Subscribe Us


16 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

16 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BUGÜN  BAYRAM-Türkiye  Kurban bayramını kutluyor. Dün Tarsuslular arefe nedeniyle mezarlıklara gidip dua etti. Bu sabah ise bayram namazı ile bayrama eriştik.. Herkesin bayramı kutlu olsun.

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KURBAN  BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç Kurban Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Boltaç, mesajında bayramın sevinci ve bereketine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik ruhunun önemine dikkat çekti.

 Başkan Boltaç, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Değerli Tarsuslular,

 Kurban Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, sevgi ve hoşgörüyü yaygınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlandıran özel günlerdir. Bu anlamlı günlerin, sizlere ve sevdiklerinize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

 

Bayramın manevi atmosferini hep birlikte paylaşırken, ihtiyaç sahiplerine uzatacağımız bir el, onlara göstereceğimiz içten bir tebessüm, bayramın sevincini ve bereketini kat kat artıracaktır. Hep birlikte, el ele vererek daha güçlü, daha mutlu ve daha huzurlu bir Tarsus inşa etmeye devam edeceğiz.

 

Ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi dilerim. Kurban Bayramı'nız mübarek olsun.”

………..…OOO…………..

MUSA CEYLAN’DAN TEŞEKKÜR

Tarsus Kent Konseyi Genel Kurulunda Başkanlık görevine seçilmemde desteklerinden dolayı Konseyimizin bileşeni olan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ederim

 

………..…OOO…………..

MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı münasebetiyle Tarsus'ta ve Çamlıyayla'da bulunan tüm  mahallelerin mezarlıkların temizliği ve bakımının  yapıldığı ziyarete hazır hale getirdiği öğrenildi.

Fırat Maktayın haberine göre; Tarsus Merkez Kabristan başta olmak üzere, Güney Mezarlığı ile Sucularlı mezarlığı, Çamlıyayla ile  diğer köy (mahallerin) mezarlıkları Mersin Büyükşehir Belediyesi  Tarafından bayram öncesi gerekli bakım ve  temizlediği yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı  ekipler, merkez ile   kırsalda ve ovadaki mezarlıkların Genel temizliklerini ve bakımını tamamlayarakher bayram öncesi  ziyaretçilere hazır hale getirildi

 

………..…OOO…………..

 

BELEDİYE PERSONELİNE TEŞEKKÜR VE ÖVGÜ

Konuşmasında belediye personelinin özverili çalışmalarına da değinen Boltaç, "Siz değerli çalışma arkadaşlarım, bizler 31 Mart 2024 tarihinden itibaren halkımıza hizmet etmek için göreve geldik. Halkımıza hizmet etmeye başladığımız bu süreçte sizlerin de desteğini aldık. Sizlerle ekip ruhuyla çalıştık. Bu bir ekip işidir. Ekip ruhu önemlidir. Ekibin uyumu da başarıyı getirir. Bütün emekleriniz Tarsus halkı içindir. Biliyorum ki hepinizin aklında Tarsus’un çıkarları var. Sizlerde bu anlamda Tarsus halkı için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Sizlere bu özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

DAHA TEMİZ BİR TARSUS İÇİN TEMİZLİK İŞLERİ BAYRAMDA DA GÖREVDE

Boltaç konuşmasının devamında bayram süresince yapılacak çalışmalara da değindi:” Önümüzde kurban bayramı var. Bu bayram size mutluluk, sağlık ve bereket getirsin. Hepinize mutlu bir bayram diliyorum. Biz de bu bayramda görevimizin başında olacağız. Özellikle kurban bayramında temizlik ile ilgili problem oluşmasın diye Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de görevde olacaktır. Daha temiz daha nezih bir Tarsus için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

……….…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da güçlendiği, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini hatırladığımız bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

 

Göreve geldiğimiz günden bugüne yüzyıllardır hoşgörü ve barışın beşiği olan, zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip güzel kentimizin gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Mersin halkının desteğiyle göreve yeniden seçilmenin mutluluğu ve heyecanıyla, yeni görev dönemimizde de çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem bayram öncesi yaptığımız hazırlıklarla hem de bayram süresince yürüteceğimiz çalışmalarla tüm Mersinlilerin huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık. Bayram boyunca görevimizin başında, sizlerin hizmetinde olacağız. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve esenlik dolu bir bayram temenni ediyorum. Bayramın, Mersin’e ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileğiyle, Kurban Bayramınızı kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla.”


……….…OOO…………..

TARSUS ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN

KEMAL TURSUNBAY’I RAHMETLE ANIYORUZ

MEDYAD ''Tarsus eski belediye başkanlarından merhum Kemal Tursunbay’ı rahmetle anıyoruz. 1980 öncesi belediye başkanlığı yapan gazeteci ve belediye başkanı Kemal Tursunbay 15 Haziran 1993 tarihinde hayata gözlerini yummuştu. Merhumu vefatının yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

GAZETECİ ALİ ŞANLIYI RAHMETLE ANIYORUZ

Tarsus’lu merhum gazetecilerden Ali Şanlı’yı bugün ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Ulusal Tercüman ve Bulvar gazeteleri ile Tarsus’a Ayna gazetesi muhabirliği yapan Şanlı 16 Haziran 1997 tarihinde vefat etmişti.

……….…OOO…………..

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ BUGÜN AÇIK

Kurban bağışları için Bugün Tarsus Müftülüğü açık tutuluyor.

Kurban bağışı için müftülük ekibi sizleri bekliyor.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar