Subscribe Us


30 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

30 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU                                                                                

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TADEKA’DA ‘USTALARI ANMA’ ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu binasında şiir ve edebiyat dünyasının büyük ustaları Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in anıldığı ‘Haziran’da Ölmek Zor’ şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

TADEKA Edebiyat Kurulu tarafından tertip edilen programda Eyşan Büte Kıraşı, Nazım Hikmet’in hayatından kesitleri sunarken; Bilgehan Güçtemur Ahmed Arif’i, Murat Baycanlar ise Orhan Kemal’i anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında şiir ve edebiyat dünyasının büyük ustaları Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in anıldığı ‘Haziran’da Ölmek Zor’ şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

Haziran ayında yaşama gözlerini yuman Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in birçoğu şarkı ve türküye çevrilen eserlerinin seslendirildiği programda duygu dolu anlar yaşandı. TADEKA Edebiyat Kurulu tarafından tertip edilen programda Eyşan Büte Kıraşı, Nazım Hikmet’in hayatından kesitleri sunarken; Bilgehan Güçtemur Ahmed Arif’i, Murat Baycanlar ise Orhan Kemal’i anlattı.

 

Eren Kaya ve Mert Güncan’ın sazlarıyla renk kattığı programda Alaeddin Dağdelen, İsmail Çiçek, Ayşe Kuru ve Harun Talaş, büyük ustaların eserlerini dillendirdiler. Anma programına TADEKA üyelerinin yanı sıra sanatseverlerde yoğun ilgi gösterdi.

 

Kıraşı: “Onları unutmuyoruz, anmayı asla ihmal etmiyoruz”

TADEKA Edebiyat Kurulu üyesi Eyşan Büte Kıraşı, program için yoğun emek harcandığını ifade ederek, “Haziran ayı çok değerli edebiyat insanlarını maalesef yitirdiğimiz bir ay. Onları unutmuyoruz, anmayı asla ihmal etmiyoruz. Haziran’ın kaçı olursa olsun muhakkak bir zaman ayırıyoruz. Etkinliğimiz Haziran’ın biraz sonuna denk geldi. Ama sanatseverlerde bizi bırakmadılar. Bizde bu etkinlik için çok çalıştık, çok prova yaptık, çok toplantı yaptık. İyi bir iş çıkarmaya çalıştık. Ahmed Arif, Orhan Kemal ve Nazım Hikmet’i andık. Umarım adlarına, efsanelerine yakışır bir şekilde anmışızdır. Teşekkürler katılan herkese” diye konuştu.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA EMEKLİLER ANITA ÇELENK KOYACAK

30 Haziran Emekliler günü nedeniyle  yarın Tarsus’taki Emekli Dernekleri Atatürk anıtına çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacaklar.

30 Haziran’ın tatil gününe denk gelmesi nedeniyle Emekliler 1 Temmuz 2024 pazartesi günü Atatürk  anıtı önünde toplanacaklar.

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı Arif  Kılınç ve yöneticiler ve bir grup emekli saat 10.00’da Atatürk anıtına gelerek çelenk sunacaklar, atanın huzurunda saygı duruşunda bulunacaklar. İstiklal marşının söylenmesinden sonra  dernek başkanı Kılınç bir konuşma yapacak.

Yine Tarsus’taki diğer emekli derneklerinden Tüm Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı Mehmet Bülent Gözener ve yöneticiler ile emekliler Atatürk anıtına çelenk sunara saygı duruşunda bulunacaklar. Gözener de ilk emekli olan Atatürk ve emekliler hakkında görüşlerini dile getirecek.

 

……….…OOO…………..

BARAJDA BOĞULDU

Tarsus’ta dün sıcak havadan bunalan 21 yaşındaki Aslan T. Berdan Baraj Gölü'ne girerek boğuldu. Olayın ardından sağlık ekipleri ve dalgıç polisler olay yerine sevk edildi. Dalgıçların yaptığı arama çalışması sonucunda cesedi bulundu..

……….…OOO…………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR ÖĞRENCİYE HİZMET

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren Kurs Merkezlerinde ücretsiz LGS ve YKS kursları için ön kayıt başvuruları 24 Haziran’da başladı. LGS kursuna başvurular en yakın kurs merkezinden şahsen yapılıyor. YKS kursu için ise öğrenciler mersin.bel.tr adresinden ya da TEKSİN üzerinden online başvuru yapıyor. Ön kayıt başvuruları 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Kaydı onaylanan öğrencilere mesajla bilgi verilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, 2024-2025 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kursları için ön başvuru kayıtları 24 Haziran’da başladı. YKS hazırlık kursları için öğrenciler mersin.bel.tr adresinden ya da TEKSİN üzerinden online başvuru yapıyor. LGS kursuna başvurular ise en yakın kurs merkezinden şahsen yapılıyor. Başvuru yapmak isteyenler başvuru şartlarına ve en yakın kurs merkezi adreslerine, mersin.bel.tr adresinden ya da TEKSİN üzerinden ulaşabilir. Ön kayıt başvuruları 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Kaydı onaylanan öğrencilere mesajla bilgi verilecek.

 

Bugüne kadar binlerce öğrencinin sınavlara hazırlandığı 11 YKS ve 18 LGS kurs merkezinde öğrenciler hem eğitim, hem de sosyal alanlarda destekleniyor. Kurs hizmetlerinin yanı sıra rehberlik, aile ziyaretleri, etüt çalışmaları, motivasyon seminerleri gibi pek çok alanda hizmet veren Büyükşehir, yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerini bekliyor.

……….…OOO…………..

TARSUS  KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Tarsus'ta köyler arası futbol turnuvası için kayıtlar başlıyor.

Konu hakkında bilgi veren belediye başkanı Ali Boltaç "Bu yıl da heyecan dolu anlara tanıklık edeceğimiz turnuvaların kayıt tarihi başladı.” dedi.

Turnuva için kayıt tarihi: 01-15 Temmuz 2024 arasında olacak.

Ayrıntılı Bilgi: 0533 093 69 90

Katılım için hemen başvurun, köyünüzü sahada temsil edin.

 

……….…OOO…………..

OTİZM DERNEĞİNİN GURURU..

Dursun Aslan ve Fatih Düzenli ‘’Tarsus Otizm Derneği Üyemiz Özel Kardeşimiz Akif Sarı  Özel Çağ Üniversitesinden mezun oldu.

Kardeşimizin bu gururlu gününde yanında bulunarak sevincine ortak olduk. ‘’ dedi.

(Otizm ve tüm Özel çocuklarımıza destek olursanız bir çok konuda başarılı olacaklarından emin olun)..

……….…OOO…………..

KORUYUCU AİLELERE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Koruyucu Aile Günü (30 Haziran) kapsamında ilçemizde bulunan iki “koruyucu aile”yi evlerinde ziyaret etti. Ziyarette Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail AYDIN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Aziz TÜRKMEN ve Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyesi Fatih DÜZENLİ'de hazır bulundu.

……….…OOO…………..

VAKIF TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısı Yapıldı..
Vakıf toplantısı  Tarsus Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Mehmet Ali AKYÜZ başkanlığında yapıldı. Bazı önemli kararlar alındı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar