Subscribe Us


TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ’NDE GÖZENER GÜVEN TAZELEDİ ..

TARSUS-HABER-Kısa adı TÜM-EMEK-DER olan Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubesi genel kurul toplantısı yapıldı. Başkan M. Bülent Gözener güven tazeledi ve tekrar başkan seçildi.

Aşiyan Düğün Salonunda gerçekleştirilen genel kurula genel başkan Satılmış Çalışkan ve bölgedeki bazı il ve ilçelerin  Emekli Derneklerinin başkanları, Belediye başkan yardımcısı

Belediye Meclis üyeleri, İYİ Parti Belediye başkan adayı Dr. M. Yunus Seven, önceki dönemlerde  belediye başkanlığı yapan Bedrettin Sarpkaya ve üyeler katıldı.

Açılış ve saygı duruşu ile divan oluşurken divan başkanlığını Tüm Emekliler Derneği genel başkanı Satılmış Çalışkan yaptı.

Açılış konuşmasını yapan  genel başkan Satılmış Çalışkan, emeklilerin aldıkları ücretlerin çok düşük kaldığını belirterek “Emeklilere verilen sözler tutulmadı. Emekliler geçim sıkıntısı çekiyor. Birde maaş bağlamada bazı adaletsizlikler var. 3500 gün prim ödeyen ile 7 bin, 8 bin gün prim ödeyen aynı tutuluyor. Bayramlarda verilen emekli ikramiyesi de çok  yetersiz kaldı. En azından kurban bayramında emeklinin kurban alabileceği bir rakamın ikramiye olarak verilmesi gerekir. Emekliler haklarını  aramalı mücadele etmeli,  Emekli derneklerine destek vermeli. Bizlerde haklarımızı  daha   çabuk alabilmek için birleşmeliyiz. Örneğin emeklilerde sendika kurabilmeli ve bu sendikalar, alınacak kararlarda  emekli adına söz sahibi olmalı” dedi.

Tarsus Şube başkanı  M. Bülent Gözener ise Tarsus’ta emeklilerin haklarını korumak ve yeni kazanımlar elde edebilmek  için mücadele verdiklerini ifade ederek “Genel merkezimiz nezdinde emeklilerin sendikal haklar elde etmesine destek veriyoruz. Tarsus’ta, Mersin’de ve Adana’da emeklilere verilen hizmetlerde özel indirim anlaşmaları yapıyoruz. Genel merkezimizin misafirhanesi de Ankara’ya giden üyelerimizin hizmetinde olup, emeklinin daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için çalışıyoruz” dedi.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinden sonra seçimlere geçildi.

Mevcut başkan M. Bülent Gözener başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Talat Özen, Sabri Tıraş, Mehmet Ali Binici, Necip Özdemir.

Denetim kurulu ise  Ahmet Keller, İbrahim Feti Demir ve Mustafa Durna’dan oluştu.

Üst kurul delegeliklerine de  Sabri Tıraş,  Zülfükar Gümüş, Hüseyin Doğrugider,  Saliha Yılmaz, Fikri Öktem, Yasemin Yeni, Gülsevim Kıraç, Ayhan Dursunoğlu, Fatih Hicret, İsmail İşidoğru, İbrahim Tırlık seçildiler.  Genel başkan Satılmış Çalışkan ve Tarsus Şube başkanı M. Bülent Gözener, kongreye katılan misafir ve üyelere teşekkür etti.

Kongre sonunda Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın destekleriyle emeklilere döner ayran ikram edildi.

HABER- FOTO. YAKUP BONCUK

 





 

Yorum Gönder

0 Yorumlar