Subscribe Us


4 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

4 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOLTAÇ, BUGÜN MAZBATASINI ALIYOR

Tarsus’ta Belediye başkanlığı seçimlerinin  tamamlanmasından sonra başkan seçilen CHP’li Ali Boltaç, bugün mazbatasını alıyor.

Boltaç saat 11.00 de meclis üyesi seçilen arkadaşları ve Partisinin ilçe başkanı ile Adliye binasına gelecek ve burada İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alacak.

Saat 12.00’de Belediye binasına geçilerek burada devir teslim töreni gerçekleşecek.

Saat 13.00 de Atatürk anıtına çelenk konulup parti binasına çıkılacak.

Tarsus’ta belediye başkanlığını Ali Boltaç 88 bin 415 oyla kazanmıştı..

……….…OOO…………..

6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI

BİSİKLET TURUNDA TARSUS ETABI DA VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yarışma takviminde yer alan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’, bu yıl 6. kez 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 3. gün Tarsus-Çamlıyayla etabı var.

Türkiye’deki en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour Of Mersin’de sporcular, 13 ilçeyi de gezerek 518,4 km pedal çevirecek. 30 ülkeden 171 sporcunun katılacağı organizasyonda toplam ödül 19 bin 30 Euro olacak.

      Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yarışma takviminde yer alan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’, bu yıl 6. kez gerçekleşecek. Türkiye’deki en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour Of Mersin, 4 Nisan tarihinde Anamur’dan start alacak. 7 Nisan’a kadar devam edecek olan organizasyon kapsamında sporcular, toplam 518,4 km pedal çevirecek.

 

Tour Of Mersin, bu yıl rekor katılımla gerçekleşecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından organize edilen ve Mersin’in 13 ilçesini de kapsayan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’, bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşecek. 5 kıtadan katılımın olacağı yarışmaya, aralarında bisiklet dünyasının çok önemli isimlerinin de yer aldığı 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu katılacak. 146 yabancı, 25 Türk sporcunun iştirak edeceği Tour Of Mersin; Anamur-Gülnar, Gülnar-Mersin, Tarsus-Mersin ve Mersin merkez olmak üzere 4 etaptan oluşuyor.

 

Toplam ödül 19 Bin 30 Euro

Avrupa Kıtası’ndan 102, Asya Kıtası’ndan 56, Amerika Kıtası’ndan 5, Afrika ve Avustralya Kıtası’ndan da 4’er sporcunun katılım sağlayacağı organizasyonda, dereceye giren sporculara toplamda 19 Bin 30 Euro ödül verilecek.

 

4 Nisan’da saat 11’de Anamur Anemurium Antik Kenti’nden start alacak olan yarış, etaplar halinde 4 gün sürecek ve 7 Nisan’da Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda tamamlanacak. Organizasyonda; Türkiye, Fransa, Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Büyük Britanya, İsviçre, İspanya’nın da yer aldığı 30 ülkeden 25 takım ve 171 sporcu yer alacak.

 

Taşkın: “Değişik ülkelerden 171 bisikletçi, 518 kilometre pedal çevirecek”

‘6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ organizasyonu hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Bu yıl içerisinde 8 adet uluslararası organizasyon yapıyoruz. Bunlardan ilki 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu. İlimizin 13 ilçesini kapsayan bu bisiklet turunda bisikletçiler 4 gün boyunca, toplam 518 kilometre pedal çevirecek. 30 farklı ülkeden, 5 kıtadan sporcuların yer alacağı organizasyona, toplam 171 profesyonel bisikletçi katılıyor” dedi.

 

“Güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum”

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na 23 ülkeden 168 sporcunun katıldığı düşünülürse, bu organizasyonun öneminin daha iyi anlaşılacağını kaydeden Taşkın, “Organizasyonumuz 4 Nisan’da Anemurium Antik Kenti’nden başlayacak. 1. gün Anamur- Gülnar etabı, 2. gün Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli ve Mersin’de bitecek olan etap gerçekleşecek. 3. gün Tarsus-Çamlıyayla etabı ve son gün ise Mersin şehir merkezinde Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerini kapsayan son etabımız var. Güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum. Bütün Mersinlileri bu büyük organizasyonu izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

…………..ooo……………

TARSUSTA GÖREVLİ BAŞÇAVUŞ

KAZADA ÖLDÜ

Kayseri’de meydana gelen kazada vefat eden Tarsus Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Başçavuş Nebi Çullu’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı dileriz.

……….…OOO…………..

TAC'57 MEZUNU TOGAY BAYATLI VEFAT ETTİ

TAC'57 (Tarsus Amerikan Koleji)  mezunu Togay Bayatlı vefat etmiştir.

Cenazesi, 4 Nisan 2024 Perşembe günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz.

TAC Mezunlar Derneği

……….…OOO…………..

ANIT LİONSTAN  ENGELLİLERE İFTAR YEMEĞİ

Tarsus Anıt Lions Kulübü  geleneksel Ramazan Ayı İftar Yemeği organizasyonumuzu Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi’nin Tarsus Parkı içinde yeralan yerleşkesinde 165 kişinin katılımı ile gerçekleştirdi.

 Bu yıl 11. kez gerçekleştirdiğimiz ve hep birlikte duaların okunması ile başlayan iftar yemeği organizasyonumuzda Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi , Görme Engelliler Derneği Tarsus Şubesi ve Talasemi Derneği Tarsus Şubesi Dernek üyeleri ve aileleri ile birlikte Tarsus Anıt Lions Kulübü Dönem Başkanımız Sn. Ln. Piyale Çataklı , Kulüp Yönetim Kurulu üyelerimiz Sn. Ln. Elife Aslan , Sn. Ln. Ganime Bilgen , Sn. Ln. Hatice İnal ve Sn. Ln. Banu Batır katılım sağladı .

Geniş katılımlı İftar Yemeği organizasyonumuzda Kulüp Başkanımız ve üyelerimiz yemeklerin mekana transferinden itibaren yemek masalarının hazırlanması ,yemek servisinin yapılmasına dek tüm süreçte hep birlikte çalıştılar .

İftar Yemeği programında Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Sn. Ali Çelik Kulüp Başkanımıza ve üyelerimize günün anısına Tarsus’u anlatan birer kitap hediye etti . Kulüp Dönem Başkanımızdan “Anı Defteri” ne duygu ve düşüncelerini yazmasını da isteyen Ali Çelik Başkan ve tüm konuklarla keyifli sohbetlerin yapıldığı programımızın başarılı şekilde tamamlanması hepimizi çok mutlu etti.

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğinin ( ULKB) ana hizmet konularından birisi olan “ Açlık Projesi “kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılarak bizlere güç veren tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyor daha nice güzel etkinlikte birlikte olmayı diliyoruz . YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR

Tarsus Anıt Lions Kulübü

2023-2024 Dönem Başkanı

Ln. Piyale Çataklı

 

……….…OOO…………..

AYAĞINDAN VURULDU

Tarsusta Sokakta ayağına havalı silahla ateş edilen tekir cinsi hayvan dostumuzu hayırsever bir vatandaşımız acil olarak Safa Veteriner Kliniğine götürerek orada tedavi ettirdi.

 Baştan sona tüm ilgisini esirgemeyen ve özveriyle ameliyatını gerçekleştiren Veteriner Hekim Fatih Sabit Tıkır ve Meslektaşı Veteriner Zehra Kem yaklaşık 3-4 saat süren ameliyat ile hayvan dostumuzu sağlığına kavuşturmuşlardır. İsmini vermek istemeyen hayırsever vatandaşımız Veterinerlere Teşekkür Etmiş  ve hayvan dostumuzu sahiplenerek gerekli bakımı üstlenmiştir. Bizler hayvan dostumuza sağlıklı yaşamlar diliyor, Veteriner Hekimlerimize ve yardımsever vatandaşımıza teşekkürler ediyoruz.

……….…OOO…………..  

TARSUS’TA POLİS HAFTASI

NEDENİYLE KAYMAKAM ZİYARET EDİLDİ

Tarsus’ta Polis teşkilatının kuruluşunun 179. yıldönümü  etkinlikleri öncesi kaymakam ziyaret edildi, Çiçek verildi.

Polis Haftası kapsamında etkinlikler başladı. Bu nedenle Tarsus ilçe Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya ve beraberindeki teşkilat mensupları kaymakam Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret ederek çiçek verdiler. Kaymakam Akyüz, Yalçınkaya ile tüm Emniyet teşkilatının Polis Bayramını kutladı. En son tören 10 nisanda yapılacak.

……….…OOO…………..

DOKTOR SERCAN YAMAN VEFAT ETTİ

Tarsus’ta Sosyal Demokrat kesimin tanınmış isimlerinden Dr.  Sercan Yaman Adana’da vefat etti. 

Bir dönem  SHP Tarsus ilçe başkanlığı da yapan Yaman’ın cenazesi bugün Yüksek köyünde toprağa verilecek. Allah rahmet eylesin diyor ailesinin ve yakınlarının acısını paylaşıyoruz.

……….…OOO…………..

TİY , KIRIKKALEGÜCÜNE

YENİLMEKTEN KURTULAMADI

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, dün Kırıkkale ile karşı karşıya geldi. Yerel seçimler nedeniyle Pazar gününden ertelenen maçta dün sahasında Kırıkkalegücü takımını konuk eden TİY, 5-0  yenildi.

Kocamaz stadındaki maç saat 15.00’de başlarken TİY ilk yarıyı 3-0 yenik kapattı. Maç 5-0 bitti.

 Bu sonuçla TİY yine puan alamadı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar