Subscribe Us


6 -7 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU


 

6 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

-TARSUS BELEDİYESİ 2 TON YENİ

DÜNYA MEYVESİNİ ÜCRETSİZ OLARAK HALKA DAĞITTI

Tarsus Belediyesi, Şelale Mevkiinde bulunan tarım alanında yetiştirilen yenidünya meyvelerinin hasadını gerçekleştirdi. Toplamda 2 ton meyve, halka kapı kapı ulaştırıldı.

Tarsus Belediyesi, kendi bünyesine ait arazilerde zehirsiz olarak yetiştirilen yenidünya meyvelerini toplayarak, vatandaşlara dağıtıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kimyasal gübre kullanılmadan, zehirsiz olarak yetiştirilen yenidünya meyveleri, sağlıklı bir alternatif olarak halka sunuluyor.

Vatandaşlar, yenidünya meyvelerinin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesinde emeği geçen çalışanlara teşekkür ederken, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'a da destekleri için minnettarlıklarını dile getirdiler.



“2 TON MEYVEYİ HALKIMIZA ULAŞTIRDIK”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç zehirsiz tarımın önemine değinerek,  “Kendi arazilerimizde yetiştirdiğimiz yenidünyaların hasadını gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz 2 ton meyveyi halkımıza kapı kapı ulaştırdık. Sağlıklı yaşamı ve çevreye duyarlı tarımı teşvik etmek adına attığımız adımların, toplumumuzun refahı için önemli olduğuna inanıyorum.  Halkımız için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

 

………..…OOO…………..

BORSADAN BOLTAÇ’A ZİYARET

Tarsus Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç’a görevinde başarılar dileyerek, Tarsus’un gelişmesi, kalkınması ve daha çağdaş bir kent olması yönünde atılan her adıma destek olacaklarını da dile getirdi. Tarsus ortak paydasında, Borsa olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke “Tarsus Ticaret Borsası olarak, kentin ticaretinin, ekonomisinin ve sosyo kültürel alanda toplumsal hayatı da içine alan gelişmelerde elimizi her zaman taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Ortak akılla hareket etmek ilçemizin faydasına olacaktır. Borsamız geçmişten bugüne kadar kurum, kuruluş, meslek odaları ile ortak akılla hareket etmiştir. Sosyal, ekonomik ve stratejik konularda ortak projeler hazırlayıp kentimize büyük faydalar sağlayabiliriz” ifadesini kullandı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise, Borsa meclis ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek , ortak payda Tarsus etrafında birleşmesini kendisinin de çok istediğini dile getirdi. BU MAKAM HİZMET MAKAMI’DIR.

 Belediye Başkanı Boltaç, Tarsus Ticaret Borsasının üyesi olarak Tarsus ve Borsa üyeleri için hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiğini vurguladığı konuşmasında; “ Bizim önceliğimiz Tarsus’un il olma konusu. Bu konuda Tarsus taki tüm STK’ların, halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Yine aynı şekilde tarım ve sanayi ikilisinin yaratacağı ekonomik sinerji diğer ağırlıklı önceliğimiz. Bu konularda sizlerin de bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Özellikle Sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın katkı ve destekleri bir belediyenin daha iyi hizmet vermesi noktasında önemlidir. Çünkü belediyenin yapacağı hizmetler tek başına bir yere kadar ulaşır. Bu makam hizmet makamıdır, herkese, her kesime adaletli yaklaşmamız için ve birlikte el ele verdiğimiz zaman yapacağımız çalışmalar daha hızlı bir şekilde ivme kazanarak daha güzel noktalara taşınacaktır.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ VE TARSUS SLOW FOOD

DERNEĞİ ARASINDA TARIMSAL

ÜRETİM İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Slow Food Derneği, yerel gıda kültürünü korumak ve biyoçeşitliliği desteklemek amacıyla bir araya geldi.İki kurum arasında imzalanan protokol ile Tarsus Belediyesi arazisinde Slow Food bahçesi kurularak alanda biber, domates, patlıcan fideleri ve fasulye çeşitlerinin dikimi gerçekleştirildi. Elde edilen ürünler belediye ve Slow Food ortaklığında değerlendirilecek. Protokol kapsamında, biodinamik tarım uygulamalarıyla kimyasal gübre kullanılmadan tarım yapılacak. Bu sayede, yerel ürünlerin sağlıklı üretimi teşvik edilecek ve agro-ekolojik tarım yöntemleri desteklenecek. Tarsus Belediyesi ziraat mühendisleri rehberliğinde, Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı üreticileri eşliğinde, biber, domates, patlıcan ve fasulye gibi yerel ürünlerin dikimine başlandı. Aynı zamanda Tarsus Belediyesi arazilerinde yetişen yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi. Proje, özellikle iklim değişikliğinin etkileriyle küçük çiftçilerin kentlere göç etmesini engellemeyi hedefliyor. Ayrıca, sağlıklı ve adil üretim değerlerini yayarak yerel gıda kültürünü koruyacak ve biyoçeşitliliği destekleyecek.

………..…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

BAŞKANI VAHAP SEÇER'İN DİKKATİNE

Tarsus'ta kurulu bulunan Meski sular idaresinde fotokopi makinesi yok. Buraya gelen 65 yaş üzeri kilolu kadınlar nüfus cüzdanı fotokopisi için iki cadde ilerideki iş yerine gönderiliyor. Bu eksikliğin giderilmesi, hem o insanlar için hemde Belediye yetkilileri için iyi olacak kanısındayız.

………..…OOO…………..

KARABUCAK ORMANI TANITILMALI

Tarsus hepimizin, diyoruz o halde gelin hep birlikte yıllar önce vatandaşların gidip piknik yaptığı dinlendiği KARABUCAK ORMANINI farklı illerde başlayan

Orman Benim bizim hepimizin adlı proje ile bizde başlatarak Tarsusumuza güzel bir faaliyet alanı kazandırabiliriz.

………..…OOO…………..

TARSUS LİSESİ 73-74 MEZUNLARI  BULUŞTU.

Kentimizde Tarsus Lisesi 1973-74 mezunları Tarsus’ta buluştu.

Değişik illerden gelen arkadaşlar lise yıllarındaki gibi coşkulu ve mutluydu.

Daha geniş buluşmaların olması temennisiyle tüm TARSUS LİSESİ MEZUNLARI  vedalaştı.

Bu güzel birliktelik için tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

……….…OOO…………..

GELECEĞİNE SAHİP ÇIK’ PROJESİ

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı içinde yer alan ‘Geleceğine Sahip Çık’ projesi kapsamında; Emine Boro Ortaokulu öğrencileri ile öğle yemeği etkinliğinde bir araya gelindi.

 

Tarsus Ticaret Borsası tarafından organize edilen etkinliğe, Tarsus Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hasibe Çetinay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz ile Milli eğitim Müdürü Mehmet Metin, Toplum destekli Büro Amirliği personelleri, Emine Boro Ortaokulu Müdürü,öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ile hayalleri ve idealleri ile geleceklerine dair düşünceleri hakkında sohbet edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Geleceğinize Sahip Çık projesine katkı sağlayan kurumlardan biri olarak yapılan etkinlikler ile değerimiz olan çocuklarımızı hem tanıma fırsatı buluyor, hemde onların ufuklarının gelişimine değer katmış oluyoruz. Gittiğiniz yeri bir inceleyin ne oluyor ne bitiyor anlayın. Bugün eve gittiğinizde de bizlerin selam ve sevgilerini anne ve babalarınıza söyleyin. Ticaret Borsası yöneticileriyle bir araya geldiğinizi anlatın “dedi,

……….…OOO…………..

TARSUS VE GÜLNAR’DA  JANDARMADAN

 KAÇAK MAKARON OPERASYONU

 Tarsus ve Gülnar’da  jandarma ekiplerinin yaptığı kaçak Makaron operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan açıklamaya göre; Gülnar ve Tarsus ilçelerinde (3) şüphelinin kaçak sigara ticareti yaptığını tespit eden Jandarma 

ekipleri şüpheli şahısları yakalamak ve kaçak sigaralara el koymak amacıyla üç ayrı operasyon 

düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarda şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda

ekipler; (380.000) adet boş makaron, (350) kg. kıyılmış tütün, (10.000) adet sigara filtresi, (2.000) 

adet sigara kağıdı ile (1.000) adet içime hazır bandrolsüz sigaraya el koydu.

Yakalanan şüpheli şahıslar işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

 

 

……….…OOO…………..

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI

Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği “Orman Benim” kampanyası kapsamında Tarsusta ve  Mezitli ilçesinde anlamlı bir farkındalık buluşması gerçekleşti.
Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan'ın önderliğinde Kuyuluk Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da katıldı.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tehditlerine dikkat çekilen etkinlikte, biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğanın yok olma tehlikesine karşı önleyici bilincin oluşması amacıyla kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, mahalle sakinleri ve orman görevlileri bir araya geldi.
Ormanları ve doğayı korumaya yönelik farkındalık oluşturmak için düzenlenen program, protokol konuşmaları ile başladı, ağaç budama ve çöp toplama çalışmaları ile sona erdi.
Etkinliğe öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler, orman sevgisini aşılamak ve çevre bilincini geliştirmek için düzenlenen etkinlikte büyük bir özveriyle çalıştı. Etkinliğe katılan vatandaşlar da ormanları korumak için üzerlerine düşen sorumluluğu bir kez daha hatırlamış oldu.

 

……….…OOO…………..

TAŞOBASINDA YILDIRIM DÜŞTÜ

Tarsus geneline dün yağmur yağdı. Taşobasına ise yıldırım düştü.

Olayda 3 küçükbaş hayvan telef oldu. Dolu ekili alanlara zarar verdi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

7 MAYIS 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

MEDYAD’DAN BAŞKAN BOLTAÇ’A

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a Tarsus Medya Mensupları Derneği yönetim ve üyelerinden bir grup hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile  dernek üyesi gazetecilerden bir grup başkan Boltaç’ı  makamında ziyaret etti.

Ali Boltaç , kentin birçok önemli sorunu olduğunu, bunları önce tesbit edip en kısa  her bir konu için çalıştaylar düzenleyerek sorunların çözümü için kolları sıvayacaklarını söyledi.  Basının önemini bildiğini belirten Boltaç Tarsus belediyesi Tarsus’ta yaşayanların evidir. Evinize hoş geldiniz. Ben burada 5 yıllık bir kiracıyım. Yapıcı eleştiri yaparak öneriler sunan medyaya değer vereceğiz” dedi.

 

…………..ooo…………….

BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ

“TARSUS’TA ÜÇ NOKTA ÖNEMLİ.

AMA KURTULUŞUMUZ TURİZMDE”

Belediye başkanı Ali Boltaç “Bu kentte çok yıldızlı birkaç otel projesi hayata geçirilecek. Bunlardan ilki Hilton oteli olacak. Bunun yanı sıra başka projelerle otel sayımız hızla artacak. İlk etapta 350 yatak kapasitesine kavuşacak Tarsus’ta 5 yıl içinde yatak sayısını 400’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Turizm bu kent için önemli. Tarsus’un kurtuluşu turizmde.  “ dedi.

…………..ooo…………….

EKMEK FABRİKASININ BİRİ KAPATILDI

Tarsus belediye Başkanı Ali Boltaç,  Belediye ekmek fabrikasının birinin kapatılıp tek elden ve yeni fabrikadan üretime devam edeceklerini söyledi. Boltaç ayrıca, halk marketleri kapatıp yerlerine en az 40 değişik bölgede ekmek satış büfeleri koyacaklarını, bunlarda da kadınları ve emeklileri istihdam edeceklerini söyledi. Yeni yapılan Sağlık yerleşkesini nasıl değerlendireceklerini düşündüklerini, Kültür Merkezi ve Kleopatra yanındaki Vuslat meydanının tamamlanması için kaynak aradıklarını söyleyen Boltaç “Bize inanın, bize güvenin yeter” diyerek konuşmasını tamamladı

…………..ooo…………….

DÜNYANIN EN BÜYÜK TOPAÇ KOLEKSİYONU

 VE RESİM SERGİSİ TARSUS’TA

Tarsus'a gelen misafirler, Aratos dergisi yayın kurulu üyesi yazar Remzi Karabulut’un REM Sanat Galerisini gezdi.

Uğur pişmanlık “ Dünyanın  en büyük ve güzel topaç (fırıldak) koleksiyonuna sahip ve yine topaç temalı resimlerinin yer aldığı sanat galerisine Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen konuklarımızı da götürdüm. Buradaki sergiden oldukça etkilendiler. Remzi dostumuz da topaç koleksiyonunun hikayesini anlattı. Teşekkürler.” dedi.

 

………..…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMLIĞINA

TAYFUN YILMAZ ATANDI

Fatih Adıgüzel’in tayininin çıkmasından sonra Çamlıyayla kaymakamlığına eni atama yapıldı. Adıgüzel’in yerine Tayfun Yılmaz atanarak göreve başladı. kendisine Çamlıyayla’ya hoş geldiniz der görevinde başarılar dileriz.

………..…OOO…………..

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ 9 MAYIS’TA

Tarsus Türk Sanat Müziği Derneğinin yeni konseri 9 mayıs 2024 Perşembe günü akşamı yapılacak. Başkan Ahmet Deniz konserin nikah salonunda akşam saat 20.00 de başlayacağını belirterek tüm musiki severleri yanlarında görmek istediklerini söyledi.

………..…OOO…………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI

BEĞENİ TOPLUYOR

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) başkanı Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri ile Tarsus’taki gazetecilerden bir grup  Gençlik kamponda üç gün geçirdi.

Ekip ilk önce Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç’ı ziyaret etti. Belediye tesislerinde gerçekleşen ziyarette,  MGC başkanı Tepe ve gazeteciler, Boltaç’ı yeni başkan olması nedeniyle kutladılar.

Daha sonra MGC üyesi gazeteciler Tarsus Gençlik kampında bir araya geldi. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Dünya  Basın özgürlüğü günü nedeniyle bir çalıştay gerçekleştirildi. Etkinliğe Mersin Tarsus ve diğer ilçelerimizdeki tüm basın mensupları katıldı.

Çalıştayda yerel basının sorunları ele alınarak bu sorunların gazeteciler üzerindeki etkileri konuşuldu.

Doç D. Onur Başar Özbozkurt ise çalıştayda basın etiği ve gazetecilik üzerine bir konferans verdi. Aynı zamanda Akademi Derneği başkanı olan Özbozkurt, anne ve babasının gazeteci olması nedeniyle basın sektörün yabancı değil. Üstelik kendisinin de makaleleri, araştırmaları, sempozyum bildirgeleri mevcut.

Genç Akademisyen  Onur Başar Özbozkurt’un bilgi ve araştırmalarından Mersin ve Tarsus’taki basın mensupları da yararlandılar.

GENÇLİK KAMPI GÖZDE

Tarsus’ta Berdan Barajı mesire alanı içinde bulunan ve geçmiş dönem belediyelerinin uzun vadeli olarak Devlet Su İşleri genel müdürlüğünden kiraladığı geniş arazi üzerine kurulan Tarsus Gençlik kamı,kapılarını zaman zaman eğitimcilere, basına, çocuklara, eğitimi kurumlarına açıyor. 6 şubat depreminde de birçok depremzedeyi ağırlayan ve onlara birer sıcak yuva olan Tarsus Gençlik kampındaki  Bungalov evlerde doğaya uygun ahşaptan yapılmış ve harika birer konuklama mekanı olarak işlev görüyor.

Bende Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus’a kazandırdığı en önemli işlerden ve projelerden birisi bu Gençlik kampıdır.

Burada 18 tane Bungalov ev yapılmış. Temeli hariç tamamı ahşaptan yapılan bu evler, doğa ile baş başa kalmak ve  Basın mensuplarının yaptığı çalıştay gibi etkinliklere ve organizasyonlara ev sahipliği yapma adına çok güzel bir yer.

Tarsus Gençlik Kampında  bulunan bungalov evler, survivor oyun parkuru, kamp, kano, su fıskiyesi altında eğlence alanı, kuş gözlem evi, yapay tırmanma dağı, bisikletler, buraya gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

 

Buranın, yani kampın  sorumlusu Tufan Dokucu, iyi bir yönetici ve  gelenlere  Büyükşehir adına iyi bir ev sahipliği yapıyor. Zaten kendisini  eskilerden Tarsus Avcılar Kulübü başkanlığı döneminden ve doğa aşığı birisi olarak tanıyoruz. Tufan bey,  Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’in sunduğu imkanları, kampa gelen davetlilere ekibi ile birlikte çok güzel hissettiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi başkanı  Şerife Hasoğlu Dokucu hanımında destekleriyle Tarsus Gençlik kampına gelen herkes burada gördüğü manzara, yaşanan ortam ve verilen hizmetlerden memnun kalarak ayrılıyor.

Bizi de MGC ve Tarsus basını olarak 3 gün ağırlayan Tarsus Gençlik Kamp sorumlularına, kamp görevlisi belediye çalışanlarına ve orada emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Bu kampa daha önce basın olarak gitmişliğim var. Belediye Emekli Evi üyesi olarak gidip orada bir öğlen yemeklerini yediğim, Mirza Turgut tarafından verilen konferansa katılmışlığım var. Orası bana yabancı değil, ama hiç gitmemiş,görmemiş olanlarında görmesini temenni ederim.

Burası cumartesi ve Pazar günleri öğleden sonra halka açık olup çocuklarını da getirip buradaki çocuk oyun alanlarından yararlanabilirler.

Tarsus’ta böyle güzellikler olduğunu herkes bilmeli ve görmeli..

 

……….…OOO……..…

TARSUS’TA KÖYÜNÜZDE HANGİ

PARTİYE NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden

 kim ne oy aldı?

Ardıçlı köyü:

CHP-Ali Boltaç: 75

MHP-Mahmut Tat:90

İYİ P. M. Yunus Seven: 7

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:9

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE

NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden

ne oy aldı?

Arıklı köyü:

CHP-Ali Boltaç: 17

MHP-Mahmut Tat:65

İYİ P. M. Yunus Seven:5

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:5

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE

 NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden

 kim ne oy aldı?

Atalar köyü:

CHP-Ali Boltaç:903

MHP-Mahmut Tat:60

İYİ P. M. Yunus Seven:40

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:21

xx

KÖYÜNÜZDE HANGİ PARTİYE

NE OY ÇIKTI?

Tarsus’ta köylerde 4 büyük partiden kim ne oy aldı?

Avadan köyü:

CHP-Ali Boltaç:48

MHP-Mahmut Tat:117

İYİ P. M. Yunus Seven: 16

Memleket Part. M.Ozan Bozdoğan:9

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar