Subscribe Us


14 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

14 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSLU ŞAİR VE YAZAR FATMA ÖZGER BİLGİÇ KİTAPLARINI İMZALADI

Tarsuslu Yazar ve Şair Fatma Özger Bilgiç 2006 yılında başladığı sanat hayatındaki gönlünden düşenleri şarkılı, türkülü imza töreni düzenledi.

Yazar ve Şair Fatma Özgür Bilgiç'in İmza töreninin sunumunu Ezgi Koç yaptı. İnternet Gazetecileri Derneği'nde düzenlediği imza gününde dostları ile sanat severlerin yalnız bırakmadığı Bilgiç, kitaplarının önce tanıtımını yaptı, daha sonra ise imzaladı. Fırat Maktay'in haberine göre; Konuk şairler Ahmet Özturşucu, Sıddık Aydın, Fırat Maktay, Ahmet Deniz, İsmet Karabult, Abdullah Coskun ise Fatma Özgür Bilgiç 'e okudukları şiirlerle destek verdi.

Bu arada Şair yazar Fatma Özgür Bilgiç, 2006 yılında başladığı sanat hayatına Şiir Perdesi, Şiir Gözlüm Hasretin Kavuruyor, Aşkın Kıyısı, Yürekten Damlayan Öyküler, İlklerin Şehri Tarsus'tan Kültür Başkenti İstanbul'a, Gönül Hecede Kaldı, Allah, Kuran'ı Kerim ve Hazreti Muhammed Şiirleri Güldestesi, Yeni Bir Dünya Kursak, Denize Düştük, Aşka İdam Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldeste gibi eserlerin yani sıra 10 şiir, 2 hikâye , 1 Masal, 1 Aforizma toplam 14 kitap 5 tanede hazırladığım antolojilerden yani 19 esere imza attı.

FATMA ÖZGER BİLGİÇ'E TEBRIK...

Şair ve Yazar Fatma Özger Bilgiç'in imza gününe  İnternet Gazetecileri Dernek başkanı Beyhan Balaban da destek verdi...

Son 16 yıla 19 kitap sığdıran Bilgiç, 10 şiir, 2 hikâye , 1 Masal, 1 Aforizma toplam 14 kitap 5 tanede hazırladığı antolojilerin yani sıra 19 esere imza attı.

Şair ve Yazar Fatma Özger Bilgiç'in imza günü İnternet Gazeteciler Cemiyeti'nde yapıldı. Sunuculuğunu Ezgi Koç'un yaptığı Fatma Özger Bilgiç'in imza töreninde Şair dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

………..…OOO…………..

İŞKUR’DAN TARSUS’TAKİ ENGELLİLERE

BİLGİLENDİRME KONFERANSI

İşkur,  Tarsus’taki engellilere bilgilendirme konferansı düzenledi.

Engelli derneklerinin bulunduğu Kültür Park içinde TSD Tarsus şubesinde düzenlenen konferansa İşkur Müdürü Kürşat Dal tarafından görevlendirilen  iş kulübü lideri Binnaz Aydın tarafından engellilere ve dernek üyelerine iş kulübü çalışması yapıldı.

Başkan Ali Çelik “Çalışma kapsamında üyelerimiz, iş arama becerileri, mülakat teknikleri, CV hazırlama, motivasyon konularında bilgilendirildi. desteklerinden dolayı İşkur Müdürü sayın Kürşat Bal’a ve Binnaz Aydın’a teşekkür ederiz” dedi.

………..…OOO…………..

ENGELLİLERİN HAKLARI ANLATILACAK

Tarsus’ta bugün (Salı günü) saat 14.00 de Tarsus Belediyesi Nikah salonunda Engelli hakları semineri sunulacak.

-15 Mayıs’ta saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

………..…OOO…………..

- TARSUS’TA İŞÇİ SINIFININ VERDİĞİ

EMEK VE MÜCADELE FOTOĞRAFLARI

TADEKA’DA BİNASINDA SERGİLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında, “Biziz Hayatı Yeniden Üreten” adlı emek fotoğrafları sergisi açıldı. 

Küratörlüğünü yazar Uğur Pişmanlık’ın yaptığı sergide, Tarsus’ta geçmişte faaliyet gösteren tekstil ve çırçır fabrikalarında farklı zamanlarda çekilen 70 resim bulunuyor. Aynı zamanda geçmişte işçi sınıfının verdiği sendikal mücadelelerden de birçok fotoğraf yer alıyor.

Ali Cerrahoğlu’nun sunuşuyla başlayan sergi açılışına sanatseverler ilgi gösterdi. Açılışın ardından Uğur Pişmanlık, katılımcılara fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Uğur Pişmanlık: “Emek fotoğrafları, kent belleği oluşturuyor”

 Uzun yıllardır topladığı fotoğrafların kent belleği hüviyeti kazanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Uğur Pişmanlık, “Tarsus’ta TADEKA binasında ‘Biziz Hayatı Yeniden Üreten Emek Fotoğrafları Sergisi’ açtım. 70 fotoğraf sergiliyoruz burada. Bu 70 fotoğraf içerisinde 4-5 tanesi benim kendim çektiğim işçi ve çırak fotoğrafları. Ama onun dışında ki fotoğrafların tamamı Tarsus’taki çırçır fabrikalarında, tekstil fabrikalarında, iplik dokuma fabrikalarında çalışan işçilerin; kadın işçiler olsun, erkek işçiler olsun, onların çocukları, babalarına, annelerine ait fabrika fotoğraflarını bana vermişlerdi. Onun dışında çöplerden, fabrika çöplerinden çıkan fotoğraflar” dedi.

 

Sendikacılardan da birçok fotoğraf aldığını kaydeden Uğur Pişmanlık, “Sendikacılardan, işçi mücadelesi veren sendika işçi önderlerinden aldığım fotoğraflar ve bunlarla bir emek fotoğrafları sergisi oluştu. Çünkü gerçekten fabrikaları, binaları, yolları yapan işçilerdir, işçi sınıfıdır.

 

Tarsus, Türkiye’de İstanbul, İzmir, Bursa gibi sanayinin başladığı yerlerden bir tanesi. Türkiye’deki ilk sanayileşen kentlerden biri sayılır. Bugün burada yer alan emek fotoğrafları aslında hem o günün izlerini taşıyor, hem bir kent belleği oluşturuyor” şeklinde konuştu.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR BU KAZAYA ŞAHİT OLDU

Tarsus-Pozantı arasında kaza.. Pozantı  ilçesinde meydana gelen feci trafik kazasında 4 araç birbirine girdi ve 7 kişi yaralandı. Yaralılar, araçlardan çıkarılıp hastanelerde tedavi altına alındı. 27 AIY 587 plakalı tır devrilerek karşı istikametten gelen 31 ADH 572 plakalı tır ile 01 SK 413 ve 63 ADH 893 plakalı otomobillere çarptı. 4 aracın karıştığı trafik kazasında yaralanan 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, polis ve  itfaiye ekipleri gönderildi.

 

………..…OOO…………..

EKMEK KULÜBELERİ AÇILACAK...

Tarsus'ta Belediyeye ait halk marketler kapatıldı. Meclis toplantısında konuşan Tarsus Belediye Başkan Ali Boltaç, “12 Halk Market’i de kapattık, buna istinaden 12 tane açacağım ve üzerine 25 tane daha yeni kulübe açacağız sadece ekmek satacak. Ayrıca kadın istihdamı yaratılacak, vergi mükellefi olacak.

Dar gelirli mahallelere yapmak istiyoruz. Ekmekte fırsat eşitliği yaratmak lazım, imkânı olmayan vatandaşlarımız için çok yakında kulübeleri koyacağız, sosyal belediyeciliği herkese göstereceğiz. Kamuyu zarar uğratmadan gelir kaynağı yapıyorsak doğrusu budur, öbürü popülist bir anlayıştır. Vatandaşlarımız merak etmesin ekmeklerini de en hijyenik ortamda sağlayacağız merak etmeyin.” ifadelerini kullanmıştı.

 

………..…OOO…………..

EĞİTİM İŞTE YUNUS KARAMIK

DEVAM YETKİSİ ALDI

Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şubesinin 7. Dönem 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Şehitishak Okulu Esra Şemsi salonunda yapıldı. 

İki adayın yarıştığı, fakat tüzük gereği yönetim kurulu üyelerinin tercihli oyla tek listede yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Yunus Karamık, 101 üyenin oyunu alarak en çok oy alan isimli oldu. 

Divan Başkanlığını Av. Mehmet Sarı'nın yaptığı olağan genel kurula CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Eğitim-İş Sendikası geçmiş dönem genel başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Orhan Yıldırım, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.

……….…OOO…………..

TARSUS İLÇE TARIMDAN ETKİNLİK

Tarsus ilçe Tarım Müdürlüğü bugün Borsa sarayında  bir etkinlik yapacak. Saat 10.00 da  Tarım arazilerinin etkinleştirilmesi toplantısı yapılıp  soya tohumu dağıtılacak.

……….…OOO…………..

FETÖCÜ YAKALANDI

Tarsusta FETÖ terör örgütüne mensup bir kişi yakalanarak adalete teslim edildi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


Yorum Gönder

0 Yorumlar