Subscribe Us


8 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

8 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA OTİZM GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Otizm Derneği Özel çocuklarımız ve Ailelerinin hazırladığı el Sanatları Boyama Resim sergisini Kaymakam Mehmet Ali Akyüz de ziyaret etti.

Sergiyi  ziyaret ederek farkındalığımıza destek veren Kaymakam Akyüz’e ve  Tarsus Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu ve Yönetim kurulu üyelerine Tarsus OTİZM Derneği  teşekkür etti.

 

………..…OOO…………..

VATANDAŞLAR,  TARSUS DAHİL

BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR

SOFRALARINDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İslam Alemi için son derece önemli olan Ramazan Ayı boyunca iftar yemekleri dağıtırken kandil ve Kadir Gecesi gibi kutsal olan günlerde de kandil simidi ve lokma ikramı gerçekleştirdi.Ramazan Ayı’nın gelmesiyle her ilçede iftar sofrası kuran Büyükşehir Belediyesi, toplam 227 bin 550 kişilik iftar yemeği ikram etti.

Ekipler, son olarak da Kadir Gecesi’nde cami önlerine kurulan stantlarda vatandaşlara lokma tatlısı ikram etti. 13 ilçede 22 dağıtım noktasına kurulan stantlarda vatandaşlara 10 bin lokma tatlısı dağıtıldı.

İslam alemi için önemli bir ay olan Ramazan Ayı’nın gelmesiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kurduğu iftar sofraları ile binlerce Mersinliyi aynı sofra etrafında buluşturdu. Ekipler ayrıca kandil ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde de kandil simidi ve lokma ikramı gerçekleştirdi.

………..…OOO…………..

TARSUS DAHİL 10 BİN LOKMA

DAĞITIMI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri, merkez, Erdemli, Silifke, Anamur, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Mut, Çamlıyayla ve Tarsus’ta toplamda 10 bin lokma tatlısı ikram etti.

Ekipler Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte, vatandaşları iftar sofralarında buluşturdu. 13 ilçede ayrı ayrı iftar sofraları kuran Büyükşehir ekipleri,dezavantajlı mahalleler ile Mersin ve Tarsus Üniversitesi Mahalle Muftağı’ndaücretsiz iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Ekipler, ayrıca yaş almış, hasta ve evinden çıkamayan yurttaşların rutin yemek dağıtımını da sürdürdüler. Ramazan ayı boyunca toplam 227 bin 550 kişilik iftar yemeği ikram edildi. Muhtarlar ve STK temsilcilerinin de katıldığı iftar yemekleri, Ramazan Ayı ruhunun kentin dört bir yanına yayılmasını sağladı.

10 bin lokma tatlısı dağıtıldı

Kutsal gün ve gecelerde gelenekleri yaşatmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Kadir Gecesi dolayısıyla 10 bin lokma tatlısı ikram etti. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından, kent genelinde cami ve cemevi önü olmak üzere 22 noktada kurulan stantlarda vatandaşların hem Kadir Gecesi hem de yaklaşan Ramazan Bayramı kutlandı. Ekipler, merkez, Erdemli, Silifke, Anamur, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Mut, Çamlıyayla ve Tarsus’ta toplamda 10 bin lokma tatlısı ikram etti.

 

………..…OOO…………..

ARATOS FELSEFE OKULU NİSAN DERSİ

"DİL FELSEFESİ" ÜZERİNE YAPILDI

Aratos Felsefe Okulu'nda dün Nisan ayı dersi yapıldı.

Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsader ortak etkinliği dün Tarsus'ta St. Paul Kuyusu yanı MBB Tadeka binasında yapıldı. Dersi, Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü'nden Prof. Dr. Hatice Sofu hocamız «21. Yüzyılda Dil Felsefesi» başlığıyla sundu. Hatice hocamıza Mezitli Kent Konseyi felsefe grubu ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.

Felsefe olmadan aydınlanma olmaz

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ERKEK CESEDİ BULUNDU

Tarsus İncirlikuyu köyü mevkiinde bir erkek cesedi bulundu. Erkek cesedinin  elektrik akımına kapılıp öldüğü tahmin ediliyor. Kaynak Akkoza

………..…OOO…………..

EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Çamlıyayla ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan Eğitimci Mehmet Fatih Sofu'ya doğum gününde mazbata sürprizi yaşadı.

Ailesi ile birlikte Tarsus Adliyesine giden Çamlıyayla Belediye Başkanı Sofu, bana iki büyük hediyeyi bahşeden Allah'a şükürler olsun, seçimde emeği geçen herkese teşekkür ederim derken doğum günüme gelen mazbata töreni hayatım boyunca unutulmayacak bir hatıra olacak dedi.

Başkan Sofu 42 yaşına girdi.

………..…OOO…………..

TARSUS ÜLKÜSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Mersin 2. Amatör küme futbol liğinde yer

 alan Tarsus Ülküspor ilk galibiyetini aldı.

 Ülküspor 4. Maçta  Anamur İdman Yurduu

4-1 yenerek 3 puan aldı. Tebrik ederiz.

……….…OOO…………..

TİY , PAZAR GÜNKÜ MAÇTA

KEPEZ’E 9-0 MAĞLUP

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus

İdman Yurdu,  Kırıkkale yenilgisinden

sonra bu pazar Antalya Kepez’e farklı mağlup oldu.

TİY 9-0 maplup oldu.

Ligden düşmesi geçen hafta kesinleşen Tarsus idmanyurdu, Antalya deplasmanında her iki yarıda kalesinde gördüğü gollere ile rakibine tarihi farkla 9-0 mağlup olarak haftayı kapattı. Kalesinde hafta itibariyle kalesinde 83 gol gören Sarı Lacivertli temsilcimiz sezonun 29. Haftasında 14 Nisan günü sahasında Edirnespor 'u konuk edecek.

TİY  şu anda sonuncu ve 9 puanda olup

 Bal ligine düşmesi kesinleşti.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar