Subscribe Us


29 -30 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

29 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ  KAZADA OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Önceki gün Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda 11 kişinin öldüğü kazaya neden olun otobüs şoförü tutuklandı. Olayda , 40 kişinin de yaralandığı zincirleme trafik kazasında, kazaya karışan otobüs şoförü tutuklandı. Şoför, ifadesinde 110 kilometre hızla ilerlediğini ve yağış nedeniyle yolun kaygan olduğunu öne sürdü. Bir anda kontrolünü kaybettiğini söyleyen şoförün, ''Kaza nasıl oldu ben de anlamadım.'' dediği öğrenildi.

……………ooo……………

GÜLEK KARBOĞAZI ETKİNLİĞİ DÜN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir Kahramanlık Destanı Gülek Karboğazı destanının 104. yılı dün Gülek Karboğazında kutlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi TADEKA ekibi bir proğram hazırladı.  Karboğazında aynı gün akşam saat 20.00 de Gülek Çarşı içinde  Fener Alayı düzenlendi. Bu arada Bir Kahramanlık Destanı Gülek Karboğazı söyleşisi yapıldı. Yusuf Delikoca, Kenan Şahbaz Gülek Düğün Salonunda anılarını anlattı. Bilahare Konser etkinliğinde MBB Türk Halk Müziği Topluluğu Gülek Belediye Sosyal Tesisleri Önünde konser verdi. Tarsus Kuvayi Milliye Derneği ekibi  Gülek Karboğazı destanının 104. yılı etkinliklerine katıldı.. Ekip dernek başkanı İsmail Taşgit başkanlığında belediyenin tahsis ettiği bir otobüsle Gülek’e giderek etkinliklere katıldıklarını söyledi.

………..…OOO…………..

TARSUS MEZARLIĞINDA

ŞEHİTLER İÇİN KURAN OKUTULACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Şehir mezarlığında 30 Mayıs günü saat 17.30’da şehitlerimiz ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna Kuranı Kerim okutulacak. Mezarlıklar ve cenaze işleri sorumlusu Yusuf  Nevruz,  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mezarlıkta şehitlerimizin ruhuna Kuranı Kerim okutulup dua edileceğini söyledi. Etkinliğe tüm halkımı davet etti.

………..…OOO…………..

SEN DE UNUTMA BENİ' TEMALI KONSERE DAVET

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun müziğin iyileştirici gücüne dikkat çekmek amacıyla kurduğu Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde hazırladığı 'Sen De Unutma Beni' temalı konseri6 Haziran’da Belediye Nikah salonunda yapılacak.

 

………..…OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİNİN HARCAMASI

Tarsus üniversitesinin harcaması belli oldu.

Üniversite geçen yıl 323 milyon 848 bin

TL harcama yapmış.

……….…OOO…………..

MEMLEKET PARTİSİ TARSUS İLÇE  YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ömer Yalçın ve yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini duyurdu. Konuyla ilgili Sosyal Medya hesabından istifa haberini duyuran Yalçın, “Bugün itibariyle Partimdeki İlçe Başkanlığı Görevimden ve Partimden istifa etmiş bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte yol alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Atatürk'ün yolundan, ilke ve inkılaplarını feyz alarak verdiğimiz bu mücadele ilelebet devam edecektir. Yaşanan bu seçim sürecinde maalesef ki gördüğümüz basiretsiz ve metanetsiz açıklamalar adaylarımız tarafından gerçekleşmiştir” dedi.

“35 bin -40 bin oyumuz var diyen insanların sadece lafta olduğunu bin 500 ya da 2 bin oylarının çıktığını belgeler ile görmüş olduk ve kara bir leke ile siyasi hayatlarına son verdiğini bu seçim sürecinde yaşamış olduk. İtirazda bulunmadığımız oylarımız ile yaklaşık 20 bine yakın oy alarak Tarsus'ta 3. Parti konumuna geldiğimizi gördük” ifadelerini kullanan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu çalışma tamamı ile partisel değil kitlesel bireysel bir çalışma ile olmuştur. Yol arkadaşlarımız ile güzel bir kitle oluşturduk ve yol arkadaşlığı yaptık. Bu süreçte sadece doğru bildiği yoldan ilerleyerek dimdik duran ve satmayan bizlere destek veren yol arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılan açıklamalarda sadece kendisine atılan suçlamalara cevap verenleri ve kendisine inanıp bu Memleket için mücadele veren insanların dertlerine ve çektikleri çilelere kulak kapayanlarda esef ile kınıyorum. Seçimin sadece 5 yıllık olmadığını şuan ki yönetimlerin de unutmaması gerektiğini belirtiyor, herkese Adaletli ve Şerefli yönetimler diliyorum. Mücadelemiz ekip olarak devam edecektir.

 

 

………..…OOO…………..

SAĞLIKLI’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:118-MHP-Mahmut Tat:573

İYİ P. M. Yunus Seven:32

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:58

XX

SANDAL KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:51-MHP-Mahmut Tat:151

İYİ P. M. Yunus Seven:13

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:25

XX

SANLICA KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:13-MHP-Mahmut Tat:51

İYİ P. M. Yunus Seven:4

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:1

XX

SARIVELİ KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:85

MHP-Mahmut Tat:131

İYİ P. M. Yunus Seven:29

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:7

XX

SAYKÖY KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:107

MHP-Mahmut Tat:147

İYİ P. M. Yunus Seven:18

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:8

XX

SIRAKÖYDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:122

MHP-Mahmut Tat: 139

İYİ P. M. Yunus Seven:11

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:7

XX

SİMİTHACILI KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:8

MHP-Mahmut Tat:45

İYİ P. M. Yunus Seven:11

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:0

XX

 

SUCULAR KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:32

MHP-Mahmut Tat:110

İYİ P. M. Yunus Seven:42

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:12

……….…OOO…………..

 

 

30 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSLU ÖĞRENCİ  MATEMATİKTE BİRİNCİ

Tarsus Belediye başkanı Ali Boltaç, Caribou Dünya Matematik Ligi’nde birinci olarak şampiyon olan Çukurova Sanayi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ömer Erken ve Okul Müdürü Aybüke Tanrıverdi ile bir araya geldi.

Başkan Ali  Boltaç ‘’Ömer'in bu büyük başarısı hem Tarsus hem de ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Çocuklarımızın başarılarına ortak olmayı ve onları her daim desteklemeyi sürdüreceğiz.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

KÖYLERİ DOLAŞIYOR

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Durmaz, Meclis Üyeleri Faik Altın ve Murat Topçuoğlu, geçtiğimiz günlerde yoğun yağış ve doludan etkilenen kırsal mahallelerdeki arazi yollarında incelemelerde bulundu.

Durmaz ‘’Tarsus Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti en aza indirmek için çalışmalarımızı ivedilikle sürdürüyoruz.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN

VERGİ ÖDEMESİ HATIRLATMASI

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin birinci taksiti için ödeme süresi 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimi sona eriyor. Tarsus Belediyesi tarafından, vergi mükelleflerinin ödemelerini 08.00-16.30 saatleri arasında Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznelerinden, Nikah Salonu Veznesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü vezneleri, 100. Yıl Veznesi veya e-belediye, e- ödeme uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapabileceği hatırlatıldı.

Tarsus Belediyesi Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin 2024 yılı birinci taksit ödemelerinin 31 Mayıs Cuma günü sona ereceğini bildirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin Mayıs Ayında birinci taksitinin ödenmesi gerektiğini bildirerek vergi borcu olan mükelleflerin 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi taksitlerini, TC kimlik numarası veya belediye sicil numarası ile Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznelerinden, Nikâh Salonu Vesnesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü vezneleri, 100. Yıl Veznesi, e-belediye ve e-ödeme uygulamaları üzerinden ödeyebilecekleri belirtildi.

VERGİ ÖDEME KOLAYLIĞI

TC kimlik numarası eklenerek ödeme yapabileceği gibi e-belediyecilik ve e-ödeme uygulaması kapsamında internet üzerinden de kredi kartı veya banka kartı ile vergilerini ödeyebilecekleri hatırlatıldı. Sunulan hizmetlerle vatandaşların zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde ödeme yapabileceği belirtilen açıklamada; mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerektiği belirtildi. Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak.

……………ooo……………

TARSUS’TA BUGÜN ŞEHİTLER

İÇİN KURAN OKUTULACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Şehir mezarlığında bugün ( 30 Mayıs günü ) saat 17.30’da şehitlerimiz ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna Kuranı Kerim okutulacak. Mezarlıklar ve cenaze işleri sorumlusu Yusuf  Nevruz,  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mezarlıkta şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutulup dua edileceğini söyledi. Etkinliğe tüm halkımı davet etti.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA TÜRKÜ KONSERİ

Tarsus’ta bugün Türkülerimizin seslendirileceği bir konser düzenleniyor.

Belediye Nikah Salonunda saat 19.30 da başlayacak Türküler konserini Şef Hasan Basri Üstün yönetecek. Başkan Leysa Tanrısevsin “Beste Türküler” adlı konserimize tüm türkü severleri bekliyoruz” dedi.

………..…OOO…………..

YENİ ORMAN MÜDÜRÜ TARSUS’TA

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne atanan yeni Orman Müdürü Mersin genelinde ilk ziyaretini Tarsus’a yaptı. Orman müdürü Rifat Ataş Tarsus’ta işletme müdürü Muhammet Köse ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

………..…OOO…………..

DR. HALUK BOZDOĞAN TARSUS’TA

YENİ MUAYENEHANE AÇTI

Önceki dönem Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan Tarsus’ta yeni muayenehane açtı.2019-2024 yılı 31 Mart tarihine kadar belediye başkanlığı görevini yürüten Doktor haluk Bozdoğan,  başkanlığının sona ermesinden sonra yeniden asıl mesleğine döndü. Bozdoğan  Şehitishak mahallesi 3357 sokakta yeni yapılan  Taylan apartmanı altında muayenehane açarak hasta kabulüne başladı. Bozdoğan belediye başkanlığı döneminde de doktorluğu bırakmamış ve hafta sonlarında bazı hastaları muayene ve tedavi etmeyi sürdürmüştü. Başkanlık görevi biten Bozdoğan tekrar asıl mesleğini yapmaya başladı.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA CİNAYET

Dün Tarsus’ta bıçaklı kavga meydana geldi. 

F.A. adlı genç bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde tren garında çıkan kavgada Fırat A. Bıçaklandı..

Ağır yaralı olarak Tarsus'taki bir özel hastaneye kaldırılan Fırat A. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

 

 

………..…OOO…………..

BORSA MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINDA

 GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ.

Tarsus Ticaret Borsası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya

 başkanlığında yapıldı.

Meclis Başkanı Murat Kaya, üyelerin Kurban Bayramı’nı kutlarken, “Bayramın tüm

insanlığa barış, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi.

Açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Meclis üyeleri sektörleri ile ilgili beklentilerini ve gelişmeleri değerlendirdi.

Meclis Başkanı Murat Kaya konuşmasında son yıllarda dünya genelinde çok farklı ve sürekli değişkenleri olan tarımsal üretime ve gıda tüketimine şahit olduklarını belirterek, hasadın sonuna gelinen buğday ürününün müdahale fiyatının üreticiyi memnun edecek şekilde açıklanmasını istedi.

 

Türkiye’de geçen sezon 19,5 milyon tona yakın buğday üretimi ve 9 milyon ton buğday ithalatı yapıldığını hatırlatan Borsa Meclis Başkana Kaya “Alım fiyatı dünya fiyatlarına göre açıklansa, buğday fiyatı geçen yılın çok altında kalacak. Çünkü dünya fiyatları düşük. Kaldı ki son yıllarda buğday ve arpa alım fiyatları genellikle dünya fiyatlarının üzerinde açıklandı. Bu yıl da dünya fiyatlarının üzerinde olmasını bekliyoruz. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi alım priminin devam etmesi de en büyük beklentilerimiz arasındadır. Bu üretim sezonunda TMO’nun açıklayacağı fiyat başta buğday üreticileri olmak üzere hububat üreticilerinin emeklerinin karşılığını alacağı beklentimizi bir daha yineliyor, TMO’nun Dünya fiyatları ile uyumlu reel fiyat açıklaması, gerektiğinde bunun periyodik olarak güncellemesi ve pirim uygulamasının arda da alım politikası olarak devam ettirilmesi de yine beklentimizdir.” şeklinde konuştu.

Sektörlere ait sorunların taleplerin ve gelişmelerin takipçisi olan Tarsus Ticaret Borsası’nın Konuşan Meclis Üyeleri Sektörleri hakkında konulara değindi.

Türkiye, Nisan Ayı Yaş Meyve Sebze İhracatı 211,5 Milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Mecliste söz alan Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çamaşırcı sektörüne dair bilgileri paylaştı.

Çamaşırcı; “Nisan ayında en çok ihraç ettiğimiz ürün listesinde 52 milyon 242 bin dolar değer ile domates birinci, 31 milyon 783 bin dolar değer ile biber ikinci, 26 milyon 62 bin dolar değer ile limon üçüncü sırada yer aldı. 2024 yılının ilk dört aylık döneminde Türkiye’nin; yaş meyve sebze ihracatı 1 milyar 174 milyon dolar olurken, meyve sebze mamulleri ihracatı yüzde 27’lik artışla 717 milyon dolardan 908 milyon dolara ilerledi.” Dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram, konuşmasında “Tahıl ürünleri üretim miktarlarının 2024 yılında bir önceki yıla göre %5,4 oranında azalarak yaklaşık 39,9 milyon ton olacağı tahmin edildiğini ifade etti.

Bayram; “2023 yılı sonu itibariyle ülkemizdeki karma yem üretimi işletme sayısı 1624’ye yükseldi. Üretim kapasitesi de yıllık 34,3 milyon tona çıktı. Ülke olarak bu kapasitemizin yüzde 81’ini kullanıyoruz. Yıllık 28 milyon karma yem üretimiyle dünyada 7’nci, Avrupa’da da en fazla üretim yapan 1’inci ülkeyiz.” Şeklinde konuştu.

Meclis Toplantısının sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Fındık Güngör, Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Hububat Konseyi’de buğday ve mısır sektöründe Türkiye nin bu ürünlerdeki rolü ve dünya projeksiyonuna dair izlenimlerin aktardı.

Son olarak Borsa Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ise, Paris ve Brüksel Ticaret Ataşelikleri ile yapılan ikili görüşmelere dair sonuç raporu hakkında bilgi verdi.

 

 

………..…OOO…………..

TAKBAŞ’TA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:109

MHP-Mahmut Tat:334

İYİ P. M. Yunus Seven:44

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:26

XX

TAŞÇILI’DA  KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:135

MHP-Mahmut Tat:265

İYİ P. M. Yunus Seven:15

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:16

XX

TAŞKUYU’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:101

MHP-Mahmut Tat:145

İYİ P. M. Yunus Seven:14

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:33

XX

TAŞOBASI’NDA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:157

MHP-Mahmut Tat:412

İYİ P. M. Yunus Seven:34

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:42

XX

TEKELİÖREN’DE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:363

MHP-Mahmut Tat:63

İYİ P. M. Yunus Seven:4

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:24

XX

TEPEÇAYLAK’TA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:21

MHP-Mahmut Tat:112

İYİ P. M. Yunus Seven:9

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:5

XX

TEPEKÖYDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:58

MHP-Mahmut Tat:101

İYİ P. M. Yunus Seven:13

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:7

XX

TEPETAŞPINAR KÖYÜNDE

KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:31

MHP-Mahmut Tat:49

İYİ P. M. Yunus Seven:6

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:25

XX

TOPAKLI’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:67

MHP-Mahmut Tat:201

İYİ P. M. Yunus Seven:5

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:14

XX

TOPÇU’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:15

MHP-Mahmut Tat:46

İYİ P. M. Yunus Seven:4

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:8

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar