Subscribe Us


9 NİSAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

9 NİSAN  2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BAYRAM ŞEKERİ 80 TL’DEN 300 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Yarın kutlayacağımız mübarek Ramazan bayramı öncesi Tarsus’ta piyasalar hareketlendi.

3 gün önceden başlayan şeker satışları ise hızla devam ediyor. Piyasada en düşük 80 TL’den başlayan bayram şekeri, 180, 200 ve çikolatalar 300 TL’ye kadar çıkıyor.

Geçen yıla göre ikiye katlayan fiyatlar nedeniyle vatandaş 1 kilo yerine yarım kilo şeker almaya başladı.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BAYRAM ÖNCESİ YİNE KADIN CİNAYETİ

Tarsus’ta dün yine bir kadı cinayeti işlendi. Bahçe mahallesinde meydana gelen olayda bir şahıs kendilerinden izin almadan kaçarak evlenen kız kardeşini tabanca ile vurarak öldürdü.

Alınan bilgiye göre,  20 yaşındaki hamile olduğu öğrenilen B.K. sağlık ocağından dönerken, Şanlıurfa’dan Tarsus’a gelen ve adı öğrenilemeyen ağabeyi tarafından iddiaya göre tek kurşunla kafasına ateş edilerek öldürüldü.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerinden kaçan şüpheli şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

ALİ BOLTAÇ, VATANDAŞLARLA

BAYRAM SOFRASINDA BULUŞACAK

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, bayramın ikinci gününde Tarsus’ta büyük bir bayram sofrası kurarak hemşehrileriyle bir araya gelecek. Boltaç, Tarsus halkını birlik ve beraberlik sofrasında buluşturmak amacıyla 11 Nisan 2024 Perşembe günü Kubatpaşa Medresesi önünde saat 18.00’da “Bayram Sofrası” kuracak. Kurulan bayram sofrasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılacak. Başkan Boltaç, “Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Halkın büyük sevgi ve desteği ile Tarsus Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç, bayramın ikinci gününde Tarsus halkını bir araya getirmek, sevgi, dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla kuracağı Bayram Sofrası’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte hemşehrileri ile bir araya gelecek.

 BAŞKAN BOLTAÇ, “BAYRAM SOFRAMIZA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Başkan Boltaç, bayramın ikinci gününde düzenlenecek yemeğe tüm vatandaşları davet ederek, "Bayram soframızda kıymetli hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını umuyorum. Tüm halkımızı soframıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

………..…OOO…………..

-BAŞKAN BOLTAÇ, TEMİZLİK

PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Belediyesi bünyesinde görev yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Başkan Boltaç hep birlikte Tarsus için çalışılacağının vurgusunu yaparak kolaylıklar diledi.

 

Büyük emekler verilerek çalışıldığını kaydeden Başkan Boltaç “Öncelikle hepinizin bayramınızı kutluyorum. İnşallah bu bayram hepinize bolluk, bereket, kardeşlik ve barış getirir. Huzurlu, güvenli bir ortamda bayramınızı geçirmenizi diliyorum.  Çünkü temizlik işleri belediyemizin yüz akıdır. Bu iş sizler sayesinde oluyor. Çöp arabasının arkasında gezen siz, yerde temizliği yapan siz, ara sokaklara giren siz, dolayısıyla yüz akı sizsiniz.” dedi.

 ………..…OOO…………..

 BELEDİYEMİZİN YÜZ AKI OLAN BİRİM

Temizlik işlerinin belediyenin yüz akı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ali Boltaç “Hep birlikte daha güzel işler başaracağız. Bu memlekete daha faydalı olacağız. Bakın hemen göreve gelir gelmez bütün birimlerdeki işi durdurdum ama niye temizlik işlerini durdurmadım çünkü temizlik işleri belediyemizin yüz akıdır. Bu iş sizler sayesinde oluyor. Evet bizler yönlendiriyoruz, bizler size yardımcı oluyoruz veya fikirlerimizi aktarıyoruz ama çöp arabasının arkasında gezen siz, yerde temizliği yapan siz, ara sokaklara giren siz, dolayısıyla yüz akı siz. Sizin her biriniz bir belediye başkanısınız, bunu unutmayın. Çünkü vatandaş sizi çalışırken gördüğünde diyor ki belediye çalışıyor. Sizi çalışmazken, yatarken gördüğünde de işte o zaman belediye yatıyor diyor. O yüzden sizden ricam bugün burada hep birlikte güzel toplanmışız. İşimize sahip çıkacağız. Hep birlikte burada güzel bir beş yıllık süreç geçireceğiz.” diye ifade etti.

 

“BU BEŞ YILLIK SÜREÇTE SİZLERLE BİRLİKTE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Hep birlikte güzel işler başarılacağının altını çizerek konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç “Elinize emeğinize sağlık diyorum. Allah sizlerin ayağına taş değdirmesin. Bu beş yıllık süreçte sizlerle birlikte güzel işler başaracağız. Tarsus’u pırıl pırıl yapacağız. Hep beraber başaracağız. Ama sizden özverili bir beş yıl istiyorum. Güzel bir beş yıl istiyorum. Sizlerin çabasını da biz takdir edeceğiz. Bunu da bilmenizi istiyorum. Allah bizi bu çıkmış olduğumuz yolda mahcup etmesin. Şimdiden Ramazan Ayı sizlere huzur, kardeşlik getirsin. Tutmuş olduğunuz oruçları Allah kabul etsin.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

……………ooo…………...

7 FIRÇA SERGİSİ BUGÜN SONA ERİYOR

Tarsus’lu 7 ressamın 7 fırça resim sergisi bugün sona erecek.

Cumali Bağcı ve Ahmet Bağ sanat atölyesinde çalışan ressamlar 80 cıvarında eserini Mehmet Bal Sanat galerisinde sergilemeye başladı. 3 Nisan’da açılan sergi 10 Nisan  gününe kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak gezilebilecek..

Sergide Semra Karacan, Gül Balalan,Metin Oğuz, Rabia Erişik, Selma Eser, Yahya Özkul ve Yücel Keleşoğlu’nun eserleri sergileniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

BUGÜNTOPLANIYOR

31 Martta seçilen yine Tarsus Belediye Meclisi ilk toplantısını bugün yapacak. Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç,  bugün mecliste ilk toplantısını yapacak. Bugünkü proğramda meclis üyelerinin yemin etmeyeceği öne sürülürken, ilk toplantının tanışma amaçlı ve gündemdeki maddeleri görüşmek üzere yapılması bekleniyor. Toplantı saat 10.00 da başlayacak.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Tarsus’ta mübarek Ramazan bayramı  bayramlaşma töreni öncesi bugün Tarsus şehitliği ziyaret edilecek. Saat 10.30’da protokol mensupları Şehitliğe gidecek burada tüm şehitler ve daha önce hayatını kaybetmiş hemşehrilerimiz için kuranı kerim okutulup dua edilecek. Ayrıca daha sonar Tarsus’taki Şehit aileleri protokol tarafından ziyaret edilecek.

BAYRAMIN 1.GÜNÜ

Tarsus’ta ramazan bayramı birinci günü 06.40’da Ulu Camide bayram namazı kılınacak.

Saat 09.00 da protokol üyeleri Kültür Parkta bayramlaşma törenine katılacaklar.

Saat 10.00’da Tarsus Cumhuriyet alanında Polis haftası etkinlikleri başlayacak . burada Atatürk anıtına   çelenk sunumu yapılıp saygı duruşunda bulunulacak istiklal marşı söylenecek. Ardından tebrikler kabul edilecek. Bilahare devlet hastanesi İtfaiye grup amirliği, ilçe Emniyet ve Jandarma komutanlığı uygulama alanları ziyaret edilip bayramlaşma yapılacak

………..…OOO…………..

YUNUS EMRE MUHTARI  KARATAŞ 

PROTOKOL İLE MAHALLELİYİ BULUŞTURDU

Tarsus Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Oda Başkanı  Şehmus Mahsun Karataş , ikamet ettiği Yunus Emre Mahallesine muhtar seçilince  Ramazan ayının son gününde protokol ile mahalle sakinlerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Yunus Emre mahalle  Muhtarı olarak göreve başlayan  Şehmus Mahsun  Karataş protokole ve mahalle halkına iftar yemeği verdi. Yemeğe Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç ve 

CHP Mersin milletvekili Talat Dinçer, Mersin İmar A.Ş. genel müdürü ve belediye meclis üyesi Ali Uyan,  CHP meclis üyesi ve Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı ile oda 

başkanları ve mahalle halkı katıldı.

İftar duasının ardından topluca oruçlarını açan davetliler, belediye başkanı Ali Boltaç’ı tebrik ederek görevinde aşarılar dilerken,yemeği düzenleyen muhtar Karataş’a da teşekkür ettiler. Aynı zamanda Tarsus Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Oda Başkanı olan   Şehmus Mahsun Karataş’ı diğer oda başkanı arkadaşları da yemekte  yalnız bırakmadı.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA MEZARLIKTA ANMA

Tarsus Şehir mezarlığında bayram öncesi düzenlenecek bir proğramla  daha önce  hayatlarını kaybetmiş olanlar dualarla anılacak. Mezarlıklar sorumlusu Yusuf nevruz, Mersin Büyükşehir Belediyesinin organizesi ile Mezarlık girişinde tüm şehitlerimiz ve hayatını kaybetmiş yurttaşlarımız için mevlüt okutulacağını dualar edileceğini belirterek herkesi bugün saat 16.00 da başlayacak etkiliğe davet eti.

……….…OOO…………..

TİY , GELECEK PAZAR GÜNÜ

EDİRNEDE SINAV VERECEK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu,  gelecek iç sahada Edirne’yi konuk edecek.

TİY  şu anda sonuncu ve 9 puanda olup Bal ligine düşmesi kesinleşti.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar