Subscribe Us


22 -23 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

22 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  BUZAĞI YARIŞMASI YAPILDI

Tarsus Süt Üreticileri Birliği dün buzağı yarışması yaptı..  Birinciliği Çiftlik köyünden  Adem Gül kazandı.

Başkan Danyal Avşar, Buzağı yarışmasının dün Hacıhamzalı köyünde yapılarak üreticilerin ödüllendirildiğini söyledi.Avşar “değerli üreticilerimizle bir arada 2024 yılının en güzel buzağılarını seçip, dereceye giren buzağılarımıza çeşitli hediyeler verildi” dedi.

TARSUS’TA  BUZAĞI YARIŞMASININ BİRİNCİSİ ÇİFTLİK KÖYÜNDEN

Süt Üreticileri Birliği , dün  buzağı yarışması  düzenledi. Başkan Danyal Avşar, Buzağı yarışmasının  Hacıhamzalı köyünde  gerçekleştirildiğini ve en güzel buzağısı olan ilk 3 üreticiye ödül verildiğini söyledi.

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı  Mehmet Ali Akyüz, Mersin il Tarım ve Orman müdürü Erdem Karadağ, Tarsus ilçe Tarım ve Orman müdürü Hayri Erdoğan, Süt Birliği başkanı Danyal Avşar, çevre köylerin muhtarları ve köylüler katıldı.

 Değerlendirme sonucunda  ilk üçe giren  üreticiler ödüllendirildi. Buna göre birinci Çiftlik köyünden Adem Gül’ün buzağısı oldu. Ödül olarak Süt sağma makinası hediye edildi. Yarışmada ikinciliği Hacıhamzalı köyünden  Mehmet Yıldırım, üçüncülüğü yine Hacıhamzalı köyünden Halil Şimşek’in buzağısı aldı. İkinciye buzağı kulübesi, üçüncüye kaşağı makinası hediye edilirken ilk 6 sırada yer alan diğer üç yarışmacıya ise yem hediye edildi.Süt Birliği başkanı Danyal Avşar “Değerli  değerli  üreticilerimizle bir arada 2024 yılının en  güzel buzağılarını seçip, dereceye giren buzağılarımızın sahiplerine çeşitli hediyeler verdik” dedi.

……….…OOO…………..  

NACARLI’YA YENİ OKUL  

BİNASI YAPILACAK

Köy kahvehanesine gelen  Vali Pehlivan  Nacarlıda köylülerle sohbet edip sorunlarını ve isteklerini dinledi. Köylülerin ve muhtar Hüseyin Şahin’in  okul isteğine  ve öğrencilerin Huzurkent’e gidip gelmelerine hususuna yanıt veren Vali  Ali Hamza Pehlivan en kısa zamanda Nacarlıya okul yapılacağını söyledi.

Pehlivan “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde birçok bina olumsuz etkilendi. Köyünüzdeki (Nacarlı’daki) okulunuzda olumsuz etkilendiği için yıkıldı. Yerine  bu yıl içinde yenisinin temelini atacağız. Okul sıkıntınız en kısa zamanda çözülecek. Nacarlı’ya 16 derslikli bir okul yapacağız.”

Sulama suyu sıkıntısının Pamukluk Barajının tam devreye girmesi ile çözüleceğini anlatan Vali Pehlivan “Günümüzün en önemli hastalıklarından biri uyuşturucu kullanımı. Çevrenizde bu tür konular olduğunda mutlaka 112’ye telefonla bildirin. Devlet bu gibi konularda gereğini yapacaktır.Gençlerin uyuşturucuya alışmaması ve alışanların kurtulması için el ele verelim” diyerek Nacarlı deresine akan pis suların arıtım ile çözüleceğini, taş çeken araçların denetleneceğini, doğalgaz isteği ile ilgili konuyu inceletip, tahrip olan Nacarlı köprüsünün ele alınacağını söyledi.

Mersin  Valisi Ali Hamza Pehlivan, kendilerine çay ikram eden kahvecinin çay parasını vermek istedi. Ancak kahve işletmecisi valiye “Sayın alim çaylarımız ikramdır” deyince vali beyde  bunun üzerine kendisine bir kg. Rize çayı hediye etti ve çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile valinin Nacarlı ziyareti sona erdi.

Pehlivan’ın köy gezileri gerçekten güzel ve sıcak bir ortamda geçiyor. Bu da vatandaşı memnun ediyor.  Temennimiz bu gezilerin ve sorun dinlemelerin sürekli olması..

………..…OOO…………..

KUVAYİ MİLLİYE ŞEHİTLER VE

VEFAT ETMİŞ ÜYELERİ

İÇİN KURAN OKUTTU

Tarsus Kuvayi Milliye Derneği dün üyeleriyle yemekte buluştu.. Ulu Cami karşısında bulunun dernek lokalinde öğlen üyeler protokol mensuplarıyla buluşup birlikte yemek yedi. Şehitler ve vefat etmiş dernek üyeleri için yemek verilip Kuran okundu ve dualar edildi.

………..…OOO…………..

BOLTAÇ “KUVAYİ MİLLİYECİLERİN

BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”

Tarsus Belediye Başkanı Ali  Boltaç  Kuvayi Milliyecilerin, gazilerin her zaman başlarının üzerinde yerleri olduğunu ifade ederek “Sizlere hizmet etmek bizlerin boynunun borcudur. Bu ülke için, bu millet için kim fedakarlık yapmışsa, gerektiğini canını vermeye bile razı olup bunu ortaya koymuşsa bizler saygı gösteririz. İnşallah5yıllık görev süremizde sizlerle hep iç içe olacağız. Verdiğiniz krediden memnun kalırsanız, o zaman ikinci,üçüncü 5 yıllar içinde sizlerden destek isteyeceğiz. El ele Tarsus’ta taş üstüne daha çok taş koyup hizmet etmeye çalışacağız” diye konuştu.

………..…OOO…………..

ÇIPLAK MAHALLESİ FİLM

GÖSTERİMİ BUGÜN

TADEKA Sinema-Fotoğraf-Karikatür Kurulu olarak düzenlenen Film Gösterimleri'nin ilkini "Çıplak Mahallesi'" belgesel filmi gösterimi ile gerçekleştirilecek. Gösterim bugün saat 17.30 da..

Belgesel, Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık'ın dergide yazdığı "Anılarda Kalan Bir Dünya: Tarsus Çıplak Mahallesi" makalesinden yola çıkılarak 2010 yılında TRT Belgesel kanalı tarafından çekildi. Uğur Pişmanlık'ın danışmanlığını yaptığı "Çıplak Mahallesi" belgesel filmi, 1830'lu yıllarda Çukurova'ya pamuk ekimi için getirtilen yoksul Arap tarım emekçilerinin getirilişi ve Tarsus'ta Çıplak Mahallesinin oluşma öyküsü anlatılıyor.

23 Mayıs Perşembe

17.30

Yer. TADEKA Binası

Katılımlarınızı bekleriz...        

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR VE TARSUS BELEDİYESİ

YETKİLİLERİ, SAYKÖY’DE BÖLGE

MUHTARLARIYLA BULUŞTU 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi yetkilileri, muhtarlarla buluşmaya devam ediyor.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi bürokratları ve Meclis üyeleri ile birlikte Sayköy’de bölge muhtarlarıyla buluştu. CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin’in de katıldığı toplantıya Sayköy, Taşkuyu, Dedeler, Kerimler, Sarıveli, Cin, Çiriştepe, Tepeköy, Taşçılı ve Karadiken Mahalle muhtarları katıldı.

MESKİ Doğu İşletmeler Daire Başkanı Önder Yandımata, Büyükşehir Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Belediyesi Bürokratları ve azalarında hazır olduğu ziyaretlerde konuşan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, “Merkez Mahallelerimizde başlattığımız muhtar ziyaretlerimizi kırsalda da yapıyoruz. Bugün kırsal mahallelerimizde ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Bu dönem, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Ali Boltaç, uyum içerisinde güzel çalışmalara imza atacaklar. Tabi mahallelerimize hizmetlerin gelmesi noktasında siz değerli muhtarlarımızın da önemli bir yeri var. El birliği içerisinde, merkez mahallelerimize olduğu gibi bağlı mahallelerimize de Belediyelerimizin hizmetleri ulaşacaktır. Bugün toplantıya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum “ dedi.

CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin’de, seçimlerin tamamlanmasıyla başlayan yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin güç birliği yaparak kırsal mahallelere de altyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal amaçlı projeler gerçekleştireceğini vurguladı.

Toplantıda sırayla söz alan muhtarlar mahallelerinde gördükleri eksiklikleri ve vatandaşların beklentilerini dile getirdiler.

 ………..…OOO…………..

BUGÜN MÜZELERDE EĞİTİM

KONULU KONFERANS VAR

(Bugün) 22 Mayıs’ta Tarsus Müzesinde saat 10.00 da Müzelerde Eğitim araştırmaları konulu konferans gerçekleştirilecek Etkinliğe Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri katılacak

23 Mayıs’ta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

………..…OOO…………..

……….…OOO…………..

……….…OOO…………..

……….…OOO…………..

KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Egemen.. köyü:CHP-Ali Boltaç:64

MHP-Mahmut Tat:271

İYİ P. M. Yunus Seven:16

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:14

 

 KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Eminlik. köyü:CHP-Ali Boltaç:30

MHP-Mahmut Tat:86

İYİ P. M. Yunus Seven:11

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:19

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO………….. 

 

23 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TABİTÇİLER TARİHE PEDAL ÇEVİRECEK

23 Mayıs’ta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirecekler Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılacak.

25 Mayısta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

……….…OOO…………..

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ETKİNLİK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan, Borsa Yönetim Kuruluna, Türk Kadınlar Birliği’nin 100. Yıldönümünde Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesinin 06-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği “Haremden Özgürlüğe-Türk Kadının Bağımsızlık Öyküsü” etkinliklerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan, Tarsus Ticaret Borsası ‘nı ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, İlhan Titiz ile Ayhan Bayram ‘ı ziyaret eden Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan, Yönetim Kurulunun Türk Kadınlar Birliği’nin 100. Yıldönümünde Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesinin 06-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği “Haremden Özgürlüğe-Türk Kadının Bağımsızlık Öyküsü” etkinliklerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, nezaket ziyaretinden ötürü memnuniyeti ifade ederek , “Bu topraklarda bir medeniyet inşa edilmişse, bin yıldır, devletlerimiz ad değiştirse bile, irfan kaynağımız, hayata tutunma azmimiz devam etmişse bu büyük ölçüde kadınlarımız sayesindedir. Bu açıdan milletimizin, kadını baş tacı eden değerleri vardır.” Dedi.

Ziyaretin ardından, Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan, Türk Kadınlar Birliğinin her etkinliğinde yanında olan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ KURSLARA

KATILIM İÇİN  KAYITLAR BAŞLADI

Tarsus Belediyesi, halkın kültür ve sanata olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığı kurslarına devam ediyor. STEM Merkezi ve Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi’nde, çocukların ve gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri ve çeşitli alanlarda eğitim almaları amacıyla ücretsiz kurs kayıtları başladı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü tarafından STEM Merkezi ve Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi’nde çocukların, gençlerin yeteneklerini geliştirmek ve çeşitli alanlarda kullanabilecekleri eğitimleri sağlanmak adına çalışmaları sürdürülüyor.

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ KURSLARA KATILMA FIRSATI

Stem Merkezi'nde satranç, akıl zeka oyunları ve robotik kodlama kursları, akademide ise resim, ingilizce, bağlama, gitar, piyano, yan flüt, piyano, keman ve ney kursları için kayıtlar alınmaya başlandı.

Ayrıca, Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu ve çocuk ritim grubu için de kayıtları başlattı. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar 0324-627-31-81 No’lu numarayı arayarak bilgi, Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim Akademisi’ni ise ziyaret ederek kayıtlarını gerçekleştirebilecek.  Son başvuru tarihi 10 Haziran olup, kursların 24 Haziran tarihinde başlayacağı belirtildİ.

………..…OOO…………..

ÇIPLAK MAHALLESİ BELGESEL

FİLMİNİ İZLEMEYE DAVET

TADEKA Sinema-Fotoğraf-Karikatür Kurulu olarak düzenlenen Film Gösterimleri'nin ilkini "Çıplak Mahallesi'" belgesel filmi gösterimi ile gerçekleştirilecek. Gösterim bugün saat 17.30 da.. Belgesel, Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık'ın dergide yazdığı "Anılarda Kalan Bir Dünya: Tarsus Çıplak Mahallesi" makalesinden yola çıkılarak 2010 yılında TRT Belgesel kanalı tarafından çekildi. Uğur Pişmanlık'ın danışmanlığını yaptığı "Çıplak Mahallesi" belgesel filmi, 1830'lu yıllarda Çukurova'ya pamuk ekimi için getirtilen yoksul Arap tarım emekçilerinin getirilişi ve Tarsus'ta Çıplak Mahallesinin oluşma öyküsü anlatılıyor.

23 Mayıs Perşembe  saat.17.30

Yer. TADEKA Binası...       

………..…OOO…………..

BOLTAÇ VE SEÇER UYUM

İÇİNDE ÇALIŞIYORLAR 

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi bürokratları ve Meclis üyeleri ile birlikte Sayköy’de bölge muhtarlarıyla bir araya geldi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin’in de katıldığı toplantıya Sayköy, Taşkuyu, Dedeler, Kerimler, Sarıveli, Cin, Çiriştepe, Tepeköy, Taşçılı ve Karadiken Mahalle muhtarları katıldı.

MESKİ Doğu İşletmeler Daire Başkanı Önder Yandımata, Büyükşehir Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Belediyesi Bürokratları ve azalarında hazır olduğu ziyaretlerde konuşan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, “Merkez Mahallelerimizde başlattığımız muhtar ziyaretlerimizi kırsalda da yapıyoruz. Bugün kırsal mahallelerimizde ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Bu dönem, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Ali Boltaç, uyum içerisinde güzel çalışmalara imza atacaklar. Tabi mahallelerimize hizmetlerin gelmesi noktasında siz değerli muhtarlarımızın da önemli bir yeri var. El birliği içerisinde, merkez mahallelerimize olduğu gibi bağlı mahallelerimize de Belediyelerimizin hizmetleri ulaşacaktır. Bugün toplantıya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum “ dedi.

CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin’de, seçimlerin tamamlanmasıyla başlayan yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin güç birliği yaparak kırsal mahallelere de altyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal amaçlı projeler gerçekleştireceğini vurguladı.

Toplantıda sırayla söz alan muhtarlar mahallelerinde gördükleri eksiklikleri ve vatandaşların beklentilerini dile getirdiler.

 ………..…OOO…………..

TARSUS KENT BİLİNCİNE KATKI SUNULUYOR

Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Aratos Felsefe dergisinin Yayın Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu Aratosun 123. sayısında “Tarsus, Kent, Kentlilik Bilinci ve Aratos’un 20. Yılı” başlıklı bir sunuş yazısı bulunuyor.

Aydınoğlu, yazısında şunları dile getirmiş, “Tarsus farklı tarihsel dönemlere ait mekânsal, sosyal ve kültürel katmanların üst üste gelmesiyle oluşmuştur ve bu özellikleriyle kent kimliğine sahiptir. Modern Tarsus kenti, binlerce yıl öncesine uzanan köklü bir geçmişe içinde barındırır ve bu yerleşim sürekliliğinin en üst katmanında yer alır. Kent önemli ticaret yollarının kesiştiği yerde kurulmuş ve varlığını devam ettirmiştir. Anadolu’nun içinden güneye gidildiğinde, Akdeniz’e ulaşmak için Toros Dağları’nı aşmak gerekmektedir ve ovada karşılaşılan ilk büyük yerleşim Tarsus’tur. Ayrıca, kıyısına kurulduğu antik Kydnos (Berdan) nehri sayesinde Akdeniz’e bağlantısı olan Tarsus hem Akdeniz ile Orta Anadolu arasında, hem de Çukurova ile Kuzey Suriye arasında işleyen insan ve mal trafiğinin kesiştiği bir kavşakta bulunmaktadır.

Tarsus’un sahip olduğu bu katmanların oluşmasını sağlayanlarsa orada yaşayanlardır. Bununla birlikte kentin sahip olduğu zengin kültürel mirasın öne çıkarılması ve bu değerlerin kent yaşantısı ile sıkı bir bağ kurması gerekmektedir ve bu durum kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusunun varlığını zorunlu kılar. Bireysel ya da grup halinde kendi kimliğine içinde kapalı kalmak yerine kent kültürünü zenginleştirmeye çalışmak gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında Tarsus’da son dönemlerde yoğun bir çalışmanın olduğunu yakından gözlemleyenlerden biriyim. Kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusuyla hareket edenlerin diğer kişi, kurum ve kuruluşlar ile anlamlı, güçlü ve sürdürülebilir bağlar kurmak, kentle ilgili (sadece politik değil gönüllü kamusal alanlarda) süreçlere katılım sağlamak ve yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin işbirlikleri ile Tarsus’u öne çıkarmak, kente binlerce yıllık geçmişinden yola çıkarak hakettiği kimliği kazandırmaya yönelik ciddi çabaları var.

Bu kapsamda Aratos Dergisi öne çıkmaktadır. Aratos tam 20 yıldır Tarsus merkezli olarak kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusununun oluşturulması ve sürdürülmesi için uğraş veriyor. Daha önce de dile getirdiğim üzere antik bilim insanı Aratos bir dergi ile kimliklendirmektedir ve Antik Dönem’den günümüz evrensel değerleri temsil etmektedir. Aratos, kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusunun oluşmasında önemli katkılara sahiptir ve bu sayede kentin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile şekillenen turistik yapısı, manevi kültürel zenginlikleri, hemşerisi olmakla övünülen ulusal veya uluslararası alandaki başarılı insanları ve kahramanların görünür olmasını sağlayacaktır.”

………..…OOO…………..

BB’DE MERSİN’İ CHP GRUBUNUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK

 

-BAŞKAN BOLTAÇ’IN KATILIMIYLA “TBB” MECLİS ÜYESİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

Yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi’nde Mersin’i temsil edecek üye seçim toplantısı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Başkanı Ali Boltaç’ın da katılım sağladığı toplantıda oylama yapıldı.

 

 

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Mersin’i temsil edecek üye seçim toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan’ın başkanlık ettiği ve ilçe nüfusları en fazla olan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın katip üye olduğu oturumda Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri oy kullandı. Başkan Boltaç, yapılan seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

CHP’NİN TEKLİF ETTİĞİ ÜYELER SEÇİMİ KAZANDI

 

 13 ilçe için kurulan 7 sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve MHP ile Ak Parti’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu 2 blok liste divan başkanlığına yazılı teklif edildi. 13 asil ve 7 yedek üyenin gizli oyla seçildiği oylama sonucunda, CHP grubunun teklif ettiği listede yer alan üyeler seçimi kazandı.

 

 

UYAN: “BAŞKANLIK DİVANIMIZ OLUŞTURULARAK SEÇİME GEÇİLDİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi seçimlerinin yapılmasıyla ilgili bilgi vererek, “Büyükşehir Belediye Başkanları, il belediye başkanları ve nüfusu 100 bin ve daha fazla olan ilçe belediye başkanları, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nin doğal üyesi olduğundan, bunlar için herhangi bir seçim yapılmadı. Ancak bu üyeler yapılacak seçimde oy kullanabildi. Başkanlık divanımız oluşturularak seçime geçildi.” diye ifade etti.

 

“SEÇİMİ CHP GRUBUNUN TEKLİF LİSTESİNDE YER ALAN ÜYELER KAZANMIŞTIR”

 

Seçim sonucu ile ilgili detayları da paylaşan Uyan, “Kazanan asil üyeler; Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu ile Meclis üyeleri Mahmut Dönmez, Murat Sakuçoğlu, Orhun Çakır, Gülşah Yıldırım Genç, Hamit Mert Avcı, İsmet Kırboğa, Feride Aslan Bilgiç, Tamer Güner ve Tekin Mutlu’dan oluşurken; yedek üyeler Murat Çetinel, Nesim Topukçu, Mehmet Halil Demir, Deniz Gürocak, Hande Kerimgiller, Gürol Akbaş ve Muhammet Cingöz’den oluşmuştur.” şeklinde konuştu.

……….…OOO…………..

GÖÇÜK KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Göçük. köyü:CHP-Ali Boltaç:44

MHP-Mahmut Tat:119

İYİ P. M. Yunus Seven:19

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:11

XX

GÖMMECE KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Gömmece. köyü:CHP-Ali Boltaç:26

MHP-Mahmut Tat:68

İYİ P. M. Yunus Seven:3

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:14

xx

GÜLEK’TE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Gülek mahallesi:CHP-Ali Boltaç:471

MHP-Mahmut Tat:513

İYİ P. M. Yunus Seven:92

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:49

xx

GÜNYURDU KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

Günyurdu. köyü: CHP-Ali Boltaç: 654

MHP-Mahmut Tat:149

İYİ P. M. Yunus Seven:40

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:18

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar