Subscribe Us


17 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

 

17 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BUGÜN  BAYRAMIN 2. GÜNÜ

Türkiye  Kurban bayramını kutlarken Tarsus’ta da kutlamalar sürüyor. Dün Tarsuslular mezarlıklara gidip dua etti. Dün sabah ise bayram namazı ile bayrama eriştik.. Herkesin bayramı kutlu olsun.

………..…OOO…………..

ÜRETİCİ KADINLARA TARSUS GENÇLİK KAMPINDA SÜPRİZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Üretici Kadın Stantları’nda ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sunan ve farklı sosyal çevreleri tanıma şansı yakalayan kadınlar, Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen moral etkinliğinde buluştular. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da katıldığı toplantıda, 2024-2029 döneminde yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş ve öneriler tartışıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, etkinlikte yaptığı konuşmada, üretici kadınların yaptıkları çalışmalarla örnek oluşturduklarının altını çizerek, “Önümüzde ki 5 yılda daha iyi çalışmaları nasıl yapabiliriz? Gelirlerimizi ne şekilde arttırabiliriz? Biz artık bunları düşünmemiz gerekiyor.

 sizlerin el emeğiyle ürettiğiniz ürünleri daha geniş kesimlere nasıl ulaştırabiliriz? Bu konuda sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz. Bu toplantılarımız önümüzde ki günlerde de sürecek” diye konuştu.

Şerife Hasoğlu Dokucu, Başkan Vahap Seçer’in de selamlarını ilettiği konuşmasında, tüm kadınların bayramlarını tebrik etti. 

………..…OOO…………..

TARSUS ŞAHMERAN EĞİTİM KURUMLARI

 TRAFIK EĞİTİM DANIŞMANI FARUK ERKARA

 SÜRÜCÜLERİ UYARDI...

Faruk Erkara "Sevgi değer dostlarım geleneksel olarak kutladığımız bir  bayrama daha geldik. Bayramlar özlem giderdiğimiz , mutlu olduğumuz günler olması gerekir.

Ama ne yazık ki bayram da karayollarımız iki yönlü ağırlıklı olduğu için yoğunluğa cevap veremiyor ve yollarımız KAN YOLLARI oluyor, bayramlar acı ve üzüntü yaşadığımız günler oluyor.

Dünden itibaren binlerce , onbinlerce araç karayoluna akım etti hepsi bir an önce sevdiklerine kavuşmak istiyor kazalarda bu nokta da başlıyor.

Siz sevdiklerime güvenli yolculuğunuz da size yarayacak bir kaç önerim olacak dikkate alırsanız sevinirim.

1- Uzun yolculuğa çıkmadan önce mutlaka aracınızın bir uzun yol bakımını yapın, bu sizi

Yolda kalmaktan kurtaracaktır.

2- Hız kurallarına uyalım erken varma duygusu bizi kaza yapmaya götürmesin !..Aşırı hız daha çok manevra daha çok sollama daha çok risk demektir.

3- Kavşaklarda ilk geçil hakkı’

4- Manevra kuralları,

5- Sollama kuralları ,

6- Yön değiştirme kurallarına uyalım.

6- Sakin ve hoş görüşlü olalım yaz sıcakları sürücüleri uzun yolculukla birleşince yorabilir ve dikkat dağınıklığı na neden olabilir.

7- Yanımızda ehliyet li ve araç kullanan birisi varsa mutlaka değişerek sürelim, molalar verelim.

8- Trafik işaretçilerine uyalım.

9 - Şerit izleme kurallarına uyalım .

10- Dönüşte uykumuzu almış be dinlenmiş bir şekilde

Trafikte çıkalım.

11- Sıcaklarda asfalt erime noktasına geldiği için öndeki araçla TAKİP MESAFESİNİ uzatın ve fren mesafesini iyi ayarlayın .

Hepinizi çok seviyorum GÜVENLİ SÜRÜŞLER DİLİYORUM..

İYİ BAYRAMLAR SEVGİLERİMLE

………..…OOO…………..

 TARSUS'A KATKI VERENLER GRUBU

2. YILINA GİRDİ

Fatma Öztutan ‘’Tarkav’ın  16 Haziran itibariyle  kuruluş yıldönümümüzü gururla kutluyoruz. Bu özel gün vesilesiyle, şehrimize sağladığınız değerli katkıları ve topluma olan büyük hizmetlerinizi takdirle anıyoruz.’’ Dedi.

Sizlerin çabaları ve özveriniz, Tarsus'un daha güzel bir geleceğe doğru ilerlemesinde kritik bir rol oynamaktadır.

Ayrıca, moderatör arkadaşlarımıza da içten teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Etkin çalışmalarınız ve grubun başarısına olan katkılarınız için müteşekkiriz.

Kuruluşunuzun bu anlamlı gününde birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gelecekteki projelerinizde başarılarınızın artarak devam etmesini diler, nice nice yıllara hep birlikte ulaşmayı umarız.

Sevgi ve saygılarımla,

FATMA ÖZTUTAN -TARSUS'A KATKI VERENLER GRUP BŞK

……….…OOO…………..

TARSUS'TA İSRAİL BAŞBAKANI TAŞLANDI

Tarsus’ta sabah bayram namazı çıkışı iki ülke lideri taşlandı. Ulu Camide namazdan çıkanlar, Filistin halkına zulmettiği için ABD başkanı  büyük şeytan ve İsrail başbakanını küçük şeytan olarak anıp  iki şeytan diyerek taşladı.

Tarsus’ta İsrail kınandı ve İsrail bayrakları yakıldı, ayaklar altına alındı.

……….…OOO…………..

KAYMAKAMDAN KURBAN SATIŞ

YERLERİNE DENETİM

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, kurban satan ve alan vatandaşlarla hasbihâl etti.
Ziyaret ve incelemelerde Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, ilçe Tarım ve Orman müdürü Hayri Erdoğan ve
İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu Üyeleri de hazır bulundu.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR, KURBAN BAYRAMINDA’ DA

 VATANDAŞLARIN YANINDA OLDU

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve mobil kesim noktalarının yolunu tuttu. 

Bu kapsamda Büyükşehir; Akdeniz’de 1, Aydıncık’ta 1, Bozyazı’da 1, Gülnar’da 1, Mezitli’de 1, Mut’ta 1, Silifke’de 1, Toroslar’da 2, Yenişehir’de 1, Erdemli’de 2, Tarsus’ta 6 olmak üzere toplam 18 mobil kesim ünitesi, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ve Akdeniz’de toplam 6 mezbaha ile hizmet verdi.

……….…OOO…………..

" TARSUS SU PARK’’ AÇILIYOR

Tarsus Belediyesi’nin Yüzme Havuzu, Tarsus Su Park, 18 Haziran 2024 Salı günü açılıyor. Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için harika bir fırsat sunan bu tesis, bayram haftasına özel programıyla dikkat çekiyor.

"Bayram Haftasına Özel Açılış Saatleri"

Sezon boyunca hizmetinizde olacak olan Tarsus Su Park, bayram haftasına özel olarak 18 Haziran Salı’dan 24 Haziran Pazartesi’ye kadar her gün saat 10:00 - 18:00 arasında açık olacak. Bu dönemde ziyaretçiler, parkın keyfini doyasıya çıkarabilecek.

"Uygun Fiyatlarla Serinleme İmkanı"

Havuz giriş ücretleri de oldukça makul seviyede tutulmuş durumda. Sivil ziyaretçiler için giriş ücreti 200 TL iken, öğrencilere özel indirim uygulanarak giriş ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenci indirimi için öğrenci belgesi veya öğrenci kimlik kartı göstermek zorunludur.

"Yüzme Kursları Yakında Başlıyor!"

Tarsus Su Park, yalnızca serinlemek için değil, yüzme öğrenmek isteyenler için de bir fırsat sunuyor. Havuzun yüzme kursları ile ilgili detaylar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yüzme kursları hakkında güncel bilgiler için bizi takip etmeye devam edin.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar