Subscribe Us


12 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

12 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TADER'DEN ANNELERE KUTLAMA

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Genel Başkanı Semih Özsu Anneler Günü

dolayısıyla mesaj yayımladı… ‘’Sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi Anne sevgisidir.’’ dedi. 

Özsu mesajında; ‘Toplum hayatında üstlendiği vazgeçilmez rol ile ailenin temeli olan

annelerimizin yüzlerinin gülmesini, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak biz

çocuklara düşen en önemli görevdir. Annelerimizi ihmal etmeden, hak ettikleri sevgi ve

saygıyı hayatlarının her anında karşılıksız bir şekilde göstermemiz ve annelerimizi hiç yalnız

bırakmamamız gerekir.

Varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren

annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez.

Çünkü; Sonsuz bir hoşgörünün, koşulsuz bir sevginin, özverinin, merhametin ve fedakarlığın

timsalidir Anne. Sımsıcak, huzurlu dolu, şefkatli ve en güvenli kucaktır.

İşte bu özelliklerinden dolayı annelerimiz sevginin, ilginin ve saygının en yücesine layıktır.

Bu duygularla, ebediyete intikal etmiş olan annelerimizi rahmetle yad ediyor, başta evlatlarını

vatan uğruna şehit vermiş annelerimiz olmak üzere, hayatımızın vazgeçilmez en önemli

değeri olan baş tacımız annelerimizin ‘’Anneler Günü’’ nü kutluyor, sevdikleriyle beraber

sağlıklı ve huzurlu uzun bir yaşam sürmelerini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

 

…………..ooo…………….

TÜRK EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİ 

‘EĞİTİMCİYE ŞİDDETİ’’ KINADI

Türk Eğitim Sen Tarsus şubesi  ‘Eğitimciye Şiddete dur demek için’’  10 Mayıs 2024 Cuma günü Ülke Genelinde İş Bırakma eylemi  yaptı.

Büyük bir kalabalıkla

Başkan Yaşar Yılmaz  ‘’82. ilimiz Tarsus'ta yaptığımız basın açıklamamızla, sorumluları gerekli tedbirleri almaya ve somut adımlar atmaya davet ettik. İş bırakma eylemine katılan, basın açıklamasında bizleri yalnız bırakmayan, eyleme destek verdiği halde farklı nedenlerle basın açıklamamıza katılamayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle, öğrenci kılıklı bir vahşi tarafından katledilen İbrahim OKTUGAN müdürümüze bir kez daha rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiamıza baş sağlığı diliyorum.

Bu elim hadiselerin tekrar yaşanmaması için ülkeyi yönetenler başta olmak üzere, tüm toplumumuzun gereken adımları atmasını ümit ediyorum.’’ Dedi.

 

…………..OOO…………….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER,

 ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI.

Başkan Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kadınlar hayatın her alanında görünürlük ve etkinlik kazanmanın mücadelesini verirken; temelinde karşılıksız sevgi ve fedakarlığın yattığı annelik sorumluluğuyla hayatımıza anlam katan, bizi büyüten, destekleyen ve her daim yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır. Onların sevgisi ve özverisi, hayatımızın her anında bize güç verir, yolumuzu aydınlatır.

Fedakarlığın, sevginin ve bağlılığın özel bir günü olarak anlam kazanan Anneler Günü; aynı zamanda kadınlar için daha özgür, eşit ve adil bir yaşam tarzının teşvik edilmesi için de önemli bir fırsattır. Ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayan kadınlar toplumumuzda sadece anne olmalarıyla değil; aynı zamanda eğitim almaları, kariyer sahibi olmaları, ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri, eğitim, kültür, sanat ve ticaret gibi toplumsal yaşamın her alanında aktif rol almalarıyla da değerlidirler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren annelerimiz ve anne adaylarımız için yaptığımız her çalışmada yalnızca bir görev değil; sorumluluk bilinciyle de hareket ettik. Görev süremiz boyunca kent paydaşları, kadın örgütleri ve STK’larla iş birliği halinde gerçekleştirdiğimiz pek çok toplantı ve eğitim ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda artırılmasını önceleyen çalışmalara imza atmanın yanısıra Yerel Eşitlik Eylem Planımızı uygulamaya koyduk.  Belediyenin her kademesinde pozitif ayrımcılık yaparak kadın istihdam oranını arttırdık ve belediye yönetiminde kadınları daha etkin hale getirdik.

Bununla birlikte mesleki eğitimlerden, gizli iş gücünü görünür kılan kurs ve atölyelere, danışma merkezlerinden, kadın konukevlerine kadar pek çok alanda kadınlara yönelik proje ve hizmetlerle kentin her noktasındaki hayatlara dokunmayı sürdürüyor; özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çalışmalarla kadınları sosyal ve ekonomik olarak güçlendirme çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuk sahibi olsun ya da olmasın; evladı kabul ettiği çocuklara ve her insana sevgi ve fedakârlıkla yaklaşan tüm kadınları sevgiyle ve saygıyla selamlıyor;  Mersin’de ve ülkemizde yaşamlarımıza anlam katan tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü'nü kutluyorum.”

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KÖYLERİN OY DAĞILIMI

(Önceki günden devam ediyor)

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çağbaşı köyü: CHP-Ali Boltaç:131

MHP-Mahmut Tat:139

İYİ P. M. Yunus Seven: 73

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:2

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çakırlı  köyü:CHP-Ali Boltaç: 122

MHP-Mahmut Tat:406

İYİ P. M. Yunus Seven: 52

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:27

 

xx

 

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çamalan köyü:CHP-Ali Boltaç: 204

MHP-Mahmut Tat:62

İYİ P. M. Yunus Seven: 4

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:10

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çamtepe köyü:CHP-Ali Boltaç: 54

MHP-Mahmut Tat:130

İYİ P. M. Yunus Seven: 1

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:8

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çatalca köyü:CHP-Ali Boltaç: 31

MHP-Mahmut Tat:28

İYİ P. M. Yunus Seven: 0

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:0

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çavdarlı köyü:CHP-Ali Boltaç: 46

MHP-Mahmut Tat:173

İYİ P. M. Yunus Seven: 9

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:14

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN

 HAREKET ET” GÜNÜ RENKLİ

AKTİVİTELERLE KUTLANDI 

Tarsus Belediyesi tarafından Güner Yüksek Hala Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri doğa harikası Karageçit'te, Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nü kutladı. Etkinliklerde katılımcılar hem bedensel aktiviteyle canlanırken hem de doğanın huzur verici ortamında dinlenme fırsatı buldular.

 

Tarsus Belediyesi tarafından 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü Karageçit’te birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Doğa ile iç içe bir deneyim sunan etkinlik, sabahın erken saatlerinde başladı. Güner Yüksek Hala Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri Tarsus’un doğa harikası Darıpınarı Mahallesi’nde bulunan Karageçit’te bir araya gelerek, güne enerjik bir başlangıç yapmanın tadını çıkardı. Egzersiz ve yürüyüş yapan katılımcılar hem bedensel aktiviteyle canlanırken hem de birbirleriyle sosyalleşme fırsatı buldular.  Kursiyerler aynı zamanda doğanın güzelliklerini keşfederken sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaptılar.

 

“KURSİYERLERİMİZ DOĞANIN İÇİNDE, SAĞLIKLI VE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç günün önemine değinerek, "Bugün, kursiyerlerimiz “Dünya Sağlık için Hareket Et” gününü doğanın içinde, sağlıklı ve keyifli bir şekilde kutladı. Bu etkinlik ile katılımcılarımıza destekleyici bir ortamda hareket etme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirme fırsatını bulmalarını sağlıyoruz." dedi.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR TARSUS HANIM EVİ’NDE

“ANNELER GÜNÜ” KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Hanım Evi’nde “Anneler Günü” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

 

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 sokak üzerinde hizmet veren Büyükşehir Tarsus Hanım Evi, her geçen gün artan üye sayısıyla faaliyetlerine hızlı şekilde devam ediyor.

 

Anneler Günü dolayısıyla dayanışma örneği sergileyen kadınlar, hazırladıkları ikramlıklarla güzel bir gün geçirdiler.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, etkinliğe katılım gösteren tüm kadınlara kırmızı gül armağan etti. 

……….…OOO…………..

BUGÜN UÇURTMA ŞENLİĞİ VAR

Engelliler Haftasında 12 Mayıs Pazar günü uçurtma şenliği yapılacak. Şehir stadı içinde yapılacak uçurtma şenliği saat 17.00 de başlayacak. Engelli denekleri, aileleri ve üyeleri burada uçurtmalarını özgürce uçurabilecekler.

-14 Mayıs  Salı günü saat 14.00 de Tarsus Belediyesi Nikah salonunda Engelli hakları semineri sunulacak.

-15 Mayıs’ta saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

 

……….…OOO…………..

BORSANIN YURT DIŞI TEMASLARI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve beraberindeki Borsa Heyeti, Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi’ne (21.URGE.025 ) destek sağlanması kapsamında yurt dışında bir dizi temaslarda bulundular

Fransa’nın başkenti Paris ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de ‘Yurt Dışı Pazar’ faaliyetleri noktasında temaslarda bulunan Borsa Heyeti, Paris’te Ticaret Baş Müşaviri Murat Gören ve Ticaret Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile Brüksel de ise Brüksel Ticaret Müşaviri Mehmet Kayış, EUROCHAMBRES TEBD Proje Direktörü Oya Ersöz ve TOBB Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ile birer görüşme imkânı buldular.

 

Tarsus Ticaret Borsası Heyeti’nin bu buluşmalarında, yurtdışı pazarlama faaliyetlerinin başarı ile uygulanabilmesi ve hedeflenen sonuçlara ulaşılabilmesi, firmaların dış pazarlar hakkında bilgi edinmeleri, potansiyel alıcılarla iş görüşmeleri yapmaları, uluslararası rekabet ve ihracat potansiyellerini artırmaları, Avrupa ülkelerine dış ticaretin yaygınlaştırılması amaçlandı.

 

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Borsa yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirdikleri temaslarla ilgili yaptıkları ortak açıklamada “Paris Ticaret Baş Müşavirimiz Murat Gören ve Ticaret Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile Türkiye Fransa ile dış ticaret hacmini değerlendirdik. Yaklaşık 15-16 milyar USD seviyesinde olan ihracatımızda, Fransa’ya yaş meyve-sebze ve gıda sektöründe ihracatımız istenilen düzeyde olmadığını dile getirdik. Fransa’nın meyve ve sebze ithal ettiği ülkelere baktığımızda ise Türkiye; meyvede 7. sırada, sebzede 11. sıradadır. Ne yazık ki; Fransa’nın ithalatçı olduğu ülkelerin başında ise rakip ülke İspanya ve sırasıyla Fas, Belçika ve İtalya gelmektedir” dediler.

 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptıkları temaslarla ilgilide bilgiler veren Murat Kaya ve Mustafa Teke “Brüksel Ticaret Müşavirimiz Mehmet Kayış’a ise Belçika ile yaş meyve-sebze ve gıda sektöründe durumun daha vahim olduğunu ifade ettik. İhracatımız istenilen düzeyde olmadığını nedenlerini öğrenmek istedik. Belçika’nın meyve ve sebze ithal ettiği ülkelere baktığımızda Türkiye; meyvede 16. sırada, sebzede 11. sıradadır. Net ithalatçı olduğu ülkeler ise, yine rakip ülkelerimiz Hollanda ve İspanya olduğunu, neler yapabileceğimizi istişare ettik. Kendisinin bize verdiği bilgiler gerçekten çok değerli oldu” ifadelerine yer verdiler.

 

EUROCHAMBRES TEBD Proje Direktörü Oya Ersöz ile yapılan görüşmenin de verimli geçtiğini belirten Kaya ve Teke, “Bu ziyarette, Tarsus Ticaret Borsasının Avrupa Odaları ile ikili iş birliği çerçevesinde yer alması özellikle istendi. Borsa’nın fiziki ve teknik alt yapılarının sunulduğu görüşmede, Borsamız adına bölgesel, ulusal, Odalar, Borsalar ve Birlikler ile iş dünyası diyaloglarının arttırılmasına yönelik ortaklaşa yürütülebilecek projelerde yer almak istediğimizi ifade ettik.

 

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB’nin Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları-Eurochambres nezdinde temsil etmek ve Eurochambres faaliyetlerine aktif katılımını sağlamak amacıyla kurulan TOBB Brüksel Temsilciliğinde TOBB Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve ekibi ile yapılan görüşmelerde ;

 

Borsa üyelerimizin lobi ve bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde AB kurumları ve etkin kuruluşları ile irtibat, diyalog ve koordinasyonunun sağlanması, AB içindeki gelişmeleri yakından takip ederek bilgi akışını sağlayacak konulara değindik. Üyelerimizin ikili görüşmelerinde ev sahibi olarak TOBB temsilciliğimizin kullanılmasında yardımcı olmalarını istedik ve severek kabul edeceklerini söylediler. Bu temaslarımızın sonuç ve önerilerimizi içeren ayrıntılı raporumuz TOBB ve ilgili makamlarla önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır. Ziyarette bulunduğumuz temsilcilerimizi başarılı çalışmalarını yürekten kutluyor, ilgi ve alakaları için teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladılar.

Tarsus Ticaret Borsası’nın, Paris ve Brüksel temaslarına  Genel Sekreter Hasan Şanlı, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Fındık Güngör ve Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz katıldı

 

……….…OOO…………..

REŞADİYESPOR'DAN ANNELER GÜNÜ

Tarsus'un köklü amatör spor kulüplerinden Reşadiyespor sorumlusu Tuncay Beyceoğlu'nun çalıştırdığı Reşadiye Spor, sporcuları anneler gününü kutladı.

Sporcular Erkut Kuzeyman sahasında maça çıkarken pankart açarak anneler gününü kutladı.

Başkan Bayram Arıdağ da " Reşadiyespor  sadece kulüp değil bir okuldur, ailedir. Tüm annelerin günü kutlu olsun" diyerek mesaj yayınladı

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar