştı ve Başkan Korkmaz'ın sağlık durumu kontrol altına alındı. Şükür ki, Korkmaz'ın sağlık durumu iyi ve kendisi şikayetçi oldu.

……….…OOO…………..

TİY , GELECEK PAZAR GÜNKÜ BURSA İNEGÖL HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus  İdman Yurdu,  gelecek Pazar günü

dış sahada Bursa İnegöl ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı..

Son hafta ise içerde Karabük idmanyurdunu konuk edeceğiz ve lig maçları tamamlanacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar