Subscribe Us


Seçer, Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılmasını istedi


 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na katıldı. Mersin’in İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bölge konumunda olduğunu ancak buna karşın Mersin’e gerekli yatırımların yapılmadığını söyleyen Seçer, “Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması başlı başına düşündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik” dedi.

Mersin’in süratle geliştiğini vurgulayan Seçer, ulaşımın kolay olduğu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarımın da gelişeceğine işaret etti. Mersin Limanı’nın genişleme çalışmaları ve Silifke Taşucu’ndaki SEKA Limanı’nın özelleştirilmiş olmasının bölgede karayolu taşımacılığında yeni koridorları açma ihtiyacını ortaya koyacağını kaydeden Seçer, bir an önce Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

 

Mersin’in sorunları için kentin tüm bileşenlerinin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Seçer,  iş insanları ve bağlı bulundukları STK’lara seslenerek, “Siyasilerle beraber merkezi hükümetin yatırımlarını buraya çekmek, buranın sorunlarını çözmek için iş birliği yapma zorunluluğumuz var. Yerel yönetimler olarak biz buna hazırız” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar