Subscribe Us


7 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

7 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TOUR OF MERSİN 3. TUR ETABITARSUS, ÇAMLIYAYLA VE

TOROSLAR’DA YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Uluslararası Tour Of Mersin’in en zor etabı olan 3. etabı da tamamlandı.Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yarış,Ayvagediği’nde son buldu.3. etabın birincisi Japonya’dan BenjamiRevertePrades, ikincisi Eritre’den DawitYemane, üçüncüsü isePolonya’dan MarcinBudzınskı oldu. Oldukça zor bir etabı geride bırakan sporcular Tarsus’un, Çamlıyayla’nın ve Toroslar’ın tarihi ve doğal güzelliklerine tanıklık ettiler.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Uluslararası Tour Of Mersin’in en zor etabı olan 3. etabı da tamamlandı. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda start alan 3. etapta sporcular; Alparslan Türkeş Bulvarı - Ali Menteşoğlu Caddesi - Adana Bulvarı - İsmet Paşa Bulvarı - D-400 - Tarsus Çıkışı - Gazipaşa Bulvarı’ndan devam etti. Tarsus/Çamlıyayla Yolu - Ulaş - Keşbükü - Sarıkoyak -Belçınar - Atdağı - Çamlıyayla - Ergene - Sebil Hes - Körmenlik - Kesecik – Böğrüeğri ve Çapar’dan devam eden sporcularAyvagediği’nde yarışı bitirdi. Oldukça zorlu bir parkur bitiren bisikletliler Tarsus’un tarihi güzellikleri, Çamlıyayla ve Toroslar’ın da doğal güzellikleriyle tanıştı.

 

3. etabın birincisi Japonya’nın VC FUKUOKA takımından BenjamiRevertePrades 3 saat 9 dakika 28 salise ile olurken, Eritre’den BIKE AID takımından DawitYemane 3 saat 9 dakika 38 salise ile ikinci oldu. Üçüncü ise Polonya’nın MAZOWSZE SERCE POLSKI takımından 3 saat 9 dakika 46 saniye ile MarcinBudzınskıoldu.

 

Gökayaz: “Mersin’e farklı bir renk geldi”

3. etapta sporcuları yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı SerdalGökayaz, organizasyonla ilgili değerlendirme yaparak, “Tour Of Mersin gayet iyi gidiyor. İlk iki gün parkurlarımızı tamamladık. İlk gün Anamur’dan başladık ve Gülnar Yanışlı’da sonlandırdık. İkinci gün de yine Gülnar’dan başladık ve Mezitli’de sonlandırdık.Her şey çok iyi gidiyor. Tüm sporcularımız memnun. Mersin’de farklı bir renk, hareket ve canlılık geldi. Biz Mersin’i bisiklet şehri olarak görüyoruz ve çalışmalarımızı da bu yönde genişletiyoruz” dedi.

 

Prades: “Etap çok güzeldi”

Yarışa Japonya’dan katılan ve 3. etabı birincilikle bitiren BenjamiRevertePrades, Tour of Mersin ile ilgili değerlendirme yaparak, “Bugünkü etabı kağıt üzerinde görünceçok hoşuma gitmişti ve kafamda canlandırmıştım. Çok çetin bir etaptı çünkü geniş dönüşler olduğu kadar dar dönüşler de vardı.Kafamdaki gerçek oldu ve kazandım. Bunun için de çok mutluyum” derken, final gününü de oldukça merak ettiğini ifade ederek,“Bugünkü yarış etabı güzeldi ama çok da zordu. Yarın daha düz bir alanda yarışacağım için en iyi sprint atan kazanacak. Umarım o da zevkli bir yarış olur” ifadelerini kullandı.

 

………..…OOO…………..

BOLTAÇ, YUNUS EMRE MAHALLESİNDE

 İFTARA KATILDI

Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Oda Başkanı ve Yunus Emre Mahalle Muhtarı Şehmus Mahsun  Karataş protokole ve mahalle halkına iftar yemeği verdi.

Yemeğe Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç ve CHP Mersin milletvekili Talat Dinçer ile oda başkanları, mahalle halkı katıldı.

Boltaç ‘’Mahsun Karataş’ın vermiş olduğu iftar yemeğine katılım sağladık. Vatandaşlarımız ile bir araya geldim.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. ‘’ dedi.

………..…OOO…………..

AVKATLAR HAK VE HUKUKU KORUR

Tarsuslu Avukatlar adına bir açıklama yapan Av. Özüm Öz “Tarsus’ta hak ve hukukumuzu koruyan avukatlarımızın günü kutlu olsun” dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS OTİZM DERNEĞİ ETKİNLİĞİ

Tarsus Otizm derneği etkinliği Dün Yarenlik alanında yapıldı.

Başkan Fatih Düzenli ‘’Tarsus Gençlik merkezî ekibi  2 Nisan OTİZM Farkındalık sergimize katılarak Çocuklarımız için hazırladıkları sürprizlerle katkıda bulundular. Tarsus OTİZM Derneği Ailesi olarak sonsuz teşekkürler ediyoruz’’ dedi.

Etkinliğe kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Ak Parti ilçe başkanı Abdurrahman Altınsucu da katıldı.   

………..…OOO…………..

ENVER FİDANOĞLU “PARTİMİZE

HER ZAMAN SAHİP ÇIKIYORUZ”

İyi Parti Mersin il yönetim kurulu üyesi Enver Fidanoğlu “Biz partimize dün olduğu gibi bugünde yarında sahip çıkarız” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra istifa eden Tarsus ilçe başkanı Burak Özdil ve yönetim kurulunun ayrılmasından sonra partiye yeni atama beklenmeye başladı.Bu süreçte parti İYİ Parti Mersin il başkan yardımcısı Enver Fidanoğlu’na emanet edildi.

Fidanoğlu “Partimizin yeni ilçe başkanı atanıncaya kadar bizler partimizi boş bırakmıyoruz. En kısa zamanda atama yapılmasını bekliyoruz” dedi.

………..…OOO…………..

HIZLI TREN PROJESİ NEDENİYLE

SEFERLER DURACAK DİYE ENDİŞELİYİZ

Tarsuslular en az 2 yıl trene binemeyecek.

Tarsus-Mersin ve Adana arasında yapılacak hızlı tren projesinde Tarsus kent içi demiryolu yer altına alınacağından tren seferleri Tarsus-Mersin arasında 22 Nisan’da durdurulacak. Tarsus-Yenice arasında da sefer yapılmayacak. Çalışmaların en az 2 yıl sürmesi bekleniyor.

………..…OOO…………..

 TARSUSTA ŞEHİT

POLİSLERE DUA EDİLDİ

Tarsus'ta Polis Şehitlerimiz için Tarsus Ulu Cami'nde Mevlid okutuldu
10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. Kuruluş Yıl Dönümü kapsamında  Mevlid okutulması etkinliği yapıldı. Cuma günü  tüm Polis Şehitlerimiz için Tarsus Ulu Cami'nde Mevlid okunup hatm-i şeriflerin duası yapıldı. Allah kabul etsin.

……….…OOO…………..

TİY , PAZAR GÜNÜ KEPEZ İLE OYNUYOR

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu,  Kırıkkale yenilgisinden sonra bu pazar Antalya Kepez ile oynayacak.

TİY  şu anda sonuncu ve 9 puanda olup Bal ligine düşmesi kesinleşti.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar