Subscribe Us


26-27 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

26 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA İKİNCİ MİLLİ  MAÇ HEYECANI BUGÜN

Bugün Tarsuslular  Euro 2024 futbol turnuvasında  Portekiz maçından sonra  dev ekranda ikinci kez  Milli maçı izleyecek.

Tarsus Belediyesi Atatürk gösteri merkezinde dev ekran kurarak halkımızın milli heyecan yaşamasını sağlarken  26 Haziran’da ise Türkiye- Çekya maçını yine aynı yerde dev ekranda  izleyecekler.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR TARSUSLULAR DAHİL

TÜM MERSİNLİLERİ UYARDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek hava sıcaklığının yaşandığı bugünlerde vatandaşları alınması gereken tedbirler konusunda Tarsus dahil tüm Mersin halkını uyardı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Halk Sağlığı ve Denetimi Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat, yüksek sıcaklığa karşı vatandaşların su tüketim miktarını artırmalarını, özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında mecbur kalınmadığı sürece dışarı çıkılmaması gerektiğini ve koruyucu önlemleri anlattı.

……….…OOO…………..

CHP TARSUS KADIN KOLLARI'  SEÇİMİ TEKRAR YAPILACAK

CHP Tarsus Kadın Kolları Olağan Kongresi yarın tekrarlanıyor. Kongrenin  yenilenme tarihi geçen hafta belli olmuştu.

CHP Kadın Kolları başkanlığınca yapılan açıklamada  "İptal Kararı Gereğince Yenileme Seçimi" 27 Haziran Perşembe günü 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Yıldırımlar Park Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecektir.” denildi.

Kongre öncesi heyecan büyük.

……….…OOO…………..

İREM CANSU YARAMIŞ ÇEKİLDİ

CHP Kadın kolları  seçiminde daha önce aday olan İrem Cansu Yaramış adaylıktan çekildi.

Yarın yapılacak  CHP Tarsus ilçe Kadın kolları seçiminde  ilk seçimi kazanan Figen Acıyiyen tekrar aday olduğunu açıkladı. İrem Cansu hanım ise parti binasında açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurdu.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA ÜZÜM HASADI PROJESİ

"Bağa Baktım Üzüm Oldu, Yemeye Yüzüm Oldu" projesi tamamlandı.

Tarsus Tarım Kampüsünde İlçe Tarım müdürlüğünce yürütülen "Bağa Baktım Üzüm Oldu, Yemeye Yüzüm Oldu" projesi kapsamında üzüm hasadı yapıldı ve proje sonlandırıldı.. Bu vesileyle düzenlenecek olan üzüm hasat etkinliği yapıldı.

Sayköy Mahallesi’nde yer alan Tarım İl Müdürlüğü Tarsus Turizm Kampüsü’de, Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Kaymakamımız Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Akkılıç ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımıyla “Üzüm Hasadı” gerçekleştirildi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA  SUYA GİREN

FIRIN İŞÇİSİ BOĞULDU

Tarsus Akşemsettin mahallesi Eshab-ı Kehf Sulama kanalına üzerindeki unları temizlemek için giren 21 yaşındaki A. T boğuldu.

Çevredeki vatandaşların yardımı ile sudan çıkarılan A. T Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan genç işçinin çalıştığı yerden traş olmak için izin aldığı ve üzerinin unlu olması nedeniyle kanala üzerini temizlemek için girdiği iddia edildi.

Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.Kaynak. Tarsushabermedya.

  

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ  ÜÇ YENİ KURS AÇIYOR

Tarsus Belediyesi  Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüğü yakında üç ayrı yaz kursu açıyor.

Yapılan duyuruda Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle  Ücretsiz Kurs Kayıtlarının başladığı belirtildi.

Buna göre  12 yaş ve üzerindekilere Fransızca, İşaret Dili,  7-25 yaş arasına Halk  Oyunları kursları açılacak. Kurslara katılmak isteyenler 4 Temmuz tarihi mesai saati bitimine kadar başvuruda  bulunacaklar.

-Bilgi ve Başvuru: Tel.0535 714 42 57

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ NİL TV'YE ÇIKTI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, dün saat 18.00 da Mersin  Nil RTV’de yayınlanan “Kent Gündemi” programının canlı yayın konuğu oldu. 3 ayda yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı

.

……….…OOO…………..

ÇAMLIYAYLADA KÜTÜPHANE HİZMETTE

Çamlıyayla-Namrunda bir kütüphane olduğunu biliyor muydunuz.

 Çok kıymetli edebiyat hocamız Ahmet Yenigün sayesinde haberimiz  oldu.  En güzel kitap yaylada okunur. Sadece kimlik no vererek 15 gün süreyle istediğiniz kitabı alıp okuyabilirsiniz. Ve istediğiniz her tür kitap var. İyi okumalar

.

……….…OOO…………..

 

 

27 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

MERSİN İNTERNET GAZETECİLERİ

CEMİYETİ, BAŞKAN ALİ BOLTAÇ’I ZİYARET ETTİ 

Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Boltaç, belediyenin mevcut çalışmaları ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

 

Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti, hafta sonu Tarsus’ta yapılacak olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı öncesi Başkan Boltaç’ı ziyaret etti.

 

ÇALIŞMALAR VE PROJELER MASAYA YATIRILDI

Başkan Ali Boltaç, belediye olarak Tarsus'ta gerçekleştirilen ve planlanan projeler hakkında MEİGDER üyeleriyle konuştu. Tarihin, turizmin ve sanatın kenti Tarsus’un potansiyelini artıracak çalışmalardan bahsetti. Başkan Boltaç, “Tarsus’un kalkınması ve daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bu süreçte basının desteği bizim için çok önemli.” dedi.

 

İNTERNET GAZETECİLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Cemiyet Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ise internet gazeteciliğinin günümüzdeki önemine değindi. Ziyaretin sonunda Başkan Boltaç basın mensuplarına teşekkür etti. Boltaç, “Sizlerin ziyaretleri ve desteği bizim için çok kıymetli. Halkımızı bilgilendirme noktasında basının önemi büyük.”  diye ifade etti.

………..…OOO…………..

 

TARSUS’TA  MİLLİ  MAÇTA COŞKU

Tarsuslular  Euro 2024 futbol turnuvasında  dev ekranda ikinci kez  Milli maçı izledi.

Tarsus Belediyesi Atatürk gösteri merkezinde dev ekran kurarak halkımızın milli heyecan yaşamasını sağlandı. Türkiye- Çekya maçını 2-1 kazandı.

……….…OOO…………..

ALİ BOLTAÇ ‘’BİRLİKTE TEK YÜREK OLDUK’’ DEDİ.

 Başkan Ali Boltaç ‘’Türkiye A Milli Futbol Takımımızın Çekya ile oynadığı bu nefes kesen maçı dev ekranda izlerken, kalbimiz sahadaki kahramanlarımızla birlikte attı.

Bayrağımızı coşkuyla sallayıp, formalarımızı gururla giyerek milli takımımıza destek verdik.  Bu birlik ve beraberlik duygusuyla, her daim onların yanında olacağımızı bir kez daha gösterdik. Sonsuza kadar ay-yıldızın peşinde, milli takımımızın izindeyiz.’’ Dedi.

……….…OOO…………..

CHP TARSUS KADIN KOLLARI' 

SEÇİMİ  BUGÜN

CHP Tarsus Kadın Kolları Olağan Kongresi bugün.. Kongrenin  yenilenme tarihi geçen hafta belli olmuştu.

CHP Kadın Kolları başkanlığınca yapılan açıklamada  "İptal Kararı Gereğince Yenileme Seçimi" 27 Haziran Perşembe günü 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Yıldırımlar Park Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecektir.” denildi.

Kongre öncesi heyecan büyük.

CHP Kadın kolları  seçiminde daha önce aday olan İrem Cansu Yaramış adaylıktan çekildi.

Yarın yapılacak  CHP Tarsus ilçe Kadın kolları seçiminde  ilk seçimi kazanan Figen Acıyiyen tekrar aday olduğunu açıkladı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS SU PARK’TA YÜZME KEYFİ BAŞLADI

Tarsuslulara sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasında en güzel serinleme imkânlarından birisini sunan Tarsus Su Parkı, yaz sezonunu açtı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Tarsus Su Parkı’nda aynı zamanda vatandaşlara yüzme kursu imkânı da tanınıyor.

 

Gerekli bakım ve onarımlarının yapılmasının ardından vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeye getirilen Tarsus Su Parkı açıldı. Deneyimli eğitmenler eşliğinde 7’den 70’e tüm yurttaşlara yüzme imkanı sağlayan kurs başvuruları da başladı. Ayrıca vatandaşlar 0507-452-33-33 numaralı telefondan kurs ile ilgili detaylı bilgi alabilecekler.

 

Çarşamba, Perşembe ve Pazar karma, Salı günü kadınlar, Cuma ve Cumartesi ise aile günü olarak belirlendi.  Havuz giriş fiyatları sivil 200, öğrenci 150 TL olarak açıklandı. Havuzun kullanım saatleri ise hafta içi ve hafta sonu saat 10.00’dan akşam 16.00’a kadar, ayrıca saat 18.00’dan 21.30’a kadar aile kullanımına açık olacağı ifade edildi.

 

 

……….…OOO…………..

MERSİN’İN EŞSİZ DAĞ

MANZARALARINDA ATLETİZM KEYFİ  

Mersin’i bir spor kenti haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlediği ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla hayata geçirilen koşu, Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde bulunan baraj gölünün kenarında eşsiz bir manzarada yapıldı. Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin farklı illerinden birçok sporcu katıldı.

 

Mersin’i bir spor kenti haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlediği ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Her yaştan yurttaşın yararlanması için havada, denizde ve karada yapılan birçok spora ev sahipliği yapmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek dağ koşusunu da hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla gerçekleşen koşu, Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde bulunan baraj gölünün kenarında eşsiz bir manzarada yapıldı.

 

Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride yapılan organizasyonda; yetişkin kadınlar kategorisinde Senem Eser birinci, Kader Şimşek ikinci, Şükran Ayaz üçüncü olurken, yetişkin erkekler kategorisinde Mervan Haykır birinci, Ümran Bulut ikinci, Hasan Turgut üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde Zeynep Ertaş birinci, Nergis Deyan ikinci, Cansu Kayaalp üçüncü olurken, genç erkekler kategorisinde Hasan Aydın birinci, Ali Bıçakçı ikinci, Mesut Kalkan üçüncü oldu.

……….…OOO…………..

TARSUSTA 2 KAZA

Tarsus’ta dün 2 kaza oldu.

Damlamada narenciye yüklü tır yandı. Ayrıca Gazipaşa mahallesinde ise  bir kaza meydana geldi. Ölen yada yaralanan olmadı.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar