Subscribe Us


2 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

2 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS İYİ PARTİDE İSTİFA

İYİ Parti Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri  toplu olarak istifa etti. Yapılan açıklamada “İYİ Parti Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri olarak 01.04.2024 günü toplu olarak istifa etmiş bulunmaktayız.” denildi.

TARSUS KAMUOYUNA
BaşkanBurak Özdil “Değerli Hemşehrilerim 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri tamamlanmış, Tarsus’ta halkımız tercihini yapmıştır. Seçmenin kararı başımızın tacıdır. Kazananlara başarılar diliyoruz. 

Genç bir siyasetçi olarak iki yıldır İYİ Parti Tarsus İlçe teşkilatımızı temsil etmeye, vatandaşlarımızın haklarını ve hukuklarını korumaya yönelik siyasi çalışmalar yürüttük. Siyasete gençlik aşısı olmaya, gençlerin sesi olmaya, yeni nesil bir bakış açısı kazandırmaya gayret ettik. Bazı alanlarda hatrı sayılar başarılar elde etmemize rağmen son yerel seçimlerde vatandaşlarımızın ne yazık ki gönlünü kazanamadık. 

Hal böyle olunca Tarsus İYİ Parti’nin önünü açmak, Tarsus siyasetinde yeni fikirlere, yeni yüzlere alan açmak ve Türk Demokrasisinin değerini yükseltmek maksadıyla 1 Nisan 2024 itibariyle İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Tarsus kamuoyuna saygıyla.”

Av. Burak Özdil

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

SEÇİLENLERİ BELLİ OLDU

CHP Meclis Üyeleri ve Ak Parti’nin Desteklediği MHP Tarsus Belediye Meclis  üyesi seçilenler belli oldu.

Tarsus’ta 252 Bin 084 seçmen oy kullanmak  için dün  sandığa gitti. Seçimi CHP li aday 

Ali Boltaç Kazandı. Boltaç , kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 46 oya yakın aldı.

 Seçmeler 812 sandıkta  oylarını kullandı.. 

Seçmenlerin198 bin  224’ü kent merkezinde  kalan 53 bin 860’ı ise  köylerde yani kırsalda

 oy kullandı.

Tarsus’ta 17 aday yarıştı. Seçimi CHP li aday  Ali Boltaç Kazandı. Boltaç yüzde 46 oya yakın

aldı. Cumhur ittifakı adayı 

Mahmut Tat ise 2. Oldu.

xx

CHP Kontenjan

1, Hande Kerimgiller

2 .Şerif Durmaz

3 .Mehmet Sarı

4..Ali Şanlı

..

1-Veyis Avcı

2-Mehmet Halil Demir

3-Ali Uyan,

4.Orhun Çakır.

5.Sadık Güngör,

6.Hakan İlhan,

7.Eyüp işcanlı,

8.Musa Ceylan,

9.Hülya Midem,

10.Ali Pektaş,

11.Celal Tezel,

12.Faik Altun,

13.Mahmut Gücenmez,

14.Eli Kahraman,

15.Hüseyin Ak,

16.Selçuk Aykut,

17. Feridun Ergül,

18.Hamdiye Kırıcı,

19. Murat Topçuoğlu

Xx

Ak Parti’nin Desteklediği MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat’ın listesinden  Belediye Meclis  üyesi seçilenler belli oldu.

..

1- Muharrem Şimşek

2- Emin Orkun Yılık

3- Cemal Balkaya

4- Mustafa Ulusoy

5- Önder Erdoğan

6- Hüseyin Güzey

7- Ziya Körüklü

8- Ahmet Bozgaç

9- Hasan Şendağ

10- Serkan Akkaya

11- Danıyal Avşar

12- Mehmet İnak

13- Yüksel Atum

14- Abdullah Kuran

 

……….…OOO…………..

CHP TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

 BOLTAÇTAN TEŞEKKÜR

Ali Boltaç CHP ilçe binası önünde yaptığı teşekkür konuşmasında “Biz herkesi kucaklayacağız. Herkesin belediye başkanı olacağım. Bize oy versin veya vermesin ayrım yapmayacağım ve herkesi kucaklayacağım” dedi.

Boltaç şunları söyledi:

“Biz bugün herkesin oyunu aldık. MHP’lisinin de, Ak Partilisininde, Memleket partilisinin de , İyi partilisinin de oyunu aldık.  Ve Kent uzlaşısı altında DEM partisinin de oylarını aldık. Ama şunu bilin, biz bu memleketi kardeşçe yöneteceğiz. Kimseyi kimseden üstün kılmayacağız ve Tarsus hak ettiği değeri Ali Boltaç ile görecek. Allah beni sizlere karşı mahçup  etmesin. Biz bu memleketin Türk’ünü de Kürdünü de alevisini de seviyoruz. Hepiniz sağ olun var olun Allaha emanet olun”

CHP’lilerin parti binası önünde yaptığı zafer kutlamansa Mersin Milletvekili Mahir Başarır da katıldı. Başarır da CHP’ye belediyeyi kazandıran herkese teşekkür etti.

……….…OOO…………..

CHP İLÇE BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

CHP Tarsus ilçe başkanı Selahattin Şahin “Teşekkürler Tarsus” dedi.

Şahin “Bize seçimlerde itici güç olan siz değerli partililerimize çok teşekkür ediyorum. CHP’de bize Mersin’de zafer kavuşturan  Vahap Seçer’e de, Tarsus’ta Ali Boltaç’a da  sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu zafer hepimizin.” dedi.

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN’DAN VEDA MESAJI

Tarsus Belediye başkanlığını bırakan Haluk Bozdoğan veda mesajı yayınladı.

Bozdoğan’ın açıklaması şöyle:

‘’Değerli Tarsus Halkı, sevgili mesai arkadaşlarım..

Tarsus Belediyesi’nin kıymetli personelleri, bizimle birlikte yol yürüyen çok kıymetli eşimiz, dostlarımız..

Burada, beş yıl boyunca birlikte yürüdüğümüz bu yolda bir dönemi tamamlamanın hüzün ve gururunu yaşıyorum. Tarsus'a hizmet etme şansını bana veren her birinize en derin şükranlarımı sunuyorum. Tarsus'u daha yaşanabilir bir şehir yapma hedefiyle çıktığımız bu yolculukta, sizlerin destek ve katkıları olmadan hiçbir şey başarılı olamazdı. Belediye personelimizden, mesai arkadaşlarıma, çok değerli meclis üyelerime, parti teşkilatımıza ve yol arkadaşlarımıza, adaylık, başkanlık sürecinde yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Tarsus'un gelişimi için verdiğimiz emeklerin, şehrimizin her zaman kırmızı çizgimiz olduğunu unutmamalıyız. Bizler, Tarsus'a olan sevdamızı ve bağlılığımızı her zaman en üst seviyede tutmalıyız. Artık yeni bir dönem başlıyor ve bu dönemde de Tarsus'un daha da ileriye gitmesi için çaba harcanacaktır. Tarsus'un geleceği için en iyisinin yapılacağına inanıyorum. Son olarak, bana 5 yıl boyunca bu görevi layık gören ve her zaman yanımda olan Tarsus halkına minnettarım. Sizlerle birlikte geçirdiğim bu beş yıl unutulmaz anılarla dolu oldu ve benim için bir onurdu. Hepinizi saygıyla selamlıyor, hoşçakalın diyorum. ‘’

……….…OOO…………..

MERSİN GENELİ YENİ

BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KİM KAZANDI?

Mersin’de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1 milyon 387 bin 345 seçmen oy kullandı. Mersin merkezde CHP'li mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeniden başkanlığa seçildi.

İlçelerde ise Yenişehir’de CHP’li Abdullah Özyiğit, Toroslar’da CHP’li Abdurrahman Yıldız, Mezitli’de CHP’li Ahmet Serkan Tuncer, Akdeniz’de DEM Parti’li Hoşyar Sarıyıldız, Aydıncık'ta CHP' li Özkan Kılıçarpa Anamur’da CHP’li Durmuş Genç, Bozyazı’da MHP’li Mustafa Çetinkaya, Gülnar’da MHP’li Fatih Önge, Mut’ta İYİ Partili Murat Orhan, Silifke’de CHP’li Mustafa Turgut, Erdemli’de MHP’li Mustafa Kara, Tarsus’ta CHP’li Ali Boltaç, Çamlıyayla’da İYİ Parti’li Mehmet Fatih Sofu en yüksek oyu alarak seçimi kazandı.

 

VAHAP SEÇER KİMDİR?

Mersin'in Tarsus ilçesinde 5 Ekim 1963 tarihinde doğan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, aynı partiden yeniden aday oldu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında genç bir girişimci olarak kurduğu işletmeyle tarımsal üretim, sanayi ve ticaret alanlarında yatırımlar yaptı. Kurucusu olduğu şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini üstlendi. Ayrıca iş dünyasını temsil eden sanayi ve ticaret odalarında aktif olarak yer aldı. Ziraat mühendisi olarak meslek odasında üyeliği bulunuyor. Seçer, çağdaş, laik ve yurtsever gençlerin yetişmesine destek olmak amacıyla Tarsus Güç Birliği Vakfı'nı kurdu ve burada Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı. Ayrıca toplumsal projelerde aktif olarak yer aldı. 2007 ile 2015 yılları arasında CHP Mersin Milletvekili olarak görev yaptı. Bu süreçte Tarım ve Köyişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. Mersin'in sorunlarına çözüm önerileri içeren projeler geliştiren ve aktif olarak çalışan Seçer, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi ve görevine devam etti. Evli ve 2 çocuk babası olan Seçer, İngilizce biliyor.

……….…OOO…………..

LOKANTADA YANGIN

Tarsus’ta bir lokantada çıkan yangın, işletmede hasara neden oldu. İsmet Paşa Bulvarı'ndaki işletmede tavuk pişirildiği sırada ızgara bacası alev aldı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

……….…OOO…………..

SERDAR SOYDAN: “SEÇİM SONUÇLARI MERSİN’E HAYIRLI OLSUN

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mahalli İdareler seçiminin Mersin’e hayırlı olmasını dileyerek, “Uzun bir seçim maratonun ardından sandığa giden tüm Mersinli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları ülkemize ve Mersin’e hayırlı olsun.” Dedi.

 

……….…OOO…………..

TİY YARIN KIRIKKALEGÜCÜNÜ KONUK EDİYOR

TFF 3. Lig 1. Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu bu haftaki maçını yarın oynayacak. Kocamaz stadında saat 15.00 de Kırıkkalegücünü konuk edeceğiz.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar