Subscribe Us


19 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

19 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KAHVE BAHANE PROJESİ

Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.” anlayışından yola çıkılarak hazırlanan Kahve Bahane projesi bu hafta Tarsus Altaylar Mahalle Kahvesinde gerçekleşti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan aile içi problemlerin ele alındığı tiyatro oyunu, anne babalara ulaşabilmek amacıyla mesai saatleri dışında sergileniyor. Velilerle bir araya gelip onlarla sohbet etmenin ve aile içi iletişimin, okul ve aile iletişiminin önemine dikkat çekmek istediklerini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, proje hakkında velilere bilgi verdi. Sürekli iletişim halinde olmak gerektiğine vurgu yaptı: “İletişim arttıkça problemler azalır. Sürekli iletişim halinde olmalıyız” dedi.

Rehber öğretmenlerin hazırlamış oldukları oyun, öğrencilerle empati yapabilmeyi, velilerde farkındalık oluşturmayı, madde ve teknoloji bağımlılığının önüne geçebilmeyi hedefliyor.

 

………..…OOO…………..

BİR TARSUS MARKASI YILBOR

Yılbor Boru Tarsus firması olup kısa sürede büyümüştür. Geçen yıl Türkiye’deki 500 büyük sanayi kuruluşu içinde 74.cü olmuştur. Yıllık 60 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Yılbor,  geçen yıl ihracatta payı yüzde 60’ ları bulmuştur.

………..…OOO…………..

MEHMET FATİH SOFU’YA

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Çamlıyayla belediye başkanı İYİ Partili Mehmet Fatih Sofu’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Dün, başkanı  Önceki dönem Mersin BŞB başkan vekili Kerim Tufan ile Tarsus ilçe yönetimi ziyaret etti.

………..…OOO…………..

DUATEPE MUHTARI 23 NİSANDA

ETKİNLİK YAPACAK

Tekrar göreve seçilen Duatepe mahallesi muhtarı Kemal Arslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında özel etkinlik yapacak. Muhtar Aslan mahallesinde 23 Nisanda sıkma ve kitap etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.

………..…OOO…………..

MERSİN TURİZM FUARI KAPILARINI AÇTI

TARSUS’TAN DA KATILIM OLDU

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Mersin Turizm Mezunları Derneği iş birliğinde

Mersin’in turizm potansiyelinin artırılması için düzenlenen Mersin Turizm Fuarı

kapılarını açtı.Tarsus’tan da katılım oldu.

17 Nisan Çarşamba günü Üniversite Akdeniz Kültür Merkezi’nde açılışı

gerçekleştirilen fuarın ilk gününe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Rektör Prof.

Dr. Erol Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eylem Eren, Erdemli

Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Aydıncık

Kaymakamı Selahattin Hıdır, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve

Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekanlarımız, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet

Durmuş, öğretim elemanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlarımız ve

öğrencilerimiz katıldı.

………..…OOO……………

TARSUS’TA 40 BİNİNCİ SATRANÇ SINIFI AÇILIŞ

2005 yılından bu yana ana sponsorumuz olan Türkiye İş Bankası ile çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sunan satranç sporunun yaygınlaşması için Türkiye'nin dört bir yanındaki ilk ve ortaokullarda satranç sınıfları açıyoruz. 

 

40 bininci satranç sınıfı açılışımızı Federasyon Başkanımız Sn. Gülkız TULAY ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Sn. Hakan ARAN’ın teşrifleriyle Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nda yapıyoruz.

 

Satranç sınıfımızın açılışında siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 

Saygılarımızla,

 

Açılış Töreni Programı

 

Tarih   : 19 Nisan Cuma 2024

Saat     : 16.30

Yer      : Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu

Adres  : Fevzi Çakmak Mah. 1783 Sokak. No:1 Tarsus/Mersin

İletişim: Burçin Şahin Üre – 0 544 456 44 06

Kezban Karaboğa – 0 537 221 16 43

 

……………ooo……………

TARSUSTA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Mersin’in her noktasında vatandaşın her türlü talebini karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’a bağlı İnköy Mahallesi’nde geçirdiği kaza sonucu fizyoterapiye ihtiyacı olan Cevdet Gülal’ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesini sağladı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’ sayesinde kısa sürede adımlar atmaya başlayan Gülal, aldığı hizmetten memnun olduğunu vurgulayarak tüm vatandaşlara tavsiye etti.

  

Mersin’in en uzak noktasına kadar vatandaşın her türlü talebini karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’a bağlı İnköy Mahallesi’nde geçirdiği kaza sonucu fizyoterapiye ihtiyacı olan Cevdet Gülal’ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesini sağladı.

 

Geçirdiği bir kaza sonucu kalça kemiğini sakatlayan ve tedavi sürecinde felç geçiren Cevdet Gülal, yatağa bağımlı hale gelmişti. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’ne Alo 185 ile başvuran Gülal, 6 ay gibi kısa bir sürede tekrar adım atmaya başladı. Büyükşehir’in profesyonel sağlık ekibi ile sağlığına kavuşma yolunda hızla ilerleyen Gülal, sağlığına tamamen kavuşabilmek için, fizyoterapistlerin önerdiği egzersizleri de gün içinde eksiksiz yapıyor.

 

İnal: “Hasta üzerindeki hedefimiz, tek başına hareket edebilir hale gelmesi”

Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde Fizyoterapist olarak görev yapan Deniz Bahar İnal, Cevdet Gülal’ın kalça ameliyatı olduktan sonra hareket kabiliyetinin hiç kalmadığını belirterek, “Cevdet Amcamızı tedavi etmeye gelmeden önce, kendisi kalça ameliyatı olmuş ve ameliyat sonrasında inme geçirmiş” dedi. Tedaviye ilk başladıklarında Cevdet Gülal’ın yatağa bağımlı bir şekilde yaşadığını aktaran İnal, “Biz tedaviye ilk başladığımızda Cevdet Amca yürüyemiyor ve oturamıyordu. Kasları da çok güçsüzleşmişti. Ayrıca şekere bağlı olarak, yüzde 94 görme kaybı vardı. Biz tedaviye bu şekilde başladık” diye konuştu.

 

Fizik tedavi programına başladıktan 3 ay sonra Cevdet Gülal’ın gelişme kaydettiğini ve yürüteç desteği ile yürümeye başladığını söyleyen İnal, “Eşinin desteği ile tuvalete gidebiliyor, banyo yapabiliyor ve balkonda oturabiliyor. Bizim hedefimiz tek başına yürümesi, merdiven inip çıkması, aşağıda gezmesi. Böyle olana kadar da tedavimizi devam ettireceğiz” diyerek, hastaların tedavi sürecinde ulaşabildikleri en iyi hedefe kadar onların yanında olduklarını ifade etti. 

 

“Mersin’de ihtiyaç duyan her vatandaşımızın bizi araması yeterli”

Tedavi sürecinde uyguladıkları program biçiminden de bahseden İnal, “Hastanın eklem hareket açıklığına yönelik; germe ve güçlendirme egzersizlerinin yanı sıra, herhangi bir problemi yoksa elektro terapi uygulaması yapıyoruz. Hastayı yürütüyor ve denge çalışıyoruz” dedi. Mersin sınırları içerisinde ihtiyaç duyan her vatandaşa hizmet götürdüklerini ve bunun için kendilerine ulaşmalarının yeterli olduğunu belirten İnal, “İhtiyacı olan her vatandaşımız ‘Alo 185 Teksin’ uygulaması üzerinden veya ‘0324 223 4242’ numaralı hattan arayıp bizlere ulaşabilir”  diye konuştu.

 

………..…OOO…………..

TARSUS KÜTÜR MERKEZİNİN

DURUMU NE OLACAK?

Kültür Bakanlığı bünyesinde olan Tarsus 75.Yıl  Kültür Merkezini devletten  Belediye bünyesine alma dedik. Zaten orayı devlet yaptıracaktı. Biz burayı belediye almasın dedik, ama dinlemedi.

Kültür Merkezini devraldıktan sonra 3 yıl geçti. Seçime 3-5 ay kala burayı darmadağın etti. Kültür Merkezi için keşif nasıl olacak, ihale yapıldı mı, belli değil.

Bu Kültür Merkezi güya 145  milyon TL.ye  ihale edilmiş. 18 milyon TL para ödenmiş.. Önceki rakamlarla 127  Milyon TL daha ödenecekti ama enflasyonu hesap edersek belki de 200 milyonu geçecek gibi..

Tabi bu yeni gelen belediye yönetimi üzerine büyük bir yük getirecek.

Tarsus Belediye Başkanı  Ali Boltaç, bu durumda ne yapacak bilmem. Ama Kültür Merkezinin tadilatı nedeniyle  Belediyenin şu an üzerinde 250 milyon TL ye yakın bir yük getirecek. ALİ BOLTAÇ konuyu araştırıp kamuoyu ile paylaşırsa herkes neyin ne olduğunu açıkça öğrenecek.

 

………..…OOO…………..

AKŞEMSETTİN MAHALLESİ

MUHTARINA TEBRİK ZİYARETLERİ

Tarsus’ta Akşemsettin Mahallesinde muhtarlık görevine seçilen  Sevda Kurt’a tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda mahalle sakinlerinden ve Akay Dağıtım personelinden Ahmet Aksan, yeni seçilen mahalle muhtarı Sevda Kurt’u, aynı zamanda muhtar azası olan eşi ile birlikte ziyaret etti.

Ahmet Aksan “Mahallemizde ilk kez bir kadınımız muhtar seçiliyor. Eşimde aza olarak mahallemizin  en güzel ve en temiz mahalle olması için çalışacaklar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

……….…OOO…………..

POLİS HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM

Tarsus Ticaret Borsasının da üyesi olduğu, Tarsus Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümünde İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

8-10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Tarsus İlçe Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya’ya ziyarette bulunarak nezdınde tüm polis teşkilatının polis bayramını kutlayarak çiçek takdim etti.

İnsan Hakları Kurul üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yalçınkaya, kurul üyeleri ile makamında bir süre sohbet ederek, İlçe İnsan Hakları Kurulunun Tarsus’ta gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi alıp, ziyarette bulunan kurul üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar