Subscribe Us


24 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

24 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA HİNT KENEVİRİ  OPERASYONU YAPILDI

Mersin'in Erdemli ve Tarsus ilçelerinde jandarma ekipleri, Hint keneviri yetiştiren 2 şüpheliyi yakaladı.

Olayda 2 kilo 150 gram esrar ele geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmada, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde tespit edilen şahıslar gözaltına alındı.

……….…OOO…………..

TABİTÇİLER TARİHE PEDAL ÇEVİRDİ

23 Mayıs’ta bisikletçiler Tarihe bir pedal çevirdi. Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi bu etkinliğe katılarak Müzeler haftasına destek verdi.

Bugün ise 25 Mayıs’ta St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA NEY ÖĞRENMEK

İSTEYENLERE BEDAVA FIRSAT

Tarsus’ta  Stem Merkezi'nde satranç, akıl zeka oyunları ve robotik kodlama kursları, akademide ise resim, ingilizce, bağlama, gitar, piyano, yan flüt, piyano, keman ve ney kursları için kayıtlar alınmaya başlandı.

Tarsus Belediyesi, halkın kültür ve sanata olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığı kurslarına devam ediyor. STEM Merkezi ve Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi’nde, çocukların ve gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri ve çeşitli alanlarda eğitim almaları amacıyla ücretsiz kurs kayıtları başladı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü tarafından STEM Merkezi ve Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi’nde çocukların, gençlerin yeteneklerini geliştirmek ve çeşitli alanlarda kullanabilecekleri eğitimleri sağlanmak adına çalışmaları sürdürülüyor.Stem Merkezi'nde satranç, akıl zeka oyunları ve robotik kodlama kursları, akademide ise resim, ingilizce, bağlama, gitar, piyano, yan flüt, piyano, keman ve ney kursları için kayıtlar alınmaya başlandı.

Ayrıca, Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu ve çocuk ritim grubu için de kayıtları başlattı. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar 0324-627-31-81 No’lu numarayı arayarak bilgi, Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim Akademisi’ni ise ziyaret ederek kayıtlarını gerçekleştirebilecek.  Son başvuru tarihi 10 Haziran olup, kursların 24 Haziran tarihinde başlayacağı belirtildi..

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR 1830’ LU YILLARIN

PAMUK IRGATLARINI İZLEDİ

1830'lu yıllarda Çukurova'ya pamuk ekimi için getirtilen yoksul Arap tarım emekçilerinin getirilişi ve Tarsus'ta Çıplak Mahallesinin oluşma öyküsü   belgesel film olarak izlendi.

TADEKA Sinema-Fotoğraf-Karikatür Kurulu olarak düzenlenen Film Gösterimleri'nin ilkini "Çıplak Mahallesi'" belgesel filmi gösterimi ile gerçekleştirilecek. Gösterim bugün saat 17.30 da.. Belgesel, Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık'ın dergide yazdığı "Anılarda Kalan Bir Dünya: Tarsus Çıplak Mahallesi" makalesinden yola çıkılarak 2010 yılında TRT Belgesel kanalı tarafından çekildi. Uğur Pişmanlık'ın danışmanlığını yaptığı "Çıplak Mahallesi" belgesel filmi, 1830'lu yıllarda Çukurova'ya pamuk ekimi için getirtilen yoksul Arap tarım emekçilerinin getirilişi ve Tarsus'ta Çıplak Mahallesinin oluşma öyküsü anlatılıyor.

………..…OOO…………..

TARSUSLU GENÇ KIZ

KAZADA ÖLDÜ

Tarsus İdman Yurdu eski futbolcularından Bülent Çiğdem’in torunu Ceylin Çiğdem Mersin’de kazada hayatını kaybetti.  Barlas Çiğdem’in kızı olan 12 yaşındaki Çiğdem dün Tarsus şehir mezarlığında toprağa verildi. Allah rahmet eylesin.

……….…OOO…………..

VELİAHT DÜK TARSUS’TA

Tarsuslu Hande Macit ile evli olan ve önceki gün Tarsus’a gelen Veliaht Dük  George Aleksander, Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç’ı ziyaret etti.

Tarsus kadim bir şehir. Adı İncil’de bile geçiyor. Tarsuslu işadamları ile Tarsus’un ürünlerini Hollanda’ya taşıyarak orada tanıtımı yapılacak.

 

……….…OOO…………..

İBRİŞİM KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük

partiden kim ne oy aldı?

İbrişim köyü:CHP-Ali Boltaç:102

MHP-Mahmut Tat:200

İYİ P. M. Yunus Seven:35

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:12

XX

İNCİRLİKUYU KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

İncirlikuyu köyü: CHP-Ali Boltaç:98

MHP-Mahmut Tat:194

İYİ P. M. Yunus Seven:24

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:50

XX

İNCİRGEDİĞİ KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

İncirgediği köyü:CHP-Ali Boltaç: 55

MHP-Mahmut Tat:108

İYİ P. M. Yunus Seven:10

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:7

xx

İN KÖYÜNDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

İnköyü:CHP-Ali Boltaç:43

MHP-Mahmut Tat:256

İYİ P. M. Yunus Seven:16

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:49

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar