Subscribe Us


20 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

20 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BORSA PERSONELLERİ TEMEL İSG EĞİTİMİ ALDI

Tarsus Ticaret Borsası personelleri, hizmet içi eğitimleri çerçevesinde İSG Uzmanı Kıymet Uguz tarafından ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda eğitimi aldı.

 Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personellerin hizmet içi eğitimlerine önem veren Tarsus Ticaret Borsası, personellerinin çeşitli konularda uzmanlık eğitimi almasını da sağlıyor.

İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini bilmesi, işverenler ile stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanların iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde hizmet içi eğitimlerini her yıl düzenli olarak sağlayan Tarsus Ticaret Borsası personellerine verilen eğitimde, personele, “Ekranlı araçlarla çalışma”, “Ergonomi temel prensipleri”, “İş sağlığı güvenliği temel eğitimleri”, “İşçi-işveren sorumlulukları” ile başlıklarında konular anlatıldı.

Eğitimde iş kazalarının yüzde 98’lik kısmının alınacak tedbirlerle önlenebilir kazalar olduğunu belirtilirken yaşanan her 10 kazadan 9’u emniyetsiz davranışlardan, yani çalışan kaynaklı problemlerden meydana geldiği söylendi.

Tarsus Ticaret Borsasında düzenlenen hizmet içi eğitime personel tam kadro katıldı. Eğitim sonunda kazanım değerlendirmesi amacıyla personeller sınava tabi tutuldu.

………..…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASI,

TARSUS DAHİL YAZ SEZONUNA HAZIR

Mersinliler için 7/24 hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti yaz sezonuna hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedeflerini ele aldı.

Mersinliler için 7/24 hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti yaz sezonuna hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedeflerini ele aldı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda; yaz aylarında artan nüfus ve trafik yoğunluğuna karşılık, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için kooperatiflerle iş birliği içinde yapılacak düzenlemeler ve önlemler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda, vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyetini artırmak için, kooperatiflerle birlikte geri bildirim mekanizmalarının oluşturulması konusunda kararlar alındı. Vatandaşlar; şikâyet, öneri ve isteklerini, belediyenin resmi iletişim kanalları ve kooperatifler aracılığıyla iletebilecek. Toplu taşıma sürücülerinin eğitimine ve vatandaş memnuniyetine odaklanılması için de kooperatiflerle düzenli görüşmeler yapılmasına karar verilen toplantı, toplu taşıma hizmetlerinde yaşanabilecek olası sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için, koordinasyon içinde çalışmanın önemine vurgu yapılarak sona erdi.

 

………..…OOO……………

TARSUS’TA 40 BİNİNCİ SATRANÇ

SINIFI AÇILIŞI YAPILDI

40 bininci satranç sınıfı açılışı Federasyon Başkanı    Gülkız TULAY ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü. Hakan ARAN’ın teşrifleriyle Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nda yapıldı.

Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu.  Fevzi Çakmak Mah. 1783 Sokak. No:1 Tarsus/Mersin

İletişim: Burçin Şahin Üre – 0 544 456 44 06

Kezban Karaboğa – 0 537 221 16 43

 

 

………..…OOO…………..

NURETTİN ANBAROĞLU TARSUS’A GERİ DÖNDÜ

Mersin Toroslarda okul müdürlüğü yapan Nurettin Anbaroğlu, yeniden memleketi Tarsus’a döndü. Anbaroğlu TOBB Mesleki Anadolu Lisesine müdür olarak atandı. Yeni görevinde başarılar dileriz.

……………ooo……………

TARSUS DAHİL MERSİN GENELİNDE

ALO 185 HİZMETİNİZDE 

“Mersin’de ihtiyaç duyan her vatandaşımızın bizi araması yeterli”

Tedavi sürecinde uyguladıkları program biçiminden de bahseden İnal, “Hastanın eklem hareket açıklığına yönelik; germe ve güçlendirme egzersizlerinin yanı sıra, herhangi bir problemi yoksa elektro terapi uygulaması yapıyoruz. Hastayı yürütüyor ve denge çalışıyoruz” dedi. Mersin sınırları içerisinde ihtiyaç duyan her vatandaşa hizmet götürdüklerini ve bunun için kendilerine ulaşmalarının yeterli olduğunu belirten İnal, “İhtiyacı olan her vatandaşımız ‘Alo 185 Teksin’ uygulaması üzerinden veya ‘0324 223 4242’ numaralı hattan arayıp bizlere ulaşabilir”  diye konuştu.

………..…OOO…………..

SEÇER “TARSUS’TA SOSYAL KONUT

KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞACAĞIZ.”

Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer “Vizyon projelerimiz devam ederken, Tarsus dahil sosyal politikalarımız da devam edecek” dedi.

‘Sosyal Konut Projesi’nin detaylarını anlatarak, Avrupa’da da sosyal konutların yapıldığını belirten Vahap Seçer, “Tarsus Belediyesi ve Toroslar Belediyesi şu anda CHP’de olan iki büyük ilçemiz. İki başkanımızla da görüştük, Sosyal Konut konusunda ortak çalışacağız. Her iki bölgede de ilçe belediyelerin arazileri çok, bu konuda ortak projeler yürüteceğiz”diyerek, bir yandan vizyon projeleri ortaya koymaya ve bir yandan da gelir düzeyi düşük yurttaşları önceleyen projelere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÖĞRENCİYE

TOPLU TAŞIMA 1 TL

Tarsus ve Mersin dahil diğer ilçelerde de kentte toplu taşıma öğrencilere 1 TL olarak devam ediyor. 48 noktada yer alan Mahalle Mutfakları’nda 10 liraya 3 çeşit yemek verilmeye devam ediliyor.

 Gazeteciler  Seçer’in bunu nasıl başardığını sorması üzerine konuşmasına devam eden  Vahap Seçer, “Bizim bir bütçemiz var. Ben istersem o bütçeyi alırım, tamamını yol, Metro, bina yapımı gibi farklı alanlara kaydırabilirim. Ama istediğim zaman da derim ki; ‘Bu kent için sosyal politikalar uygundur, sosyal politikalara, kültür-sanata, tarım desteklerine pay ayırayım.’ Ben bütçemin bir kısmını gençlere, kadınlara, çocuklara ayırırım. Pekâlâ da 10 liraya yemek veririm” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BELEDİYE EKMEĞİ

5 TL OLDU

Tarsus Belediyesine ait fırınlarda üretilen ekmek zamlandı. Daha önce 4.5 TL olan somun ekmek, 50 kuruş zamlandı. Buna göre yeni fiyat 5 TL olarak uygulanıyor. Ramazan ayında ie ekmeğin fiyatı 1 TL’ye düşürülmüştü.

Yeni fiyattan satışlara bayramdan sonra başlandı. Belediyeye ait iki ekmek fabrikasında üretilen ekmek halka artık 5 TL den ulaştırılıyor.

………..…OOO…………..

TARSUS BARAJINDA OLAY

Tarsus Berdan baraj alanında 40 yaşlarında bir erkek canına kıydığı iddiası sonrası cansız olarak bulundu. 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

BUGÜN BURSA'YA GİDİYOR

TFF 3 lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, ligde kalan sondan ikinci maçını yarın Bursa’da İnegöl Kafkasspor ile oynayacak. Maç saat 15.00’de başlıyor.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar