Subscribe Us


23 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

23 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI

Atatürk’ün dünya ve Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tarsus’ta da bugün bir tören yapılacak. Saat 09 .30 da Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. Sat 10.00 da ise Atatürk gösteri merkezinde okullar ve gurupların gösterisi ile  Çocuklar bayramlarını kutlayacaklar.

………..…OOO…………..

TABİT’TEN BİSİKLET ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında TABİT güzel bir etkinlik yapacak. Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu bugün saat1 6.00’da Tarsus Cumhuriyet meydanından başlayacak bir Bisiklet Şenliği düzenliyor. Tur Kültür Parkta sona erecek. Çocuklar da bisikletleriyle  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacaklar.

………..…OOO…………..

 

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN,

 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Boltaç çocukların aydınlık yarınların güvencesi, egemenliğin teminatı olduğunu vurguladı 

Başkan Boltaç şu sözlere yer verdi;

“23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılması ile milletimizin egemenliği resmen hayata geçirilmiş bu önemli gün, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza emanet edilmiştir. Bugün de çocuklarımızın gülümsemesini, bayramını paylaşmaktan, birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk yoktur. Çocuklarımız güldüğü zaman, mutlu olduğu zaman biz de güleriz; bütün bir dünya güler. Bu yüzden siz çocuklar, bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi, egemenliğimizin teminatısınız. Sizler için çalışacak geleceğiniz için uğraşacağız. Biz projelerimizle, hizmetlerimizle çocuklarımızı mutlu edecek işlere imza atmaya çalışıyoruz. Evlatlarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur.

           

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

………..…OOO…………..

BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN

 GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU

MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 3. sınıf öğrencisi Sıla Burkev’e devretti. Küçük Başkan Tarsus için hayata geçirmek istediği projelerini Başkan Boltaç’a anlattı.

Dumlupınar Hürriyet İlkokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başkan Ali Boltaç’ı ziyaret etti. Başkan Boltaç, ziyarette koltuğunu 3. sınıf öğrencisi Sıla Burkev’e devretti. Başkanlık makamına oturan Sıla, gerçekleştirmek istediği projelerini anlattı. Küçük Başkan Sıla Burkev, Tarsus’un daha temiz bir şehir haline getirmek, gençler ve çocuklar için spor ve yeşil alanlarını çoğaltmak, okullarda çevre temizliği, sokak hayvanlarına önem, okul kütüphanelerini artırmak gibi projelerini Başkan Boltaç’a anlattı.  

 “KOLTUĞUMUZA GELECEKTE ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDE İLERLEYEN ÇOCUKLARIMIZIN OTURMASI BİZİ ONURLANDIRIR”

Çocuklarla bir süre sohbet ederek isteklerini dinleyen Başkan Boltaç, koltuğunu geleceğin teminatı çocuklara emanet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Boltaç, “Kadınların belediye başkanı olma sayısı arttı. Biz de bu koltukları sizin gibi vatanını seven gençlere bırakacağız. Çünkü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere emanet etmiş. Sizler de eminim ki ülkemizin, memleketimizin kalkınması yücelmesi için elinizden geleni yapacaksınız. Özgüven ve cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü herkes bu koltuğu dolduramayabilir.  İnşallah bu koltukların sahibi sizler olacaksınız. Sizi canı gönülden destekliyoruz. Koltuğumuza gelecekte Ulu Önderimiz Atatürk’ün izinde ilerleyen çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınların oturması bizi onurlandırır.  Hayallerinize kavuşmanız için belediye başkanı olarak çok çalışacağım" diyerek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti. Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan, ziyaretin sonunda çocuklara hediye verdi.

………..…OOO…………..

YENİ SEÇİLEN MUHTARLAR

ÜYE KAYDI YAPTIRIYOR

Tarsus'ta yeni seçilen muhtarlar iki ayrı derneğe kayıt yaptırıyor. Halen şehrimizde biri Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği, diğeri ise Tarsus muhtarlar Derneği olarak iki ayrı Muhtar derneği bulunuyor.

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanlığını Mustafa Naci Güllü, diğer dernek Tarsus- Muhtarlar Derneği başkanlığını ise Turgay Benli yapıyor. Son seçimde kentimizde 75 muhtar değişti. Bu muhtarlardan 6 tanesi kadınlardan seçildi. Daha önce  4 kadın muhtarın bulunduğu Tarsus’ta kadın muhtar sayısı 10’a çıktı.

Yeni seçilen tüm muhtarları tebrik ederiz.

 

………..…OOO…………..

DUATEPE MUHTARI 23 NİSAN’DA

ETKİNLİK YAPIYOR

Tekrar göreve seçilen Duatepe mahallesi muhtarı Kemal Arslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında özel etkinlik yapıyor. Muhtar Aslan mahallesinde 23 Nisanda sıkma ve kitap etkinliği düzenleyecek..

………..…OOO…………..

KÜÇÜKLER ATLETİZM YARIŞMASI YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

 kutlamaları kapsamında Tarsus Şehir Stadyumunda 

düzenlenen Küçükler Atletizm Yarışmasında dereceye 

giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Törene Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, İlçe 

Gençlik ve Spor Müdür Vekili Memet ÖZTÜRK, 

okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

……….…OOO…………..

KAYMAKAMA ÖĞRENCİ ZİYARETİ

23 Nisan kutlamalarında kapsamında Borsa İstanbul 

İlkokulu öğrencileri, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali 

AKYÜZ’ü makamında ziyaret ettiler.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve

 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. 

yıldönümü kutlu olsun

 

 

……….…OOO…………..

YÜZÜK PARMAĞA SIKIŞTI

Tarsus’ta yaşayan Suriyeli Emel Elmuhammed'in 

parmağına sıkışan yüzük, kendi imkanlarıyla 

çıkarılamayınca Tarsus Devlet Hastanesine başvurdu. 

Yüzük çıkarılamayınca sağlık personeli itfaiyeden 

yardım istedi. Hastaneye gelen itfaiye ekibi sayesinde

 yüzük Elmuhammed'in parmağından çıkarıldı.

 

……….…OOO…………..

 

KAZA SONUCU 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus ‘ta bir panelvan aracının elektrik direğine 

çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

 Kazanın ardından olay yerine jandarma, itfaiye ve

 sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada hayatını 

kaybedenler olay yerinde bulunurken, yaralılar ise 

Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar