Subscribe Us


3 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

3 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS CEM EVİNDE YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Tarsus Cem evinde yıl içinde açılan kurslar sona erdi. Kursların sergisi dün açıldı.

Açılışta Cem Evi başkanı Erdal Turgut ve kaymakam Mehmet Ali Akyüz de hazır bulundu.

 

………..…OOO…………..

UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELİ ŞAHISLAR YAKALANDI

Jandarma ekipleri Tarsus ‘ta  yaptığı araştırmalar sonucunda 7 şahsın uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığını tespit etti. Şüphelileri takibe alan Jandarma düzenlediği iki ayrı operasyon ile şüpheli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ikameti ile ormanlık alanda bulunan bir çadır içerisinde arama yapan Jandarma (210) gr. kubar esrar, (105) gr. bonzai, (400) gr. uç diye tabir edilen uyuşturucu madde, (2) adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, (5) adet cep telefonu, (7) adet bıçak, (1) adet av tüfeği ile (3) adet tabancaya el koydu.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen (3) şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, (4) şüpheli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

………..…OOO…………..

AKGEDİK’DE DUVAR ÇÖKTÜ

Gece saatlerinde bazı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına olumsuzluklara neden oldu. Tarsus’a bağlı Akgedik Mahallesi’nde fırtına nedeniyle yaklaşık 15 metre uzunluğunda ve 2 metre yükseklikte ki ihata duvarı, bitişik evin bahçesinde park halinde olan 33 ARH 160 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Gece 02.30 sıralarında yaşanan olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Ev ve araç sahibi Fikret Öner, gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle, akrabalarının yaşadığı bitişik eve ait olan ihata duvarının büyük bir gürültü ile park halinde ki otomobilinin üzerine devrildiğini ve araçta maddi hasar oluştuğunu söyledi.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri, oluşan molozları iş makinaları vasıtasıyla kaldırdı.Yine sağanak yağış dolayısıyla Akgedik Mahallesi’nde bazı ev ve işyerlerinde kısmi zarar oluştu.

………..…OOO…………..

GAZETECİLER TARSUS’TA BİR ARAYA GELECEK

Tarsus, Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Tarsus Gençlik kampında Mersin bölgesindeki gazetecileri ağırlayacak. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Dünya Basın özgürlüğü günü nedeniyle bir çalıştay gerçekleştirecek. Etkinliğe Mersin Tarsus ve diğer ilçelerimizdeki tüm basın mensupları davet edildi. Çalıştayda yerel basının sorunları ele alınacak bu sorunların gazeteciler üzerindeki etkileri konuşulacak.

………..…OOO…………..

BELEDİYE MECLİSİ DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı

Toplantı  Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 2024 yılı 5. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısında 1- Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı. 2- Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. 3- Dilek ve öneriler görüşüldü.

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA SAĞLIKLI YAŞAM

DANIŞMA MERKEZİ’Nİ HİZMETE AÇTI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. 18 yaş üstü bireylerin hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında faydalanabileceği merkezde fizyotepist, diyetisyen ve psikolog eşliğinde hizmet verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Merkezden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Alo 185 Teksin üzerinden veya yüz yüze randevu alabiliyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Tarsus ilçesinde ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hayata geçirdi. 18 yaş üstü tüm Tarsuslulara kapılarını açan merkezde psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Hizmetler sayesinde vatandaşlar hem ruhsal, hem de bedensel olarak fayda sağlamaya başladı.

 

Fizyoterapist Çelik: “Fibromiyalji, skolyoz gibi tanıları olan bireylere destek veriyoruz”

Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini ve fibromiyalji, skolyoz gibi tanıları olan bireylere destek olduklarını belirten Fizyoterapist Tayfur Çelik, “Kas ve eklem ağrısı olan vatandaşların ağrılarını azaltmak, skolyoz tanısı almış bireylerin postürünü düzeltmek amacıyla egzersiz danışmanlığı veriyoruz. Ayrıca hamilelerin gebelik sürecini daha rahat atlatabilmeleri için nefes eğitimi, omurga sağlığı eğitimi, pelvik taban kaslarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kısacası tüm vücut sağlığını önemsiyor ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

Diyetisyen Saban: “Merkezde, kişiye özel beslenme programları hazırlıyoruz”

Beslenmenin, hayatın her noktasında çok önemli role sahip olduğunu ve merkeze gelen kişilere özel beslenme programları hazırlayacaklarını belirten Diyetisyen Gaye Saban, “Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların yönetilmesi noktasında beslenme danışmanlığı veriyoruz. Yeme bozukluğu olan kişilerin, obeziteye sahip olan bireylerin de, yine beslenme noktasında eğitimlerini sağlıyoruz. Türkiye’de 3 kişiden biri obez kategorisinde. Beslenme danışmanlığıyla bu tarz rahatsızlıkların, kronik hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Psikolog Karamık: “Ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli”

Psikolog Ali Barış Karamık ise, pandemi sürecinin ardından evlere kapanmaların artması ve toplumda korku, kaygı, panik, endişe gibi durumların çok görülmesinden dolayı kaygı bozukluğu, panik atak, anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıkların oldukça fazlalaştığını söyledi. Karamık, “Biz de burada bu gibi durumlara bireysel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bununla birlikte sınav sürecinin uzamasından dolayı, sınav kaygısı taşıyanlara da yardımcı oluyoruz. Bundan dolayı 16-18 yaş arasındaki bireylere de psikolojik destek hizmeti veriyoruz. Ayrıca aile içi iletişimin çözülmesi, aile içi sorunların çözülmesine destek olmak amacıyla, aile danışmanlığı desteği de veriyoruz. Ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli. Bu anlamda destek almak isteyen bütün danışanları merkezimize bekliyoruz” dedi.

 

Yıldırım: “Buradaki hizmet çok güzel, çok memnun oldum”

Büyükşehir’in verdiği hizmeti duymasının ardından danışan olarak başvurduğunu kaydeden Emel Yıldırım, devamlı psikoloğa gittiğini ama kendini iyi hissetmediğini söyledi. Büyükşehir’in genç ve profesyonel kadrosunun kendisine enerji verdiğini belirten Yıldırım, “Buradaki hizmet çok güzel, çok memnun oldum. Güler yüzlüler, neşeliler, bana enerji verdiler. Benim enerjim biraz düşük, onlardan güzel enerji aldım, memnunum. Böyle bir imkanı sağladığı için de başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek, ihtiyaç duyan herkesin gelmesini tavsiye etti.

 

Giriş: “Hocalarımız bize pozitif enerji veriyorlar”

Dizlerinde yaşadığı ağrılardan dolayı sık sık parkta yürüyüş yaptığını ve merkezi de bu sayede gördüğünü belirten Songül Giriş, “Dizlerimde çok şiddetli ağrılarım olduğu için bu merkeze kayıt oldum. İyi ki geldim, çünkü faydasını görüyorum. Hocalarımız bize pozitif enerji veriyorlar” ifadelerini kullandı. Spor yapmayı çok sevdiğini ve artık ağrılarının azalması sayesinde daha rahat spor yaptığını sözlerine ekleyen Giriş, “Bu tür merkezlerin çoğalmasını canı gönülden istiyorum. Ayrıca böyle güzel parklarda, doğayla iç içe spor yapmanın keyfini de çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

………..…OOO…………..

ERDAL AYÇE’DEN MÜZİKLİ GECE

Tarsus’lu sanatçı Erdal Ayçe geçen hafta yaptığı Bergen gecesinden sora bugün Yıldız Tilbe gecesi yapacak. Ayana’da düzenlenecek gece saat 19.30 da başlıyor. Kadınlar matinesinde Erdal Ayçe,  Yıldız Tilbe kılığına girip şarkılarını seslendirecek. Kadınlarla güzel bir yemekli eğlenceli gece gerçekleştirilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

5.Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Aladağ köyü:

CHP-Ali Boltaç: 75

MHP-Mahmut Tat:90

İYİ P. M. Yunus Seven: 7

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:9

xx

6.KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Aliağa köyü:

CHP-Ali Boltaç:358

MHP-Mahmut Tat:20

İYİ P. M. Yunus Seven:21

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:15

xx

7.KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Alibeyli köyü:

CHP-Ali Boltaç: 36

MHP-Mahmut Tat:175

İYİ P. M. Yunus Seven: 16

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:14

xx

8.KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Aliefendioğlu köyü:

CHP-Ali Boltaç: 508

MHP-Mahmut Tat:39

İYİ P. M. Yunus Seven: 23

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:19

 

………..…OOO…………..

TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM

Tarsus’ta ulaşım ücretleri zamlandı.

Akaryakıta yapılan zamlar ve diğer girdilerin artması üzerine  ulaşım hizmeti veren Kooperatiflerin zam talebini değerlendiren  MESOB, ücretlerde artış yaptı.  Buna göre, Tarsus-Mersin arası Bağlarbaşı’na kadar 20 TL, Tarsus Mersin OSB içine kadar 30 TL’ye yükseldi.Tarsus kent içi ulaşım ise henüz zamlanmadı.

………..…OOO…………..

TARSUS İNSAN HAKLARI

KURULU DENETİMLERİNE

DEVAM EDİYOR

Tarsus Kaymakamlığı bünyesinde bulunan İnsan Hakları Kurulu denetimlerine devam ediyor. Şubat ayında alınan karar gereğince oluşturulan komisyon marifetiyle bazı devlet ve özel eğitim kurumları,Merkez Karakol nezarethanesi, Hastane gibi yerler denetlendi.

……….…OOO…………..

ÇUKUROVA HAVAALANI YAKINDA

HİZMETE GİRECEK

Tarsus Baharlı köyü mevkiinde bulunan Çukurova Havaalanımız Hizmete girecek .

Yolcu ve Kargo uçaklarıyla,Hızlı trenleriyle,Karayolları bağlantılarıyla hizmete girdiğinde bölgemize önemli oranda istihdam sağlayacak.

 

……….…OOO…………..

TARSUS TURİZM DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneğinin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Başkanlığa Zeliha Tanışık seçildi.

Daha önce başkanlık yapan  Elif Hatun Konağı sahibesi Yeşim Sancaktar’ın başkanlığı bırakıp yönetime girdiği kongrede yeni başkan Zeliha Tanışık oldu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen kongrede başkan seçilen Zeliha Tanışık “Tarsus’un turizm açısından tanıtımı ve gelişmesi için destek veren herkese teşekkür ediyorum. Derneğimizin uzun süre başkanlığını yapan Yeşim Sancaktar hanıma ve diğer yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Kadim ve cazip kentimiz Tarsus’umuzun kültürüne, turizmine ve tanıtımına önemli katkı sağlayacak çalışmalar yapmak  için hep birlikte daha çok çalışcağız” dedi.

Kongre sonunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

……….…OOO…………..

BAŞKAN DANYAL AVŞAR ,

VETERİNERLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Süt Birliği başkanı Danyal Avşar, Dünya Veterinerler gününü kutladı. Avşar,bir pasta yaptırarak Tarsus ilçe Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada İlçe Tarım ve Hayvancılık müdürü  Hayri Erdoğan ve veterinerler ile birlikte pasta kestiler. Avşar ve Erdoğan, kentimizde İlçe Tarımda görev yapan 24 veteriner hekimin Dünya Veterinerler gününü kutladı,başarılı çalışmalarının devamını diledi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi        

Yorum Gönder

0 Yorumlar