Subscribe Us


Mersin Valisi Pehlivan Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısına katıldı


 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen "2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı”na katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın himayelerinde, orman yangınlarında en hassas 23 İlin Valisi’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ormanları, doğal ve beşeri sebeplerden kaynaklı yangınlara karşı korumak için büyük bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkilerinin en fazla görüldüğü bölgelerin başında Türkiye'nin de içinde yer aldığı Akdeniz kuşağının bulunduğunu, bu kuşaktaki ülkelerde her yıl orman yangınlarında büyük artışlar yaşandığına değindi.
Toplantıda basın mensupları ve katılımcılara açıklamalarda bulunan Yerlikaya yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye'de son dört yılda toplam 7 bin 225 orman yangınının meydana geldiğini dile getirerek, "Bu yangınlarda toplam 168 bin 194 hektar orman alanı zarar gördü. Bu dönemde, AFAD'ın Jandarma ile birlikte müdahale ettiği yangın sayısı 278. Üzülerek ifade etmeliyim ki son dört yıl içinde meydana gelen yangınlarda maalesef 122 vatandaşımız hayatını kaybetti."
"AFAD Tarafından Kullanılan Ödenek Miktarı 81 milyon Lirayı Aştı"
Son bir yılda ise Türkiye'de çıkan 2 bin 272 orman yangınında 15 bin 891 hektar alanın zarar gördüğünü aktaran Yerlikaya, bu yangınlarda 71 yerleşim yerinin ve 6 bin 587 vatandaşın başarıyla tahliye edildiğini kaydetti.
Bakan Yerlikaya, "Son üç yılda ise orman yangınları sonrası, AFAD tarafından kullanılan ödenek miktarı da her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 81 milyon lirayı aştı." ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya, orman yangınlarıyla mücadele anlamında, Tarım ve Orman Bakanlığının liderliğinde ilgili tüm bakanlıklar ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla seferberlik ruhuyla hareket ettiklerine işaret etti.
Özellikle üçüncü ve dördüncü seviyede meydana gelen orman yangınlarında AFAD olarak mücadeleye katıldıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanlığından gelen talepler doğrultusunda yangınların bir an önce söndürülmesi için büyük gayret gösterdiklerini, insan kaynaklı çıkan orman yangınlarına karşı vatandaşlara da çağrıda bulunarak, bu konuda daha fazla bilinçli olunması gerektiğini bildirdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar