Subscribe Us


28 -29 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

28 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ASAYİŞ BÜRO AMİRİ RAMAZAN  DUMRUL’A VEDA YEMEĞİ

Tarsus Emniyet müdürü  İhsan Yalçınkaya, Tarsus’tan tayini çıkan amir ve polis memurlarına veda yemeği düzenledi. Verilen yemekte Tarsus Emniyet müdürlüğü Asayiş Büro amiri Ramazan Dumrul’a da plaket ve çiçek verilerek teşekkür edildi.

……….…OOO…………..

İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

Tarsus ilçe İnsan Hakları kurulu Haziran 2024 dönemi toplantısı yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan kurul toplantısına kaymakam Mehmet Ali Akyüz başkanlık etti. İnsan hakları ile ilgili gelen şikayet ve dilekler değerlendirildi.

……….…OOO…………..

YÜZME KURSUNA KAYITLAR ALINIYOR

Tarsus Su Parkı, yaz sezonunu açarken yüzme öğrenmek isteyenler içinde kurs kayıtları alınmaya başladı.. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Tarsus Su Parkı’nda aynı zamanda vatandaşlara yüzme kursu imkânı da tanınıyor.

Gerekli bakım ve onarımlarının yapılmasının ardından vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeye getirilen Tarsus Su Parkı açıldı. Deneyimli eğitmenler eşliğinde 7’den 70’e tüm yurttaşlara yüzme imkanı sağlayan kurs başvuruları da başladı. Ayrıca

ise aile günü olarak belirlendi.  Havuz giriş fiyatları sivil 200, öğrenci 150 TL olarak açıklandı vatandaşlar 0507-452-33-33 numaralı telefondan kurs ile ilgili detaylı bilgi alabilecekler.

Çarşamba, Perşembe ve Pazar karma, Salı günü kadınlar, Cuma ve Cumartesi. Havuzun kullanım saatleri ise hafta içi ve hafta sonu saat 10.00’dan akşam 16.00’a kadar, ayrıca saat 18.00’dan 21.30’a kadar aile kullanımına açık olacağı ifade edildi.

……….…OOO…………..

CHP TARSUS KADIN KOLLARI

SEÇİMİ TAMAM. FİGEN HANIM

BU KEZ TEK ADAY OLARAK KAZANDI

CHP Tarsus Kadın Kolları  Kongresi  dün tekrar yapıldı.

İptal Kararı Gereğince Yenileme Seçimi" dün 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Yıldırımlar Park Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi  ve tek liste ile seçimi kazandı.

……….…OOO…………..

HALK OTOBÜSÜ HASTANE

 DUVARINA ÇARPTI

Tarsus’ta dün bir özel halk otobüsü şoförü hastane duvarına çarptı. Şoför, önüne aniden çıkan  pikaba çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybederek hastane istinat duvarına çarptı. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan sürücü hakkında soruşturma devam ediyor.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA ÇALIŞTAY DÜN BAŞLADI

BUGÜN DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta   2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı Açılış Toplantısı başladı.

Çalıştay 27-28 Haziran 2024 tarihlerinde 2 gün Saat: 09.00 – 12.00 arasında Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda yapılmamakta.. Çalıştaya belediye başkanı Ali Boltaç’da katılıyor..

ÇALIŞTAY PROGRAMI

Tarih: 27-28 Haziran 2024-Saat: 09.00 – 12.00

Yer: Tarsus Belediyesi Meclis Salonu

……….…OOO…………..

GÜLCAN KIŞ “BU PARAYLA PAMUKLUK

BARAJI NASIL BİTECEK?" 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin'in içme suyu sorununu büyük oranda çözecek olan Pamukluk Barajı isale hattı projesinin 3.2 milyara mal olacağını, DSİ tarafından ayrılan 2024 ödeneğinin ise sadece 100 milyon lira olduğunu belirterek "Bu rakamlarla bu proje nasıl bitirilecek" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM genel kurulunda söz alarak Pamukluk Barajından Mersin'e içme suyu verilmesi çalışmalarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Mersin’de depremler nedeniyle artan göçün, sığınmacı sayısındaki artışın ve yaz aylarında artan nüfusun gelecek yıllarda ciddi su sıkıntısı yaşanacağının işareti olduğunu ifade eden Kış, "Bu nedenle, Mersin’in önemli projelerinden olan Pamukluk Barajı İçme suyu İsale Hattı DSİ tarafından ve içme suyu arıtma tesisi ise MESKİ tarafından yapılacaktır" dedi.

 

“BELEDİYEYE DESTEK VERİLMELİ”

 

İsale hattı için sözleşme bedelinin 3.2 milyar TL olduğunu, 2024 yılı için projeye 100 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Gülcan Kış, "Bu rakamlarla bu proje nasıl bitirilecek buyurun siz hesaplayın.  Şu anda sahada hiçbir çalışma yoktur.  Hükümete çağrım; bir an evvel isale hattı inşaatına hız verilmeli ve projenin bitirilmesi için gereken bütçe sağlanmalıdır.  Ayrıca proje için Mersin Büyükşehir Belediyemize finansman temininde destek verilmelidir" dedi.

 

……….…OOO…………..

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Tarsus İncirlikuyu köyü muhtarı Hakan Yılmaz Dağ koşusu için  “Tarsus’un ve köyümüzün tanıtılması için önemli bir organizasyon oldu” dedi.

 

Etkinliğin çok güzel olduğunu kaydeden İncirlikuyu Mahallesi Muhtarı Hakan Yılmaz, “Tarsus’un ve köyümüzün tanıtılması için önemli bir organizasyon oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Dereceye giren sporcular, eşsiz manzaradan ve parkurdan memnun

 

Yetişkin kadınlar kategorisinde birinci olan Senem Eser, 27 yıldır atletizmle ilgilendiğini söyledi. Dağ koşusunun zor olduğunu belirten Eser,“Biraz zor, ama büyük erkeklerle beraber çıktık ve kendimi denemiş oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, ilerleyen zamanlarda yine böyle güzel organizasyonlar bekliyoruz. Parkur da ilgi de çok iyiydi” sözlerine yer verdi.

 

Yetişkin erkekler kategorisinde birinci olan Mervan Haykır ise, emeklerinin karşılığını aldığını belirterek “Parkur güzeldi, çok beğendim. Mersin’in güzelliklerini gördük, barajın kenarında koştuk” diyerek, bir sonraki yarışmalara da katılmak istediğini söyledi.

 

……….…OOO…………..

 

 

29 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU                                                                                

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÜZÜM KAVRULDU

Tarsus’ta mevsim normallerinin üstündeki sıcaklardan herkes olumsuz etkilendi. İnsanlar, hayvanlar gibi bitkilerde sıcaktan muzdarip. Bugünlerde artan sıcaklarda bazı köylerde  üzüm kavruldu. Tadına doyum olmayan Tarsus Beyazı üzümü de sıcaklardan nasibini aldı , adeta yandı kavruldu..

Başta üzüm üreticileri olmak üzere sıcaktan olumsuz etkilenen bir çok üretim dalında çiftçilerimize destek sağlanması bekleniyor.

……….…OOO…………..

MERHUM DOKTOR KURAN TİLAVETİ İLE ANILDI

Tarsus’un sevilen doktorlarından olup geçen hafta toprağa verdiğimiz Mücahit Emin Polat, Kur’an tilaveti ile anıldı.

Daha önce yönetim kurulu üyeliği yaptığı TARDOBDER (Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği) tarafından düzenlenen anma proğramında M. Emin Polat’ın kişiliği üzerine bir konuşma yapıldı. Başkan Ümran Yıldırım “Yönetim kurulumuzda bizlerle bir dönem çalışan değerli büyüğümüz, abimiz, merhum doktorumuzun ani vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Kendisini unutmadık. Bugün Kur’an tilaveti ile ruhuna dualar ediyoruz. Kendisini unutmadık, unutmayacağız. Hep iyilikleriyle ve güz hizmetleri ile yad edeceğiz.Mekanı cennet olsun.” dedi.

Daha  sonra Kur’an Tilaveti yapılıp merhum doktor Polat için dualar edildi.

……….…OOO…………..

-TARSUS BELEDİYESİ 2025-2029 STRATEJİK

 PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarsus Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik plan çalışmalarına yönelik iki gün süren bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayda, Tarsus’un geleceğini şekillendirecek sürdürülebilir adımlar ele alındı.

 

Tarsus’un yaşanabilir bir kent olma yolunda atılacak 2025-2029 stratejik plan hazırlık çalışmaları için çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayın birinci gününe kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler, belediyenin bağlı kuruluşları ve şirketleri, meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve temsilcilikler  katılım sağladı. İkinci gün ise belediye müdürlüklerinden görevli personellerle devam edildi. Bu kapsamda Tarsus’un geleceği masaya yatırıldı.

 

 “2025-2029 STRATEJİK PLAN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Belediyelerde stratejik planlama uygulamasının önemli olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Tarsus'un daha iyi bir geleceğe hazırlanması, hak ettiği yaşam kalitesi, ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesine ulaşması için Tarsus Belediyemizin 2025-2029 stratejik plan hazırlık çalışmalarına bugün itibariyle başlamış oluyoruz. Stratejik plan, kamu kurumlarının stratejik yönetim anlayışını geçmesi ve 5018 Sayılı Kamu Mali ve Kontrol Kanunu gereği zorunlu hale gelmiştir. Belediyelerde stratejik planlama uygulaması mevzuat gereği olsa da mali disiplinin sağlanması kamuoyuna hesap verme ve kaynakların etkin kullanılması açısından önemlidir. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla siz değerli vatandaşlarımızın önerileri ve görüşlerini stratejik planımıza yansıtmayı hedeflemekteyiz.” dedi

……….…OOO…………..

HALK KART HAZİRAN AYI

TUTARLARI HESAPLARDA

 Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de Tarsus dahil yaşayan dar gelirli ailelere destek sağladığı Halk Kart’ın Haziran ayı tutarları, yurttaşların hesaplarına yatırıldı. Halk Kart Haziran ayı tutarları kapsamında 5 bin 618 kişinin hesabına 450 TL, 3 bin 347 kişinin hesabına ise 750 TL olmak üzere, 8 bin 965 kişinin hesabına toplam 5 milyon 38 bin 350 TL yatırıldı.

 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de yaşayan dar gelirli ailelere destek sağladığı Halk Kart’ın Haziran ayı tutarları, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yurttaşların hesaplarına yatırıldı.

 

Temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için kullanılabilen Halk Kart uygulamasıyla dar gelirli yurttaşların aile bütçesine katkı sağlanırken, alışverişin yapıldığı anlaşmalı yerel market ve bakkallara da destek olunuyor. Büyükşehir Halk Kart uygulamasından, Haziran ayında toplam 8 bin 965 kişi yararlandı. Halk Kart Haziran ayı tutarları kapsamında 5 bin 618 kişinin hesabına 450 TL, 3 bin 347 kişinin hesabına ise 750 TL olmak üzere, 8 bin 965 kişinin hesabına toplam 5 milyon 38 bin 350 TL yatırıldı.

 

 

……….…OOO…………..

YENİ KENT KONSEYİNE TEBRİK ZİYARETLERİ

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Musa Ceylenın  arkadaşları Kenan Kaçan,Ali Ergünay ve Ali Raif Falcıoğlu hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ceylan ‘’Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS KENT KONSEYİNİN  AÇIKLAMASI

14 Haziran 2024 tarihinde yapılan Olağan Seçimli Genel Kurulumuzda, Kent Konseyimizin yeni Yürütme Kurulu ve Başkanlığı belirlenmiştir.

Yeni yönetim olarak, başta ekonomik ve sosyal sorunlar olmak üzere, kentimizde kronik bir hal almış bir çok sorunun farkındayız.

Kent yönetiminin sivil inisiyatifinin temsilcisi olan konseyimiz, bu sorunların çözümü konusunda bileşenleri ve paydaşları ile yürüyeceği çalışmalarla, Tarsus'umuzun hakkettiği bir noktaya gelebilmesi için gayret gösterecektir.

Bileşenlerimizi oluşturan, başta Belediyemiz olmak üzere; Kaymakamlığımız, Üniversitelerimiz, Sendikalar ve Meslek Odalarımız, Baromuz, Ticaret Odamız ve Borsamız, Derneklerimiz bu çalışmalarda en büyük destekçimiz olacaktır.

Daha mutlu ve yaşanabilir bir kent yaratma dileğiyle tüm bileşenlerimizi ve Tarsus halkını selamlıyoruz...

Musa CEYLAN

Tarsus Kent Konseyi Başkanı

 

……….…OOO…………..

ESNAF KEFALETTEN KREDİ DESTEĞİ

Tarsus Esnaf Kefalet kooperatifi esnafa

 kredi desteği veriyor.

Başkan Mahmut Şahin bu yılın ilk 6 ayında

247 esnafa toplam 200 milyon 400 bin TL kredi kullandırıldığını söyledi.

……….…OOO………….

TARSUS BELEDİYESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus belediye başkan yardımcısı Şerif

Durmazın Cevahir Yurtbay vefat etti. Allah

rahmet eylesin diyor acısını paylaşıyoruz.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar