Subscribe Us


7 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

7 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ŞİİR AKŞAMLARINA BUGÜN DEVAM EDİLECEK

Tarsus’ta iki derneğin ortaklaşa düzenlediği Şiir akşamlarına bugün devam edilecek. Tarsus Şairler ve Yazarlar derneği (TAŞYAD) ile TARDOBDER (Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği) her ayın ilk Cuma günü şiir akşamları düzenliyor. İlki geçen ay yapılan şiir etkinliklerinin  Haziran ayındaki proğramı 7 Haziran günü saat 16.00’de TARDOBDER dernek binasında yapılacak. Etkinliğe TARDOBDER adına Ümran Yıldırım, TAŞYAD adına Doğan Akpınar ev sahipliği yapacak. Etkinlikte bir şiir bir türkü (yada şarkı) okunacak. Başkan Tarsusluları ve şiir severleri etkinliğe davet etti.

 

……………..OOO……………..

ALİ BOLTAÇ'TAN İMAMOĞLU'NA TEBRİK

Tarsus Belediye başkanı Ali Boltaç "Türkiye Belediyeler Birliği’ne 515 oy alarak seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.

Boltaç "Bu önemli görevi layıkıyla yerine getireceğine ve ülkemize değerli katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır.

Ayrıca, yapılan seçimlerde kentimizi temsilen ben de Dış İlişkiler Komisyonu’na seçilmiş bulunmaktayım. Bu görevin sorumluluğunun bilincinde olarak, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım" dedi

……………..OOO……………..

TSK FAHRİ TANITIM KURULU

KÜTÜPHANE YAPTIRDI

..

Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)  Tarsus  Fahri Tanıtım Kurulu’nun katkılarıyla yaptırılan  Şehit Sabri Acem Ortaokulu Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

 

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)  Tarsus  Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı  Elife Aslan,açılışta   “bu okulumuza Kütüphane kazandırmanın onurunu yaşıyoruz Bu tesisin okulumuza ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi

 

Açılışa Kaymakam Mehmet Ali Akyüz,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Temsilcisi Emekli Albay Yolaç Erdur, Kaymakamlık yazı işleri müdiresi Hasibe Çetinay, İlçe Sağlık müdürü Orhan Acehan,Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Hüseyin Çelik, Tarsus Kaymakamlığı emekli yazı işleri müdiresi Filiz Dalgıç,

öğretmen ve öğrenciler katıldı

……………..OOO……………..

TARSUS-KAZANLI SAHİL PROJESİ

BU AY BAŞLATILACAK

Ak Parti MKYK üyesi Mustafa Sever “Tarsus’ta başlatılan projelerin  devamı ve tamamlanması için takipçisi oluyoruz. En önem verdiğimiz konulardan olan Tarsus-Kazanlı sahil bandı projesinin  daha aktif hale gelmesi ve burada tahsis alan firmaların işlerine bir an önce başlamalarını sağlamak için girişimlerde bulunduk. Turizm ve Kültür Bakanlığı nezdinde girimler yaptık. Bu Haziran ayından itibaren sahilimizde çalışmalar başlayacak olup bu işlerin sıkı takipçisi olacağız. Burada 7 bin yatak kapasiteli tesisler yapılacak ve ilk etapta en az 2 bin insanımıza iş imkanı sağlanacak. Yine Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havaalanımızın açılışı için hazırlıklar yapıyoruz.” dedi.

………..…OOO…………..

BİSİKLETİNİ AL GEL BİSİKLET ETKİNLİĞİ

Tarsus Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü kutladı.

Temiz bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla “Bisikletini AL-GEL” etkinliği düzenlendi. Bisiklet severleri bir araya getiren bu anlamlı etkinlikte temiz bir çevre için pedal çevrildi.Tarsus Belediyesi çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla bisiklet etkinliği gerçekleştirdi.. Doğa dostu ulaşım yöntemlerini teşvik etmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, bisiklet kullanmanın önemine dikkat çekiyor. Hem sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemek hem de karbon ayak izini azaltmak adına pedal çevrildi. Etkinlik dün saat 17.30’da Kleopatra Kapısı’ndan başladı.. Ardından Şelale’de çevre temizliği yapıldı.

………..…OOO…………..

DEVLET HASTANESİ İÇİN YENİ TALEP

Tarsus Eski Devlet Hastanesi 7-8 senedir boş duruyor. Bina atıl kaldı. Bina boş kalınca daha çok yıpranıyor. Oysa bir evi bir binayı nefes yaşatır.

Tarsus Eski Devlet Hastanesinin uç poliklinik yapılabileceği dile getirildi.. Bunu vatandaşların isteği olduğu için yazıyoruz. Üstelik böyle bir polikliniğe ihtiyaç da var.

Mesela Sucular köyünden, Dedelerden, Meşelik ve o bölgeden  bir hasta kalkıp kent merkezine gelse yeni hastaneye ulaşması zor.

Bu eski Tarsus Eski Devlet Hastanesinde uç poliklinik olsa daha herkes için yararlı olur. Üstelik bu ek bina açılırsa sağlık açısından Ana binanın da yükünü hafifletecektir.

………..…....OOO….....……….

31 MART SEÇİMLERİNDE

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

KEMALPAŞA  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:800

MHP-Mahmut Tat:219

İYİ P. M. Yunus Seven:17

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:40

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

KIRKLARSIRTI  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:3233

MHP-Mahmut Tat:4546

İYİ P. M. Yunus Seven:707

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:761

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

KIZILMURAT  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:194

MHP-Mahmut Tat:150

İYİ P. M. Yunus Seven:15

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:38

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

MİTHATPAŞA  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:2117

MHP-Mahmut Tat:1078

İYİ P. M. Yunus Seven:214

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:212

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

ÖĞRETMENLER  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:3467

MHP-Mahmut Tat:1218

İYİ P. M. Yunus Seven:291

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:344

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

REŞADİYE  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:539

MHP-Mahmut Tat:487

İYİ P. M. Yunus Seven:65

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:3114

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar