Subscribe Us


27 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

27 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ,

ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Tarsus Belediyesi'nin Siptilli Çarşısı'nda bulunan Gastronomi Merkezi, kentin dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırma yolunda önemli bir rol oynayan merkez, yoğun ilgi görüyor.

 

Tarsus Gastronomi Merkezi, şehrin geleneksel lezzetlerini Türkiye'nin dört bir yanına taşıyarak, şehre yeni bir simge haline gelmeye devam ediyor. Sunduğu iyi, temiz ve adil gıda prensipleriyle Türk gıda kodeksine uygun üretim yapabilme imkanı sunmanın yanı sıra, satın almadan pazarlamaya kadar kendi değerlerini markalaştırma yolunda eğitimler de sağlıyor. Ayrıca, ürünlerini tescil ettirme olanağı da sunan merkez, yoğun ilgi görüyor.

 ………..…OOO…………..

TARSUS KENTİN DÖRT BİR YANINDAN

MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Mersin Kent Konseyi Turizm ve Kültür Sanat Çalışma Grubu ile birlikte düzenlenen Tarihi Mekan Sohbetleri ‘Şehrimizi Tanıyoruz Projesi’ kapsamında yapılan gastronomi ve kültür gezisinde, Gastronomi Merkezi'ni ziyaret eden misafirler, şehrin bu önemli merkezini yakından tanıma fırsatı buldular. Ziyarette Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve beraberindeki yürütme kurulu üyeleri de yer aldı.

 

Tarsus Gastronomi Merkezi, Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtmada önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

……….…OOO………….. 

TARSUS İYİ PARTİDEN

GENEL MERKEZ KONGRESİNE KATILIM

İYİ Parti Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri  toplu olarak istifa ettikten sonra yerine il yönetiminden Enver Fidanoğlu vekalet ediyor.

Fidanoğlu’nun bugün “İYİ Parti Tarsus İlçe Yönetim Kurulunu temsilen Ankarada yapılacak olağanüstü genel kurula katılması bekleniyor.

 

……….…OOO…………..

İLÇE MÜFTÜSÜ AKÇAY, CUMA NAMAZINDA

 CEMAATLE BİR ARAYA GELDİ

Cuma namazı öncesi Şehitler Camii’nde vaaz veren İlçe Müftüsü Murat Akçay, kılınan cuma namazının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek vakit geçirdi.

 

……….…OOO…………..

GÜVENLİ GELECEK AİLE OKULU

SEMİNERİ BELGE TAKDİM TÖRENİ

Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Aİle Okulu Semineri Belge Takdim Töreni Düzenlendi

Tarsus İlçe Müftülüğünce 07 Şubat – 6 Mart 2024 tarihleri arasında 5 hafta olarak düzenlenen “Aile Okulu Semineri” katılımcılarına İl Müftüsü Aydın Yığman’ın katılımıyla belge takdim töreni düzenlendi.

Tarsus İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören, Hürriyet Mahallesi Camii Müezzin-Kayyımı Halit Aratekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın açılış konuşmasıyla devam eden programda ailenin önemi üzerine konuşmasına devam eden Müftü Akçay konuşmasını başta İl Müftüsü Aydın Yığman olmak üzere aile okulu seminerine katılan katılımcılara, programda emeği geçen Kur’an Kursu Öğreticilerine, Din Görevlilerine ve müftülük personeline teşekkür ederek tamamladı.

İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Aydın Yığman, günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirdi.

Program 5 haftalık seminere devam edenlere “Katılım Belgesi” çocuklara dağıtılan balon hediyesi ile son buldu

……….…OOO…………..

İBADET EĞİTİMİNDE BÜYÜKLERİMİZİN ROLÜ

İbadet Eğitiminde Büyüklerimizin Rolü ve Önemi Konulu Radyo Programı Gerçekleştirildi

Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından düzenlen Radyo Programları kapsamında Nuh Özkan’ın konuğu Vaiz Muhammed Furkan Kulaz Oldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda’ İbadet Eğitiminde Büyüklerimizin Rolü ve Önemi’ konusu işlendi

 

……….…OOO…………..

2024 YILI HAC EĞİTİMİ SEMİNERİ

GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde “Hac Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Murat Akçay, “İbadet Bilinci, Hac ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık ve Bir Arada Yaşama Bilinci” konulu sunum gerçekleştirdi.

Seminerlerde Şube Müdürü Davut Özdal, Uzman Vaiz Mikayil Tayşan, Vaiz Emine Can, İmam Hatip Nuh Özkan ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hulusi Zeytin tarafından hacı adaylarına eğitimler verildi.

Ulu Camii içerisinde uygulamalı olarak Kâbe maketi etrafında hac eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Seminerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara İl Müftülüğümüz tarafından valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, İlmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

Seminer hacı adaylarına menenjit aşılarının yapılmasıyla sona erdi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’DA AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ (AMS) İLE MÜCADELE

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarsus İlçemizde Akdeniz Meyve Sineği (AMS) ile Mücadele Kararlılıkla sürdürülüyor.

Meyve üreticileri için büyük bir sorun teşkil eden Akdeniz Meyve Sineği kontrol tuzaklarında lokal artış görülmesi sebebi ile Tarsus Hacıbozan Mahallesinde uygulamalı Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması yapıldı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Tamer Doğancılı,Metin Atdağ, Güldenur Çemrek’in ziyaret ettiği bahçelerde teknik personel tarafından üreticilerimize doğru mücadele yöntemleri ve uygulamaları anlatıldı.

Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele kapsamından ilçe genelinde üretim desenine göre dağıtılmış vaziyette 27 kontrol istasyonunda bulunan feromon takip tuzakları rutin olarak haftada en az 2 kez kontrol edilmektedir.

Tarsus genelinde Sert Çekirdekli Meyve bahçe alanlarında; Kültürel Mücadele kapsamında; Yabancı otların temizlemesi, özellikle bahçe arası toprağın 5-10 cm derinliğinde işlenmesi, hasatı yapılan bahçelerde ürün atıklarının toplanması ve bahçeden uzaklaştırılması, Biyoteknik Mücadele kapsamında; Sert Çekirdekli Meyve üreticilerimizin bahçelerine tuzak asımının gerçekleştirilmesi, Kimyasal Mücadele kapsamında ise; Bahçelerinde, ilaçlamalar Zehirli Kısmi Yem Dal İlaçlaması şeklinde uygulanacak olup, Ruhsatlı insektisit ve cezbedicinin kullanılması gerekmektedir.

 

……….…OOO…………..

KREŞLERDE 23 NİSAN COŞKUSU

Tarsus Belediyesine bağlı Kreşlerde öğrenim gören çocuklarımızın  23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladığı gösterilerde bayram coşkusunu yaşandı.

Başkan Ali Boltaç ‘’Gözlerinizden öpüyoruz çocuklar’’ dedi.

……….…OOO…………..

CUMA BULUŞMALARINA DEVAM

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Cuma Buluşmaları kapsamında Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet GÜNGÖR Anaokulunu ziyaret etti.

Anaokulu Öğrencilerinin mini gösterisi ile karşılanan Kaymakam AKYÜZ, Okul'un genel yapısıyla ilgili Okul Müdürü Cumali ENGİN'den bilgi aldı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet etti. Okul Müdürünün odasında Öğretmenler ile hasbihâl etti.

Ziyarette Kaymakam AKYÜZ'e; İlçe Emniyet Müdürü İhsan YALÇINKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Müftü Murat AKÇAY, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hasibe ÇETİNAY, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Aziz TÜRKMEN ve Yeni Mahalle Muhtarı Ali TARHAN'da eşlik etti.

 

……….…OOO…………..

KAYMAKAM AİLE HEKİMLERİNDEN BİLGİ ALDI

 Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Cuma Buluşmaları kapsamında Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek sorumlu Aile Hekiminden bilgi aldı, Merkezden hizmet alan vatandaşlarla görüştü.

……….…OOO…………..

TİY , BUGÜN SON MAÇA ÇIKIYOR

TFF 3. Lig 1. Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu bu haftaki maçını bugün oynayacak. Kocamaz stadında saat 15.00 de  Karabük’ü konuk edeceğiz.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar