Subscribe Us


31 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

31 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

CHP’li  KIŞ, TARSUSLU ÇİFTÇİLER İÇİN HÜKÜMETE  DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, geçen hafta Tarsus’ta yaşanan afeti TBMM gündemine taşıdı.

Çiftçiler adına hükümete çağrı yapan Kış, emekleri ve alın teri afette yok olan üreticilere acilen destek verilmesini talep etti.

Geçen hafta Mersin’in Tarsus ilçesinde, Çöplü mahallesi başta olmak üzere, Ağzıdelik, Egemen, Baharlı, Akarsu, Kelahmet, Çatalca, Kefeli ve Yaramış Mahallelerinde dakikalarca süren sağanak ve dolu yağışı nedeniyle meyve ağaçları ve karpuz tarlaları zarar gördü.

Afet sonrası bölgede çiftçileri ziyaret eden Kış, yaşanan sel ve dolu felaketi sebebiyle, tarım arazilerinin ciddi zarar gördüğünü, ürünlerin heba olduğunu söyledi.

Çiftçilerin taleplerini ve seslerini duyurmak üzere, TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Kış, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, tahmini olarak zarar gören tarım arazisinin 17 bin dönüm olduğunu ve 120 milyon TL’de  zarar öngörüldüğünü dile getirdi.

Meyve ağaçları, karpuz, mısır ve sebze ekili tarlaları tek tek ziyaret ettiğini bildiren Kış, çiftçilerin alın teri ve emeklerinin yok olduğunu vurguladı.

Borçla, kredi ile üreticilik yapmaya çalışan çiftçilerin, bu mağduriyetin altından kalkmalarının zor olduğuna dikkat çeken Kış, böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını dileğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu’ndan hükümete seslenen Kış şunları söyledi:

“Çiftçilerimizin talepleri; Bölgenin acilen afet bölgesi ilan edilmesi, borçlarının 3 yıla kadar ertelenmesi, ürüne göre sübvansiyonlu kredi sağlanması, yeniden ekim için, soya tohumu, gübre ve mazot desteğidir. Tarsus ilçemiz de etkili olan afet sebebiyle, alın teri ve emekleri yok olan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, zararlarının bir an evvel karşılanmasını diliyorum”. 

………..…OOO…………..

DOLUNUN ZARARI TESBİT EDİLİYOR

Tarsus ve yöresinde geçtiğimiz gün yağan doludan zarar gören ekili alanlarda zarar ziyan tesbiti yapılıyor. bu kapsamda Vali Ali Hamza Pehlivan’da Tarsus’A gelerek doludan zarar gören ekili alanların sahibi olan çiftçilerle görüştü, sorunlarını ve isteklerini dinledi. Çöplü,Yaramış,Baharlı, Ağzıdelik, Kelahmet, Egemen, Akarsu, Çatalca gibi  kırsal köylerde ekili alanlar zarar görmüştü.

………..…OOO…………..

TARSUS  İMAR TİCARET’TE

GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

Tarsus Belediyesine bağlı  imar ticarette müdür değişti.

Tarsus İmar İnşaat limited Şirketi genel müdürlüğüne  Orhun Çakır getirildi. Önceki müdür Namık Kemal Büyükaslan’ın yerine atanan Orhun Çakır aynı zamanda Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir belediyesi Meclis üyesi olarak görev yapıyor.

 

………..…OOO…………..

TARSUS EKİBİ MERSİN’DE

MOTİVASYON KONSERİNE KATILDI

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen konsere; Tarsus, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Erdemli, Silifke, Halkkent, Yenice ve Akdeniz olmak üzere toplam 10 ilçede hizmet veren 11 Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri katıldı.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde açtığı kurs merkezleri sayesinde öğrencilerin okul hayatlarında destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan YKS öncesi öğrencilerin moralini yükseltmek ve motivasyon sağlamak adına konser düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde, gençler gönüllerince eğlenip stres attı.

 Eğitimde fırsat eşitliği sunmak adına açtığı kurs ve danışmanlık merkezleri, okuma salonları, eğitim ve öğrenim yardımı ile öğrencilerin okul hayatlarında onlara destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8-9 Haziran’da yapılacak olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) öncesi, öğrencilerin moralini yükseltmek ve motivasyon sağlamak adına konser düzenledi.

 

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen konsere; Tarsus, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Erdemli, Silifke, Halkkent, Yenice ve Akdeniz olmak üzere toplam 10 ilçede hizmet veren 11 Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde birbirinden güzel şarkılara eşlik eden öğrenciler, yıl boyunca yoğun bir tempoda çalışmanın yorgunluğunu ve stresini konser etkinliğinde attı.

 

………..…OOO…………..

BUGÜN VERGİ ÖDEMESİ SON GÜN

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin birinci taksiti için ödeme süresi 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimi sona eriyor. Tarsus Belediyesi tarafından, vergi mükelleflerinin ödemelerini 08.00-16.30 saatleri arasında Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznelerinden, Nikah Salonu Veznesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü vezneleri, 100. Yıl Veznesi veya e-belediye, e- ödeme uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapabileceği hatırlatıldı.

Tarsus Belediyesi Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin 2024 yılı birinci taksit ödemelerinin 31 Mayıs Cuma günü sona ereceğini bildirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin Mayıs Ayında birinci taksitinin ödenmesi gerektiğini bildirerek vergi borcu olan mükelleflerin 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi taksitlerini, TC kimlik numarası veya belediye sicil numarası ile Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznelerinden, Nikâh Salonu Vesnesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü vezneleri, 100. Yıl Veznesi, e-belediye ve e-ödeme uygulamaları üzerinden ödeyebilecekleri belirtildi.

VERGİ ÖDEME KOLAYLIĞI

TC kimlik numarası eklenerek ödeme yapabileceği gibi e-belediyecilik ve e-ödeme uygulaması kapsamında internet üzerinden de kredi kartı veya banka kartı ile vergilerini ödeyebilecekleri hatırlatıldı. Sunulan hizmetlerle vatandaşların zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde ödeme yapabileceği belirtilen açıklamada; mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerektiği belirtildi. Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak.

……………ooo……………

ŞEHİTLER  İÇİN KURAN OKUTULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Şehir mezarlığında dün saat 17.30’da şehitlerimiz ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutuldu.

Mezarlıklar ve cenaze işleri sorumlusu Yusuf  Nevruz,  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mezarlıkta şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutulup dua edildi” dedi.

………..…OOO…………..

MESKİ’DEN TARSUS DAHİL

YENİ PROJELER

MESKİ, Tarsus dahil  6 Atık Su Arıtma Tesisi ile 3 Derin Deniz Deşarjı projesi için çalışmalara devam ediyor.

MESKİ’nin ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında; Silifke 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atık Su Arıtma Tesisi, Yenice Atık Su Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atık Su Arıtma Tesisi ile Çeşmeli Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı ve Bozyazı Derin Deniz Deşarjı projeleri hayata geçirilecek.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA TÜRKÜ KONSERİNE BÜYÜK İLGİ VARDI

Tarsus’ta dün Türkülerimizin seslendirildiği bir konser düzenlendi.

Belediye Nikah Salonunda saat 19.30 da başlayan Türküler konserini Şef Hasan Basri Üstün yönetti. Başkan Leyla Tanrısevsin “Beste Türküler” adlı konserimize katılan tüm türkü severlere teşekkür ederim” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ 77 GAYRİMENKULÜNÜ SATMAK İÇİN İHALEYE ÇIKTI

Tarsus belediyesi bünyesinde bulunun toplam 77 gayrimenkul kapalı teklif ile ihaleye çıkarıldı. Belediye Dedeler köyünde 68 arsa, Bahçe mahallesinde 2 arsa ve  Yeşil mahallede 7 işyerini ihale ile satacak.

Taşınmaz mallar kapalı teklif usulü ile satışa çıkarılırken muhammen bedel esas alındığında toplam 53 bin 624 metre kare arsa satışından 97 milyon 925 bin 400 lira, işyerlerinin satışından muhammen bedel dikkate alındığında 13 milyon 200 bin lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

İhale için teklifler 11 Haziran 2024 tarihinde saat 17.00’ye kadar Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne verilecek. İhale ise 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’A YENİ BİR SPOR

SALONU YAPILMASI İSTENDİ

Nüfusu 500 binleri bulan ve il olmaya aday Tarsus’a yeni bir spor salonu yapılması istendi. Tarsus ve Mersin eski belediye başkanlarından olup şu anda İyi Parti Mersin Milletvekili olarak bölgemizi Mecliste temsil eden  Burhanettin Kocamaz, mevcut Tarsus Spor salonunun yetersiz kalması ve kullanılamaması nedeniyle yeni salon yapılmasını istedi. Kocamaz 6 şubat depreminden olumsuz etkilenen Tarsus Spor salonunun kapatılması sonrası yeni salon yapımı için gayret göstermeye başladı.

 

………..…OOO…………..

ULAŞ’TA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:348

MHP-Mahmut Tat:427

İYİ P. M. Yunus Seven:33

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:36

XX

VERİMLİ’DE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:24

MHP-Mahmut Tat:42

İYİ P. M. Yunus Seven:9

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:3

XX

YALAMAK’TA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:108

MHP-Mahmut Tat:70

İYİ P. M. Yunus Seven:19

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:6

XX

 

YANIKKIŞLA’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:80

MHP-Mahmut Tat:162

İYİ P. M. Yunus Seven:9

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:24

XX

YARAMIŞ ‘DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:61

MHP-Mahmut Tat:67

İYİ P. M. Yunus Seven:2

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:10

XX

YAZLIK’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:28

MHP-Mahmut Tat:27

İYİ P. M. Yunus Seven:2

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:1

 

……….…OOO…………..

1 HAZİRAN’DA ÇIKACAK

YENİCE’DE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:2332

MHP-Mahmut Tat:907

İYİ P. M. Yunus Seven:275

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:278

XX

YENİÇAY’DA KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:61

MHP-Mahmut Tat:8

İYİ P. M. Yunus Seven:1

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:2

XX

YENİKÖY’DE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:41

MHP-Mahmut Tat:33

İYİ P. M. Yunus Seven:3

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:20

XX

YEŞİLTEPE’DE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:1092

MHP-Mahmut Tat:93

İYİ P. M. Yunus Seven:57

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:143

XX

YUNUSOĞLU KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:96

MHP-Mahmut Tat:119

İYİ P. M. Yunus Seven:30

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:15

XX

YÜKSEK KÖYÜNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:65

MHP-Mahmut Tat:73

İYİ P. M. Yunus Seven:9

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:2

XX

TARSUS CEZAEVİNDE KİM NE OY ALDI?

CHP-Ali Boltaç:180

MHP-Mahmut Tat:88

İYİ P. M. Yunus Seven:19

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:2

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar