Subscribe Us


16 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

16 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARIM KAMPÜSÜNDE TURUNÇGİL KONUSUNDA EĞİTİM VERİLECEK

Tarsus’ta Tarım kampüsünde turunçgil konusunda eğitim verilecek.

İlçe Tarım müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Sayköydeki Tarım Kampüsünde 16 Mayıs günü saat 14.00’de Turunçgil zararlılarına karşı eğitim semineri verileceği belirtilerek çiftçiler davet edildi.

………..…OOO…………..    

TARSUS’TA ENGELLİLERE

BUGÜN MÜZİK DİNLETİSİ SUNULACAK

Dün Engellilere Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirildi.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkilikleri böylece tamamlanacak.

………..…OOO…………..

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ’NDE

GÖZENER GÜVEN TAZELEDİ

Kısa adı TÜM-EMEK-DER olan Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubesi genel kurul toplantısı yapıldı. Başkan M. Bülent Gözener güven tazeledi ve tekrar başkan seçildi.

Aşiyan Düğün Salonunda gerçekleştirilen genel kurula genel başkan Satılmış Çalışkan ve bölgedeki bazı il ve ilçelerin  Emekli Derneklerinin başkanları, Belediye başkan yardımcısı

Belediye Meclis üyeleri, İYİ Parti Belediye başkan adayı Dr. M. Yunus Seven, önceki dönemlerde  belediye başkanlığı yapan Bedrettin Sarpkaya ve üyeler katıldı.

Açılış ve saygı duruşu ile divan oluşurken divan başkanlığını Tüm Emekliler Derneği genel başkanı Satılmış Çalışkan yaptı.

Açılış konuşmasını yapan  genel başkan Satılmış Çalışkan, emeklilerin aldıkları ücretlerin çok düşük kaldığını belirterek “Emeklilere verilen sözler tutulmadı. Emekliler geçim sıkıntısı çekiyor. Birde maaş bağlamada bazı adaletsizlikler var. 3500 gün prim ödeyen ile 7 bin, 8 bin gün prim ödeyen aynı tutuluyor. Bayramlarda verilen emekli ikramiyesi de çok  yetersiz kaldı. En azından kurban bayramında emeklinin kurban alabileceği bir rakamın ikramiye olarak verilmesi gerekir. Emekliler haklarını  aramalı mücadele etmeli,  Emekli derneklerine destek vermeli. Bizlerde haklarımızı  daha   çabuk alabilmek için birleşmeliyiz. Örneğin emeklilerde sendika kurabilmeli ve bu sendikalar, alınacak kararlarda  emekli adına söz sahibi olmalı” dedi.

Tarsus Şube başkanı  M. Bülent Gözener ise Tarsus’ta emeklilerin haklarını korumak ve yeni kazanımlar elde edebilmek  için mücadele verdiklerini ifade ederek “Genel merkezimiz nezdinde emeklilerin sendikal haklar elde etmesine destek veriyoruz. Tarsus’ta, Mersin’deve Adana’da emeklilere verilen hizmetlered özel indirim anlaşmaları yapıyoruz. Genel merkezimizin misafirhanesi de Ankara’ya giden üyelerimizin hizmetinde olup, emeklinin daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için çalışıyoruz” dedi.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinden sonra seçimlere geçildi.

Mevcut başkan M. Bülent Gözener başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Talat Özen, Sabri Tıraş, Mehmet Ali Binici, Necip Özdemir.

Denetim kurulu ise  Ahmet Keller, İbrahim Feti Demir ve Mustafa Durna’dan oluştu.

Üst kurul delegeliklerine de  Sabri Tıraş,  Zülfükar Gümüş, Hüseyin Doğrugider,  Saliha Yılmaz, Fikri Öktem, Yasemmin yeni, Gülsevim Kıraç, Ayhan Dursunoğlu, Fatih Hicret, İsmail İşidoğru, İbrahim Tırlık seçildiler.  Genel başkan Satılmış Çalışkan ve Tarsus Şube başkanı M. Bülent Gözener, kongreye katılan misafir ve üeyelere teşekkür etti.

Kongre sonunda Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın destekleriyle emeklilere döner ayran ikram edildi.

……….…OOO…………..

TECPAR TARSUS İLÇE YÖNETİMİNİ

OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI

Yeni kurulan Türkiye  Emekliler ve Çalışanlar  Partisi (TECPAR) Mersin il başkanı Kutlay Aşçıoğlu ile yönetici arkadaşları Tarsus’ta Tüm Emek Der kongresine katıldı. Türkiye  Emekliler ve Çalışanlar  Partisi , Mersin ve Mezitli yöneticileri  Tarsusta Emeklileri yalnız bırakmadı. Genel başkan Satılmış Çalışkan ile görüştü.

 

 Tüm Emek der başkanı M. Bülent Gözener “Emekliler partisi il ve bazı ilçe yöneticileri aramızda . Kendilerine emekliler adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

……….…OOO…………..

ÖTÜKEN PARK’TA ANADOLU

EZGİLERİ YÜKSELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan

Türk Halk Müziği Topluluğu “Bahar Konseriyle” Tarsusluları eğlendirdi.

 

Tarsus’ta Altaylılar Mahallesi’nde bulunan Ötüken Parkı’nda düzenlenen konserde Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçı ve müzisyenleri, katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattılar.

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katıldığı konserde, hareketli parçalarda oyunlar oynanıp, davul eşliğinde halaylar çekildi.

 

Muhtar Yeliz Bozkurt: “Mahallem çok memnun kaldı”

Altaylılar Mahallesi Muhtarı Yeliz Bozkurt, konserden dolayı çok memnun olduklarını söyleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı sayın Vahap Seçer’e böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Mahallem çok memnun kaldı, mahalle sakinlerim çok memnun kaldı” diye konuştu.

……….…OOO…………..

TADEKA’DA “TARSUS’TA MODERN MİMARİNİN İZİNİ SÜRMEK” KONULU SÖYLEŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında, kültürel aktivitelerin yanı sıra kent belleğinin ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da çalışmalar devam ediyor.

 

Köklü tarihe sahip olan Tarsus’ta yer alan yapıların tarihsel sürecinin çizildiği ve Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İpek Durukan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tarsus’ta Modern Mimarinin İzini Sürmek” konulu söyleşi TADEKA binasında yapıldı. Açılış konuşmasını yazar Uğur Pişmanlık’ın yaptığı söyleşiye geçmiş dönem CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, mimarlar, TADEKA üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tarsus’un çok değerli bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Dr. İpek Durukan, “Fakat Tarsus, değerini bulamamış bir kent. Türkiye’deki kültür varlıklarının hepsi, maalesef ki envanterde yer almamaktadır” dedi.Durukan, Tarsus’un geleneksel yapısıyla tanındığına dikkati çekerek, “Tarsus geleneksel yapılarıyla biliniyor. Bizim bunları korumamız lazım” şeklinde konuştu.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA MANUŞ BABA

KONSERİ TERTİP EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacak. Gençlik kenti Mersin’de gençler; popun ‘Fatih’i Mabel Matiz’le Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Manuş Baba ile de Tarsus’ta coşacak. 19 Mayıs’ta kentin farklı alanlarında dj performansları, dans gösterileri, yamaç paraşütü, sub, yelken, kano, futbol, basketbol, akrobatik spor gösterileri gibi farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler de Mersinlileri bekliyor olacak.

……….…OOO…………..

TSK VAKFININ BİRLİK, BERABERLİK

 VE DAYANIŞMA YEMEĞİ

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesi'nin düzenlediği 'Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği' yenildi.

El Birliği İle Güç Birliği'ne sloganı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesi Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı Elife Aslan  Yıldırımlar Otantik’de  düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada vakıfın kuruluş amacından ve hedeflerinden bahsetti.

Aslan,  vakıf bünyesinde yaptıkları projeleri, çalışmaları ve etkinlikleri anlattı. Tüm katılımcıların 'Anneler Günü'nü kutladı. Programa emeği geçenlere ve destek veren herkese teşekkür etti

TSK Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesi Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı Elife Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımcılarla yakından ilgilendiği 'Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği'nde canlı müzik ile eğlencenin tadını çıkaran katılımcılar vakfa verdikleri destekten dolayı huzuru buldular.

……….…OOO…………..

TARSUS’TAN GEZİ DÜŞKÜNLERİNE

GÜZEL BİR HABER

Tarsus Doğa Gezginleri  için yeni bir etkinlik düzenlendi.  (TARDOG) önümüzdeki Pazar günü için yeni bir gezi düzenliyor. Rıfat Gürbüz “Tardog olarak 19 Mayıs Pazar günü Bolkar Dağları Fenk boğazı gezimiz var. Orman ve dağ yürüyüşü yapılacak Görsellerle dol Bolkar dağı eteklerinde muhteşem bir geziye katılmak isteyenler Cuma gününe kadar kayıt yaptırmalı” dedi.

Bilgi için Tel.Rıfat Gürbüz. Tel.05065144233 Tarsus.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA JNDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Tarsus jandarma ekipleri düzenledikleri bir operasyonla uyuşturucu ticareti yapan bir ekibi gözültına aldı.  Adliyeye sevkedilen şüphelilerden biri tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar