Subscribe Us


19 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

19 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

19 MAYIS KUTLAMALARI BUGÜN 

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı   Tarsus’ta  kutlanacak. Saat 09.30 da anıt önünde tören başlayacak. Bir hafta sürecek etkinlikler  önceki gün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Yürüyüş  yapıldı ve Şehitlikte Şehitler için dua edildi. Kabirlerine çiçek konuldu.

Bugün  sabah Saat 09.30 da anıt önünde tören başlayacak. Saygı duruşu,  Çelenk sunumu istiklal marşı okunmasından sonra Gençlik yürüyüşü yapılacak. Törenler eski parkta devam edecek.

………..…OOO…………..

TARSUS İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili Toplu Mücadele için gerekli zararlı yoğunluğunda artış olduğu görülmektedir. Bu nedenle Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 17.05.2024 - 20.05.2024 tarihleri arasında İlçemiz geneli tüm Sert Çekirdekli Meyve bahçe alanlarında 3.Toplu İlaçlama kararı alınmıştır. İlaçlamalar Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması şeklinde uygulanacak olup, Ruhsatlı cezbedici ve insektisitlerin kullanılması gerekmektedir.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BİSİKLET ÖĞRENME KURSU VERİLDİ

Tarsus Belediyesi destekleriyle dün Tarsus’ta bisiklet öğrenme kursu verildi.

18 yaş üstü kadın hemşehrilerimize açık olacak olan bisiklet eğitimi saat13.00-16.00 arasında  ücretsiz olarak TABİT ekibi tarafından verildi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  MÜZELER GÜNÜ

ETKİNLİĞİ PROĞRAMI BELLİ OLDU

Tarsus’ta 18 Mayıs’ta başlayan Müzeler Haftası nedeniyle 20 Mayıs’ta bir kutlama  yapılacak. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz imzasıyla yapılan davette kutlamaların 20 Mayıs günü saat 10.00’da Tarsus Yarenlik alanında başlayacağı belirtildi.

Aynı gün saat1 5.00 de Müzede Tarsus Müzesi Mitolojik konulu Heykeltraşlık eserleri konulu konferans verilecek.

20 Mayısta saat 16.00 da Tarsus Müzesinde Tarsus mitolojisi konulu resim sergisi açılacak. Ayrıca 21 Mayısta Antik Roma yolunda saat 10.00’da Oryantiring yarışı düzenlenecek.

22 Mayısta Tarsus Müzesinde saat 10.00 da Müzelerde Eğitim araştırmaları konulu konferans gerçekleştirilecek Etkinliğe Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri katılacak

23 Mayısta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TAN DA HACI ADAYLARI GİTMEYE BAŞLADI.

TC Diyanet İşleri Başkanlığının 2024 yılı Hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek hacı adayları  uğurlandı. Tarsustan da hacı adayları gitmeye başladı.

 İl Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı'nın ettiği duanın ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları otobüse bindi. Yakınlarını uğurlayan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Hacılar, "Kısmet bugünmüş. Allah izin verirse gidip gelmek nasip eylesin" dedi. Necmettin Devrim de çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Rabbim bizi evine misafir olarak kabul etti, oraya gidiyoruz" diye konuştu.

 

……….…OOO…………..

DÜN  MANUŞ BABA İLE  TARSUS COŞTU. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturdu. Dün  Manuş Baba ile  Tarsus coştu. Cumhuriyet alanı doldu taştı.

 

……….…OOO…………..

TÜRK EĞİTİM-SEN TARSUS ŞUBESİ

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI.

Türk Eğitim-Sen şube başkanı Yaşar Yılmaz ‘Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi olarak düzenlediğimiz, yaklaşık 140 gönüldaşımızın katıldığı Kuşçular - Belemedik arası (16 km) Gençlik Yürüyüşü ve ardından yaptığımız pikniğin yine unutulmazlar arasına gireceğini düşünüyoruz.

Biz gerçekten çok büyük bir camiayız.

Var olsun Türk Eğitim-Sen!’’ dedi.

 

……….…OOO…………..

KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Damlama köyü:CHP-Ali Boltaç: 46

MHP-Mahmut Tat:170

İYİ P. M. Yunus Seven:14

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:9

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Dedeler köyü:CHP-Ali Boltaç: 215

MHP-Mahmut Tat:228

İYİ P. M. Yunus Seven:30

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:26

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar