Subscribe Us


RESSAM VE FOTOĞRAF SANATÇISI MEHMET KARAÇOR ANILDI

 


..

YAKUP BONCUK- Tarsus’lu eski öğretmenlerden, ressam, şair ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Karaçor vefatının birinci yıldönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan TADEKA tarafından anıldı.

Bende Tarsus Kazan Ben Kepçe diyerek bu etkinliğe katıldım. St. Paul kuyusu yanında bulunan TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar) merkezinde  düzenlenen anma proğramına TFD-Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı  Altan Gökçek, fotoğraf sanatçıları, ressamlar ile Karaçor’un ailesi ve tanıdık simalar katıldı.

20 Nisan 2023 tarihinde yakalandığı hastalıktan dolayı vefat eden Mehmet Karaçor’u anma ve eserlerinden oluşan serginin açılışına davetliler ve Karaçor ailesi büyük ilgi gösterdi.

Selma Eser’in moderatörlüğünde sunulan anma proğramında Karaçor’un hayat hikayesi slayt eşliğinde gösterildi.  Sanatçının  hayat hikayesini kızı Çiğdem Karaçor anlattı. Karaçor’un öğretmenlikle başlayan çalışma hayatında ressamlık, tabelacılık ve reklamcılık yaptığı, emekli olduktan sonra Fotoğraf sanatına ilgi duyup Tarsus Fotoğraf Derneğinin de başkanlığını yaptığı, Tarsus’un tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine Türkiye çapında büyük katkı sunduğu anlatıldı. Sanatçının Parkinson hastalığına yakalanmasından sonra 10 nisan 2023 tarihinde hastaneye kaldırıldığı ve 20 Nisan 2023 tarihinde vefat ettiği dile getirilerek “Karaçor eşsiz bir insan ve  çok yönlü bir sanatçıydı. 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Ressam, tabelacı ve reklamcı olarak birçok insan yetiştirdiği bilinmektedir. Kendisini rahmetle anıyoruz” denildi.

ATATÜRK TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Etkinliğe katılanlardan Çiğdem Karaçor, Dr.  Ali Cerrahoğlu, Fikriye Yıldırım, Ozan Varal, Orhan Kır, Ressam Nurettin Gözen, Cumali Yağcı. Tolga Arslan, Karaçor ile ilgili anılarını anlattı. Etkinlik sonunda Mehmet Karaçor’un çizimini yaptığı renkli bir Atatürk portresi katılımcılara hediye edildi.



Merhum Mehmet Karaçor'un kızı Çiğdem hanım babasını anlattı.


 


Yorum Gönder

0 Yorumlar