Subscribe Us


25 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

25 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’U DOLU VURDU

TARSUS’-HABER- Tarsus’ta dün yağışı ile  çiftçilerimiz  korkulu anlar yaşadı.
Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı “maalesef dolu yağışı nedeniyle   Çöplü, Yaramış,Kefeli, Ağzıdelik, Kelahmet, Akarsu, Çatalca, Baharlı ve  bir çok ova köylerimizde büyük zarara yol açmıştır. Tüm zarar gören çiftçilerimize  geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum .
Allahım daha beterinden korusun.” dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ İLE KONFORLU

YOLLAR, VERİMLİ HASATLAR               

Tarsus Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yol yapım ve onarım çalışmalarıyla vatandaşların takdirini kazanıyor.  Yapılan köy yollarıyla çiftçilerin ürünlerini rahatlıkla yetiştirebilmesi sağlanıyor.Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, çiftçilerin rahat bir şekilde hasat yapabilmesi, ürünlerine kolayca ulaşabilmesi ve halkın konforlu yollara kavuşabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın talimatlarıyla kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların sorunları tek tek çözülüyor.

 KÖYLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

 Bu kapsamda, malzemeli ve malzemesiz yol bakımı, büz döşeme, şarampol açma ve temizliği gibi birçok çalışma gerçekleştirildi. Aynı zamanda yol kenarlarının temizliği de yapıldı. Tarsus Belediyesi ekipleri, Tarsus halkının konforu için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’A HİLTON OTELİ TABELASINI DİKTİ

Tarsus Turizm ve Tanıtımı için yakında Hilton kentimize bir otel yapacak. Tarsu AVM arkasına yapılacak olan Otel yerinin etrafı çevrildi. Buraya birde Hilton tabelası dikildi. İnşaatın bu yıl içinde başlaması bekleniyor.

 

……….…OOO…………..

ST PAUL ANIT MÜZESİNDE

MÜZİK ETKİNLİĞİ

25 Mayıs’ta (bugün)  St. Paul anıt müzesinde müzik etkinliği yapılacak. Burada Öğretmenler korosu Ancora çok sesli korosu saat 15.00’de  türküler seslendirecek.

28 Mayıs tarihinde Tarsus St. Paul Anıt müzesinde saat 14.00’de  Mersin Devlet Opera ve Balesi Bahar esintileri konulu bir konser verecek.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ HALK

SAĞLIĞINI TEHDİT EDENLERE GÖZ AÇTIRMIYOR 

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, gelen ihbar üzerine son kullanma tarihi geçmiş, menşei belli olmayan tonlarca ürüne el konuldu. Halk sağlığını korumak amacıyla titizlikle çalışmalarını sürdüren ekipler, kent genelinde denetimlerini artırdı.

Tarsus Belediyesi kent genelinde halk sağlığını tehdit eden ürünlere geçit vermemek adına gıda denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Tarsus Belediyesi 153 ihbar hattına bir işletme ve pazar yerinde rengi ve kokusu bozuk yağların olduğu, böcekli ve küflenmiş şekilde satışa çıkarıldığı ihbarı gelmesi üzerine zabıta ekipleri, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri destekleriyle harekete geçti.  Menşei belli olmayan tonlarca ürüne el konuldu.

 

Toplamda 3 buçuk ton salamura zeytin, 800 gram kavanozlar halinde satışa sunulan 64 adet bal, 800 gram şekerlendirilmiş 34 adet şurup, farklı miktar ve ürünlerde 1 buçuk ton turşu, farklı meyve özünden yapılan 600 litrelik sirke, 700 litre nar ekşisi, menşei belli olmayan zeytinyağı olarak satışa hazır halde sunulan 877 litre yağ ele geçirildi.

BAŞKAN BOLTAÇ; “HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDENLERİN 7/24 TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Halk sağlığı ile ilgili problem teşkil eden işletmelerin 7/24 takipçisi olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “ Tarsus Belediyesi olarak halk sağlığına yönelik denetimlerimizi sürdürüyor, titizlikle takibini yapıyoruz.” dedi.

 BAHSE KONU OLAN İŞLETME MÜHÜRLENDİ

İnsan sağlığını tehdit eden menşei belli olmayan bozulmuş ürünler Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından incelendi. Ürünlerin tespitinin yapılmasının ardından Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Denetim ekibine bilgi verilerek idari işlemler başlatıldı. Ürünlerin imhası ise Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bahse konu olan işletme Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KADIN GİRİŞİMCİLER KENDİ İŞLERİNİ KURUYOR

Tarsus Belediyesi, düzenlediği mantar yetiştiriciliği kursları ile iş arayanlara önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın işsizlikle mücadelede etkili bir araç olarak gördüğü bu kurslara katılım ise yoğun bir şekilde sürüyor. 

Tarsus Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen kurslarda, katılımcılara mantar yetiştiriciliğinin temel teknikleri, bakım süreçleri ve pazarlama stratejileri hakkında detaylı eğitim veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayanlar, kendi işlerini kurma veya mevcut tarım faaliyetlerini genişletme fırsatına sahip oluyor. Katılımcılar, uluslararası geçerliliğe sahip belgelerle mezun oluyor ve kendi mantar yetiştirme tesislerini kurarak üretime başlıyorlar. Tarsus Belediyesi'nin bu girişimi, yerel ekonomiyi canlandırma ve istihdamı artırma amacı taşıyor.

 

BAŞKAN BOLTAÇ;"AMACIMIZ HALKIMIZA EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLARINI KAZANDIRMAK"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, projelerin istihdam yaratmadaki önemine vurgu yaparak; “Amacımız, halkımızın kendi işlerini kurarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olmak. Mantar yetiştiriciliği kurslarımız, bu hedef doğrultusunda önemli bir adım. Bu kurslar sayesinde hem yerel ekonomiyi canlandırıyor hem de sağlıklı besin üretimine katkı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurslar, Tarsus'un yanı sıra Mersin ve Adana'dan gelen katılımcılara da rehberlik ediyor. Bu kapsamda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan birçok kişi kendi mantar üretim tesislerini kurarak ekonomik bağımsızlıklarına kavuştu.

 

"KADIN GİRİŞİMCİ OLARAK KENDİ İŞİMİ KURDUM"

Kursiyerlerden Fatma Aslan; kursu tamamladıktan sonra kendi işletmesini kurarak mantar üretimine başladı. Aslan, “Tarsus Belediyesi’nin sağladığı bu eğitim sayesinde bir kadın girişimci olarak kendi işimi kurdum. Üretim yaparak hem aileme ekonomik katkı sağlıyorum hem de çevremdeki insanlara iş imkanı sunuyorum. Belediye Başkanı Ali Boltaç’a ve tüm ekibine teşekkür ederim.” dedi.

“ÜCRETSİZ UYGULAMALI EĞİTİM VE HİBE DESTEĞİ İMKANI ”

Tarsus Belediyesi’nde Mantar Yetiştiriciliği Eğitmeni ve Mantar Üretim Tesisi Sera Sorumlusu olarak görev yapan Sibel GÜVENÇLİ; “Her yaştan ve her meslekten insan tarafından yoğun ilgi gören kurslarımız bu işsizlik ortamında insanlara iş kapısı olmuştur. Kursumuz 88 saat olup, kursiyerlere Mantar Yetiştiriciliği teorik dersinin yanında seralarda uygulamalı eğitim veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı ücretsiz olarak uluslararası sertifika veriyoruz. Bunun yanında girişimcilik, hibe destek programlarında da sunumlar yapıyoruz. Mantar Yetiştiriciliği kursumuza başvuru yapmak için Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve www.tarsusmantar.com.tr adresinden başvuru formunu doldurabilirler.” dedi.

 

……….…OOO…………..

KABURGEDİĞİ KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:162

MHP-Mahmut Tat:15

İYİ P. M. Yunus Seven:1

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:4

xx

KADELLİ KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:88

MHP-Mahmut Tat:121

İYİ P. M. Yunus Seven:14

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:17

XX

KAKLIKTAŞI KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:49

MHP-Mahmut Tat:105

İYİ P. M. Yunus Seven:19

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:48

XX

KALEBURCU KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:207

MHP-Mahmut Tat:403

İYİ P. M. Yunus Seven:62

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:32

XX

KAMBERHÖYÜĞÜ KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:141

MHP-Mahmut Tat:197

İYİ P. M. Yunus Seven:34

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:21

XX

KARAÇERÇİLİ KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:46

MHP-Mahmut Tat:110

İYİ P. M. Yunus Seven:5

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:8

XX

KARADİKEN KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:156

MHP-Mahmut Tat:292

İYİ P. M. Yunus Seven:21

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:11

XX

KARADİRLİK KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:155

MHP-Mahmut Tat:240

İYİ P. M. Yunus Seven:34

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:8

XX

KARAKÜTÜK KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:41

MHP-Mahmut Tat.157

İYİ P. M. Yunus Seven:6

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:25

XX

KARAYAYLA KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:27

MHP-Mahmut Tat:91

İYİ P. M. Yunus Seven:18

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:5

XX

KARGILI KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:170

MHP-Mahmut Tat:219

İYİ P. M. Yunus Seven:18

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:15

XX

KARSAVRAN KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:32

MHP-Mahmut Tat:15

İYİ P. M. Yunus Seven:7

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:0

XX

KAYADİBİ KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:54

MHP-Mahmut Tat:105

İYİ P. M. Yunus Seven:26

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:17

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar