Subscribe Us


24-25 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

24 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSTA GADİR HUM BAYRAMI

Tarsuslular Gadir Hum Bayramı’nın barış ve kardeşlik getirmesini temenni etti.

Hemşehrimiz Mustafa Erpolat ‘’Farklı kültürlerle bir arada yaşadığımız ülkemizde birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini bir kez daha hatırlıyorum. Tüm Alevi camiasının Gadir Hum Bayramını tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.

 

……….…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’NIN ŞEHİDİ VAR ŞEHİTLİĞİ YOK

1990’lı yıllarda Tarsus’un kasabası iken ilçe yapılan ve Mersin’in 13. ilçesi konumunda bulunan Çamlıyayla’nın şehidi var  Şehitliği yok. Vatandaşlar vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimizin Çamlıyayla’da bir şehitliğinin bulunmasını yetkililerden  istedi. Konu geçtiğimiz gün MEDYAD başkanı Okan Çalışkan ve Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan tarafından canlı yayında dile getirildi.

……….…OOO…………..

ŞEHİT SUNAY ATİLLA İSMİ GÜZEL

 BİR YERE VERİLMELİ

Tarsus’ta Sunay Atilla üstgeçidi yakında yıkılacak. Atilla’nın isminin yeni yapılacak bir alt yada üstgeçide verilmesi istendi.

Vatandaşlar “Şehidimiz Sunay Atilla ismi güzel bir yere verilmeli’’ dediler.

……….…OOO…………..

ŞAİRİN DOĞDUĞU

EVE SAHİP ÇIKAMADIK

Tarsuslu ünlü şair  Ümit Yaşar Oğuzcan'ın da doğduğu ev neden yıkıldı.

 Semra Gülduran ‘’Tarsus'ta baba evimiz.  Ümit Yaşar Oğuzcan'ın da doğduğu evdi ..Babam, kardeşlerim, çocuklarımız bu tarihi yüzyılı aşkın evde doğup yaşadık. Bu ev ailemizin gururu Ümit Yaşar Oğuzcan'ın da doğduğu evdi. Şimdi burası bir bulvar oldu.’’ Diye üzüntüsünü dile getirdi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS ULU CAMİDE FİLM ÇEKİMİ TAMAMLANDI

Tarsus’un tarihi ibadethanelerinden Ulu Cami’de yeni bir  film çekimi yapıldı.

Tekne Film yapımcı şirketi Tarsus Ulu Camii’de bayram öncesi yönetmenliğini Tunç Davut’un yaptığı “Kesilmiş bir ağaç gibi” isimli filmin çekimlerini yaptı.

Çekim bitti ve ekip Tarsustan ayrıldı.

……….…OOO…………..

“TARSUS'TAN HABERLER” GAZETECİ-YAZAR

GAZETECİ UĞUR PİŞMANLIK'IN  KİTABI

KÜTÜPHANELERDE YERİNİ ALDI

Tarsuslu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın “Tarsus Haberler/Kentsel Yazılar” adlı kitabı  Tarsus için bir kaynak oldu.

 Aratos dergisi ayrı basım kitabı olarak Aratos Yayınları’ndan çıkan “Tarsus’tan Haberler” kitabı bildiğimiz gazete haberleri değil, Tarsus’un tarihinde yer etmiş ya da gündeminde olan konulardaki makalelerden oluşuyor. Uğur Pişmanlık, “Tarsus’tan Haberler” kitabıyla okuru, makalelerde işlediği konulardan haberdar ediyor.

 

……….…OOO…………..

ÜÇ KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tarsus-Çamlıyayla karayolu üzerinde evden eve taşıma yapan işletmeye ait asansörlü kamyonet kaza yaptı. Olayda bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, F.Y.’nin sürücülüğünü yaptığı 55 AIV 668 plakalı üzerinde yük taşıma asansörü bulunan kamyonet Sarıkoyak Mahallesi girişinde Tarsus istikametine giderken, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi.

3 kişinin olduğu aracın kaza yaptığı bölgeye sağlık, Büyükşehir itfaiye arama-kurtarma ve güvenlik ekipleri sevk edildi.

Bir kişinin yaralandığı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldüğü bilgisi alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

……….…OOO…………..

ÇAMALANDA ARAÇ YANGINI

Tarsus Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı civarında B.G.'nin sürücülüğünü yaptığı buğday yüklü 42 ERG 15 kupa plakalı tır'ın 42 ERK 59 plakalı dorse bölümü alt kısmından dumanlar yükseldi.

Durumu fark eden sürücü aracı durdurdu. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Tarsus yönüne ilerleyen araca müdahale ederek alevleri söndürdü. Olayda maddi hasar meydana geldi.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

25 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’LULAR  ÇEKYA MAÇINI DA

STADDA İZLEYECEK.

Tarsuslular  Euro 2024 futbol turnuvasında  Portekiz maçından sonra  dev ekranda ikinci kez  Milli maçı izlemeye hazırlanıyor.

Tarsus Belediyesi Atatürk gösteri merkezinde dev ekran kurarak halkımızın milli heyecan yaşamasını sağlarken  26 Haziran’da ise Türkiye- Çekya maçını yine aynı yerde dev ekranda  izleyecekler.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA ÜZÜM HASADI BAYRAMI

Tarsus’ta Tarım kampüsünde bugün Üzüm hasat şenliği yapılacak. Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Üzüm Hasat Şenliği Tarım kampüsünde bugün saat 16.00’da başlayacak.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KENT SÖYLEŞİLERİ

BUGÜN DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta  TADEKA tarafından Kent söyleşileri bugün devam ediyor. St. Paul kuyusu yanında bulunan TADEKA binasında bugün saat 17.30’da  Uzuncaburç ayağa kalkıyor konu başlığı altında projeler ve uygulamalar söyleşi halinde anlatılacak. Etkinlikte Mersin Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınlıoğlu konuşacak..

……….…OOO…………..

-TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL

BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Tarsus Belediyesi kırsal mahallelerde vatandaşların konforu için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda toplamda 9 köyde yol bakım çalışmaları tamamlandı.

Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların rahatlıkla ulaşımını sağlayabilmesi için köy yollarını yapıyor, vatandaşların konforu sağlanıyor.Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın talimatlarıyla, Kurban Bayram boyunca Tarsusluların daha güvenli ve kullanışlı yollara kavuşması için malzemeli ve malzemesiz yol bakım çalışmaları ile şarampol temizliği gerçekleştirdi. Belen, Kaklıktaşı, Sucular, Yeşiltepe, Taşçılı, Taşkuyu, Sayköy, Aliağa ve Köselerli Mahallelerinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca belediye yetkilileri tüm mahallelerde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

……….…OOO…………..

TARSUSTA EĞİTİM İNDİRİMİ ANLAŞMASI

Tarsus Belediyesi ile İdeal Gelecek  arasında eğitim indirimi protokolü imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre Tarsus Belediyesi personellerinin yakınlarına dershanede yüzde 20 indirim uygulanacak.  Yapılan eğitim desteğinin önemli olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Belediye personellerimizin yakınlarının eğitim hizmetlerinden indirimli bir şekilde yararlanmasını önemsiyoruz. Protokolün taraflar ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

 

Tarsus Belediyesi, personel yakınlarının eğitim hizmetlerinden indirimli bir şekilde yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Tarsus Belediyesi ve İdeal Gelecek  arasında belediye çalışanlarının yakınlarına indirimli eğitim hizmeti sunulması için sözleşme imzalandı. Protokolü Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve İdeal Gelecek Dershanesi Müdürü Abdulkadir Göde imzaladı. Başkan Boltaç, yapılan bu desteğin aileler ve öğrenciler için kıymetli olduğuna değinerek teşekkürlerini iletti.

PERSONEL YAKINLARI FAYDALANABİLECEK

Yapılan eğitim desteğinde “Lise Öğrenci Grubu (9-10-11-12. sınıf ve mezunlar) Eşit Ağırlık, Sayısal ve Sözel” alanlarında yararlanılabilecek

 

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN YİNE BİR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’ 

Mersin’i bir spor şehri haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. “Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş” sloganıyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen ‘Tarsus Dağ Koşusu’, 26 Haziran Çarşamba günü saat 07.30’da Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde gerçekleştirilecek. 

Mersin’i bir spor şehri haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. Her yaştan yurttaşın yararlanması için havada, denizde ve karada yapılan bütün sporlara ev sahipliği yapan Büyükşehir, bir ilki gerçekleştirerek dağ koşusunu da ilk kez hayata geçiriyor.

 

“Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş” sloganıyla hayata geçirilen koşu, 26 Haziran Çarşamba günü saat 07.30’da Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde yapılacak. Barajın kenarında eşsiz doğa manzaraları eşliğinde 2 farklı kategoride yapılacak olan organizasyon, kadın-erkek olarak gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride gerçekleştirilecek.

 

Yüzlerce sporsever Tarsus’ta bir araya gelecek

Türkiye’de en fazla sportif organizasyon yapan Büyükşehir Belediyelerinden birisi olduklarını kaydeden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız uluslararası organizasyonlarımız var. Tour Of Mersin, Mersin Maratonu, Tarsus Maratonu, Kilikya Ultra Maratonu gibi organizasyonlarımıza bir yenisini daha ekledik; Tarsus Dağ Koşusu. Tamamı patika yollarda sıfırdan başladığınızda 300 metrelik bir rakıma çıktığınız bir organizasyon. Böyle bir organizasyon için en uygun nokta olarak da Tarsus'ta İncirlikuyu mevkiini bulduk” sözlerine yer verdi.

 

İlk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizen Taşkın, gelecek yıl uluslararası düzeye taşımayı hedeflediklerini söyledi. Organizasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortak yaptıklarını belirten Taşkın, “Kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 ayrı kategoride yapılıyor. U-20 dediğimiz gençler kategorisi 6 kilometre. Büyükler kategorisi ise 12 kilometrelik bir etapta yapılacak. 26 Haziran Çarşamba günü saat 07.30’da Tarsus İncirlikuyu mevkiinde başlatacağız” dedi.

 

Taşkın: “Spor alanında da vatandaşımıza dokunmaya devam ediyoruz”

Mersin’in her türlü sportif faaliyet için uygun olduğunu belirten Taşkın, “Doğası ve iklimi sporun değişik çeşitlerini yapmaya müsait. Bizler de bunları yapıyoruz. Kızkalesi’nde ayrıca plaj voleybolumuz var. Bunun haricinde yamaç paraşütü, bisiklet festivalleri gibi etkinliklerimiz çok fazla. Spor kurslarımız da devam ediyor. Yüzme kursumuz başladı. Yüzme bilmeyen her vatandaşımıza 10’ar günlük periyotlar halinde kurslar veriyoruz” diye konuştu. Aynı zamanda Babil Su Sporları Merkezi’nin de hizmete başladığını söyleyen Taşkın, “Sup, yelken, kano, kürek gibi spor dallarında da eğitimler veriyoruz ve çok yoğun ilgi var. Ayrıca Sporbüs projemiz devam ediyor. Kırsal kesime özellikle köylerimize giderek oralarda çocuklarımızı eğlenceli bir şekilde sporla tanıştırıp sporla buluşturuyoruz. Kısaca Mersin’de hayatın her alanında olduğu gibi spor alanında da vatandaşımıza dokunmaya devam ediyoruz” diyerek, bütün vatandaşlara etkinliklere katılma çağrısı yaptı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS'A HAKİM SAVCI ATAMASI

Yeni dönem için Tarsus'a hakim savcı ataması yapıldı.

HSK 1. Dairesi Adli Yargı 2024 yılı Ana kararnamesi yayınlandı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS'TA BAZI OKULLARDA

MÜDÜRLER DEĞİŞİYOR

Tarsus'ta 2024 yılı ilk defa  yönetici görevlendirme kapsamında  bazı okullarda müdür ataması yapıldı.  Adile Onbaşı müdür yardımcısı Serkan Şahin AKBAL’a müdür oldu. Birçok okula yeni müdür ataması yapıldı.

 

……….…OOO…………..

MERSİN’DEN MOTOSİKLET

 SEVDALILARI TARSUS’A GELDİ

Mersin’den motosiklet sevdalıları önceki gün kentimize  geldi.

Önce Gözne sonra Tarsus saklı cennet harika bir etkinlik oldu. Mersin’den motosiklet sevdalısı arkadaşlar Tarsusa hayran kaldı.

……….…OOO…………..

REŞADİYESPORA FORMA DESTEĞİ

İnşaat Mühendìslikten Tarsus  Reşadìye Spora Bayram Hediyesi ..

Tuncay Beyceoğlu ‘’Değerli İş Adamlarımız .. Aziz Aslan Ve Muharrem Durmaz’a Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ederiz...’’ dedi.

……….…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA MERKEZ ÇARŞIMIZIN YENİ İŞLETMESİ AÇILDI...

"Aydınlı Ali Baharat ve Çiçek evi" Merkez Çarşıda Cami Sokakta çarşı camii karşısı Asmalı kahve yanında hizmete açıldı. Baharatlar ve çiçeğin yanı sıra her türlü Müzik Aletleri Satışının yapıldığı işletmenin ilçemize hayırlı olması temennisiyle işletmecisine bol kazançlar diliyorum.

……….…OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar