Subscribe Us


15 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

15 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA MODERN MİMARİNİN İZİNİ SÜRMEK KONULU KONFERANS

Tarsus TADEKA’da dün Tarsus’ta Modern mimarinin izini sürmek konulu bir konferans verildi. Konferansta Mersin Üniversitesinden Dr. İpek Durukan konuşarak bilgi verdi. Restorasyon ana bilim dalı öğretim üyesi olan Durukan Modern mimariyi anlattı.

………..…OOO…………..    

TARSUS’TA ENGELLİLER

HALI SAHADA BULUŞUYOR

Bugün (15 Mayıs’ta) saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

………..…OOO…………..

TARSUS BAKKALLAR ODASINDA 40 YILI

AŞKIN ESNAFLARA PLAKET VERİLDİ

Tarsus’ta meslekte 40 ve üzeri yıllar hizmet veren bakkal esnafına törenle plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Ayana’da düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve MESOB başkan vekili Nihat Dağdelen ile oda başkanları katıldı.. 28 kişiye meslekte 40 yılı geçtikleri için hizmetlerinden dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

               

………..…OOO…………..

TARSUS’TA TAKE KAPSAMINDA

SOYA DAĞITIMI YAPILDI

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, soya tohumu dağıtıldı.

 Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında; %75 Hibeli Soya Tohumu dağıtım töreni Tarsus Ticaret Borsasında yapıldı.

 

Törenin açılış konuşmasında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke konuşmasında ;“Yakın zamanda yayınladığımız raporda,

Türkiye'nin 2024-2025 sezonunda toplam yağlı tohum üretiminin (ayçiçeği tohumu, pamuk tohumu ve soya fasulyesi) bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak yaklaşık 3,1 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’nin soya fasulyesi üretiminin ise, 150-160 bin ton seviyesinde gerçekleşeceği tüketiminin ise, 2024/2025 sezonunda yaklaşık 3,2 milyon ton civarında olacağını bekliyoruz. Bu tüketim her yıl biraz daha artarken üretimimiz neredeyse aynı kalmakta.

Özellikle soya;

Yağ, endüstriyel kullanım, ilaç sanayi, yem sanayi gibi çok geniş bir kullanım alanına sahip ve dünya ticaretinde, tarımsal ticarette de önemli bir yere sahip.

Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 75 hibeli soya tohum dağıtımının artan ihtiyacımıza bir nebzede katkı olmasını, Projenin hayırlı uğurlu olmasının temenni ediyor, üreticilerimize bereketli ve kazançlı günler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

Soya Tohumu dağıtım törenine Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri ERDOĞAN, İl Tarım Müdürlüğü KTV Şube Müdürü Mustafa Ateş, İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, Borsa Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz ile Üretici Çiftçilerimiz katılım sağladı.

………..…OOO…………..

TARSUS ÇİFTÇİSİNE KUTLAMA

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke bir an önce bölgede hasadı bitmek üzere olan Buğday fiyatlarının açıklanmasını ve ofisin alım yapmasını ifade etti.

 

………..…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİRDEN KÜLTÜR

GEZİLERİ EKİBİ GENÇLİK KAMPINDA

Mersin Büyükşehir belediyesi  Kültür gezileri ekibi Tarsus gençlik kampında ağırlandı.

 Anneler gününe özel proğrama katılan konuklar buradaki anneler ve çocukları da yalnız bırakmadı Ekiptekiler daha sonra aynı bölgede bulunan Hayvanat Bahçesini de gezdiler.

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE

YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ 

Tarsus Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında önemli bir adım attı. Tarsus Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şefliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği iş birliğiyle, belediye çalışanlarına yangın tatbikatı ve yangın söndürme teknikleri eğitimi düzenlendi. 

Tarsus Belediyesi tesisleri içerisinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği ve yangın söndürme cihazlarının etkin kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikatta, yanıcı maddelerin neden olduğu bir yangına müdahale edilirken, yangın söndürme cihazlarının doğru kullanımı ve yangının kontrol altına alınması üzerinde detaylı bir eğitim verildi. 

GEREKEN ADIMLAR UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

Tarsus Belediyesi çalışanları, yangına müdahale teknikleri konusunda bilgilendirilirken, olası bir yangında nasıl güvenli bir şekilde müdahale edileceği ve yangının kontrol altına alınması için gereken adımlar da öğretildi. Tatbikatta, itfaiye ekipleri tarafından öncelikle yangına müdahale edilirken, daha sonra belediye çalışanları da uygulamalı olarak yangın söndürme tekniklerini öğrendi. 

……….…OOO…………..

TARDOG’DAN GEZİ

Tarsus Doğa Gezginleri Fotoğraf ve gezi kulübü (TARDOG) önümüzdeki Pazar günü için yeni bir gezi düzenliyor. Rıfat Gürbüz “Tardog olarak 19 Mayıs Pazar günü Bolkar Dağları Fenk boğazı gezimiz var. Orman ve dağ yürüyüşü yapılacak Görsellerle dol Bolkar dağı eteklerinde muhteşem bir geziye katılmak isteyenler Cuma gününe kadar kayıt yaptırmalı” dedi.

Bilgi için Tel.Rıfat Gürbüz. Tel.05065144233 Tarsus.

 

……….…OOO…………..

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çevreli köyü:CHP-Ali Boltaç: 24

MHP-Mahmut Tat:112

İYİ P. M. Yunus Seven: 17

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:2

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çiçekli köyü:CHP-Ali Boltaç: 183

MHP-Mahmut Tat:195

İYİ P. M. Yunus Seven: 25

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:18

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çiftlik köyü:CHP-Ali Boltaç: 56

MHP-Mahmut Tat:117

İYİ P. M. Yunus Seven: 24

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:18

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Çiiriştepe köyü:CHP-Ali Boltaç: 44

MHP-Mahmut Tat:63

İYİ P. M. Yunus Seven:44

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:4

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar