Subscribe Us


3 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

3 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOLTAÇ’IN OYU 88 BİNE ÇIKTI

Tarsus’ta Belediye başkanlığı seçimleri tamamlandı. Tarsus’ta belediye başkanlığını Ali Boltaç 88 bin 415 oyla kazandı. Ali Boltaç en çok bireysel çalışmalar yaptı, ev ve işyeri ziyaretleri yaptı. Kahvehane ziyaretleri yaptı. Açık hava mitinginden daha ziyade bireysel toplantıları tercih etti ve bunda da muvaffak oldu.

……….…OOO…………..

TADER GELENEKSEL 6. İFTAR

YEMEĞİ BULUŞMASI YAPILDI.

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) tarafından düzenlenen İftar Yemeği buluşması, Ankara’da görev yapan Tarsuslu yargı mensupları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, askeri ve emniyet mensupları ile 150 civarında Tarsuslu üniversite öğrencileri ve Tarsuslu ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun ilgi gören iftar yemeğine katılan 500’ü aşkın Tarsuslu hemşehrilerine hitap eden TADER Genel Başkanı Semih Özsu; ‘’Kurulduğumuz günden bu zamana kadar sizlerin katkı ve katılımlarınızla gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlikle memleket özlemimizi gidermeye, Tarsus’un kültürünü Ankara’da yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz’’ diyerek tüm katılımcılara ve iftar organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında hemşehricilik bilincinin ve dayanışma içinde olmanın önemini vurgulayan Özsu; “TADER olarak düzenlediğimiz etkinliklerde bu kadar Tarsusluyu nasıl bir araya getirebildiğimizi soruyorlar, neticede biz Tarsusluyuz, buradayız dediğimiz zaman bir araya geliriz diyoruz. Sizlerin etkinliklerimize gösterdiğiniz bu yoğun ilgi bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. Sizlerden aldığımız

bu güçle, hemşehricilik bilincini, birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak için daha sık etkinlik yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

………….ooo…………

TADER BURS FONUNA

DESTEK İSTENDİ

TADER Burs Fonu hakkında bilgiler  veren Semih  Özsu; “Türkiye genelindeki üniversitelerde okuyan öğrencilerimizi çatımız altında topladık. 3 yıl önce kurduğumuz Burs Fonumuzla her yıl ihtiyaç sahibi 60 öğrencimize burs veriyoruz. Sizlerden beklentimiz daha fazla öğrencimize destek olabilmek için

resmi burs fonu hesabımıza az çok demeden bağış yapmanız. Çünkü gençler bizim geleceğimiz.

Onlara güveniyoruz ve onlara destek olmak istiyoruz” dedi.

TADER ’in Geleneksel 6. İftar Yemeğine ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Tarsuslu Yaşar Neslihanoğlu başta olmak

üzere, iftar yemeğine katkıda bulunan Mega Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Yıldırım’a, Alaaddin Ocakbaşı işletmesi sahibi Tarsuslu Alaaddin Doğanoğlu’na, Şıkel Organizasyon sahibi Murat Şıkel’e, Evrensel Dans Akademisi Semazen Grubuna ve İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okuyan Tarsuslu Bilal Göçer’e katkılarından dolayı teşekkürlerini bildiren Özsu, konuşmasının sonlarına doğru şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle andı.

………….ooo………….

ÖMER KURNAZ ANKARA’DA ANILDI

TADER başkanı Semih Özsu, geçen sene hayatını kaybeden TADER kurucularından merhum TÜED Tarsus şube başkanı  Ömer Kurnaz’ı rahmetle andı.

Özsu’nun Kurnaz’ı andığı esnada duygusal anlar yaşaması nedeniyle konuşmasını TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’e devretti.

Başkan Kazım Ergün yaptığı kısa konuşmasında; “Gençlere yönelik olarak; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, geçmişimizi unutmadan geleceğimize emin adımlarla yürümek zorundayız

diyen Ergün; ‘’Tarsuslu olmasam da Tarsuslulardan daha çok Tarsusluyum” ifadelerine yer verdi.

TADER ‘in Geleneksel 6. İftar Yemeği Buluşması konuklarla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA SEÇİM SONUÇLARI:

Tarsus’ta 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel

seçimlerde 252 bin 084 seçmenden 200.535 kişi

oy kullandı. Bu oylardan 191 bin 542 si gererli sayıldı.

İyi Parti:  ….11.494- Meclise 12124          

Memleket:….11588- Meclise 8858

CHP…….....:88415-Meclise.86857

MHP…,…….68217- Meclise 67677

Yeniden RP:.2265 …Meclisi.2765

Zafer Par…...1793 …Meclise.2795

Sol Parti………0…..Meclise..692

BüyükBirlik: 842   Meclise:900

DSP………..243  Meclise.0

TKP………..334. Meclise.420

T.Komünist H.0  Meclise.164

BTP………….596 Meclise.920

Emek Par……0….Meclise 438

Hüdapar……..2267 Meclise.2421

Adalet BirlikP:293 Meclise.0

Millet Par. ……521. Meclise.0

TİP……………0 Meclise:1134

DEVA………..918 Meclise.1031

Saadet Partisi..1331 Meclise.1296

Vatan Partisi…248 Meclise.0

Bağımsız: ……177

 

Toplamda 17 belediye başkan adayına 191 bin 542 oy çıktı. Meclis üyelerinin aldığı oy toplamı ise190 bin 750 olarak kayda geçti.

Tarsus’ta 9 bine yakın iptal oy çıktı. Bunların kaç tanesi Vahap beye gelir bilemeyiz.  Birde sandığa gitmeyenler oldu.

Vahap Sçer’e ise Tarsus’tan  105 bin 500 oy çıktı.

……….…OOO…………..  

TARSUS’TA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Tarsus’ta Polis teşkilatının kuruluşunun 179. yıldönümü  etkinlikleri kapsamında etkinlikler başladı. Bu nedenle Tarsus ilçe Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya ve beraberindeki teşkilat mensupları kaymakam Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret ederek çiçek verdiler. Kaymakam Akyüz, Yalçınkaya ile tüm Emniyet teşkilatının Polis Bayramını kutladı.

……….…OOO…………..

NACARLI’YA OKUL YAPTIRILMASI

İÇİN TALEP GELDİ

Tarsus ile Mersin arasında bulunan Nacarlı köyünde geçen yılki depremden olumsuz etkilenen okul binasının yıkılıp yeniden yapılması istendi.Depremden etkilenen Nacarlı köyünün ilk ve ortaokulu  oturulamaz raporu verildiği için aylardır kapalı duruyor.

Deprem olayı yaşanalı  bir yılı geçti. O döneme kadar 200’ün üzerinde öğrencisi olan Nacarlı köyü okullarının öğrencileri Huzurkent’te ve Tarsus’taki okullara gidip geliyor.

Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Nacarlı köyünün köy sakinleri, “Bizim köyümüze yeni bir okul yapılmalı. Bu konuda OSB yönetimi ve başkanının duyarlı olmasını temenni ediyoruz” demekteler.

Köylüler,Anadolu Cam Sanayi gibi büyük bir kuruluşu ve 132 fabrikayı bağrında barındıran Nacarlı köyüne gerekli olan yeni bir oku binası yapımı için talepte bulundu. OSB Yönetim kurulu başkanı Sabri Tekli ve yönetimine seslenen köylüler “Köyümüzde 200’ü aşkın talebe taşımalı olarak Huzurkent ve Tarsus’a gidip gelmek zorunda kalıyor. OSB yönetim kurulu başkanı sayın Sabri Tekli ve yönetimine sesleniyoruz. Kurumunuz güçlüdür. Anadolu Cam Sanayi ile birlikte köyümüze bir okul binası yapılmasını temenni ediyoruz” dediler.

 

……….…OOO…………..

TİY , KIRIKKALEGÜCÜ İLE

BUGÜN KARŞILAŞACAK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, yerel seçimler nedeniyle Pazar gününden ertelenen maçta bugün sahasında Kırıkkalegücü takını konuk ediyor. Kocamaz stadındaki aç saat 15.00’de başlayacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar