Subscribe Us


11 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

11 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ENGELLİLER  ETKİNLİKLERİ BİR HAFTA SÜRECEK

Tarsus’ta  Engelliler  Haftası kutlamaları dün başladı. Hazırlanan proğrama göre  Tarsus’taki  tüm engelli dernekleri ve protokol mensupları 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanı Atatürk Anıtı önünde toplanarak çelenk koydu.Burada çelenk  sunumu, saygı duruşu yapılması ve istiklal marşının okunması ile ilk etkinlik yapıldı. Daha sonra saat 10.15’de yürüyüşle Yarenlik alanına gelindi.. Saat 10.30 da ise  Engelli Derneklerinin müzik gösterisi sunuldu..

………..…OOO…………..

BUGÜN -11 MAYIS’TAKİ ETKİNLİKLER

Engelliler Haftası nedeniyle 11 Mayıs cumartesi günü Tarsus Kültür Parkta saat 13.00 de  Engelsiz  farkındalık festivali yapılacak. Saat 14.00 de ise yine Kültür Parkta Bocce spor etkinliği yapılacak.

-Engelliler Haftasında 12 Mayıs Pazar günü uçurtma şenliği yapılacak. Şehir stadı içinde yapılacak uçurtma şenliği saat 17.00 de başlayacak. Engelli denekleri, aileleri ve üyeleri burada uçurtmalarını özgürce uçurabilecekler.

-14 Mayıs  Salı günü saat 14.00 de Tarsus Belediyesi Nikah salonunda Engelli hakları semineri sunulacak.

-15 Mayıs’ta saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

………..…OOO…………..

BAHAR KONSERİ COŞKULU GEÇTİ...

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneğinin Belediye Nikah Salonundaki bahar konseri muhteşem geçti.

Konser  Şef Mahmut Atdağ Yönetiminde gerçekleşirken  Konseri Kaymakam Mehmet Ali Akyüz de Eşiyle birlikte İzledi. Birbirinden Güzel Şarkılar İzleyenlere Unutulmaz bir gece yaşattı.

Dernek Başkanı Ahmet Deniz, yaptığı konuşmada, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz  ve Sanatseverlere Katılımları İçin teşekkür etti.

Tarsus Tsm Korosuna Ve Değerli Sanatçılarına Güzel Bir Akşam Yaşattıkları İçin Teşekkür Ediyoruz. Nice Konserlerde Buluşma Ümidiyle..

………..…OOO…………..

TARSUS’A 8 YENİ İTFAİYECİ

GÖREVLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayında alım için sınavlarını gerçekleştirdiği 50 itfaiye personeli göreve aşladı. Tarsus’a 8 yeni itfaiyeci verildi.

Yeni itfaiyecilerin, 4 aylık eğitimlerinin ardından görev yerleri belli oldu. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ata Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda; itfaiye erlerinin eğitim süreçlerinden kesitler izlendi. Ardından itfaiye erleri alanda kurulan parkurlarda çeşitli senaryoların kurtarma tatbikatlarını yaptı. Görev dağılımında, puan sıralamasına göre en yüksekten en düşüğe doğru tercih yapan adayların 32’si Merkez’de, 8’i Tarsus’ta, 6’sı Anamur’da, 4’ü de Mut’ta göreve başlayacak.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA TURİZM TOPLANTISI

Tarsus Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantı, Tarsus Kaymakamımız Mehmet Ali AKYÜZ Başkanlığında, ilgili Kurum Müdürleri ve STK Temsilcilerinin katılımlarıyla yapıldı.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 75, ÇAMLIYAYLA’DA

6 YENİ MUHTAR SEÇİLDİ

Tarsus’ta 75, Çamlıyayla’da ise 6 yeni muhtarın göreve başladığını aktaran Vahap Seçer, kadın muhtar sayısının da artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Toplamda Tarsus’ta 9, Çamlıyayla’da 1 olmak üzere 10 kadın muhtarımızla görev yapacağız. Mersin genelinde de 22’den 49’a çıktı, orada da artış oldu. Tekrar hayırlı olsun diliyorum. Başarılı bir 5 yıl geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

………..…OOO…………..

MÜFTÜLÜK KERMESİ DÜN BAŞLADI

18 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi tarafından Kur’an Kursları yararına 10-18 Mayıs tarihleri arasında kermes düzenlendi. Kermes  07.00-19.30 saatleri arasında ULU CAMİİ AVLUSUNDA  açık olacak. Kermese tüm halkımız davetlidir.

Ulu Cami Avlusundaki kermes, 18 Mayısa kadar Her Gün 07.00-19.30 saatleri arası açık olacak.

 ………..…OOO…………..

KAYMAKAM KERMESTE

Tarsus’ta  Kaymakam Mehmet Ali Akyüz Ulu Cami bahçesinde açık olacak Kermes açılışına katıldı. Bazlama pişirdi yayık ayran yaydı.

Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından koordine edilerek düzenlenen 10-18 Mayıs tarihleri arasında Tarsus Ulu Cami bahçesinde açık olacak Kermes açılışı, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve İlçe Protokolünün katılımı ile Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşti.

………..…OOO…………..

MEHTER TAKIMINA BÜYÜK İLGİ

TARSUS-HABER- Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından koordine edilen kermese Osmaniye Mehter takımı da katıldı.

Mehter takımına halkımız büyük ilgi gösterdi. Osmaniye Mehter takımı  ana caddelerde ve ulu cami bahçesinde  çaldı.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  ÖĞRETMENE SALDIRILAR KINANDI

Tarsus’ta eğitim sendikaları  bir öğretmeneyapılan şiddetli saldırıyı kınadı. Öğretmenler

Yarenlik alanında kınama açıklaması Yaptı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KÖYLERİN OY DAĞILIMI

(Önceki günden devam ediyor)

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYENE OY ÇIKTI?

Camilimanda köyü:

CHP-Ali Boltaç:46 -MHP-Mahmut Tat:129

İYİ P. M. Yunus Seven: 24

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:13

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

CIrbıklar köyü:CHP-Ali Boltaç:19

MHP-Mahmut Tat:87

İYİ P. M. Yunus Seven:2

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:2

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Cin köyü:CHP-Ali Boltaç: 125

MHP-Mahmut Tat:250

İYİ P. M. Yunus Seven: 41

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:5

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi           

……….…OOO…………..

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar