Subscribe Us


13 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

13 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

YENİ İSİM MERSİN/TARSUS

MUHTARLAR DERNEĞİ OLDU

Tarsus- Çamlıyayla Muhtarlar Derneğinin tüzük tadili yapıldı. Derneğin yeni ismi   Mersin/Tarsus Muhtarlar Derneği oldu.

Tüzüklü genel kurula Tarsus Belediye Başkan Yardımcılarından Veyis Avcı, Muzaffer Akkılıç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri Daire Başkanlığı Tarsus Şube Müdürü Soner Yetgin, Meski Doğu İşletmeler Daire Başkanı Önder Yandımata, Tarsus Mezarlık Hizmetleri Müdürü Yusuf Nevruz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen katıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığı Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör Katip Üyeliğe ise Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ve Altaylılar Mahalle Muhtarı Yeliz Bozkurt getirildi.

Başkan Mustafa Naci Güllü “ Muhtarlık Gönül İşidir. Köyünde ve Mahallesinde Vatandaşın gönlünü almış Seçilmiş Muhtarlar için birlikte hareket etmemiz ve Dayanışmayı pekiştirmek için Dernek Faaliyetleri önem arz eder" dedi.

 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim kurulu Üyesi Ali Gülgen "Konfederasyon olarak bizler Kamu yararına Faaliyet Gösteren kurum unvanını aldık. Konfederasyon olarak bölge bölge toplamda 12 federasyon ve Yüzlerce Muhtarlar derneği ile Biz büyük bir Aileyiz Bu ailenin bir Parçası da sizlersiniz Birlikte Daha Güçlü Türkiye'yi inşa eden demokrasinin Temel Taşlarıyız. Genel Kurulun Hayırlara vesile olmasını diliyorum. " dedi.

……………..OOO……………..

ÇAMLIYAYLA’LI MUHTARLAR

KENDİ DERNEKLERİNİ KURDU

Çamlıyayla'da Muhtarların kendilerine ait dernek kurdu. Tarsus’tan ayrılan muhtarlar Çamlıyayla Muhtarlar Derneğini kurdu.

Bu nedenle Tarsus’taki dernek İsim değişikliği yaptı.  Mersin/Tarsus Muhtarlar Derneği olarak Tüzük Değişikliği için Genel Kurulu kararı almak üzere Muhtarlar bir araya geldi.

……………..OOO……………..

TARSUS'TA KAZA 1 ÖLÜ..

Tarsus'ta Gazipaşa Bulvarı otoban bağlantı yoluna yakın noktada yaşanan motosiklet kazasında ağır yaralanan Semih Taş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

………..…..OOO….…………..

AHMET ÖZTURŞUCU TÜRKÜ GALASI YAPTI

Tarsuslu Türk Halk müziği sanatçısı Ahmet Özturşucu  türkülerinin galasını yaptı. ‘’Nede Olsa Tarsus'lu’’  İsimli Türkü Albümü ve  Video Klibinin Galasıdün Nikah salonunda gerçekleştirildi.

Özturşucu, bugüne kadar bir çok şiirini besteledi. Bazılarını da  diğer müzik ustaları besteleyerek güzel bir sanat eseri meydana getirdiler. Özturşucu,  Tarsus Belediyesi  Nikah Salonundaki gala gecesinde  bestelenen eserlerinin yer aldığı ve video klip çektiği eserlerini Tarsus halkı ve müzikseverlerle paylaştı.

……….…OOO…………..

MUHTAR ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRECEK

Tarsus’ta karne alan çocuklara  Duatepe mahallesi muhtarı Kemal Arslan hediye verecek.

Muhtar Arslan “14 Haziran 2024 Cuma günü saat 16.30’da Duatepe mahallesi muhtarlığı önünde tüm çocuklarımızla bir araya geleceğiz.  Sosyete palyaço oyunu ile etkinlik yapacağız. Herşey okuyan çocuklarımız için. Karnesini getirene hediyede vereceğiz” dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KURBANLIKLAR

GELİYOR SATIŞ BAŞLADI

Kurban bayramı öncesi Tarsus’a kurbanlıklar gelmeye başladı. Yurdun dört bir yanından canlı hayvanlar Tarsus’a getirilerek  satışa sunuldu. Canlı hayvan kilosu Tarsus’ta 250- 270 TL arasında uygulanacak.Belediye tarafından Tarsus’ta 4 yerde hayvan satış pazarı kuruluyor.

İşte Pazar yerleri:

1-Hürriyet mahallesi Yavuz Donat Bulvarı

2-Gazipaşa mahallesi Mehmet Akif Ersoy caddesi kesişimi

3-Fevzi Çakmak mahallesi-Kuvayi Milliye Parkı arkası

4-Ulubatlı Hasan bulvarı, Mersin BŞB Mezbahane yanı

 

……….…OOO…………..

CHP TARSUS KADIN KOLLARI'  SEÇİMİ TEKRAR YAPILACAK

CHP Tarsus Kadın Kolları Olağan Kongresinin yenilenme tarihi belli oldu.

CHP Kadın Kolları başkanlığınca yapılan açıklamada  "İptal Kararı Gereğince Yenileme Seçimi" 27 Haziran Perşembe günü 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Yıldırımlar Park Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecektir.” denildi.

……….…OOO…………..

EMPATİ TARSUS PLATFORMU  İLE  SAHİPLENDİRME

Tarsus’ta Sokağa terkedilen 3 yaşındaki sevimli köpek Luna, artık yeni ailesi  ile buluştu... Empati Tarsus platformu  ile  sahiplendirme yapılıp Semra Cantutumlu, Nihat Cantutumlu ve minik torunları Derin Ata ile Lilya Pera’nın yanında.

Luna’nın yeni yuvasında geçireceği mutlu ve sağlıklı günlerin başlangıcına tanık olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu sevinç, empatitarsus platformunun  ilk sahiplendirme hikayesi ve daha nice güzel anılar biriktirmeyi umuyoruz.

……….…OOO…………..

TARSUS KAYADİBİNDE YANGIN

Kayadibi köyünde ormanlık alanda yangın çıktı.

 Ekiplet müdahale ederek yangını

Büyümeden söndürdü.

Kaynak Tarsus akkoza

……….…OOO…………..

TİCARET ODASI’NDA KOMİTE BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda komite buluşmaları devam ediyor. Bu kez 2. Meslek Komitesi (tarım ürünlerinin toptan ticareti) ve 3. Meslek Komitesi (yaş sebze ve meyve komisyonculuğu ve ticareti) üyeleri bir araya gelerek sektörel konuları değerlendirdi.

Tarım sektöründe planlamanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken komite üyeleri, bu yılın yaşanan en zor yıl olduğuna vurgu yaptılar. Sektördeki en büyük sorunu ‘belirsizlik’ olarak değerlendiren komite üyeleri, bu dönem başta hava şartları olmak üzere yaşanan fiyat istikrarsızlığı, girdi maliyetlerindeki ciddi artış, işçilik sorunu ve pazarlama tarafındaki sorunlarla birlikte problemlerin en tepe zirveye ulaştığını söylediler.

Tarımda girilen bu zorlu sürecin aşılması için organizasyonel bir örgütlenmeye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen komite temsilcileri, bunun yanı sıra Hal Yasası’nda da üretim ve tüketim bölgelerine göre birtakım değişikliğe gidilmesinin faydalı olacağını belirttiler.

Sorunların geniş kapsamlı istişare edildiği toplantıda yerel dinamikler bazında da çalışmalar yapılmasının gerekliliğine işaret edildi

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar