Subscribe Us


12 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

12 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSLU EMEKLİLER MERSİN’DE

Tarsus Emekli Evi bünyesinde üye olan Tarsus’lu üyeler Mersin’de güzel bir akşam geçirdi.

Mersin Büyükşehir belediyesinin Yenişehir emekli evindeki üyelerden oluşan Gönülden Sesler Korosu yaz nağmeleri konserini dün verdi. Mezitli Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Tarsus Emekli Evi üyelerinden bir grupta katıldı.

 

……………..OOO……………..

TARSUS’TA KAPSAMLI BİR

TEMİZLİK KAMPANYASI

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çarşı merkezinde geniş ve kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Cumhuriyet Meydanı, Şehit Mustafa ve Eski Ömerli Mahallelerinde yapılan temizlik, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın talimatlarıyla kentte temizlik çalışmaları tüm hızıyla gerçekleşiyor. Kenti pırıl pırıl yapan ekipler aynı zamanda çalışmalar sırasında molalar vererek bölgedeki esnafla sohbet ediyor. Esnafların öneri ve taleplerini dinleyen birim sorumluları, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik notlarını alıyor.

……………..OOO……………..

BOLTAÇ: “”TEMİZ BİR ÇEVRE,

SAĞLIKLI BİR YAŞAM DEMEKTİR”

Her zaman Tarsus için çalışıldığını vurgulayan Başkan Ali  Boltaç “Belediyemiz, vatandaşlarımızın memnuniyeti ve refahı için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Şehrimizin her köşesinde aynı titizlikle hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam demektir. Hep birlikte daha güzel, daha yaşanabilir bir Tarsus için el ele vermeliyiz.” dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların ve esnafın memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

……………..OOO……………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN

KOMEDİ OYUNU ERTELENDİ

Tarsus Belediyesi  tarafından düzenlenmesi düşünülen  ve Süheyl ve Behzat Uygur’un Şarkılı İnteraktif  Komedi Oyunu “HEY GİDİ GÜNLER” ertelendi.

St. Paul Meydanında dün akşam yapılması planlanan etkinlik ileri bir tarihe ertelendi.

………..…OOO…………..

NEDE OLSA TARSUS'LU İSİMLİ

TÜRKÜ ALBÜMÜ GALASI

Tarsuslu sanatçı Ahmet Özturşucu  ‘’Nede Olsa Tarsus'lu’’  İsimli Türkü Albümü ve  Video Klibinin Galasını  bugün (12 Haziran’da) yapacak.

Herkesi galaya davet eden Ahmet Özturşucu, bugüne kadar bir şiirini besteledi. Bazılarını da  diğer müzik ustaları besteleyerek güzel bir sanat eseri meydana getirdiler. Özturşucu,  Tarsus Belediyesi  Nikah Salonundaki gala gecesinde  bestelenen eserlerinin yer aldığı ve video klip çektiği eserlerini Tarsus halkı ve müzikseverlerle paylaşacak. Bunun için bugün Belediye Nikah Salonunda saat 20.00’de bir gala proğramı yapılacak.

Özturşucu “Müzik alanındaki çalışmalarımı sergilemek ve  Türkü dostları ile paylaşıp güzel bir akşam geçirmek adına Belediye nikah Salonunda galamızı yapıyoruz. Tüm halkımızı, basın mensuplarını ve müzikseverleri bekliyoruz” dedi.

 

……….…OOO…………..

İNLEYEN NAĞMELER KONSERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Tarsus’ta faaliyet gösteren İnleyen Nağmeler Musiki Derneği dün akşam  güzel bir konsere ev sahipliği yaptı. Belediye Nikah salonunda “Gözlerin benim olsun,şarkılar senin” adını taşıyan konserde koroyu şef Mehmet Tevfik Utku yönetti.. Başkan Feryal Soydan Bulut  konsere gelen herkese teşekkür etti.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA GENÇ GİRİŞİMCİLER AÇILIŞI

Tarsus’ta Çukurova  Genç Girişimci iş insanları Derneğinin Tarsus şube açılışı  (dün) saat 18.00’de yapıldı. Tarsus Ticaret ve  Sanayi Odasında yapılan  açılışa çok sadıya iş adamı katıldı. Tarsus Şube başkanı İbrahim Enes Yalçın ve Çukurova Genç Girişimci iş insanları Derneği başkanı Sibel Gelbul,  açılış ve kokteyle katılanlara teşekkür etti.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA HER YER KARANLIK

Adana caddesi..Mersin Caddesi Yıldızlar köşesine kadar karanlık.

Kleopatra kapısı karanlık içinde.Cetvel köprü başındaki Ay yıldızın ampulleri patlamış, karanlıkta. Beydeğirmenindeyiz.Yeni Otogar önündeki “Peygamberler şehri Tarsus’a hoş geldiniz” yazan tak, karanlık içinde.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KEMAL MUHTAR

ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRECEK

Tarsus’ta karne alan çocuklara  Duatepe mahallesi muhtarı Kemal Arslan hediye verecek.

Muhtar Arslan “14 Haziran 2024 Cuma günü saat 16.30’da Duatepe mahallesi muhtarlığı önünde tüm çocuklarımızla bir araya geleceğiz.  Sosyete palyaço oyunu ile etkinlik yapacağız. Herşey okuyan çocuklarımız için. Karnesini getirene hediyede vereceğiz” dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KURBANLIKLAR GELMEYE BAŞLADI

Bu hafta sonu kutlanacak olan Kurban bayramı öncesi Tarsus’a kurbanlıklar gelmeye başladı. Yurdun dört bir yanından canlı hayvanlar Tarsus’a getirilerek  satışa sunuldu. Canlı hayvan kilosu Tarsus’ta 250- 270 TL arasında uygulanacak.Belediye tarafından Tarsus’ta 4 yerde hayvan satış pazarı kuruluyor.

İşte Pazar yerleri:

1-Hürriyet mahallesi Yavuz Donat Bulvarı

2-Gazipaşa mahallesi Mehmet Akif Ersoy caddesi kesişimi

3-Fevzi Çakmak mahallesi-Kuvayi Milliye Parkı arkası

4-Ulubatlı Hasan bulvarı, Mersin BŞB Mezbahane yanı

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar