Subscribe Us


20 -21 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

20 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BORSA GENEL SEKRETERİ

HASAN ŞANLI’YA KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı’ya Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrif ettiği   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "TOBB Hizmet Şeref Belgesi Ödül Töreni"nin de Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı’ya Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu kapsamında Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB  Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda ve Borsanın  katılımlarıyla TOBB ikiz kulelerde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunanlara Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 80.  Genel Kurulu'nda düzenlenen törenle verildi.

………..…OOO…………..

TARSUSLU ALİ YEŞİL, TÜRK SPORU

ADINA GÜZEL BİR İŞE İMZA ATTI

Tarsuslu iş insanı Ali Yeşil, Türk sporu adına  yine güzel bir işe imza attı.

Antalyaspor Futbol şubesi sorumlusu ve başkan vekili Tarsuslu iş insanı Ali Yeşil kaleci antrenörlüğüne  önemli bir ismi getirdi.  

Yeşil, yine Tarsus’un ayrı bir değeri olan Mehmet  Aslan’ı, kaleci antrenörü olarak iş başına getirdi. Mehmet  Aslan’ı ve Tarsuslu iş insanı Ali Yeşil’i kutlar bu görevlendirmenin Antalyaspora ve Türk spor camiasına hayırlı olmasını dileriz.

………..…OOO…………..

 

TARSUS'TA 19 MAYIS

KUTLAMALARI TAMAM

19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve sor bayramı dün tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da kutlandı. Sabah saat 09.30 da Atatürk anıtı önünde tören yapıldı.

………..…OOO…………..

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ (KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ) YAPILDI.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında Tarsus Belediye Bandosu eşliğinde Gençlik Yürüyüşü (Kortej Yürüyüşü) yapıldı.

………..…OOO…………..

 “TARSUS MİTOLOJİSİ” KONULU RESİM SERGİSİ

“18 Mayıs Uluslarası Müzeler Günü” etkinlikleri kapsamında Alegori Kültür-Sanat Derneği ile birlikte düzenleyeceğimiz “Tarsus Mitolojisi” konulu Resim Sergisi’ne herkesi bekleriz…

20 Mayıs 2024- 16.00

Yer. Tarsus Müzesi

Not: Sergi 20-24 Mayıs tarihleri arasında açık olacaktır.

………..…OOO…………..

 

TRT ÇUKUROVA RADYOSU

TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİNİ TANITTI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın Gastronomi Merkezi projesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda zengin mutfak kültürüne sahip Tarsus’ta başlatılan proje Tarsus belediyesi yemekhane şefi, proje koordinatörü Zafer Kayrak tarafından TRT Çukurova Radyosu'nda, Mehmet Fatih Kılınç'ın sunduğu "Hayatın İçinden” programında tanıtıldı. . Şehrin farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin araştırılıp kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Şef Kayrak, Tarsus Belediyesi'nin kültürel mirası koruma amacıyla eğitim, Ar-Ge ve tanıtım mutfağı projesini başlattıklarını açıkladı.

 Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın, Tarsus'un tarihî ve kültürel mirasını koruyarak gastronomi turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirme çabaları başlattığı Gastronomi Sokağı projesi ile tanıtıldı. Şehrin dört bir yanında turistlerin ve halkın keyifle vakit geçirebileceği gastronomiyle ilgili rekreasyon alanları belirlemeyi hedefledikleri açıklandı. Proje sadece Tarsus ekonomisine katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iç ve dış turizm canlanacak. Siptilli Çarşısı’nda yer alan Gastronomi Merkezi projesi genişletilerek Gastronomi Sokağı haline gelecek. Merkez, kadın ve gençlerin mesleki becerilerini ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni nesil ekipmanlarla donatılmış eğitim ve pastacılık mutfakları, toplantı salonu, soğuk hava deposu, ve yöresel lezzetlerin satılacağı bir kafeteryadan oluşuyor.

 ………..…OOO…………..

TARSUS’TA CANLI KURBANLIK

FİYATLARI BELİRLENDİ

Tarsus Kasaplar Odası, büyük ve küçükbaş canlı kurbanlık hayvan fiyat belirleme komİtesi toplantı.  Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı Mehmet Akdoğan ve Kasaplar Odası başkanı  Nail Uçak, Süt Birliği Başkanı Danyal Avşar ve Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı’nın da katıldığı  toplantıda Komisyonun aldığı kararlar açıklandı.Tarsus’ta koyun, keçi ve büyükbaş hayvan canlı satış fiyatı belirlendi.

Buna göre Kuyruklu toklu 250 TL, kuyruksuz toklu 270 TL, Erkek Çebiş (keçi) 250 TL, Büyükbaş Tosun 250 TL, Düve 250 TL olarak belirlenmiştir.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ

GENEL KURULA DAVET ETTİ

Tarsus’taki Beşiktaşlıların kurduğu Tarsus Beşiktaşlılar Derneği yakında kongre yapacak.

Kongre, 22 Mayıs 2024 tarihinde  saat 18.00’de Fatih mahallesi Şehit Ayhan Bozpınar caddesindeki dernek merkezinde  (Eski Toros Halı saha) yapılacaktır.

Kongre öncesi başkan Av. Ayhan Oran ve yönetici arkadaşları gazetemizi ziyaret etti. Yazı ailemizi kongreye davet eden Ayhan Oran “Biz Beşiktaş’ın Tarsus’taki taraftarları, dernek olarak Beşiktaş sevgisini artırmaya ve sürdürmeye çalışıyoruz. Beşiktaş Türkiye’nin  gözbebeklerinden biridir. Şu an 150’ye yakın üyemiz var. Tüm üyelerimizi kongreye davet ediyoruz” dedi.

İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa kongre 29 Mayıs Çarşamba günü aynı yer ve saatte yapılacak.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BUGÜN MÜZELER

GÜNÜ KUTLAMASI VAR

18 Mayıs’ta başlayan Müzeler Haftası nedeniyle 20 Mayıs’ta bir kutlama  yapılacak. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz imzasıyla yapılan davette kutlamaların 20 Mayıs günü saat 10.00’da Tarsus Yarenlik alanında başlayacağı belirtildi.

Aynı gün saat1 5.00 de Müzede Tarsus Müzesi Mitolojik konulu Heykeltraşlık eserleri konulu konferans verilecek.

20 Mayısta saat 16.00 da Tarsus Müzesinde Tarsus mitolojisi konulu resim sergisi açılacak. Ayrıca 21 Mayısta Antik Roma yolunda saat 10.00’da Oryantiring yarışı düzenlenecek.

22 Mayısta Tarsus Müzesinde saat 10.00 da Müzelerde Eğitim araştırmaları konulu konferans gerçekleştirilecek Etkinliğe Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri katılacak

23 Mayısta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

………..…OOO…………..

TARSUS SÜT BİRLİĞİNDEN

BUZAĞI YARIŞMASI

Tarsus’ta kurulu Süt Üreticileri Birliği yakında buzağı yarışması yapacak. Başkan Danyal Avşar, Buzağı yarışmasının 21 Mayıs 2024  Salı günü Hacıhamzalı köyünde saat 11.00-13.00 arasında yapılacağını ve üreticilerin ödüllendirileceğini söyledi.

Avşar “Değerli konuklarımızla değerli üreticilerimizle bir arada 2024 yılının en güzel buzağılarını seçip, dereceye giren buzağılarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz” dedi.

 

……….…OOO…………..

BOLTAÇ, MECLİS ÜYELERİ İLE BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı  Boltaç, Belediye Meclis üyeleri bir araya geldi.
Belediye Başkanı ALİ BOLTAÇ ile Birlikte, Belediye Meclis üyeleri bir araya gelerek güzel bir sohbet ortamı gerçekleşti.
Üyeler ''Sayın ALİ BOLTAÇ Başkanımıza bu nazik düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.'' dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

 BOLTAÇ ‘TAN KUTLAMA

Tarsus Belediye Başkanı  Boltaç  ‘’Bir adam, bir adım, bir vatan gençliğe armağan !

19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

……….…OOO…………..

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Dorak köyü:CHP-Ali Boltaç: 43

MHP-Mahmut Tat:122

İYİ P. M. Yunus Seven:14

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:13

 

……….…OOO…………..

 

 

 

21 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BUGÜN BUZAĞI

YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Tarsus’ta kurulu Süt Üreticileri Birliği bugün buzağı yarışması yapacak. Başkan Danyal Avşar, Buzağı yarışmasının 21 Mayıs 2024  Salı günü (bugün)  Hacıhamzalı köyünde saat 11.00-13.00 arasında yapılacağını ve üreticilerin ödüllendirileceğini söyledi.
Avşar “Değerli konuklarımızla değerli üreticilerimizle bir arada 2024 yılının en güzel buzağılarını seçip, dereceye giren buzağılarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz” dedi.

……….…OOO…………..  

 VALİNİN NACARLI GEZİSİ

VATANDAŞI MEMNUN ETTİ

Mersin  Valisi Ali Hamza Pehlivan, bugünlerde Mersin’in köylerini gezerek vatandaşlarla iç içe oluyor.  Pehlivan bu kez,  Tarsus-Akdeniz ilçeleri arasında bulunan  Nacarlı köyünü (mahallesini) ziyaret etti.

Cuma namazı çıkışında Halk Eğitim Merkezinin açtığı  biçki dikiş kursunu ziyaret eden Vali Pehlivan burada kurs öğretmeni  Gökçe Yavuz ve kursiyer köylü kadınlarla görüştü.  Çalışmalar hakkında bilgi aldı.Burada bir kursiyerin torunu olan  kız çocuğuna bebek hediye etti.

……….…OOO…………..  

PEHLİVAN: HERKES MESLEK ÖĞRENMELİ

Kurs salonunda kursiyer kadınlarla sohbet eden Vali Ali Hamza  Pehlivan “Köylü olsun, şehirli olsun, insanlar mutlaka meslek öğrenmeli. Bir insanın yaşı ne olursa olsun öğrenmenin yaşı yoktur. Sizler köyünüzde açılan bu kurslara katılarak çok güzel bir davranış ortaya koydunuz. Sizlere teşekkür ederim. Veliler de çocuklarının okumasını  teşvik etsin. Okula gitmeyenleri ise meslek öğrenmeye yöneltsin. Tarıma ve sanayiye genç insan ve yetişmiş eleman lazım. Meslek öğrenenler de topuma yararlı birer fert olurlar. Bu toprak, bu bayrak altında hepimiz huzur içinde yaşarız” dedi.

………..…OOO…………..

KUVAYİ MİLLİYE’DE YEMEK ETKİNLİĞİ

Tarsus Kuvayi Milliye Derneği bugün üyeleriyle yemekte bulaşacak. Ulu Cami karşısında bulunun dernek lokalinde öğlen üyeler protokol mensuplarıyla buluşup birlikte yemek yiyecek.

………..…OOO…………..

TARSUS ANTİKYOLDA

ORYANTİRİNG YARIŞMASI VAR

Müzeler Haftası nedeniyle dün Tarsus Yarenlik alanında etkinlikler başladı.

Tarsus Müzesi Mitolojik konulu Heykeltraşlık eserleri konulu konferans verildi.

Yine Tarsus Müzesinde Tarsus mitolojisi konulu resim sergisi açıldı. 21 Mayıs’ta Antik Roma yolunda saat 10.00’da  Oryantiring  yarışı düzenlenecek.

22 Mayısta Tarsus Müzesinde saat 10.00 da Müzelerde Eğitim araştırmaları konulu konferans gerçekleştirilecek Etkinliğe Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri katılacak

23 Mayısta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KADINLAR BİSİKLET ÖĞRENİYOR

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Tarsus Kent konseyi ve Tarsus Bisiklet Topluluğu destekleriyle 60 kadın kursiyere bisiklet eğitimi verildi. Kadınlar hem öğrendi, hem de bisiklet kullanmanın keyfini çıkardı.

Tarsus’ta kadınlar deneyimli eğitmenler eşliğinde bisiklet sürmeyi öğrendi.  Program boyunca kadınlar, hemcinsleriyle birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Eğitim sonunda yüzde 95 oranında başarı sağlandı. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Ayrıca bisiklet sürmenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında da bilgilendirildiler. Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

……….…OOO…………..

PİR SULTAN ESKİ BAŞKANININ

ANNESİ VEFAT ETTİ

Tarsus Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus  eski Şube Başkanı Haydar ÖZDEMİR Canın Annesi Hakka Yürüdüğünü Öğrendim. Acılarını Paylaşıyorum Sevenlerine Sabırlar Diliyorum. mersin Yenişehir cem evinden ( 21. 05. 20024 Salı ) yarın saat 16 da yapılacak törenin ardından çiftlik köy mezarlığın da toprağa sırlanacaktır.

Tüm dost ve yakınlarına duyurulur .

……….…OOO…………..

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEDYAD'DA

Tarsus Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Metin MEDYAD’ı ziyaret etti.

Başkan Okan Çalışkan “Müdürümüze Medya üzerine genel sunumda bulundum. Tipo ve el dizgi dönemi ile ofset ile teknoloji döneminin harmanlandığı sohbet sonunda kendisine ziyareti anısına cemiyet hediyenizi takdim ettik.

Sayın Mehmet Metin müdürümüze ve şube müdürümüz Mehmet Bulut'a teşekkür ederim” dedi.

……….…OOO…………..

KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Egemen.. köyü:CHP-Ali Boltaç:64

MHP-Mahmut Tat:271

İYİ P. M. Yunus Seven:16

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:14

 

 KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Eminlik. köyü:CHP-Ali Boltaç:30

MHP-Mahmut Tat:86

İYİ P. M. Yunus Seven:11

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:19

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar