Subscribe Us


10 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

10 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

GÜLEK HALKINDAN TEŞEKKÜR

Tarsus’un eski  beldelerinden Gülek’in adı Kahraman Gülek olarak değiştirilmesi Gülek halkını  sevindirdi. Meclise ve başkan Ali Boltaç’a teşekkür edildi..

Belediye Meclisinde konu gündeme alındı. 1920 yılında  düşmanın Tarsus ve Gülek’i işgali sırasında Gülekteki 44 kahramanın Fransızları esir alarak  Kurtuluş savaşının kazanılmasında etken olması nedeniyle eski beldeye “Kahraman Gülek” adı verildi. Belediye başkanı Ali Boltaç’ın önergeyi oylamasında  oy çokluğuyla yeni ismi onayladı. Gülekliler Boltaç’a teşekkür etti.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN KOMEDİ OYUNU

Tarsus Belediyesi 11 haziranda  Komedi oyunu getiriyor.

Süheyl ve Behzat Uygur’un Şarkılı İnteraktif Komedi Oyunu “HEY GİDİ GÜNLER” ile kahkaha dolu bir akşam sizleri bekliyor..

Tarih. 11 Haziran Salı –Saat.20:00

Yer.St. Paul Meydanı

Bu muhteşem etkinliği kaçırmayın!

Etkinlik ücretsizdir..

………..…OOO…………..

NEDE OLSA TARSUS'LU İSİMLİ

TÜRKÜ ALBÜMÜ GALASI

Tarsuslu sanatçı Ahmet Özturşucu  ‘’Nede Olsa Tarsus'lu’’  İsimli Türkü Albümü Ve Video Klibinin Galasını 12 Haziran’da yapacak.

Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda saat 20.00’de yapılacak gala için davette bulunan Ahmet Özturşucu, ‘’Ben sanat alanında Tarsus Sevdalısı ,Türkülerin Hizmetçisiyim. Sizleri Yanımda Görmekten Onur Duyarım..’’ dedi.

Tarih : 12 Hazıran 2024

Saat : 20.00

YER : Tarsus Belediyesi Nıkah Salonu.

 

………..…OOO…………..

ŞENNUR HANIM TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus’un simge isimlerinden merhum Selçuk Togo'nun eşi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Fuat Togo'nun annesi ŞENNUR TOGO vefat etti. Cenazesi 9 haziran 2024 Pazar günü ikindi namazına müteakip Tarsus Şehir Mezarlığında  toprağa verildi. Allah rahmet eylesin.

Tarsus’un simge isimlerinden merhum Selçuk Togo'nun eşi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Fuat Togo'nun vefat eden annesi  Şennur Togo son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Merhumenin cenazesi Tarsus şehir Mezarlığında  ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazeye Togo ailesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Hüsnü Yağcı ve meclis üyeleri,  MHP Önceki dönem milletvekili Baki Şimşek, CHP önceki dönem milletvekili Ali Oksal, Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Ali Uyan, CHP Tarsus İlçe başkanı Selahattin Şahin, işadamları ile çok sayıda vatandaş katıldı

……….…OOO………….. 

CELAL TEZEL BİRLİK

TOPLANTISINA KATILDI

Celal Tezel Tarsus Belediyesi Tarihi Kentler Birliği temsilcisi olarak; İstanbul’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Genel Kuruluna katıldı.

Tezel ‘’Saygıdeğer dostlarım, 08 Haziran 2024 günü Tarsus Belediyesi Tarihi Kentler Birliği temsilcisi olarak; İstanbul’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Genel Kuruluna katıldım. Genel Kurul sırasında arkadaşım Yalova Belediye Meclis Üyesi Nurullah Yavaş ile birlikte Birliğin Genel Başkanlığına aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile tanışma ve ayak üst de olsa kısa bir söyleşi yapma imkanımız oldu.Bu seçimde anamızın ak sütü gibi helal oylarımızla Sayın Mansur Yavaş’ı destekledik. Sayın Mansur Yavaş’ın seçimi kazanması için elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık. sonuçta Türkiye Tarihi Kentler Birliği Genel Başkanlığını kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı tüm içtenliğimle tebrik ediyor ve kutluyorum. Birliğin Sayın Mansur Yavaş’la birlikte yeniden atağa geçeceğine ve yeni bir dinamizm kazanacağına yürekten inanıyorum. Yeni Birlik Genel Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın başarılı çalışmalarının devamını diliyor, saygılar sunuyorum.’’ Dedi.

……….…OOO………….. 

TARSUS VE MERSİN HALKINA SU

TASARRUFU  ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Aşırı tüketime bağlı olarak su depolarındaki rezervlerin azaldığını belirterek Tarsus dahil su tasarrufu çağrısında bulundu.

Meski’den yapılan açıklama şöyle:’’Mersin ili genelinde son bir haftadır sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artışından kaynaklı olarak Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin üst kotlarında aşırı tüketimden dolayı su temininde yetersizlikler yaşanmaktadır. İlimizde, kar ve yağmur yağışlarının mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi nedeniyle hem yer altı hem de yer üstü kaynaklarda önemli ölçüde azalmalar meydana gelmiştir. MESKİ Genel Müdürlüğü, kırsalda küresel iklim değişikliği dolayısıyla yaşanan kuraklığın ve merkez ilçelerde nüfus artışıyla beraber rezervler üzerindeki olumsuzluğun etkilerini azaltmak amacıyla Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi başta olmak üzere ilave su kaynaklarını devreye almak için çalışmalarına uzun zamandır yoğun bir şekilde devam etmektedir. Dört merkez ilçemiz ve Tarsus’un içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hatları tam kapasite ile çalışmakta, işletmeden kaynaklı arızamız bulunmamakta ve karşılaşılan sorun ise aşırı tüketimden kaynaklanmaktadır.

Ekiplerimiz hem sahada hem de SCADA Merkezimizde 7/24 takipte olup; çalışmalarına kesintisiz devam etmektedir. Kuraklığın ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık etkileri ile aşırı su tüketimine bağlı olarak su temininde yaşanan olumsuzlukları azaltabilmek adına su tasarrufu bilinciyle hareket edilmesi büyük önem arz etmektedir. Aşırı tüketime bağlı olarak su depolarındaki rezervlerimiz azalmakta bu nedenle de zaman zaman kesintiler yaşanabilmektedir. Vatandaşlarımızın yaşanan su kesintilerinden dolayı anlayışını bekliyor, insani tüketim amaçlı olarak temin ettiğimiz suyun (bahçe sulama, yüzme havuzları, araç, balkon ve halı yıkama vb…) tasarruf bilinciyle kullanılmasının önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.Hep birlikte iklim değişikliği ve kuraklığa karşı mücadele ederek gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için suyumuzu koruyalım.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

 

……….…OOO………….. 

TARSUS’TA HAFTA SONUNDA

3 AYRI KAZA

Tarsus’ta son iki gün içinde biri ölümlü 3 kaza meydana geldi.

Alifakı cezaevi mevkisinde biri, Cengiz Topel caddesinde biri ve D-400 karayolunda diğeri olmak üzere 3 yaralamalı ve hasarlı kaza meydana geldi.

……….…OOO………….. 

ÇAMLIYAYLADA ÖLÜMLÜ KAZA

Dün Çamlıyayla’da bir kaza meydana geldi. Kontrolden çıkan araç takla attı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi de yaralandı. Kaynak Tarsus Akkoza.

 

……….…OOO………….. 

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

YEŞİL  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 1435

MHP-Mahmut Tat:71

İYİ P. M. Yunus Seven:28

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:30

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

YEŞİLYURT  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 1793

MHP-Mahmut Tat:900

İYİ P. M. Yunus Seven:183

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:214

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

YUNUS EMRE  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 613                                                                            

MHP-Mahmut Tat:220

İYİ P. M. Yunus Seven:45

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:39.

XX

Toplam.

Ali Boltaç CHP: 79.502

Mahmut Tat. MHP:48327

M.Yunus Seven İyi Parti.8641

M. Ozan Bozdoğan-Memleket Partisi; 8917

Tarsus ilçe merkezi sonuçları

(BU YAZININ SONU)

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar