Subscribe Us


24 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

24 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

KAYMAKAM TARSUS’TA 23 NİSAN

ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASINA KATILDI

Atatürk’ün  Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  tüm yurtta olduğu gibi dün Tarsus’ta da kutlandı.

Tarsus’ta ilk  tören  Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapıldı. Buradaki törene Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, belediye başkanı Ali Boltaç, Milli Eğitim Müdürü  Mehmet metin, diğer protokol mensupları, Sivil Toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle halk katıldı.

………..…OOO…………..

ATATÜRK GÖSTERİ MERKEZİ

İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Milli Eğitim müdürü Mehmet Metin Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşu yapılıp istiklal marşı okundu.  Buradaki ilk törenin ardından ikinci tören  Atatürk Gösteri merkezinde yapıldı. Burada okullar ve gurupların gösterisi ile  Çocuklar bayramlarını kutladılar.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  STK’LARIN

23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  münasebetiyle Tarsus’taki Sivil Topqlum kuruluşları da Atatürk anıtına çelenk sundular. CHP ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TARDOBDER gibi dernekler de anıta çelenk sunumu yaparak saygı duruşunda bulundular. Burada bazı öğrenciler şiir okudu, günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.

………..…OOO…………..

RESSAM VE FOTOĞRAF SANATÇISI

MEHMET KARAÇOR ANILDI

Tarsus’lu eski öğretmenlerden, ressam, şair ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Karaçor vefatının birinci yıldönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan TADEKA tarafından anıldı.

St. Paul kuyusu yanında bulunan TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar) merkezinde  düzenlenen anma proğramına TFD-Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı  Altan Gökçek, fotoğraf sanatçıları, ressamlar ile Karaçor’un ailesi ve tanıdık simalar katıldı.

20 Nisan 2023 tarihinde yakalandığı hastalıktan dolayı vefat eden Mehmet Karaçor’u anma ve eserlerinden oluşan serginin açılışına davetliler ve Karaçor ailesi büyük ilgi gösterdi.

Selma Eser’in moderatörlüğünde sunulan anma proğramında Karaçor’un hayat hikayesi slayt eşliğinde gösterildi.  Sanatçının  hayat hikayesini kızı Çiğdem Karaçor anlattı. Karaçor’un öğretmenlikle başlayan çalışma hayatında ressamlık,. tabelacılık ve reklamcılık yaptığı, emekli olduktan sonra Fotoğraf sanatına ilgi duyup Tarsus Fotoğraf Derneğinin de başkanlığını yaptığı, Tarsus’un tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine Türkiye çapında büyük katkı sunduğu anlatıldı. Sanatçının Parkinson hastalığına yakalanmasından sonra 10 nisan 2023 tarihinde hastaneye kaldırıldığı ve 20 Nisan 2023 tarihinde vefat ettiği dile getirilerek “Karaçor eşsiz bir insan ve  çok yönlü bir sanatçıydı. 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Ressam, tabelacı ve reklamcı olarak birçok insan yetiştirdiği bilinmektedir. Kendisini rahmetle anıyoruz” denildi.

Etkinliğe katılanlardan Çiğdem Karaçor,  Fikriye Yıldırım, Ozan Varal, Orhan Kır, Ressam Nurettin Gözen, Cumali Yağcı. Tolga Arslan, Karaçor ile ilgili anılarını anlattı. Etkinlik sonunda Mehmet Karaçor’un çizimini yaptığı renkli bir Atatürk portresi katılımcılara hediye edildi.

………..…OOO…………..

TABİT BİSİKLET ÇOCUK

ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında TABİT güzel bir etkinlik yaptı.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu dün  Tarsus Cumhuriyet meydanından başlayan bir Bisiklet Şenliği düzenledi.

Tur Kültür Parkta sona erdi.

………..…OOO…………..

TARSUS  ZİRAAT ODASINDA

MECLİS BAŞKANI DEĞİŞTİ

Tarsus Ziraat Odasının dün yapılan toplantısında Meclis başkanı değişti. Abdullah Seki’nin yerine meclis başkanlığına İsmail Kıvrak seçildi. Başkan vekilliğine ise Muhittin Bolat seçildi. Başkan Veyis Avcı “Yeni seçilen meclis başkanımıza hayırlı olsun diyorum” dedi. vardı.

………..…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARIN

BAYRAM NEŞESİNE ORTAK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Uluslararası Mersin Çocuk Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleşen dans gösterilene katılan Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, çocukların neşesine ortak oldu.

 

Başkan Seçer ve Meral Seçer, festivalin ardından Mersin Valiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Şef Ahmet Baran yönetimindeki ‘1923 Cumhuriyet Çocukları Konseri’ne katıldı. Düzenlenen konserde, yüzlerce çocuk hep bir ağızdan Cumhuriyet şarkıları söyledi.

 

Festival’de konuşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın milletin iradesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Çocuklarımıza, evlatlarımıza dünyanın ilk ve tek bayramını layık gördüğü için Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı gönderiyoruz. Hepimiz bu ülke için çalışacağız, daha güçlü bir ülke olacağız” dedi.

 

Dünyanın saygın ülkeleri arasında yer almak için çocukların eğitimine değer vereceklerini vurgulayan Seçer, çocuklara yönelik yaptıkları hizmetleri sıralarken, “Çocuklarımızı eğiteceğiz ve ahlaklı birer birey yapacağız. Ülkesine, milletine, insanlığa faydalı çocuklar yetiştireceğiz. Devlet olarak bu bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

 

‘Uluslararası Çocuk Festivali’ni Mersinli çocuklara armağan ettiğini söyleyen Seçer, bundan sonra da festivalin devam edeceğini kaydederek, “Dünyanın her tarafından çocuklar gelsin, insanlar bir arada olsun, bütün milletler kardeş olsun, barış ve huzur içerisinde yaşasın. Büyük Mersin ailesinin fertleri olarak Mersin’imizi çok daha güzel yapacağız” dedi.

 

……….…OOO…………..

 

TARSUS İDMAN YURDU, 3. LİGDEKİ

SON MAÇINA HAZIRLANIYOR

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman yurdu,

bu sezon ligdeki son maçına hazırlanıyor.

Sarı lacivertliler Murat Gündeş yönetiminde

 son maçımız olan Karabük İdmanyurdu maçı

için dünden itibaren hazırlıklara başladı .

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi           

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar