Subscribe Us


30 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

30 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

-TARDOBDER KONGRESİ BUGÜN

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler derneğinin olağan genel kurul toplantısı bugün yapılıyor. Kongrede çoğunluk sağlanırsa toplantı saat 16.00’da Otel Zorbaz arkasında bulunan  TARDOBDER lokalinde yapılacak. Başkan Ümran Yıldırım tüm üyeleri kongreye katılmaya davet etti.  Kongrede Ümran Yıldırım’ın tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL

MAHALLELERDE YOL BAKIM

ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ        

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, kırsalda sürdürülen yol bakım, onarım çalışmaları ile hem mahalle sakinlerinden hem de muhtarlardan tam not alıyor. Ayrıca köylerde yapılan eş zamanlı çalışmalar ile yolların bakımları yapılarak eksiklikler gideriliyor, yol sorunu ortadan kalkıyor.Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın eşit hizmet gayesi ile kent genelinde yol çalışmalarına büyük önem veren Tarsus Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde de etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yol düzenlemesi, yol açma ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Mahalle sakinlerinin ulaşım kolaylığını kesintisiz sürdürülebilmesi için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.  Ekipler yapılan çalışmalar kapsamında, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamalarını sağlamak için büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyor.

 ………..…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ İLE HALK

MUTLU, MUHTARLAR MUTLU

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, kırsal mahallelerdeki çalışmaların şehir genelindeki kalkınmaya büyük katkı sağladığını belirterek, vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Mahalle muhtarları da memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Ali Boltaç’a teşekkürlerini iletti.

………..…OOO…………..

TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Tarsus’un yöresel lezzetlerinin halka sunulduğu, üreticilere üretim, marka ve tescil alanlarında destek sağlandığı Tarsus Gastronomi Merkezi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu, “Menteşe'de Gençler İşte” Projesi NEET'leri iyi uygulama örneği ziyaretleri kapsamında Türkiye’nin beşinci Yeryüzü Pazarı olan Slow Food Muğla Topluluğu'nun katkısıyla organize edilen toplamda 20 kişilik ekip Tarsus Gastronomi Merkezi’nde ağırlandı.

 

Yöresel lezzetlerden Keşkek ve Muğla Sulu Kebap, proje kursiyerleri tarafından Gastronomi Merkezi’nde hazırlandı. Ardından pişen Keşkek ve Muğla Sulu Kebap Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı etkinlik alanında tadımı yapıldı. Ayrıca gelen misafirler yeryüzü pazarında hem yaptıkları yöresel yemekleri hem de birbirinden farklı geleneksel lezzetleri tatma imkanı buldu. Tarsus Gastronomi Merkezi, yöresel lezzetleriyle ve sunduğu desteklerle giderek daha fazla ilgi çekiyor ve ziyaretçilerini memnun ediyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI

HAZIRLIĞI TAMAMLANDI

Tarsus’ta 1 Mayıs tarihinde yapılacak olan 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma günü  için hazırlıklar tamamlandı. 1 Mayıs Çarşamba günü gruplar saat 15.00’de Kleopatra kapısı meydanında toplanacaklar. Buradan yürüyüşle Cumhuriyet alanına gelinecek ve kutlamalar ile konuşmalar  Cumhuriyet alanında yapılacak.

 

Baharın gelişini müjdeler 1 Mayıs ..

Bahar aylarının en güzellerinden biridir bugün..

Tüm dünyada kutlanan bir bayram var.

Bu bayramın adı değişik olabilir.

Ama amacı ve kutlanma  nedeni bellidir.

Mesela, bugün kutlayacağımız 1 Mayıs’a verilen ad herkese göre değişik değişiktir.

Kimisine göre İşçi bayramı..

Kimisine göre Emek ve Demokrasi bayramı..
Kimisine göre Dayanışma günü..

Bu isimler ve cümleler çoğaltılabilir. Ama bugün  bayram olarak madem ki dünya da kutlanıyor, ülkemizde ve yaşadığımız kent Tarsus’ta da kutlanacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Mayıs etkinlikleri başta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerde kutlandığı gibi Çukurova’da, Adana’da, Mersin’de ve de Tarsus’ta da kutlanacaktır.

İllerde Valilikler, ilçelerde Kaymakamlıklar ve Emniyet güçleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün güzel, sakin ve olaysız bir şekilde geçmesi için tedbirler almaktadır. Bizim de temennimiz yurdumuzun her bir köşesinde 1 Mayıs’ın Demokrasi şöleni şeklinde geçmesi, olayların olmaması, adına yakışır bir şekilde kutlanmasıdır.

Bu ülkenin tüm güzelliklerinin ve üretici, alın teri döken iş i kesiminin güzel bir bayramda buluşmasını diliyorum. Yine bu yılda  meydanlarda emekçiler,  alın teri dökerek ekmeğini kazanma derdinde olanların alanlarda özgürce ve demokratik kurallara uyarak haykırmasını istiyorum.

Bugün Tarsus’ta Emek ve Demokrasi platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşları alanlara inecek.

Tarsus’ta Kleopatra kapısı yanındaki meydanda toplanacak olan gruplar ellerinde flamalar, bayraklar ve özgürlük şarkıları,marşlar eşliğinde ana caddeleri arşınlayarak Üçgençarşı’daki Cumhuriyet alanına gelecekler..

xx

Her ne kadar her yıl olduğu gibi bu yılki 1 Mayıs öncesinde ve sonrasında bundan 30-40 yıl evvel 1 Mayıslarda yaşanan olumsuzluklar ekrana getirilmiş olsa da, o zamanlara takılıp kalmadan bugünkü 1 Mayıs’ı coşku ve huzur içinde kutlamanın gayreti içinde  olmalıyız..

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA GAZETECİLER TOPLANTISI

İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Tarsus Gençlik kampında Mersin bölgesindeki gazetecileri ağırlayacak. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Dünya Basın özgürlüğü günü nedeniyle bir çalıştay gerçekleştirecek. Etkinliğe Mersin Tarsus ve diğer ilçelerimizdeki tüm basın mensupları davet edildi. Çalıştayda yerel basının sorunları ele alınacak bu sorunların gazeteciler üzerindeki etkileri konuşulacak.

……….…OOO…………..

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE’DEN

BAŞKAN ALİ BOLTAÇ’A ZİYARET

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi, 31 Martta seçilen yeni Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç’ı ziyaret etti. Başkan İsmail Taşgit yöneticiler ve bir grup dernek üyesi, belediye tesislerine giderek burada başkan Ali Boltaç ile görüştü. Taşgit, Boltaç’a çiçek vererek yeni görevinde hayırlı uğurlu olmasını dileyerek dernek olarak görüşlerini dile getirdi. Boltaçda Kuvayi Milliyecilere teşekkür etti.

……….…OOO…………..

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ

BAŞKANI TARSUS’A GELDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili ve Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cafer Esendemir dün Tarsus'a geldi.

Esendemir, MEDYAD cemiyetimizi ziyaret edip , başkan Okan Çalışkan’a  geçen gün geçirdiği kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Tarsus Gençlik Kampını ziyaret ederek hayranlığını dile getiren başkanımıza teşekkür ediyoruz.

………..…OOO…………..

AKSA GAZDAN KAYMAKAMA ZİYARET

Aksa Doğalgaz Çukurova Mersin Bölge Müdürü Tufan DUMAN, Mersin İşletme Müdürü Ozan ORTAKCI ve Tarsus Şube Şefi Çağatay YILDIZ, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

………..…OOO…………..

KADINLARDAN KAYMAKAMA ZİYARET

29 Ekim Kadınları Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Tülay TIKIR ERPEHLİVAN ve Dernek Yönetimi, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret etti.

………..…OOO…………..

TADEKA’NIN SERGİSİ BUGÜN SON

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) tarafından Dünya Sanat Günü dolayısıyla onlarca sanatçının eserinin bulunduğu “Sanat Güzelleştirir” adlı karma resim sergisi bugün sona eriyor..

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) tarafından sanatsal etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

TADEKA’nın öncülüğünde Dünya Sanat Günü’ne özel olarak hazırlanan ve birçok sanatçının eserinin yer aldığı “Sanat Güzelleştirir” adlı karma resim sergisi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, TADEKA üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Birçoğu Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Berdan Konukevi’nde 2 gün süren resim çalıştayında ortaya çıkan eserden oluşan sergi 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA 2 KAZA 2 ÖLÜ

Tarsus’ta dün iki kaza meydana geldi 2 kişi öldü.

 Akşemsettin mahallesinde bir mobiletli kazada öldü. Tarsus- Mersin otoyolunda ise trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kaynak. Akkoza

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar