Subscribe Us


18 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

18 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA MANUŞ BABA KONSERİ YAPIYOR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda  Mersin Büyükşehir belediyesi Tarsus’ta gençleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacak. Halkımız Manuş Baba ile de Tarsus’ta coşacak.

Gençlik kenti Mersin’de gençler; popun ‘Fatih’i Mabel Matiz’le Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Manuş Baba ile de Tarsus’ta coşacak. 19 Mayıs’ta kentin farklı alanlarında dj performansları, dans gösterileri, yamaç paraşütü, sub, yelken, kano, futbol, basketbol, akrobatik spor gösterileri gibi farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler de Mersinlileri bekliyor olacak.

 

……….…OOO…………..

 

TARSUS'UN ZENGİN MUTFAK

KÜLTÜRÜ, GASTRONOMİ SOKAĞI

İLE YENİDEN DOĞACAK

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın tarafından başlatılan "Tarsus Gastronomi Merkezi" projesi TRT Çukurova Radyosu'nda, Mehmet Fatih Kılınç'ın sunduğu "Hayatın İçinden" programında tanıtıldı. Proje Koordinatörü Şef Zafer Kayrak tarafından programda anlatılan proje, Tarsus’un zengin ve köklü mutfak kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın Gastronomi Merkezi projesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda zengin mutfak kültürüne sahip Tarsus’ta başlatılan proje Tarsus belediyesi yemekhane şefi, proje koordinatörü Zafer Kayrak tarafından TRT Çukurova Radyosu'nda, Mehmet Fatih Kılınç'ın sunduğu "Hayatın İçinden” programında tanıtıldı. . Şehrin farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin araştırılıp kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Şef Kayrak, Tarsus Belediyesi'nin kültürel mirası koruma amacıyla eğitim, Ar-Ge ve tanıtım mutfağı projesini başlattıklarını açıkladı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’UN MUTFAK

 KÜLTÜRÜ CANLANIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın, Tarsus'un tarihî ve kültürel mirasını koruyarak gastronomi turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirme çabaları başlattığı Gastronomi Sokağı projesi ile tanıtıldı. Şehrin dört bir yanında turistlerin ve halkın keyifle vakit geçirebileceği gastronomiyle ilgili rekreasyon alanları belirlemeyi hedefledikleri açıklandı. Proje sadece Tarsus ekonomisine katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iç ve dış turizm canlanacak. Siptilli Çarşısı’nda yer alan Gastronomi Merkezi projesi genişletilerek Gastronomi Sokağı haline gelecek. Merkez, kadın ve gençlerin mesleki becerilerini ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni nesil ekipmanlarla donatılmış eğitim ve pastacılık mutfakları, toplantı salonu, soğuk hava deposu, ve yöresel lezzetlerin satılacağı bir kafeteryadan oluşuyor.

 

PROJE İLE İŞLETMELERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SAĞLANACAK

Proje kapsamında, yerel ve doğal ürünlerin yeniden gündeme taşınması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması amaçlanıyor. Tarsus’un farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin orijinal tatlarının korunarak, eğitimlerle yeni işletmelerin açılmasına vesile olunması planlanıyor. Programda Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerini tatmaya ve şehri keşfetmeye davet edildi.

………..…OOO…………..

DÜN TAFAD’IN KONSERİ VARDI

Tarsus Folklor Araştırma Derneği (TAFAD) dün akşam bir konser verdi.

Belediye Nikah salonunda saat 20.00’de başlayan Türkülerdeki renkler” başlıklı konseri şef Akın Altıparmak yönetti..

2007 yılında kurulan TAFAD türkülerimizi sevdirmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BİSİKLET ÖĞRENME KURSU

Tarsus Belediyesi destekleriyle bugün Tarsus’ta bisiklet öğrenme kursu var.18 yaş üstü kadın hemşehrilerimize açık olacak olan bisiklet eğitimi için 0535 714 42 53 nolu telefona kayıt yaptırmak gerekiyor. Eğitim 18 Mayısta saat 13.00-16.00 arasında kayıt yaptıran kadınlarımıza ücretsiz olarak TABİT ekibi tarafından verilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  MÜZELER

GÜNÜ ETKİNLİĞİ BELLİ OLDU

Tarsus’ta Müzeler Haftası nedeniyle 20 Mayıs’ta bir kutlama  yapılacak. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz imzasıyla yapılan davette kutlamaların 20 Mayıs günü saat 10.00’da Tarsus Yarenlik alanında başlayacağı belirtildi.

Aynı gün saat1 5.00 de Müzede Tarsus Müzesi Mitolojik konulu Heykeltraşlık eserleri konulu konferans verilecek.

20 Mayısta saat 16.00 da Tarsus Müzesinde Tarsus mitolojisi konulu resim sergisi açılacak. Ayrıca 21 Mayısta Antik Roma yolunda saat 10.00’da Oryantiring yarışı düzenlenecek.

22 Mayısta Tarsus Müzesinde saat 10.00 da Müzelerde Eğitim araştırmaları konulu konferans gerçekleştirilecek Etkinliğe Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri katılacak

23 Mayısta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

………..…OOO…………..

SOKAK HAYVANLARI

ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ tarafından

 düzenlenen 1. Sokak hayvanları çalıştayı

sona erdi. Çalıştay 2 gün sürdü.

………..…OOO…………..

 

YAPAY ZEKAYA GÖRE EN

GÜZELİ “TARSUS”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus'u turizm kenti yapmak için büyük projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda doğal güzellikleri ve tarihi ile büyük ilgi çeken Tarsus, yapay zeka tabanlı bir medya ajansı tarafından yapılan kapsamlı araştırma sonucunda, Mersin'in en güzel ilçesi olarak belirlendi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç Tarsus’un keşfedilmemiş güzelliklerini, on bin yıllık kent olması ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebi ile turizm alanında ivme kazanması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Bu alanda çalışmalara göreve geldiği ilk günden beri başlayan Başkan Boltaç Tarsus’un Mersin’in en güzel ilçesi seçildiğini belirtti. Yapay zeka tabanlı bir medya ajansı tarafından belirlenen unvanda doğal güzelliklerden tarihi zenginliklere kadar geniş bir yelpazede değerlendirilen unsurlar büyük rol oynadı. Muhteşem Akdeniz sahilinin yanı sıra, bölgenin doğal yaşamı da ziyaretçileri cezbetmeye devam ediyor. Antik kentlerden Osmanlı eserlerine kadar uzanan zengin tarih mirası ise Tarsus’un benzersizliğini ortaya koyuyor.

DOĞAL GÜZELLİKLERİ VE TARİHİ İLE ÖN PLANDA

Başkan Boltaç, Tarsus'u sadece Mersin'in değil, Türkiye'nin en gözde ilçelerinden biri yapma vizyonuyla hareket ediyor. Tarsus doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve kültürel çeşitliliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaya devam edecek. 

……….…OOO…………..  

 

ARATOS FELSEFE DERGİSİ 20. YILINDA

Tarsus’ta cumhuriyetten bu yana yayınlanan en uzun süreli felsefe, kültür ve sanat dergisi Aratos, 20 yıla ulaştı. Türkiye’nin en uzun süreli dergileri arasında Tarsus’ta Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı Aratos da var.

Tarsus’ta yayınlanan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisinin 123. sayısı çıktı. Dergi adını Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’tan alıyor.

……….…OOO…………..

SGK MÜDÜRÜ BORSADA

Sosyal Güvenlik Kurumu Tarsus İlçe Müdürü Süleyman Metin ve beraberindeki heyet Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ile görüştü.

Ziyarette yeni SGK düzenlemeleri ile Borsa Üyelerinin SGK konusunda merak ettiği soruların cevapları gündeme geldi.

Sosyal Güvenlik haftasını kutlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, ziyaretten ötürü teşekkür ederek, "Sizler gibi çalışkan , güzel insanlar ile kurumlarımızın hizmet kalitesi artıyor. Birlikte ortak projeler üreterek kentimize olan aidiyet duygumuz artıyor. Sosyal güvenlik denilince, yalnızca sağlık güvenliği değil, birçok farklı konuda  haklar içeren bir yapı anlaşılmalı.Tüm bu haklarla ilgili daha iyisini sunmak üzere sizlerin çalışmalarını takdir ediyoruz.Bu vesile ile Sosyal Güvenlik Haftasının tüm vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm kesimleri tarafından kavranıldığı ve sosyal güvenlik bilincinin oluştuğu bir hafta olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle kurum paydaşlarını ziyaret ettiklerini belirten Süleyman Metin , bu vesileyle paydaşlarının kurum çalışmalarına ilişkin görüşlerini, kurumdan beklentileri ve şikayetlerini öğrenmek istediklerini ifade ederek" Kentimizde  STK'lar ile güzel bir yakınlaşma ve çalışma içindeyiz. Paydaşlarımızın kaliteli hizmetleri bizleri geliştiriyor.Birliktelik ve uyum içinde bizlerinde hizmet kalitesi artıyor." dedi.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar