Subscribe Us


13 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

13 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ENGELLİLER UÇURTMA UÇURDU

Tarsus’ta (dün) 12 Mayıs Pazar günü uçurtma şenliği yapıldı. Şehir stadı içinde yapılacak uçurtma şenliği saat 17.00 de başladı.. Engelli denekleri, aileleri ve üyeleri burada uçurtmalarını özgürce uçurdu..

-14 Mayıs  Salı günü saat 14.00 de Tarsus Belediyesi Nikah salonunda Engelli hakları semineri sunulacak.

-15 Mayıs’ta saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

………..…OOO…………..

 BÜYÜKŞEHİR TARSUS HANIM EVİ’NDE

“ANNELER GÜNÜ” KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Hanım Evi’nde “Anneler Günü” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

 

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 sokak üzerinde hizmet veren Büyükşehir Tarsus Hanım Evi, her geçen gün artan üye sayısıyla faaliyetlerine hızlı şekilde devam ediyor.

 

Anneler Günü dolayısıyla dayanışma örneği sergileyen kadınlar, hazırladıkları ikramlıklarla güzel bir gün geçirdiler.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, etkinliğe katılım gösteren tüm kadınlara kırmızı gül armağan etti.

 

………..…OOO…………..

GENÇ BAKIŞ BÜYÜK USTALARIN İLK GÖSTERİMİ

Tarsus Fotoğraf Derneği'nin Mayıs Ayı Etkinlikleri kapsamında çok güzel bir gösterim sunuldu. TFD başkanı Rıfat Gürbüz ile fotoğraf sanatçılarının da katıldığı etkinliğe ilgi büyüktü.

Tarsus Nikah Salonu Altındaki Dernek Binasında  Eğitimci Talha Mustafa Ak ve Öğrencilerinin Hazırladığı '' Genç Bakış- Büyük Ustalar'' Projesinde Tarihçi -Yazar Ve sanatçı Hikmet Öz Sunumu Ve Söyleşisi Gerçekleştirildi.

 Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'i temsilen şube müdürü Mehmet Bulut’un katıldığı etkinliği Tardobder Başkanı  ve Şair Ümran Yıldırım sundu.

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Programda Hikmet Öz ile bir söyleşi de sunuldu. Ayrıca Hikmet Öz’e bir sürpriz yapılarak doğum günü kutlandı. Öz, doğum günü ile ilgili bir anısını anlatarak kendisini bu önemli günde unutmayan ve misafir eden TFD yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti.     

………..…OOO…………..

BORSA BAŞKANINDAN ANNELER

GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, dünyanın en saf, en temiz sevgisinin anne sevgisi olduğunu belirterek "Kültürümüzde annelik müstesna bir yere sahiptir, dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biridir." dedi.

 

Türk kültüründe aile ve annelik kavramının önemini vurgulayan Teke, "Kadının her zaman ön plana çıktığı kültürümüze göre, evi yuva haline getiren, aileyi birbirine bağlayan annedir. Dilimizdeki atasözleri ve deyimler annenin Türk kültüründeki önemini ortaya koyuyor.

Ülkemizden bahsederken baba vatan demiyoruz, 'ana vatan' diyoruz. Vatanımızı kültürümüzde kutsal sayılan "ana" ile özdeşleştiriyoruz. 'Ana gibi yâr, Bağdat gibi diyar olmaz' diyoruz.

Annelerimiz aldıkları eğitim ve donanım ile sadece bir anne olarak değil üreten, eğiten, öğreten, çalışan rolüyle toplumu şekillendirme gücüne sahiptirler. Topluma değer kazandıran, sağlam, dürüst, erdemli, saygın, sevgi dolu kişiler, annelerimizin bireysel çevresinde şekillenirler.

 

Bu vesile ile, hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmetle, minnetle yad ediyor, hayatlarını çocuklarına bahşeden, karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

KAYA “ANNELER BAŞTACIMIZDIR”

Tarsus Ticaret Borsası Meclis  Başkanı Murat Kaya, Anneler Günü ile ilgili açıklamasında Anneler Günü’nü kutlayarak şunları dile getirdi: “ Anne sevgisi eşdeğeri olmayan bir duygudur. Bu sevginin sadece bir güne sığdırılması da mümkün değildir. Varlıklarıyla dokundukları her şeye değer katan anneler, sadece evlatlarının değil tüm toplumun baş tacıdır.

Annelerin toplumsal hayattaki yerinin en önemli göstergelerden birinin istihdam olduğunu belirten Meclis Başkanı Murat Kaya, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de kadın istihdam oranının yüzde 31,3, kadının iş gücü piyasasına katılım oranının ise yüzde 35,8 olduğunu hatırlattı.

Kadın çalışan oranının artmasını hedeflediklerini söyleyen Kaya, "Kadınlarımız güçlüdür ve toplumuzun temel taşıdır. Eğer dünyanın güçlü toplum ve güçlü ülke sıralamalarında üst sıralarında yer almak istiyorsak kadınlarımızın toplumsal ve sosyal yaşama daha fazla katılımlarını sağlamamız ve hak ettikleri önemi vermemiz gerekmektedir" dedi.

Kaya "Güçlü anneler güçlü aileleri bir araya getirir, güçlü aileler de güçlü geleceği sonuna kadar yaşatır" dedi.

Anneler, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde birçok sektörde gerek girişimci gerekse bir çalışan olarak önemli görevlerle toplumsal değer üretiyorlar.

 Gelişmiş bir ekonominin, büyüyen bir ülkenin, ilerleyen bir toplumun temeli, bilinçli, fedakar, güçlü annelerin yetiştirdiği nesillerle mümkün olacaktır. Anneler, kendi çocuklarıyla beraber aslında toplumun da geleceğini şekillendirenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimiz, anne olmadığı halde gönlünde anne sevgisini yaşatan ve ebediyete intikal eden tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, Tarsus Ticaret Borsası camiası olarak saygılarımızı sunuyoruz.”

 

………..…OOO…………..

“KURSİYERLER DOĞANIN İÇİNDE,

 SAĞLIKLI VE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ”
Tarsus Belediyesi tarafından Güner Yüksek Hala Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri doğa harikası Karageçit'te, Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nü kutladı. Etkinliklerde katılımcılar hem bedensel aktiviteyle canlanırken hem de doğanın huzur verici ortamında dinlenme fırsatı buldular.
 
Tarsus Belediyesi tarafından 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü Karageçit’te birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Doğa ile iç içe bir deneyim sunan etkinlik, sabahın erken saatlerinde başladı. Güner Yüksek Hala Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri Tarsus’un doğa harikası Darıpınarı Mahallesi’nde bulunan Karageçit’te bir araya gelerek, güne enerjik bir başlangıç yapmanın tadını çıkardı. Egzersiz ve yürüyüş yapan katılımcılar hem bedensel aktiviteyle canlanırken hem de birbirleriyle sosyalleşme fırsatı buldular.  Kursiyerler aynı zamanda doğanın güzelliklerini keşfederken sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaptılar.
 
“KURSİYERLERİMİZ DOĞANIN İÇİNDE, SAĞLIKLI VE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç günün önemine değinerek, "Bugün, kursiyerlerimiz “Dünya Sağlık için Hareket Et” gününü doğanın içinde, sağlıklı ve keyifli bir şekilde kutladı. Bu etkinlik ile katılımcılarımıza destekleyici bir ortamda hareket etme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirme fırsatını bulmalarını sağlıyoruz." dedi.

………..…OOO…………..

AKYÜZ , ÇOCUKLARIN HEYECANINA ORTAK OLDU.

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezinin hazırlayıp yürüttüğü 100. Yılda Gönül Köprüsü projesinin kapanış etkinliği olan Akıl ve Zeka Oyunları Şenliği’ne Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ katılarak çocukların heyecanına ortak oldu.

Projeye destek veren Tarsus Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet Bölümüne, oyunların temin edilmesinde destek olan Tarsus Ziraat Odası Başkanlığına ve iş insanı Hamis ÖZDEMİR'e teşekkür edildi.

 

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN BİR İLK: I. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI 16-17 MAYIS’TA BAŞLIYOR!

 

-TARSUS'TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: I. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

 

 

Tarsus Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlamak için 16-17 Mayıs tarihlerinde Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda I. Sokak Hayvanları Çalıştayı'nı düzenlemeye hazırlanıyor. Tarsus’ta bir ilk olan etkinlik, sokak hayvanlarının haklarını ve refahını artırmayı hedefliyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Sokak hayvanlarının refahını yükseltmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve somut adımlar atmaya yönelik düzenlediğimiz I. Sokak Hayvanları Çalıştayı'na tüm halkımız davetlidir.” dedi.

 

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç göreve gelmesinin ardından önemli toplumsal konular ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi 16-17 Mayıs tarihleri arasında I. Sokak Hayvanları Çalıştayı gerçekleştirecek.  Çalıştay, sokak hayvanlarının karşılaştığı zorlukları anlamayı, haklarını ve imkanlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, sokak hayvanlarıyla ilgili yasal gelişmeleri irdeleyerek hayvan refahıyla ilgili çözümler üretmeyi amaçlıyor.

 

 

ALANINDA UZMAN İSİMLER ÇALIŞTAYA KATILACAK

Çalıştaya hayvan hakları savunucuları, yerel yönetim temsilcileri, veterinerler ve çeşitli kurum/kuruluşlar katılacak. Bu alanda çalışmalar yapan, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Funda Eşki, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü’nden Deren Civaoğlu, Mersin B.Ş.B. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Hünkar Yıkılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hayvan Hakları Şube Müdürlüğü ve Gönüllü Hayvansever Sibel Gazi konuşmacı olarak yer alacak.

 

 

Katılımcıların görüşleri ve çıktılar, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak için önemli bir yol haritası oluşturacak olan bir rapora dönüştürülecek.

 

……….…OOO…………..

ŞAİR VE YAZAR FATMA ÖZGER

 BİLGİÇ İMZA GÜNÜ YAPIYOR

Tarsuslu Şair ve Yazar Fatma Özger Bilgiç bugün bir  imza günü yapıyor

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği başkanı Beyhan Balaban  ‘Bizimde destek verdiğimiz bu İmza Günüme Hazırlık Bitti .. Tüm dostlarımızı türkü, şiir ve kitap severleri TARSADER binasında saat 14.00 de başlayacak ve 17.00 ye kadar sürecek imza gününe  bekliyoruz’’ dedi.

 

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar