Subscribe Us


4 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

4 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 7. Birleşimin 1. Oturumu 04.06.2024 Salı günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecektir.

Meclis Gündemi..04.06.2024 Salı günü saat 14.00’de Olağan olarak toplanacak olan, 2024 yılı 7. Birleşimin 1. Oturumu Meclis Gündemidir.

 GÜNDEM MADDELERİ:           

 1- Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2- Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. 

3- Dilek ve öneriler.4- Kapanış.

………..…OOO…………..

-KÖY HALKININ YOL ÇİLESİ SONA ERİYOR

Uzun yıllardır yapılmayan köy yolları Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın talimatlarıyla yerine getiriliyor. Mahalle halkı ve muhtarların yol sorunu ortadan kalkıyor.Tarsus Belediyesi çiftçilerin rahat bir şekilde hasatlarını yapabilmesi, ürünlerini yetiştirebilmesi ve kırsal mahalle halkının rahatlıkla ulaşımını sağlayabilmesi için köy yollarını yapıyor. Uzun yıllar sonra Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Olukkoyağı, Kurtçukuru, Boğazpınarı, Taşçılı, Çakırlı ve Alifakı Mahallelerinde parke tamiratı yapılırken Çavdarlı Mahallesi’nde ise büz açımı gerçekleştiriliyor.  Vatandaşlar ve muhtarlar, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Başkan Boltaç’ın girişimleri sayesinde vatandaşların köy yollarındaki çilesi sona eriyor ve Tarsus halkı daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşuyor.

 BAŞKAN BOLTAÇ; “ULAŞILMADIK KÖY BIRAKMIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç kırsal mahalleleri önemsediğini ve bu anlamda çalışmaları ivedilikle sürdürdüğünü kaydederek, “Ulaşılmadık köy bırakmıyoruz. Çünkü söz vermiştik, kırsal mahallelerimiz ne gözden ne de gönülden uzak olacak diye. Tüm mahallelerimizdeki sorunları muhtarlarımızla birlikte koordineli bir şekilde tespit edip çözüme kavuşturacağız.” diye belirtti.

 

“BAŞKANIMIZ ALİ BOLTAÇ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Memnuniyetlerini dile getiren Olukkoyağı Mahalle Muhtarı Mahmut Sağır, “Başkanımız Ali Boltaç’a teşekkür ediyoruz. Köyümüzün sorunlarını bizden talep edip öğrenmemizi istedi. Öncelik sırasına göre de ilgileneceklerini söylediler.” ifadelerini kullandı.  

 

“SORUNUMUZU ÇÖZÜME KAVUŞTURDULAR”

Boğazpınarı Mahalle Muhtarı Mesut Anbaroğlu taleplerinin hızlı bir şekilde yapıldığına değinerek” Sayın Başkanım Ali Boltaç’a 3-4 yıldır bu parke yollarının bozuk olduğunu iletmiştim ve anında sorunumuzu çözüme kavuşturdular.” dedi.

 

“SEÇİLEN ALİ BOLTAÇ BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Kurtçukuru Mahalle Muhtarı Süleyman Dubaracı yapılan hizmetten ötürü teşekkürlerini ileterek, “Yeni seçilen Ali Boltaç başkanımızdan Allah razı olsun. Kendisine durumu arz ettik. Kısa sürede çözüm ürettiler. Çok acil olan yerleri yaptırdık. İlerleyen zamanlarda eksik olan yerleri de yapacaklarına söz verdiler. İlgilerinden dolayı çok memnunuz.” şeklinde ifade etti.

………..…OOO…………..

MERSİN’DE KADIN GAZETECİLER

DERNEĞİ KURULDU

Mersin’deki kadın gazeteciler, sektörde yaşadıkları eşitsizler karşısında örgütlü mücadele yürütmek adına Kadın Gazeteciler Derneği'ni kurduklarını duyurdular. Dernek üyeleri, "Eril medyaya karşı feminist basın diyerek çıktığımız bu yolda mesleki dayanışmayı, kadın ve LGBTİ+ gazetecilerin haklarını, cinsiyet eşitliğine dayanan haber dilini ve mesleğimizi omuz omuza öreceğiz” sözlerini kullandı.

Mersin’deki kadın gazeteciler; meslek hayatlarında yaşadıkları eşitsizlikler, cinsiyet temelli adaletsizlikler, mobbing ve hak ihlalleri karşısında örgütlü bir mücadele yürütmek adına ‘Eril medyaya karşı feminist basın’ şiarıyla Kadın Gazeteciler Derneği’ni kurduklarını duyurdu.Derneğin kuruluşunu kamuoyuna duyurmak adına kadın gazeteciler tarafından İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

KADIN GAZETECİLERİN SORUNLARINA DEĞİNİLDİ

Dernek üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Gazeteci Gamze Şimşek, “Patriyarkanın hayatlarımızı ağ gibi sardığı, hayatımızın her alanını cehenneme çevirdiği, yaşamak için her nefes alışımızın bir mücadeleye döndüğü bu günlerde baskılarla, sansürle, hak gasplarıyla mesleğini icra etmeye çalışan kadın+ gazeteciler, uzun mesai saatlerine eklenen düşük ücretler ile kendi mesleğinde de yaşamak için mücadeleyi sürdürüyor” dedi.

Haklarından mahrum bir şekilde haftada 45 saatin üzerinde ve düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalan kadın+ gazetecilerin sektörde en çok sömürüye maruz kalanlar arasında olduğuna dikkat çeken Şimşek, Erkeklere oranla güvencesiz bir şekilde çalışan kadın+lar, aynı zamanda meslek hastalığına yakalanmada da yüksek bir orana sahip” diye konuştu.

“KADIN VE LGBTİ+ GAZETECİLER YALNIZLAŞTIRILIYOR”

Bunların yanı sıra iş yerlerinde düşük pozisyonlarda çalışmaya mecbur bırakılan kadın+ların, aynı işyerlerinde çalıştıkları erkek meslektaşlarından daha çok emek vermesine rağmen cam tavan ile karşı karşıya kaldığına da dikkat çeken Şimşek, “Bu yaşanılanlara paralel olarak da mesleğinden dolayı kendini zorlanmış ve tükenmiş hisseden kadınların oranı yüzde 59 iken erkeklerin oranı yüzde 26,8. Bu eşitsizliklere rağmen mesleğini icra etmeyi sürdüren kadın+lar, bir de mobbing ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Sayısız sıkıntılarla tek başına mücadele etmek zorunda bırakılan ve örgütlenme kanallarının önü işten atılmak ya da hapis gibi cezalarla kesilen kadın+ gazeteciler yalnızlaştırılıyor” ifadelerine yer verdi.

"ERİL ZORBALIĞA KARŞI DURACAĞIZ"

Türkiye’de gazetecilik tarihini, feminist mücadeleleriyle güçlendirecek bir kuruluşa hep birlikte imza attıklarını kaydeden Şimşek, “Kadın+ gazeteciler olarak mücadelemizin önündeki en büyük engel olan örgütsüzlüğümüze son vermek ve eril medyaya karşı yan yana, omuz omuza olmak için kentimizde attığımız adımı sizlerle paylaşmak istiyoruz. İktidarın erkek politikalarından destek alan eril patronların sardığı mesleğimizi yapmak adına her türlü baskıya ve zorbalığa karşı bir arada durmak ve ‘Birlikte güçlüyüz’ diyebilmek için, Mersin’de Kadın Gazeteciler Derneği ile hem meslek onurumuzu korumak hem de mesleğimizi ‘meslek etiği’ çerçevesinde icra edebilmek için yola çıktık” şeklinde konuştu.

“MESLEĞİMİZDE EŞİTLİĞİ OMUZ OMUZA ÖRECEĞİZ"

İş yerlerinde ve meslek hayatlarında yaşadıkları tüm eşitsizlikler, cinsiyet temelli adaletsizlikler, mobbing ve hak ihlalleri karşısında kadın gazeteciler olarak örgütlü mücadeleleriyle var olacaklarının altını çizen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eril zihniyet ile sarmalanmış haber diliyle, ataerkil düzenin geliştirdiği toplumsal normlarla, sermaye ve erkek iş birliğiyle, patronlarla ve patronların sırtını sıvazlayanlarla mücadele edecek olanlar bizler olacağız. Eril medyaya karşı feminist basın diyerek çıktığımız bu yolda mesleki dayanışmayı, kadın ve LGBTİ+ gazetecilerin haklarını, cinsiyet eşitliğine dayanan haber dilini ve mesleğimizi omuz omuza öreceğiz” diye konuştu. Son olarak örgütlenmek isteyen tüm kadın+ gazetecilere de bir kez daha çağrı yapan Şimşek, “Eril medyaya karşı feminist basını inşa etmek ve birlikte güçlüyüz demek için sizleri de aramıza bekliyoruz."

………..…OOO…………..

KAYMAKAM KÖY MUHTARLARINI

ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Alifakı Mahalle Muhtarı Hakan TAVŞAN, Yaramış Mahallesi Muhtarı Hüsnü KARAMAN, Çiçekli Mahalle Muhtarı Sadık KENARLI, Çağbaşı Mahalle Muhtarı Furkan AVCİ ve mahallelerde bulunan vatandaşlarımızı ziyaret ederek, mahalle sorunlarını dinleyip, hasbihâl etti.

Kaymakam AKYÜZ'e, ziyaret esnasında İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet GÜLER eşlik etti.

………..…OOO…………..

ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI'NDA

BİRİNCİ OLAN İHSAN KUŞ’A

KAYMAKAMDAN TEBRİK

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ali ÇELİK ve Dernek Yönetimi, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası'nda TSD Tarsus Şubesi Oyuncusu İhsan KUŞ turnuvada rakiplerini yenerek şampiyon olarak, Kaymakam AKYÜZ'e şampiyonluk kupası ve madalyası ile ziyaret gerçekleştirdi.

Kaymakam AKYÜZ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek üyelerine başarılarının devamını diledi.

……….…OOO………….. 

HEM MÜDÜRÜ KAYMAKAMLIKTA

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferhan ÖZDEMİR Kaymakamlıkta.

Özdemir,, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret etti.

Özdemir güzel bir hediye verdi.

 ………..…OOO…………..

GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi devam ediyor.

Proje kapsamında Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Neriman BESLEM tarafından "Bilinçli Ebeveynlerle Düşüncesi Özgürleşen Çocuklara" İsimli projemizde Atatürk Anaokulu ve İlkokulu velilerine ‘Çocuklarda Yalan Söylem' Konulu sunum gerçekleştirilip, açık hava oyuncak atölyesi oluşturularak, eldeki imkanlar ile montessori oyuncak yapımı öğrencilerimiz eşliğinde yaptırılmıştır.

………..…OOO…………..

JANDARMADAN TARSUS

 DAHİL OPERASYON

Tarsus Dahil Mersin bölgesinde jandarma

Operasyon yaptı. Eş zamanlı olarak yapılan

operasyonda  12 kişi gözaltına alındı.

………..…OOO…………..

SAĞLIK YERLEŞKESİ, İLÇE

TARIMA VERİLEBİLİR

Tarsus Belediyesi geçtiğimiz aylarda bir

Sağlık Yerleşkesi yaptı.

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü binası olabilir.

Önceki dönem belediye başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN, Yeni Halin bitiminde, Mobil istasyonuna varmadan önce bir Sağlık yerleşkesi yaptırdı.. Burası 4-5 katlı bir bina. 20-25 tane oda var ve muazzam bir yapı. Burası Tarsus Belediyesine ait. Belediye başkanı ALİ BOLTAÇ’ın da kendisi çiftçi sayılır. Burayla ilgili bir takas işlemi yapılabilir. Mevcut binayı belediyeye verebilirler. O da olmazsa, İlçe Tarımın 82 Evlerde 7 dönüm yeri var. Burası ile takas yapılabilir. Sağlık Yerleşkesi verilirse, çok muazzam bir Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü binası olabilir. Burası çiftçiye  uygun. Ova köylerine yakın. Yukarıdaki köylere uygun. Köylüler E -400 ve Hal yolundan gelebilir. Müstahsilde hale gelirken rahat rahat geliyor.

Onun için Halin hemen yanındaki bu Sağlık Yerleşkesi, İlçe Tarım Müdürlüğüne  verilirse çok iyi olur.

 

……….…OOO…………..

31 MART SEÇİMLERİNDE

TARSUS KENT MERKEZİNDE

 KİM NE OY ALDI?

CAMİNUR MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 218

MHP-Mahmut Tat:41

İYİ P. M. Yunus Seven:16

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:9.

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

CUMHURİYET MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 905

MHP-Mahmut Tat:220

İYİ P. M. Yunus Seven:39

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:37.

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

ÇAĞLAYAN MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:1021

MHP-Mahmut Tat: 695

İYİ P. M. Yunus Seven:81

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:111

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar