Subscribe Us


29 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

29 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

(MERSİN TEKNOPARK) OLAĞAN GENEL

KURUL TOPLANTISI TARSUSTA YAPILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortakları arasında bulunduğu Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurum ve İşletici Ticaret A.Ş’nin (Mersin Teknopark) Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıya Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi H. Ruhi Koçak katıldı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, muhtelif kararlar alındı.

 

………..…OOO…………..

TARSUSLU MÜTEAHHİTLER, TARSUS

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA

Tarsuslu Müteahhitler, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek sektörün genel durumunu değerlendirdi. Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Çetiner’in yönetiminde düzenlenen toplantıda çimento ve hazır betona yapılan zamlar başta olmak üzere artan girdi maliyetlerinin yüksekliğinden, ekonomi piyasasında yaşanan finansmana erişimdeki sıkıntılar ve uygulanan yüksek faiz politikasına kadar pek çok konu gündeme getirildi.

Mevcut sorunların ekonominin lokomotif sektörü olan inşaatı durdurma noktasına getirdiğine dikkat çekildi.

 

………..…OOO…………..

“KENTİMİZİ TANIYORUZ” PROJESİ

“Kentimizi Tanıyoruz” Projesi devam ediyor. Proje  kapsamında, Mersin Kent Konseyi Turizm, Kültür-Sanat Çalışma Grubuna kentimizin arkeolojik, etnografik, inanç ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerine dair sunum yapıldı.

Müze müdürü Doğukan Alper’’ Mersin Kent Konseyi Turizm, Kültür-Sanat Çalışma Grubuna kentimizin arkeolojik, etnografik, inanç ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerine dair sunum yapıldı. Kentimizi tanıtmaya çalıştık.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

KAYMAKAM EMEKLİLERLE BULUŞTU

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezi tarafından yürütülen Gençlerle Baş Başa - 2 (Emeklilerle Buluşma) etkinliği kapsamında Tarsus Müzesinde emekli vatandaşlarımızla 4. buluşmayı gerçekleştirerek hasbihal etti.

Programda Kaymakam AKYÜZ'e; Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir ALPER'de eşlik etti.

………..…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMINA ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Çamlıyayla’ya gitti.

Akyüz, Çamlıyayla  Kaymakamı Fatih ADIGÜZEL'e iade-i ziyarette bulundu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA TARİHİ DURAKLAR

ELE ALINIYOR

Tarsus’ta tarihi mekan ve duraklar ele alınıp tanıtılıyor.

Bu konuda Tarsus Müze Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Müze müdürü Doğukan Alper, 2 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.30’da çekimlerin Tarih TV’de yayınlanacağını söyledi.

………..…OOO…………..

MUĞLADAN MİSAFİR GELDİ

Tarsus’a Muğla’dan bir grup öğrenci Yeryüzü pazarını gezdi. Menteşede, gençler işte projesi kapsamında genç öğrenciler  Tarsus belediyesi Gastronomi merkezinde ağırlandı. Kaynak. Akkoza.

………..…OOO…………..

TARSUS YERYÜZÜ PAZARI

DÜN TEKRAR AÇILDI

Tarsus’ta  Hz. Danyal A.S. makamı yanındaki Kubatpaşa medresesi önünde 15 günde bir açılan Yeryüzü pazarı dün yine açıktı.

Tarsus belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasınında  desteklediği Slow Food Yeryüzü pazarı hakkında  vatandaşa bilgilendirme yapıldı.

………..…OOO…………..

VE BİR DÖNEM DAHA SONA ERDİ..

101 YAŞINDAKİ TİY AMATÖRE DÜŞTÜ

Her insanın, her kurumun, yada her spor kulübünün yaşamında yada faaliyette olduğu dönemde inişli çıkışlı yılları,dönemleri olur.

Ama Tarsus İdmanyurdu gibi, Cumhuriyetle yaşıt bir kulübün bugün içine düştüğü durum hiç de iç açıcı değil.Üstelik kabul edilebilir bir durumda değil.

1923 yılında Atatürk gibi bir dünya liderinin verdiği 300 TL ile kurulan ve 1986 yılında şimdiki süper ligin kapısından son saniyede dönen bir spor kulübü ne yazık ki, şimdi amatör lige düşmüş durumda.

Yazık.. Hem de çok yazık..

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar