Subscribe Us


Ekipler, dilencileri polis merkezine götürdü


 MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, dilencilere göz açtırmıyor. Kentin farklı noktalarında duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para toplamaya çalışan dilencileri, düzenledikleri rutin denetimlerle tek tek yakalayan ekipler, polis merkezine götürdü.

Kent merkezinde dilencilerin yoğun olarak bulunduğu kavşak ve sokaklarda çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle trafiği tehlikeye atarak kırmızı ışıkta dilenenlere odaklandı. Vatandaşlardan para dilenen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınanlara karşı yapılan denetimde, cadde cadde gezerek dilencileri toplayan ekipler, kimlik vermek istemeyen ve zorluk çıkaranlara karşı uzun süre mesai harcadı.

 

Aralarında yaşlıların, hamilelerin ve çocukların da bulunduğu dilenciler Zabıta ekipleri tarafından, polis merkezine götürülen dilenciler adli işlemleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Büyükşehir Zabıta ekipleri, kent genelinde dilencilere yönelik rutin çalışmalarını sürdürecek.  

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar