Subscribe Us


6 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

6 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

AK PARTİLİ MUSTAFA SEVER DÜN TARSUS’TAYDI

Ak Parti MKYK üyesi Mustafa Sever bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Tarsus’a geldi. Sever, Ak Parti ilçe binasına gelerek burada vatandaşlarla buluştu. Sever’i partiye gelişinde ilçe başkanı Abdurrahman Altınsucu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Partideki karşılamadan sonar toplantı salonunda partililer ve halkla buluşan Mustafa Sever “Seçim döneminde yaptığımız çalışmalar ve halkla iç içe olmak sorunlarını dinlemek için Mersin ve ilçelerini geziyorum. bugünde Tarsus ilçemizdeyiz ve teşkilatımızı ziyaret ettik. Halkımızın sorunlarını dinleyip not alıyoruz. Bunların çözümü içini ilgili birimlerle temasa geçiyoruz. Ayrıca Tarsus’ta başlatılan projelerin  devamı ve tamamlanması için takipçisi oluyoruz. En önem verdiğimiz konulardan olan Tarsus-Kazanlı sahil bandı projesinin  daha aktif hale gelmesi ve burada tahsis alan firmaların işlerine bir an önce başlamalarını sağlamak için girişimlerde bulunduk. Turizm ve Kültür Bakanlığı nezdinde girimler yaptık. Bu Haziran ayından itibaren sahilimizde çalışmalar başlayacak olup bu işlerin sıkı takipçisi olacağız. Burada 7 bin yatak kapasiteli tesisler yapılacak ve ilk etapta en az 2 bin insanımıza iş imkanı sağlanacak. Yine Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havaalanımızın açılışı için hazırlıklar yapıyoruz.” dedi.

Sever, Tarsus’ta gördüğü ilgi  nedeniyle ilçe başkanı Abdurrahman Altınsucu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YERLİ  TOHUM BUĞDAY HASADI

Tarsus’un bereketli topraklarında emekle yetiştirilen yerli tohum buğdayları sevgiyle filizlendi, verimli topraklarda buğdaya dönüştü. Tarsus Belediyesi tarafından hasadı gerçekleştirilen buğdaylar, dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için un haline getirilecek.

 

Tarsus Belediyesi’ne ait Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan 35 dekarlık alanda Kasım Ayı’nda ekimi yapılan buğdaylar hasat edildi. Elde edilen buğdaylar un haline getirilerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Yapılan uygulamayla hem yerli tarım teşvik ediliyor hem de ekonomik olarak zor durumda olan ailelere önemli bir destek sağlanmış oluyor.

 

“BUĞDAY HASADINI GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Tarıma her zaman önem veren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Bereketli topraklarımızda yetiştirdiğimiz buğdayların hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, dar gelirli vatandaşlarımıza katkı sağlamak ve yerli üretimi desteklemektir." ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ

Tarsus Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve daha temiz bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla “Bisikletini AL-GEL” etkinliği düzenliyor. Bisiklet severleri bir araya getirecek olan bu anlamlı etkinlikte temiz bir çevre için pedal çevrilecek.

Tarsus Belediyesi çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla bisiklet etkinliği gerçekleştirecek. Doğa dostu ulaşım yöntemlerini teşvik etmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, bisiklet kullanmanın önemine dikkat çekiyor. Hem sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemek hem de karbon ayak izini azaltmak adına pedal çevrilecek. Etkinlik 6 Haziran Perşembe günü saat 17.30’da Kleopatra Kapısı’ndan başlayacak. Ardından Şelale’de çevre temizliği yapılacak.

 

“PEDALLARIMIZ TEMİZ BİR GELECEK İÇİN DÖNECEK”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç günün önemine değinerek, “Tarsus Belediyesi olarak, sağlıklı bir çevre ve temiz bir hava için tüm vatandaşlarımızı bu önemli günde bir arada olmaya davet ediyoruz. Pedallarımız daha temiz bir gelecek için dönecek.” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS'TAN ANAMUR'A KADAR

 HİZMET VEREN MERKEZLERDE SINAV

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri'nde deneme sınavları yapıldı.  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi son deneme sınavı yapıldı. Yıl boyunca Tarsus'tan Anamur'a kadar hizmet veren merkezlerde toplam 4 bin 275 üniversite adayı, yoğun bir çalışma süreci geçirdi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS'TA SICAKLARDAN  ÜZÜMLER YANDI

Tarsus'ta aşırı sıcaklardan üzümler yandı.

Üzüm yaprağından para kazanan üzüm yetiştiricileri,

44 dereceye varan hava sıcaklığı nedeniyle bağlarda

 güneş yanması nedeniyle koruğa dönen salkımlarda

 ciddi derece güneş yanması nedeniyle üzüntü yaşıyor.

………..…OOO…………..

GENÇ BAKIŞTA M.TEVFİK UTKU MİSAFİR EDİLDİ

Tarsuslu Öğretmen Mustafa Talha Ak ve öğrenciler tarafından çekilen Genç Bakış Büyük ustalar projesinde 3. bölüm dün yayınlandı.

Tarsus Fotoğraf Derneğinde saat 18.30’da Mehmet Tevfik Utku ile yapılan  röportaj  yayınlandı. Etkinliğe tüm fotoğraf severler katılırken Utku ise soruları cevaplandırdı.

……….…OOO………….. 

TARSUS’TA HERKES BİSİKLET SÜRECEK

Tarsus’ta çevre günü kutlanacak. Bugün- 6 Haziranda-  saat 17.30 da Kleopatra kapısının yanından Dünya Çevre günü nedeniyle halkımız ve bisiklet severler pedal çevirecek. Başkan Ali Boltaç “Belediye olarak desteklediğimiz dünya Çevre gününde daha temiz ve daha güzel bir Tarsus için çalışıyoruz” diyerek herkesi çevre günü etkinliğine davet etti.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ 77 GAYRİMENKULÜNÜ

SATMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Tarsus belediyesi bünyesinde bulunun toplam 77 gayrimenkul kapalı teklif ile ihaleye çıkarıldı. Belediye Dedeler köyünde 68 arsa, Bahçe mahallesinde 2 arsa ve  Yeşil mahallede 7 işyerini ihale ile satacak.

Taşınmaz mallar kapalı teklif usulü ile satışa çıkarılırken muhammen bedel esas alındığında toplam 53 bin 624 metre kare arsa satışından 97 milyon 925 bin 400 lira, işyerlerinin satışından muhammen bedel dikkate alındığında 13 milyon 200 bin lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

İhale için teklifler 11 Haziran 2024 tarihinde saat 17.00’ye kadar Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne verilecek. İhale ise 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

……………..OOO……………..

 

31 MART SEÇİMLERİNDE

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

GAZİLER  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:1297

MHP-Mahmut Tat: 1811

İYİ P. M. Yunus Seven:328

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:210

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

GAZİPAŞA MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:3363

MHP-Mahmut Tat: 896

İYİ P. M. Yunus Seven:176

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:185

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

GİRNE  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:1040

MHP-Mahmut Tat: 431

İYİ P. M. Yunus Seven: 53

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:102

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

GÖZLÜKULE  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 1006

MHP-Mahmut Tat: 89

İYİ P. M. Yunus Seven: 38

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:  57

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

HÜRRİYET  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:570

MHP-Mahmut Tat: 469

İYİ P. M. Yunus Seven: 68

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:110

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

İSMETPAŞA  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:521

MHP-Mahmut Tat:108

İYİ P. M. Yunus Seven:26

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:36

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

KAVAKLI  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç: 2551

MHP-Mahmut Tat:2077

İYİ P. M. Yunus Seven:269

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:429

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar